Last news in Fakti

4 Февруари, 2022 13:50 4 634 2

Ключов закон приет в Испания заради "компютърна грешка"

  • испания-
  • пабло касадо-
  • педро санчес

Приетата реформа дава повече правомощия на профсъюзите при оформянето на договори и намалява броя на испанските работници на временни договори

Ключов закон приет в Испания заради "компютърна грешка" - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Един-единствен глас, за който се твърди, че е подаден погрешно, осигури в четвъртък парламентарно одобрение за трудовите реформи в Испания, които ще отключат милиарди евро помощ от Европейския съюз. Това предаде "Дойче Веле".

Консервативната Народна партия (НП) се оплаква, че "компютърна грешка" е довела до това, че един от нейните членове е гласувал с "не", но на екрана вотът е излязъл като "да".

"Това е аномалия и трябва да бъде поправена", настоява говорителят на партията Кука Гамара.

Законът беше приет със 175 на 174 гласа. Резултатът беше толкова близък, че председателката на парламента Меритсел Бате първоначално заяви, че законопроектът е отхвърлен, но бързо се поправи.

Председателят на Народната партия Пабло Касадо пък обяви, че партията ще оспори законодателството пред Конституционния съд.

Приетата реформа дава повече правомощия на профсъюзите при оформянето на договори и намалява броя на испанските работници на временни договори. Тя бе едно от предизборните обещания на испанския министър-председател социалист Педро Санчес.

През ноември равнището на безработица в Испания достигна 14,1%. Средното за 19-те страни от еврозоната е 7,2%.


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 14 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Не бе

    8 0 Отговор
    Грешката не е компютърна, а чисто човешка - на един от опозицията, който гласувал онлайн, и натиснал "да" понеже нещо се объркал ! После изявил желание да се яви лично, за да си поправи вота, но от парламента не му позволили.
  • 2 Долу Мерките

    3 7 Отговор
    То и у нас машините /машинното гласуване/ даде масово умишлени грешки, за да може педалите от Канада да спечелят изборите
Новини по държави: