Last news in Fakti

8 Февруари, 2022 23:11 1 612 9

Белгийската полиция задържа 13 членове на терористична групировка

  • белгия-
  • антверпен-
  • салафити-
  • терористи

Според органите на реда не е ясно дали арестуваните са имали конкретни планове за нападение

Белгийската полиция задържа 13 членове на терористична групировка - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Белгийската полиция задържа 13 души, за които има подозрения, че са членове на терористична групировка, при операция в град Антверпен. Новината, която съобщи "Асошиейтед прес", бе потвърдена пред БНР от федералната прокуратура. Те са арестувани заради разпространение на джихадистка пропаганда по социалните мрежи.

По думите на полицията не е ясно дали са имали конкретни планове за нападение. Около 100 полицаи участваха в акцията, която се проведе на 13 адреса.

"Става дума за хора, за които има подозрение, че принадлежат към салафистите", заяви говорител на федералната прокуратура. Той уточни, че разследването е продължило няколко месеца. Задържаните ще бъдат изправени пред съда в Антверпен в рамките на 2 дни.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Виталия

    5 0 Отговор
    Хванали са ми любовниците
  • 2 Hoho Boho

    13 1 Отговор
    Аз повече се притеснявам за Трюдо...
    Той още ли е в Канада?
    Да не е мръднал... и да се намира в Белгия
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Оооо

    3 4 Отговор

    До коментар #3 от "гост":

    как е е плоскоземец? Тъкмо викам измрехте от вируса, ама има останали. Брао. Корав излезе. А да видим до лято ще изкараш ли.
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Рошко

    9 1 Отговор
    Белгийската полиция задържала" терористи, които не са били ваксинирани и подбуждали обществото към протести против зеления сертификат
  • 7 ARGON

    10 0 Отговор

    До коментар #5 от "Иван":

    Така е. Юдейските сатанисти са повели война срещу белите хора и не подбират средствата.
  • 8 Стефан Петров

    6 0 Отговор
    Ама как господа. Ще протестирам! Къде остана политиката и възгледите ви за мултикултурализма. Та нали салафизма е мирна и хуманна идеология. Е смятали да взривят в Белгия някакви си сгради.Какво толкова- сгради много.Предлагам да пуснете в Белгия още толкова салафити и да обявите многоженството за законно.
    В Белгия на първо място по наименование на децата е името Мохамед или Амет. и родените в чужбина белгийци минаха 13%. По официални данни за 2014г. в Белгия живеят хора, родени в над 50 държави, като българите са 26 943, Мароко-303 470, Турция- 177 132, Руанда 12 470 , Иран-10 021 и т.н. Моя позната оня ден се върна от Брюксел и ми разказа,че на 100м. от централата на ЕС е имала впечатление,че се намира в арабски квартал. С Европа е свършено господа. Не трябва да си правим никакви илюзии.
  • 9 Saguaro

    2 0 Отговор
    Ей покрай заразата,салафистите последните две години много спокойни.дали е случайно съвпадение?
Новини по държави: