Last news in Fakti

9 Февруари, 2022 14:02 2 958 2

В Лондон: Борис Джонсън, извини се!

  • киър стармър-
  • борис джонсън-
  • великобритания-
  • консервативна партия

Премиерът ще се появи за първи път в Камарата на общините, след като Киър Стармър бе нападнат от група хора пред парламента, като някои от тях го нарекоха защитник на педофили

В Лондон: Борис Джонсън, извини се! - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Британският премиер Борис Джонсън бе призован да използва днешния парламентарен контрол като „златна възможност“ да се извини за невярното му твърдение, че лидерът на Лейбъристката партия Киър Стармър носи лична вина за неуспеха да бъде осъден навремето педофила Джими Савил.

Премиерът ще се появи за първи път в Камарата на общините, след като Киър Стармър бе нападнат от група хора пред парламента, като някои от тях го нарекоха „защитник на педофили“.

Джонсън за първи път ще се изправи пред депутатите и след извършените от него промени в администрацията след оставки на ключови съветници в опит да спаси поста си след скандалите около събиранията на Даунинг стрийт в условия на локдаун.

Извършвайки промените Джонсън повиши някои от най-лоялните му служители, останали верни през последните бурни седмици, коментират политически наблюдатели.

Предполага се, че днес Борис Джонсън няма да се извини. Въпреки че осъди нападението срещу Стармър, той продължава да не обръща внимание на призивите, сред които на и на депутати от неговата Консервативна партия, да оттегли коментарите си за Джими Савил.

Джонсън бе порицан за тези коментари и от председателя на Камарата на общините сър Линдси Хойл.


Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Само питам

    2 1 Отговор
    Тоя Спармър има ли деца,внуци?Мисли ли за тях?
  • 2 Хаах

    3 0 Отговор
    За кое да се извини Борис.За това, че ОНЯ е спрял разследване за над 100 жертви-ДЕЦА - при наличие на факти, свидетели, на които са им запушили устата - най големия педофилски скандал в историята на Англия.
Новини по държави: