Last news in Fakti

9 Февруари, 2022 17:55 4 804 18

Северна Македония и България с важна среща

  • северна македония-
  • среща-
  • българия

Преговори между външните министерства

Северна Македония и България с важна среща - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Представители на външните министерства на Северна Македония и България ще имат среща. Това обяви македонският премиер Димитър Ковачевски, цитиран от Нова Македония.

Срещите започват от утре. Ще се проведат през следващите два дни.

Обсъдени ще бъдат откритите въпроси. Идеята е да има дипломатически напредък между двете държави.

Търси се приемлив диалог. Той ще е върху основата на европейските идеали.

Македонското външно министерство ще обяви подробности от срещата. Изяснени са основните идеи по очакваните преговори.

Обсъдени ще бъдат въпроси в няколко сфери.


Поставете оценка:
Оценка 2.1 от 20 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 хер Омустафа

    8 27 Отговор
    Кичоо , ке ли я биде Македонията у ЕС и сакам одговорот да е ДА !

    Коментиран от #15

  • 2 Тия са

    12 7 Отговор
    красива двойка. Кога ще ги женим?

    Коментиран от #18

  • 3 хааа

    26 4 Отговор
    Какви европейски идеали. Нашия президент го каза доста мекичко. Господ ще го покаже наяве за отцепредателите .Извинявайте за израза.
  • 4 от пресцентъра на ул. Козяк

    22 2 Отговор
    Добри момчета , послушни момчета . Ще има по едно бургерче за всеки . Хайде сега - седнете и дайте лапа ! И опашките - като видите журналисти , да ги въртите по весело.
  • 5 ПЕТКОВ

    20 3 Отговор
    ЗАЕМИ ПОЗИЦИЯ НА ПО МЪДРИЯ. НО И НА ПО АРОГАНТНИЯ ЗАЩОТО ТЕ ОТ ВСЕКЪДЕ ГО ПО КАЗВАТ, ЧЕ СА НАГЛИ МАНИПУЛАТОРИ И АРОГАНТНИ СПРЯМО НАС. НЕ ПРЕДАВАЙ БЪЛГАРИЯ.
  • 6 Стига лакърдии

    28 0 Отговор
    Стига с тези макета!Я Киро обясни на хората, това ли ви е промяната- високи цени и на основни храни, ток, парно, ниски заплати и пенсии, а вие от МС и други служби лапате по няколко хилядарки месечно.За нула време направихте огромен дълг, спряхте важни за икономиката инфраструктурни проекти, здравеопазването, културата, образованието е на кота 0, че даже и по надолу!!!От това се интересуват българите, а не дали шепата макета ще ни имат за фашисти😠😠😠
  • 7 Любопитен

    11 3 Отговор
    Ако влязат агитките на Софийските отбори във Вардарска България, за колко време ще изнесат местните в Сърбия?
  • 8 Алфа ТВ от РСМ

    15 2 Отговор
    По тая телевизия в момента пак ни плюят и ни наричат фашисти!

    Коментиран от #11

  • 9 Механик

    8 1 Отговор
    Клекна ли на макетата, Кирцаааа? Клекна им, а! Аз не съм очкавал друго от тебе. Виж оня протестъра Последния Софиянец (дето нещо се покри) все те хвалеше. Приказвахме му, вкл. и аз, че допускат груба грешка с ПростоКиро, ама той не ще да слуша. Сега ще сърбаме попарата на такива като него. То не се иска много да се усетиш, че сменяш Боко крадеца с Киро Харварда,дето е живял в БГ 12 години и прави пари в Канада,като продава рекламирани боклуци.
  • 10 Грогу

    13 1 Отговор
    Защо не казват кои са тези “сфери“ , които ще обсъждат ...случайно и ние се интересуваме какво си обсъждат на закрити врати . Както Ковачевски постоянно успокоява сев. македонците , че няма да разговаря със София за индентичност и език , така и Петков трябва да ни успокоява , че няма да вдигне Ветото без признание за бълг. произход . Върхът на нахалството от страна на Скопие е дагори , че България трябва да води преговорите с уважение към тяхното достойнство...след цялата омраза към всичко българско , която демонстрират из цяла Европа . Македонците трябва да искат извинение от българите , а не да очакват компрромиси .
  • 11 Да добавя

    11 1 Отговор

    До коментар #8 от "Алфа ТВ от РСМ":

    Още плюят! А кажете ми? Това е всеки ден! А българските телевизии за един месец не им отделят толкова време! Един Не"учен" казва че имал връзки във Ватикана! И от там му казали че ако изкарат документите за Смакедония, цялата история на Европа ще се пренапише, и цяла Европа ще им се поклони и ще им целува краката! И това го гледат децата и младежите там бе еййййй!

    Коментиран от #17

  • 12 Нормален човек

    15 0 Отговор
    Европейските идеали на северните македонци са да унищожат всичко българско 🧐
    Президентът го каза отлично. Устойчиви и неотменими гаранции в конституцията, както и изкореняване на съветско-югославската фашистка идеология, наречена юакедонизъм 👍👍👍
    Ако немогат да съберат 2/3 мнозинство в парламента за да гарантират правата на европейските граждани, живеещи на тяхна територия, направо да се присъединят към ИДИЛ💪💪💪
  • 13 КИРООО! Това е загубено време!

    16 0 Отговор
    Всичко е празни приказки по простата причина, че Пендароски и пръдльото мицкоски ще анулират договорите и споразуменията
  • 14 СМ да не се мотаят, ами

    3 0 Отговор
    С пълна газ напред, без да дават много обяснения на югосърбоманите у тях, дърпащи ги назад
  • 15 Ке я бъде

    3 0 Отговор

    До коментар #1 от "хер Омустафа":

    Кога се европеизират и без югототалитаризъм/репресии на българи на територията на Вардарсйа Македония/, стига се мотахте, айде по-живо, размърдайре се, че все сте спрели
  • 16 То се е видяло, БГ да ви хване

    2 0 Отговор
    За ръчички и да ви влачи към ЕС, като детска градина сте, тропкат с краче и се дърпат настрани СМ
  • 17 Всичко си има цена!

    0 0 Отговор

    До коментар #11 от "Да добавя":

    Ако въпросният портиер отключи вратата на Ватикана, и Америка ще се пренапише, и Индия и Египет. ЗДори и Антарктида! Ако макето тури в плика още някоя и друга стотарка ще ще може да се пренапише и историята на Ватикана! Да еааа ид.и.ота!
  • 18 Пламен

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "Тия са":

    Кой ще е невестата?
Новини по държави: