Last news in Fakti

8 Февруари, 2022 05:44 2 109 12

Путин за срещата с Макрон: Делова, смислена и полезна

  • владимир путин-
  • еманюел макрон-
  • москва-
  • среща-
  • нато-
  • русия-
  • франция

Необходимо е Русия и ЕС да разрешат конфликта, за да продължим напред в нашите отношения, заяви френският президент

Путин за срещата с Макрон: Делова, смислена и полезна - 1
Снимка: БГНЕС

Някои идеи на Макрон могат да застанат в основата на по-нататъшни съвместни стъпки.

Това заяви Владимир Путин след срещата с френския президент Еманюел Макрон в Москва, предаде БТА.

Разговорите между двамата продължиха повече от 5 часа. Путин ги определи като "делови, смислени и полезни".

Дотук основните опасения на Русия относно гаранциите за сигурност са били пренебрегнати, каза Путин. Той окачестви политиката на НАТО за "отворени врати" като свободно тълкуване на принципите на Алианса от САЩ и редица други страни. Путин нарече "неразбираемо" на какво основание се опитват да представят движението на войските на територията на Русия като заплаха за съседните страни, предаде БГНЕС.

"Те се опитват да уверят Руската федерация, че НАТО е мирен и отбранителен съюз, но във военната стратегия на Алианса Москва е обозначена като противник", подчерта руският лидер.

В същото време Путин каза, че е възможно да се продължи напред по някои от предложенията на Макрон.

"Киев пренебрегва всички възможности за мирно възстановяване на териториалната цялост на Украйна чрез диалог с Донбас", продължи Путин. По думите му Киев се е насочил към демонтажа на Минските споразумения.

От своя страна Макрон заяви, че в следващите дни ще се състоят разговори по новия ред на стабилност и сигурност в Европа.

Макрон каза, че са необходими нови механизми за осигуряване на стабилност, но те не трябва да се развиват чрез преразглеждане на съществуващите споразумения, пише още БГНЕС. „Необходимо е да се изградят нови механизми, които да осигурят стабилност в региона, но тези нови разпоредби не могат да бъдат изградени чрез преразглеждане на договорите от последните 30 години и преразглеждане на основните принципи или ограничаване на основните европейски права“, отбеляза той.

Русия и ЕС трябва да се споразумеят за конкретни мерки за стабилизиране на ситуацията и деескалация, добави още Макрон. Според него е необходимо да се работи бързо, за да се избегне всякаква ескалация - напрежението в момента се повишава, което увеличава риска от дестабилизация. „Това не е в интерес на никого – нито Русия, нито европейците искат хаос и нестабилност в момент, когато континентът вече е пострадал от епидемията. Ето защо трябва да се споразумеем за конкретни мерки, за да стабилизираме ситуацията и да продължим към премахване на ескалацията“, каза Макрон.

„Този конфликт е в центъра на напрежението, което изпитваме днес и, разбира се, е необходимо Русия и ЕС да разрешат конфликта, за да продължим напред в нашите отношения“, добави Макрон. Той припомни и значението на нормандския формат.

„Продължаваме усилията си в рамките на нормандския формат, за да изпълним изцяло споразуменията от Минск за разрешаване на конфликта в Донбас“, каза френският президент.


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 13 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    11 1 Отговор
    ТРЯБВА да има МИР
  • 2 /////

    33 4 Отговор
    "Това не е в интерес на никого нито на Русия , нито на европейците ..." , ами прав е Макрон. И така остава въпроса кой има интерес от истерията и отговора сам се набива в очите, краварите и собствениците на украинските тръби семейство Байдън.

    Коментиран от #7

  • 3 Продължаваме Промяната

    9 22 Отговор
    Като чух Путин как определи срещата с Макрон и как говори за НАТО , все едно че чух македонците как говорят за България..!!

    Коментиран от #5

  • 4 САТЪРА НА ХАНА

    14 2 Отговор
    ЕДНО ТЪНКО ИЗРЕЧЕНИЕ. КАЗАНО ОТ ПУТИН ЗА СРЕЩАТА С МАКРОН ....
    " 6 ЧАСА ВЪРТИ И СУЧИ КАК НЯМА ДА СТАНАТ НЕЩАТА" ...
    ...... ФРАЗАТА Е НЕПРЕВОДИМА ДИРЕКТНО ОТ РУСКИ ....
    ..... НО СПОРЕД МЕН , ДЯДО ИВАН ЩЕ ОСВОБОДИ
    УКРАЙНА " ...
    ....
  • 5 соросоид

    15 0 Отговор

    До коментар #3 от "Продължаваме Промяната":

    И да свириш на тази струна , няма кой да ти се върже . И всички знаят , че точно САЩ натискат Бг за РСМ. Няма как Русия и САЩ да са на едно мнение за каквото и да било, освен ако Скопие са убедили Русия и САЩ , че СМакедония е люлката на цивилизацията и двете иммперии сега ще се изтрепат за нея .
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Б. В.

    0 6 Отговор

    До коментар #2 от "/////":

    Тъ-па-н.ар !!!
  • 8 Б. В.

    1 7 Отговор

    До коментар #6 от "САТЪРА НА ХАНА":

    Значи не си ходил на училище! Вие Хана на Сатъра…
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 МАРА

    8 0 Отговор
    БРАВО НА ПУТИН,ДОБРО ИЗКАЗВАНЕ И ТОЧНО . ВНИМАТЕЛНО ГО ИЗСЛУШАЙТЕ,МНОГО Е ПРАВ,НЕ СИ ЗАТВАРЯЙТЕ ОЧИТЕ НА ОЧЕБИЕЩОТО
  • 12 Мисля

    5 0 Отговор
    Сетихте се, но за кой ли път, че Украйна не изпълнява Минските споразумения .
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания