4 Февруари, 2022 17:03 2 526 40

Австрия окончателно прие задължителната ваксинация

  • австрия-
  • ваксина-
  • коронавирус-
  • омикрон

Локдаунът и планът за въвеждане на задължителни ваксинации от февруари 2022 г. се оказаха непопулярни в австрийското общество

Австрия окончателно прие задължителната ваксинация - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Горната камара на австрийския парламент прие с мнозинство въвеждането на задължителна ковид ваксинация в страната. Това се случва само две седмици след първото гласуване от долната камара, информира DPA.

Въвеждането на процеса по задължителна ваксинация в Австрия ще бъде на етапи с наличие на проверки от 15 март. Глобите достигат до 600 Евро. Ваксинираните в Австрия наброяват около 70%. Стотици хиляди сертификати са анулирани, след като властта промени сроковете за валидност на сертификатите за завършен курс на ваксинация на 9 месеца, допълва DPA.

Припомняме, че локдаунът и планът за въвеждане на задължителни ваксинации от февруари 2022 г. се оказаха непопулярни в австрийското общество и доведоха до безпрецедентни масови протести. Първата голяма демонстрация във Виена срещу задължителните ваксинации и мерките на австрийското правителство за борба с коронавирусната инфекция се състоя ноември месец 2021 година и събра по данни на полицията около 40 хиляди души.


Поставете оценка:
Оценка 1.3 от 36 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 🇧🇬БАЙ Х@Й‼

    89 3 Отговор
    Вашият сънародник, Чичко Адолф, е горд с вас‼️

    Коментиран от #23

  • 2 😷😷😷

    94 3 Отговор
    "Австрия окончателно прие задължителната фашистка ваксинация" ! Честито на концлагеристите!
  • 3 Така се прави

    6 123 Отговор
    А не като у нас да им се молим, а те да се правят на ударени и да пълнят болниците.

    Коментиран от #4, #7, #12, #13, #21

  • 4 провинциалист

    70 4 Отговор

    До коментар #3 от "Така се прави":

    Драги ми Смехурко, така ако се правеше, да сме забравили отдавна за ковид и за пандемия. Набодени има предостатъчно. Припомням за късопаметните - при 60% боц щяхме да се върнем към нормалния начин на живот.

    Коментиран от #37

  • 5 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    37 2 Отговор
    ще ви се да се пробвате ли,а власти бг????хахахах...какво ли ви чака белодр...ци......
  • 6 фактИ

    36 3 Отговор
    Хитлер е австриец, а Моцарт е германец. Макар и никоя от двете страни да иска да го признае. А първия само си го прехвърлят една на друга. :)

    Коментиран от #16, #18

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 ети

    60 3 Отговор
    тия си затриха нацията! както и много други народи ... направиха ги зорлен абонати на аптеките :) ние поне все още устискваме, но да видим докога ... ваксините трябва да си ги изработва самата държава, а не да се доверява на разни други държави, инак е застрашена сигурността й!
    на пръстите на 1 ръка се броят читавите и ползотворни ваксини! всичките други са животозастрашаващи и едничката им цел е редуциране на световното население!
  • 9 КРА

    81 4 Отговор
    Това е пример за тотално погазване на човешките права и свободи, т.е медицински фашизъм в действие. В същото време непрекъснато ни говорят за евроатлантически ценности. Гнусни изроди.
  • 10 Пандора

    57 2 Отговор
    Това е престъпления срещу нюрнбергския кодекс. Доказаха, че са за със, цялото Австрийски правителство.
  • 11 Госあ

    44 1 Отговор
    Да се чете : Австрия задължи поданиците си да се ваксинират с файзер/бионтех. Нали така ?
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Гаглей

    41 2 Отговор

    До коментар #3 от "Така се прави":

    Много глупаво изказване пич. Ама много. Ела да ми се помолиш лично. Ще ти счупя очите
  • 14 А питам

    60 2 Отговор
    Някой ще вярва ли на харвардски Кирчо, че при 60% набодени ще маха заления сертификат??
  • 15 Менгеле

    38 1 Отговор
    Задължителни експерименти озаконени от европейско правителство, нова дименсия-
    на фармамафията.
  • 16 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    18 5 Отговор

    До коментар #6 от "фактИ":

    Хитлер и моцарт са родени на по-малко от 30км един от друг в Залцбург и околности.И двамата са австрийци!В Залцбург е живял един много качествен писател -Стефан Цвайг.Не очаквам да сте чели нещо от него....

    Коментиран от #20, #22

  • 17 дарк фючър

    41 2 Отговор
    След колко години Австрия, ще обяви държавна обществена поръчка за внос на размножителен материал незасегнат биологично и генетично от ваксините?

    Коментиран от #38

  • 18 Защо пък Моцарт

    17 1 Отговор

    До коментар #6 от "фактИ":

    да е бил германец?! По времето, когато е раждан, Германия още не е фигурирала като държава. Били са графства, кралства, херцогства и подобни.

    Коментиран от #27

  • 19 Кики

    47 2 Отговор
    Тези ковид фашисти но коя планета живеят, целия свят премахва всякакви ограничения, даже в Англия във вестниците има статии за опасността от ваксините при децата
  • 20 Да де,

    14 0 Отговор

    До коментар #16 от "ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ":

    обаче изпускаш нещо основно. Залцбург е в територията на днешна Австрия. По онова време (Моцарт е роден през втората половина на 18. век) Германия и Австрия още не са съществували като такива. Това (Основаването им) се случва чак в началото (Австрия) и през втората половина (Германия) на 19. век.

    Коментиран от #31

  • 21 Ха че

    34 3 Отговор

    До коментар #3 от "Така се прави":

    Болниците са пълни от набодените.
  • 22 фактИ

    4 1 Отговор

    До коментар #16 от "ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ":

    Това е цитат: Съставеният в Германия списък на най-великите германци на всички времена беше посрещнат на нож в Австрия, поради факта че в него присъства името на Волфганг Амадеус Моцарт и на други личности със спорен произход, писа в. "Гардиън".... и т.н. И да добавя, че с Цвайг не можете да ме уплашите ;)
  • 23 hahahaha

    26 1 Отговор

    До коментар #1 от "🇧🇬БАЙ Х@Й‼":

    АЙДЕ И АВСТРИЙСКИЯ ШЕ БЯГА КАТО КАНДСКИЯ ГОЛЯМО ГЛОБАЛИСТКО ШОУ ПЪРВО ГИ КАРАТ ДА СЕ ГАВРЯТ С НАРОДИТЕ СИ ПОСЛЕ ГИ ХВЪРЛЯТ НА КУЧЕТАТА ИЗПОЛЗВАНИ И УМЪРСЕНИ !
  • 24 НОВО ПЕТ

    3 36 Отговор
    БОЛНИЦИТЕ ДА ПЪЛНИ ОТ НЕВАКСИНИРАНИ....МОРГИТЕ СЪЩО
  • 25 Ковидарите

    47 1 Отговор
    Интересно нещо е света, бившите социалистически и тоталитарни държави изкязоха много по-демократични и човечни от старите западни "демокрации" !!! Ето вижте напр. Чехия, върховният им съд отмени сертификати и постснови "никой не може да бъде ваксиниран надила"! Какво се случи във Франция, Австрия, Германия, Италия, "родината на демокрацията Гърция ??? Тотален тетор над населението и потъпквсне на всякакви права и свободи! Оформиха се жестоки Ковидарски държави и лъсна голата ИСТИНА и вече едва ли някой си прави илюзии!!! "Совите не са това, което са"!
  • 26 Бат Пешо

    19 1 Отговор
    Потомците на Адолф Хитлер може и да са с правилни черепи, но явно мозъците им са увредени

    Коментиран от #40

  • 27 Музиканта

    2 2 Отговор

    До коментар #18 от "Защо пък Моцарт":

    Защото е имало австрийска империя и той е роден там, като поданик на австрийския император.

    Коментиран от #29

  • 28 Супер

    7 0 Отговор
    Като измрат тия пършивци ние ще населим тяхната територия.
  • 29 Така...

    7 0 Отговор

    До коментар #27 от "Музиканта":

    1. Моцарт е роден през 1756 г. Австрийската империя е основана през 1804. При раждането на Моцарт Залцбург е бил част от Свещената Римска империя, ако не се лъжа. 2. Прочете ли въобще, какво попитах - аз питам "Защо Моцарт да е бил германец". Ти отговаряш "Защото е имало австрийска империя и той е роден там, като поданик на австрийския император.". Нещо се "загубихме в превода", май?!
  • 30 Рошко

    13 0 Отговор
    Очаквам с нетърпение новините по rt уикенда от австрия, май и там тираджиите ще окупират Виена
  • 31 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    1 2 Отговор

    До коментар #20 от "Да де,":

    не знам кой,кога е съществувал.ходил съм в Комунал Фритхьов ,това са им основните гробища и там съм виждал Гробове на рицари преди хиляда години....Огромни тежки Плочи и халки за...Вдигане по някакъв начин.самите Гробища са парк и се затварят вечер имат 4 входа.А,моцарт е навсякъде.фабриката за бонбони -моцарт е към Фрайласинг.вижте дали го пише в гугъл....

    Коментиран от #32

  • 32 Бъркаш ме с някого.

    0 0 Отговор

    До коментар #31 от "ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ":

    Ако ти е нужен човек, да ти търси информация в Гугъл, си ангажирай секретарка. (Кажи ѝ да се порови и по въпроса за Тетанус и Бяс, който обсъждахме по-рано, че и там имаш пропуски в материала - или може би вече позабравяш 😉). Но, така или иначе по цял ден киснеш пред компа, не би трябвало да е проблем за "грамотен" човек като теб да се справи и сам с тази задача. За твоя информация: това, че Kommunalfriedhof в Залцбург е като парк, не е изключение, а стандарт за гробищата в Германия и Австрия.
  • 33 МиДа

    11 0 Отговор
    Така наречените управляващи в Европа са се самозабравили, защото овцете взеха да правят прекалено много компромиси и онея се помислиха за недосегаеми. Май трябва да се набие канчето на неколцина за да се опомнят кой командва и на кого трябва да служат.
  • 34 ADOLF ITLER

    3 0 Отговор
    АВСТРИЦИ ОТ ТУРЦИЯ СА ОТ 30 ПРОЦЕНТА НЕВАКСИНИРАНИ

  • 35 БРАВО КИРО КАТИЛО

    5 0 Отговор
    Киро ПродаваПровиотик създаден с компютър на микрософт - с mRNK -Отровата

  • 36 Тъпак

    8 0 Отговор
    В някои коментари тук се долавя дори присмех,което е неуместно.Австрия може би бе опитен полигон за обществена реакция,опит който е приложим към страни от този ранг,като население ,култура,мащаб.Полезно бе да видим ,че с протести и вечерни /разходки/ не се постига нищо.Това го видяхме и във Франция.Специално за Австрия,мисля че нещата се подготвят отдавна.Спомнете си 2008г.и странната катастрофа на Йорг Хайдер.
  • 37 Боцльо

    4 0 Отговор

    До коментар #4 от "провинциалист":

    Ходи се набоди 60 пъти да дигнеш процента. И да се въздигнеш при този заради когото празнуваме Великен.
  • 38 Ми те

    3 0 Отговор

    До коментар #17 от "дарк фючър":

    си внесоха достатъчно размножителен материал. Разходи се из центъра на Виена, където денонощно арабелите продават вурстчета и дюнери. И други вурстчета са приготвили за австрийките.
  • 39 Хайл

    3 0 Отговор
    Задължителна ваксинация с "ваксина" която не действа с/у актуалния щам...
    Задължителна печалба за бялата мафия!
  • 40 ARGON

    2 0 Отговор

    До коментар #26 от "Бат Пешо":

    Не си прав. Ереите си отмъщават на Австрия заради Хитлер.
Новини по държави: