Last news in Fakti

8 Февруари, 2022 20:44 4 076 29

Джонсън: Великобритания няма да изостави Украйна

  • борис джонсън-
  • украйна-
  • нато-
  • великобритания-
  • русия

Лондон обмисля да разположи бойни самолети на кралските военновъздушни сили и бойни кораби на кралския флот в района

Джонсън: Великобритания няма да изостави Украйна - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Великобритания няма да се уплаши и да изостави Украйна и санкции на Русия ще бъдат наложени незабавно, ако нейните войски нахлуят там, заяви премиерът Борис Джонсън. Той предупреди Москва, че подкрепата на Лондон за Европа и НАТО остава „безусловна и непоклатима“.

Пишейки за вестник „Таймс“ премиерът изтъква, че британското правителство ще поиска нови правомощия за преследване на физически лица и компании, свързани с руската държава. По въпроса за санкциите Борис Джонсън отбелязва, че Лондон ще бъде готов за незабавното им налагане в случай на руска атака. От Форин офис казаха, че мерките ще позволят на Великобритания да замразява авоари и да налага забрана за пътувания на такива лица, свързани по някакъв начин с руския държавен апарат или действащи в сектор със стратегическо значение за Кремъл.

В статията във вестника Джонсън пише още, че Великобритания обмисля да разположи бойни самолети на кралските военновъздушни сили и бойни кораби на кралския флот в района, но продължава да се надява, че дипломацията ще доведе до решаване на кризата.

„Непосредствен приоритет е заедно със съюзниците да съчетаем мерките за възпиране и диалога за намаляване на напрежението и предостваряване на катастрофата от поредно руско нахлуване в Украйна“, пише Джонсън. Снощи министърът на отбраната Бен Уолъс заяви след среща с полския му колега Мариуш Блашчак, че в Полша ще бъдат изпратени допълнително 350 британски десантчици.


Поставете оценка:
Оценка 2.2 от 19 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Иванушка

    47 6 Отговор
    Борис що не покаже руския паспорт на баба си, вместо да плещи простотии ? :))

    Коментиран от #12

  • 2 Госあ

    9 47 Отговор
    Евала Боре ! Мачкай ! Би трябвало Макрон вместо да се принизява джуджето да се подиграва с него, да направи същото !

    Коментиран от #10

  • 3 Ъъъ, откога са се загрижили пък тия за

    40 3 Отговор
    Украйна? Тая очевадна пропаганда, цирк и смъртоносен театър трябва да престане на секундата! Това, че подобни индивиди, докопали се до власта, избравюни от хората си позволяват в даден момент да сеят смърт по света, без хората да са им позволили да се изказват по тази тема е престъпление и недопустимо! Кка може един политик да тласка цял един народ във война и да решава кой кога и как да убие??? Нито Русия е заплашил някого, нито Ирак, нито Авганистан, нито Сирия, нито Беларус. Кога ще има протести по цял свят срещу тази политика на войни и убийства???
  • 4 Баце

    38 3 Отговор
    Боре, с тия кухи лозунги от 5 км. личи, че се опитваш да спасиш кожата , ама нема нищо упражнявай се.
  • 5 Джоунси

    28 3 Отговор
    Ти кога ще бъдешнизритан от мин съвет
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Госあ

    4 22 Отговор
    Тоо път британците май няма да са с руснаците. Лошо ребята ! 😂 Япончетата точат катаните за масакра ! Хаха
  • 8 tomito

    26 4 Отговор
    То бива лицемерие ,ама тези се самозабравиха.Явно ножа им е опрял до кокала.Путин така ги сготви ,че нямат полезен ход.Нещо като наш Тиквун.Какъв заложник какви 5 лева ,всичко е по взаимно съгласие.

    Коментиран от #27

  • 9 Да,да

    27 2 Отговор
    И Полша нямаше да оставите!
  • 10 Примати

    4 35 Отговор

    До коментар #2 от "Госあ":

    Микрон не се принизява. Микрон по време на преговорите с Русия направи нещо разнообразно в сравнение на НАТО и САЩ . Подаде на Путин камъче за което той да се хване. Предложил е бъдещите преговори да обхващат националната сигурност на всички страни около Украйна , тоест и на Русия. Мечтата на Путин беше да се хване за нещичко като отстъпка , за да го раздуе до такава степен , че хем националистите в Русия да са доволни хем да спира Украйна по пътя за НАТО ако може без война. Така макрон на първо място ще осигури на Украйна още време за въоръжаване. Уважавам неговия опит , но проблема е че Русия е една войнолюбива и агресивна страна която никога не е зачитала нищо казано или написано… успех на макрон , на САЩ и НАТО и слава…
  • 11 Дидо

    24 3 Отговор
    Тоя няма ли кой да му спре партитата ,че от толкова шоу почна да се мисли за Чърчил …😂😂😂🤣
  • 12 Хаха

    8 4 Отговор

    До коментар #1 от "Иванушка":

    Или пък на дядо си от Анадола
  • 13 БПФ

    18 5 Отговор
    Рошав бokлук, в Англия вече и децата от детските градини ти искат оставката !!! Като запорираш руски авоари, не се ли замисляш, че лично Сергей Шойгу може да дойде на борда на "Юрий Долгоруки" да ги изтегли?

    Коментиран от #16

  • 14 Що бе

    20 2 Отговор
    иракчани как ги избихте и изоставихте?
  • 15 Борката

    22 1 Отговор
    Е, хубаво бе Борка,къде е Украйна къде е Великобритания....,и къде е Украйна къде е Русия.., Елементарно както не искате Русия близо до вас,така и Русия не ви иска близо до тях
  • 16 Госあ

    8 9 Отговор

    До коментар #13 от "БПФ":

    По скоро пак ше трябва да го теглят юли дългоруки на боксир 💁 🤣🤣🤣
  • 17 Гал

    24 2 Отговор
    Тия говеда тикаха германците за война със СССР, сега тикат Украйна. Коварните интриганти искат да подпалят война, но тя сигурно ще е последната.

    Коментиран от #18

  • 18 Госあ

    4 14 Отговор

    До коментар #17 от "Гал":

    Аааа чакай, чакай, по скоро варяго-монголите си мислеха че ще делят Европа с германците, та после англичаните трябваше да ги спасяват.
  • 19 В.В.П.

    12 1 Отговор
    Мразя,саксонците и езика им .!!.Да живее България!.Нито един ,емигрант,не остава в гадната им кочина.,След пенсия ,изчезват от острова ..АНГЛИЙСКИТЕ ДЯДОВЦИ СА ПЪРВИ..Испания , Португалия,Франция Италия ,Канарите..Само да избяга от английската смрад
  • 20 Самуил

    19 3 Отговор
    Колонизаторите пък какво се правят на пръв приятел на Украйна. Даже в Африка не могат да се наложат, а тръгнали срещу Русия. Няма логика в западната геополитика. Според мен до няколко седмици Путин ще върне армията, която е на тренировъчно/респектиращ лагер по границите
  • 21 Насила война

    15 2 Отговор
    Украйна се видя в чудо! Никой няма да ни напада!-уверяват те, но Западът е решил да ги спасява и това е! Русия само гледа сеир. Да видим докъде ще стигне тази неразбория. Само да не се месим, че ще изядем пердаха, както винаги досега.

    Коментиран от #25

  • 22 Перо

    8 1 Отговор
    Украйна къде членува,в НАТО или в ЕС за да се ангажират с военен конфликт Англия и САЩ или най-важни са херсонските ционисти там?
  • 23 Знаем

    3 0 Отговор
    Те и Чехословакия и Полша не изоставиха! Пази Боже да помагат!!
  • 24 Хихи

    4 0 Отговор
    Тва, само да си спаси поста на министър се прави на лудо зорлян, ама дан станат плаващ остров. По цял ден набръскано на бяло и квичи
  • 25 Хаха

    5 0 Отговор

    До коментар #21 от "Насила война":

    Ами синчето на бай..дън..има много голям бизнес в Украйна свързан с горива. Даже беше разследван нещо в щатите, ноо тати стана президент точно навреме.
  • 26 да припомним моля

    3 0 Отговор
    Моля, някой да припомни какво Ъинстън Чърчил е казал за славяните и какво е неговото (а и на британците) отношение към нас и украинците.
    Мисля, че това изказване е цинично и двулично
  • 27 ANTON BOYCHEV

    0 0 Отговор

    До коментар #8 от "tomito":

    ТЪПАЦИ
  • 28 Нане

    1 0 Отговор
    нищо ново под слънцето се едно 1939 г. есен Полша един смахнат с пура
  • 29 Драгомир

    0 0 Отговор
    „Великобритания няма да се уплаши и да изостави Украйна...”
    Не им омръзва да повтарят една и съща лъжа. Хубаво е, в тази връзка, да се напомни нещо от миналия век. В края на м.март 1939 г. Великобритания дава военна гаранция на Полша за намеса, ако Германия я нападне. След това се спотайва и само джафка. Същото прави Великобритания и преди т.н. „Унгарски събития” през 1956 г.. Разузнаването им в Будапеща подпомага активно и твърдо уверява подготвящите въстанието, че веднага след започване на протестите Великобритания ще се намеси военно. След влизането на съветските части Великобритания се спотаява, но джафка активно. Тежко им на украинците, ако повярват
Новини по държави: