3 Февруари, 2022 14:41 1 879 9

Гърция удължава мерките

  • гърция-
  • коронавирус-
  • мерки-
  • ограничения-
  • пандемия-
  • атина

Гърция е на четвърто място по смъртност

Гърция удължава мерките - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Гърция удължава отново ограничителните мерки срещу COVID-19. Влизането в страната остава само с отрицателен тест. Правителството подготви нова стратегия за овладяване на психическите заболявания, повлияни от пандемията, предаде кореспондентът на БНР.

Гърция е на четвърто място по смъртност от коронавируса сред 30 европейски държави според проучване на Европейския център по профилактика и контрол на заболяванията. Специалистите в страната съобщават ,че не могат да прогнозират как ще се развива заболяемостта в следващия месец. Съветът за контрол на пандемията предложи на правителството да запази всички наложени ограничения. За поредна седмица здравното министерство удължи всички разпоредби и дори засили контрола по прилагане на мерките.

С разрешение на прокуратурата от днес се публикуват в медиите всички фирми, а те са предимно заведения и магазини, които са глобени за неспазване на мерките, за да се предпазят клиентите от риск. От днес в Гърция снабдяват с антивирусни таблетки за COVID-19 високорисковите групи граждани, заяви заместник-министърът на здравеопазването Мина Гага и само по предписание на лекар. Здравното министерство изготви План за психично здраве по препоръка на специалистите, които констатираха рязко увеличение на депресията сред младите хора до 25 годишна възраст, като резултат от пандемията.


Поставете оценка:
Оценка 1.3 от 14 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Вълкът от Ковид Стрийт

    24 4 Отговор
    Така се прави! Овцете трябва да се държат в страх
  • 2 QR Виза

    32 0 Отговор
    "Гърция е на четвърто място по смъртност" А Гърция има едни от най-откачените, садистични ковид мерки?? Защо изобщо през ден през два, направо да ги обявяват за доживотни и да ги приклюпвст тия нещастни гърци....без музика!

    Коментиран от #4

  • 3 Реалист

    26 0 Отговор
    Ами тръгнали да към масова евтаназия на населението, за да свърши пандемията. Няма човек, няма Ковид

    Коментиран от #5

  • 4 QR visa

    2 8 Отговор

    До коментар #2 от "QR Виза":

    Нека си отиде Мицотакис, който не признава македонската нация и македонския език, и нека се върне Ципрас, който заедно с Ердоган много ...зарадва... българите, откакто ги признават!
  • 5 Туркофак

    3 5 Отговор

    До коментар #3 от "Реалист":

    Ако гърците бяха избрали турската ваксина, щяха да бъдат унищожени по-бързо, както е в Турция с нещастните турци.
  • 6 Чудно

    11 2 Отговор
    Всички харвардски въпитаници продължават до безкрай някакви абволютбо дебилни мерки за да мачкат хората. СлОчаЕност? Не мисля! Разкарайте Кирчовците/Кокорчовците и Мицотакиса. Всички са джи тийм чипъри чоп чоп.
  • 7 SH BG

    9 1 Отговор
    Гърците са роби на жидмасоните и фармамафията, и спасение за тях няма да има скоро...!!!

    Дааа...!!!

    Коментиран от #8

  • 8 Чиста турска злоба и ревност

    6 0 Отговор

    До коментар #7 от "SH BG":

    Ей Хасане, девалвираната лира доведе до 14% увеличение на износа и 55% увеличение на вноса. Крайното обедняване на нещастния турски народ и поробването му от араби и евреи, след поробване от западняци и руснаци, не доведе до никъде. Умирате.
  • 9 Леле как ги

    3 0 Отговор
    сготвиха гамотовците. Уж борбени и хитри, ама ще ги задушават с морски дарове и чесън.
Новини по държави: