Last news in Fakti

3 Февруари, 2022 17:41 3 963 18

Еврокомисията предлага някои изменения за сертификатите

  • зелен сертификат-
  • коронавирус-
  • пандемия-
  • ес-
  • ек-
  • промени-
  • сертификат

Европейската комисия предлага срокът на действие на цифровия сертификат да бъде удължен

Еврокомисията предлага някои изменения за сертификатите - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Европейската комисия предлага срокът на действие на цифровия COVID сертификат на ЕС да бъде удължен с една година — до 30 юни 2023 г. Удължаването на действието на регламента ще гарантира, че пътуващите могат да продължат да използват цифров COVID сертификат на ЕС при пътуване в ЕС, когато държавите членки поддържат определени мерки в областта на общественото здраве. Комисията приема предложението днес, за да гарантира, че Европейският парламент и Съветът могат да приключат законодателната процедура навреме преди изтичането на срока на действие на настоящия регламент.

В допълнение към удължаването на срока на действие на Регламента за цифровия COVID сертификат на ЕС до юни 2023 г. Комисията предлага и някои изменения:

- Включване на висококачествени лабораторни антигенни тестове сред видовете тестове, за които може да бъде издаден сертификат за направен тест. Целта е да се разшири обхватът на видовете диагностични тестове във време, когато има голямо търсене на тестове за COVID-19.

- Гарантиране, че сертификатите за ваксинация съдържат правилния общ брой дози, прилагани в която и да е държава членка, а не само в държавата членка, издаваща сертификата. Целта е да се отговори на практическите опасения, изразени от гражданите във връзка със сертификатите, показващи неправилен брой дози, когато получават дози ваксини в различни държави членки.

- Да се предвиди, че удостоверения могат да се издават на лица, участващи в клинични изпитвания на ваксини срещу COVID-19. След това цифровият COVID сертификат на ЕС, издаден на участниците в изпитването, може да бъде приет от други държави членки. Тази мярка има за цел да насърчи непрекъснатото разработване и проучване на ваксините срещу COVID-19.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 21 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Тра-ла-ла

    76 0 Отговор
    С две думи само лабораторните мишки да пътуват свободно, за награда понеже участват в експериментите! 😂😂😂

    Коментиран от #8

  • 2 Мхм

    49 0 Отговор
    Ахам ясно до 2025-та ще продължи измислената пандемия все пак акциите на байонтех трябва пак да се вдигнат
  • 3 😷😷😷

    54 1 Отговор
    "за да гарантира, че Европейският парламент и Съветът могат да приключат законодателната процедура навреме преди изтичането на срока на действие на настоящия регламент." Ако четете "между редовете", ще ви светне, че се готви нещо "ново", което да замени сегашния сертификат.!!! Само може да се гадае, какво е "чип", "електронен паспорт", каквото и да е никой не мисли за премахване, а за замяна, защото тиранията и контрола им хареса! Пак прочетете и а и други неща, които ще ви потресат!
  • 4 Госあ

    41 1 Отговор
    “ Гарантиране, че сертификатите за ваксинация съдържат правилния общ брой дози” 😂 тая комисия е едно долнопробно посмешище, ама се урЕдиха у живота 😂 Както казваше една моя приятелка от Петрич. Това е най голямата ценност 😂
  • 5 Дара

    40 0 Отговор
    Ще има бой. Нека само опитат.
  • 6 гадно

    54 0 Отговор
    Да си заврат сертификатите където слънце не ги огрява скоро време ще се крият като мишки (Трюдо) няма кой да ги търпи повече.
  • 7 Зелен сегрегат

    53 0 Отговор
    "Дибра новина" не прочетох, напротив от кола по-лоша Зеленият сегрегат, ще бъде заменен с още по зелен законово облечен сегрегат!!! Събудете се! Долу Зеления сегрегат!
  • 8 Госあ

    24 3 Отговор

    До коментар #1 от "Тра-ла-ла":

    Затова, пътувайте извън ес. 💁 Например Непал, Русия, Южна Америка, в един момент когато е разумно и Китай и Япония ще се отворят.

    Коментиран от #9, #10

  • 9 Госあ

    14 1 Отговор

    До коментар #8 от "Госあ":

    Само си представете ако имаше линия Варна - Сочи. Какво по хубаво ?
  • 10 Име

    5 5 Отговор

    До коментар #8 от "Госあ":

    То в Бразилия само ваксиниран може да влезеш в страната. Аржентина влизаш като навсякъде в Европа. Чили влизането и то с много изисквания, даже по сложно отколкото да влезеш в някоя страна в Европа. За каква южна америка говориш?

    Коментиран от #13

  • 11 Европейската комисия

    25 0 Отговор
    отново се заплете като пате в калчища. Стремейки се да бъде послушна и прилежна /за да не бъде отстранена/ приема едни решения на сляпо. Под натиска на динамиката на обществени действия и движения по целия свят, ЕК реши да направи някакви промени, но продължавайки да тъпче хората и да ги третира като подчинени. С подобни методи и с настоящото ръководство на ЕК в близко време никой "няма да я бръсне за слива ".
  • 12 Рошко

    25 0 Отговор
    Вие скоро тези сертификати ще си ги наврете в най дълбокото място не огрявано от слънце
  • 13 Госあ

    5 10 Отговор

    До коментар #10 от "Име":

    Ваксиниран със всяка една ваксина одобрена от СЗО, първо. И второ, там важат тестове. И двете са съвсем окей за мен. Веднага бих се ваксинирал с протеинова, деактивирана или векторна назална ваксина. У европата не важат, обаче. Такива неща като нуклеинови киселини, антигени, антитела - също ! 😂

    Коментиран от #14

  • 14 Име

    10 1 Отговор

    До коментар #13 от "Госあ":

    Ваксиниран с отрицателен тест. Само отрицателен тест нанайси, не мож влезе у бразилейро. Аржентината признава освен тея в ЕС и спутник 5 и синофарм. Други не признава. И там правят пенизи за влизането дори и да си ваксиниран и отрицателен. Не е за препоръчване да се пътува до там. Бъхтиш маса часове полети и ти правят пенизи и дремеш по летища. Ми не мерси.
  • 15 Пипи Чорапчето

    20 0 Отговор
    Ахаа, не ви се изпуска сладкия кокал, а;)
    За вас контрола и парите от всички тези бози - тестове, ваксини и т.н., а и комисионните да не забравяме.
    За нас - участието в опитните групи, като сами си го финансираме.
    Абе, ЕК, що не си берете лайката;)
  • 16 Ежко Бежко

    17 0 Отговор
    Само дращите по клавишите. Вили и колове трябва пред ЕК. Ама няма, тълпата кротко върви по пощада с вавилонската кула и ближе сладолед. Това е. Само си губим времето четейки прозренията на форумците. Аз съм вече на 60, младите ако не грабнат брадвите сега, жална им майка.
  • 17 Госあ

    8 2 Отговор
    За простолюдието, дали ще са у дубай или Париж и Рим е се таа. Париж и Рим не са това, което бяха именно заради простолюдието. По добре пътувайте по малко, но извън ес 💁
  • 18 Историята

    1 0 Отговор
    От написаното следва само един извод: ЕК знае, че тази "пандемия" се контролира!