Last news in Fakti

7 Февруари, 2022 13:57 5 258 26

Северна Македония няма да прибързва с България

  • северна македония-
  • димитър ковачевски-
  • българия

Това обяви Димитър Ковачевски

Северна Македония няма да прибързва с България - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Правителството на Северна Македония търси бързо, но не прибързано решение с България. Това обяви македонският премиер Димитър Ковачевски, цитиран от Нова Македония.

Премиерът обяви, че трябва да се намери приемливо предложение и за двете страни. Това ще е основа за изграждането на добросъседско партньорство.

Важното е да се намери правилното равновесие. Македонското правителство има една идея и тя е да започне преговори с ЕС.

Ковачевски се надява, че споразумение може да бъде договорено в рамките на френското председателство на групата. Това ще стане с договарянето на споразумение, което се основава на разбирателство между всички страни.

Двете държави трябва да покажат взаимно уважение и европейски идеали. Това ще запази достойнството и на двете страни.

Подобно решение трябва да гледа към европейското бъдеще на двете държави.


Поставете оценка:
Оценка 1.8 от 19 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ИниеНе

    54 4 Отговор
    Бързат само ьамериканците...
  • 2 Писна ми!

    58 3 Отговор
    Всеки ден ни занимавате с примирите мозъци от Вардарска България!
  • 3 Но все пак,

    35 6 Отговор
    Македония няма да преговаря за език, идентичност и обща история, като очаква България да почита и се гордее с македонският език, култура и идентичност, като запише в Конституцията си македонците като основен и структуропределящ народ, като очаква България да излезе от ЕС и НАТО, като очаква всяка година България да дарява като компенсация 50+1 % от бюджета си за издръжка и поддръжка на македонизмът.
  • 4 И ДИМИТЪР

    30 6 Отговор
    И КОВАЧЕВ. СА БЪЛГАРСКИ ИМЕНА.
    СЛАГАТ ЕДНО ЕВСКИ ИЛИ ЕВ И СТАВАТ ТЕХНИ. МЪКАР, ЧЕ ТОВА Е ВЗЕТО ЗА ИЗГОДА НА РУСИЯ И ТИТО.
    А РАНО Е.... РАНО ИЛИ КЪСНО ПАК ЩЕ ДОЙДЕТЕ НА НАШИО. МИСЛИ ПЕТКОВ МИСЛИ. НЕ НЕ БЪДИ ЗАВИСИМ ОТ EU И СУАЩ. КАКТО НЕ ЖЕЛАЕШ ДА БЪДЕШ ЗАВИСИМ ОТ РАДЕВ И ДРУГИ В БЪЛГАРИЯ.

    Коментиран от #24

  • 5 Баш софиянец

    46 2 Отговор
    А така. Били сме им виновни, спирали сме ги. Като опря наистина да свършат работа и да поемат ангажименти, биха отбой. Демек - да си правят каквито глупости искат, а другите са длъжни да ги приемат. Ти да видиш.
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Дедо ви

    46 2 Отговор
    Вие не бързате, а пък ние изобщо. Чакахте 15 години да си смените името. Може да почакате още толкова да си оправите учебниците по история и да си изпълните договора за добросъседство. Обаче албанците хич няма да ви чакат, да знаете.
  • 8 Красимир Петров

    33 7 Отговор
    Киро бързият е предател.
  • 9 Перо

    40 4 Отговор
    Трябваше да ги оставим на самотек, отлежаване 28-30 г. и каквото стане. Имат условията. Сега резултата ще бъде същия,но с финансови загуби и дипломатически усложнения заради Кирчо! “Макетата” сега се държат не като кандидат,а като приемник на ЕС! Просто не знаят на кой свят се намират! Македонизмът е болест,която ги държи повече от 70 г.,това се лекува по-трудно от шизофрения!
  • 10 Спас безделника

    23 3 Отговор
    А БРЕ, МИТРЕ! ТУРИ ГЛАВАТА СИ ВЪРХУ НАКОВАЛНЯТА, ПА Я ИЗМЛАТИ ЯКО СО ВАРИЯТА! НА КОГО МУ ПУКА ЩЕ БЪРЗАШ ИЛИ НЕ! ТВОЯТ ПРОБЛЕМ Е В ТОВА, ЧЕ ВСИЧКО, КОЕТО ПОДПИШЕТЕ С КИРО БЪРЗИЯ ЩЕ БЪДЕ ИЗГОРЕНО ОТ ЛУДИТЕ ПЕНДАРОСКИ И ПРЦКОСКИ! НЕ БЪРЗАЙ - ДО ДИМИТРОВДЕН ВРЕМЕ КОЛКОТО ЩЕШ!
  • 11 Перо

    36 1 Отговор
    “Макетата” сега имат нова дъвка: конференцията за Западните Балкани,организирана от френското председателство,през м.април т.г. Още разчитат,че ще влезнат с македонизма и титовизма в ЕС,през задния вход на соросизма!

    Коментиран от #20, #23

  • 12 комшията

    36 2 Отговор
    Ами те българите от вардарска България са си с български паспорти, децата им учат в България и си пътуват където си искат в Европа. А другите да чакат колкото си искат, докато тито пак ги освободи.
  • 13 хаберих

    12 1 Отговор
    Северна Македония няма да прибързва с България ,да я прави ЗЕМЯ мАкедонска.
  • 14 глоги

    15 1 Отговор
    Важното е да се намери правилното равновесие. АЗ НЕПРАВИЛНО РАВНОВЕСИЕ НЕ СЪМ ВИЖДАЛ. АКО Е НЕПРАВИЛНО,НЕЩАТА РАВНОВЕСНИ ЩЕ ПАДНАТ НА ЗЕМЯТА.
  • 15 смок

    14 2 Отговор
    Македонското правителство има една идея и тя е да започне преговори с ЕС. Щото там са милиардите евра,които трябват на макетата.
  • 16 Мамул

    20 2 Отговор
    Езикот и идентитетот не подлежат на обсъждане. Те и на спор не подлежат, български са и езикът и идентичността. Смешници, географско понятие се има за националност!
  • 17 Мая

    16 2 Отговор
    Тия хора не разбраха ли,че няма европейски а единтвено български идеали.
  • 18 Нормален човек

    17 3 Отговор
    Не трябва да се бърза, но трябва да започнат преговори до края на френското председателство 🤔🤔🤔🤔
    Тия пак са прекалили с марихуаната 🤣🤣🤣
    Не виждам как ще се изключат от Юго-Матрицата толкова бързо. Хем не искат да гарантират елементарните човешки права на техните граждани с български корени, нито да спрат езика на омразата или оскверняването и рушенето на нашите паметници, или да признаят всеизвестни научни факти, хем говорят за "европейски идеали" 🤔🤔🤔
    Фейк след фейка, мила моя майно ле 😂😂😂
    И моля, спрете да ги наричате "македонци", те са северномакедонско🧐🧐🧐

    Коментиран от #21

  • 19 абв

    13 2 Отговор
    Голям праз ние сме в ЕС нека се сгушат Сърбия
  • 20 И ще

    5 2 Отговор

    До коментар #11 от "Перо":

    си останат само с разчитането. Успокоиха се от ласкавите погледи на Урсула. Но тя определено знае кога и как да сменя курса. Та, като опре до "въпроса", ще има: "Движите се в правилната посока. И всички вярваме, че все един ден ще стигнете до заветната цел. Не спирайте да дерзаете". И толкоз. Който не е опитал номерата на запада, може и да вярва с химерата. В случая - полезно е за северомакедонците да имат вяра в нещо.
  • 21 Бързането

    5 2 Отговор

    До коментар #18 от "Нормален човек":

    е поради въдиците, които им пускат франсетата. На няколко пъти пускаха стръв и северомакедонците налапаха въдицата. Но по-важното е, че успоредно с налапаната въдица, започнаха много дръзко да "прекратяват" преговорите с България. Ще разберат за грешката си след кратко време. Точно, когато всички "големи" лягат и стават с името Русия, не ми се вярва някой да пробва търпението на българина с натрапването на северомакедонците без да са "целували ръка" на когото трябва.
  • 22 То закъснелият НЕ бърза,

    7 1 Отговор
    Нали така, абе вие не сте сигурни за ЕС, искате в евразийският, що не си признаете и да си отдъхнем взаимно
  • 23 Македонски

    2 6 Отговор

    До коментар #11 от "Перо":

    Еми кога европеиците пуснаха Живковизма, и фашисма,зашо да не пуснат титовизма
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Адвокат

    6 1 Отговор
    А стига таз Македония, само тъпотия там.
  • 26 Адвокат

    5 2 Отговор
    Нямала да прибързва. Че ние пък никъде не бързаме. Докато не ви уврат тъпите мозъци ще хленцате.
Новини по държави: