Last news in Fakti

4 Февруари, 2022 14:52 2 030 9

Енергийните сметки на британските домакинства скачат със 700 паунда

  • газ-
  • електричество-
  • великобритания-
  • икономика

Британското правителство незабавно обяви пакет от мерки за помощ на хората с по-ниски доходи

Енергийните сметки на британските домакинства скачат със 700 паунда - 1
Снимка: shutterstock

Сметките за енергия на британските домакинства ще нараснат драстично, съобщава Euronews.

Британският енергиен регулатор заяви, че от април новият ценови таван ще се увеличи с рекордните 54% до 693 паунда (833 евро) годишно за средностатистическото домакинство. Годишната сметка за средния клиент сега вероятно ще се повиши до 1971 паунда (2370 евро), според британската Служба за газови и електроенергийни пазари (Ofgem).

Вината за огромното повишение се търси в рязкото поскъпване на природния газ на едро.

Решението вероятно ще засегне 22 милиона домакинства в Обединеното кралство, много от които вече са притиснати от бързо покачващите се сметки.

Британското правителство незабавно обяви пакет от мерки за помощ на хората с по-ниски доходи. 9 млрд. паунда ще бъдат отпуснати, за да облекчи тежестта върху домакинствата. От октомври клиентите ще получат отстъпка от 200 паунда от сметките, която ще бъде изплащана на малки вноски през следващите пет години. Около 80% от данъкоплатците също така ще спестят 150 паунда тази година.

Комбинираните мерки ще помогнат на повечето домакинства да покрият около половината от допълнителните разходи за енергия.

Разходите за храна във Великобритания също постоянно се повишават, а през април предстои да влезе в сила увеличение на данъците. В четвъртък Английската централна банка отново повиши лихвените проценти от 0,25% на 0,5%, за да се бори с нарастващите потребителски цени. Инфлацията в страната е най-високата от десетилетия насам - тя е 5,4% към декември, но е възможно да нарасне до 6% през април.


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гадно

    15 2 Отговор
    Дреме ми за техните сметки точно толкова колкото на тях за нашите сметки.
  • 2 БОЛШЕВИК

    7 0 Отговор
    Тая инфлация в западния свят и у нас, не е като инфлацията в България през 90-те години. Инфлацията в България през 90-те години беше със цел да ограби влоговете на трудовите хора и да се появат днешните олигарси! Сегашната инфлация топи ограбените богатства на престъпния капитал. В България тия които нямат нищо, не им пука за инфлацията.
  • 3 Мхм

    4 0 Отговор
    Англичаните късно се сетиха да правят Аец а и се хванаха с куците френски коне после решиха сами да правят малки реактори Ролс Ройс ще ги видим.
  • 4 Бай Х@й

    5 1 Отговор
    виновни? Киро ,кокорчи , пилота ? А , гейберастченценца ?

    Коментиран от #6

  • 5 681

    3 1 Отговор
    Не се притеснявайте, ще продължим да ви изпращаме пари.

    Коментиран от #7

  • 6 Натопорен Батко

    3 0 Отговор

    До коментар #4 от "Бай Х@й":

    Тиквуний , теслта донч., поетеската ще разяснят на камарата на лордовете защо след падането им от власт десните в цял свят хвръкнаха нагоре като платени но неполучени УС хвърчила !да живее тиквун ! да живее обслужващата по автомобили пред.сед. на ПГ граби
  • 7 Шиши

    4 0 Отговор

    До коментар #5 от "681":

    Дилеан , да ще ви бъда признателен
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 От страни

    3 0 Отговор
    Това е началото....
Новини по държави: