Last news in Fakti

8 Февруари, 2022 17:56 5 418 19

Важна среща в Северна Македония

  • северна македония-
  • среща-
  • буяр османи

Буяр Османи разговаря с Петър Колев

Важна среща в Северна Македония - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Министърът на външните работи на Северна Македония Буяр Османи се е срещнал с председателя на Граждански демократичен съюз, съобщи Нова Македония.

Това беше потвърдено от самия Османи. Дипломатът е разговарял с Петър Колев по актуални въпроси.

Разгледани са различни теми. Основната е била диалогът с България.

Османи обяви, че има позитивна обществена енергия за европейското бъдеще на страната. Това изисква взаимни действия от всички в страната.

Така трудностите ще бъдат преодолени и ще бъдат изградени общи позиции. Това ще гарантира и добросъседския диалог.

Македонският дипломат призна за общ идея у обществото.


Поставете оценка:
Оценка 2.4 от 14 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Дар от БОГ

    12 3 Отговор
    Аз съм в окаяно положение, заради хората, които са поробили българската нация!
    Те са виновни за моето нещастие!
    Те ми пречат да живея истински!
    Те пречат и на бг нацията да живее истински!
    Те са гадове от дъната на душите си!
    Те са лоши хора по природа , те са мръсни хора !

    Коментиран от #16

  • 2 Факти

    25 3 Отговор
    Стефан Дечев се е самопровъзгласил за научен посредник между двете страни на Осогово. Преди обаче да тълкува как двете страни трябва да тълкуват историята си, първо трябва да признае, че има оригинали, Които не може да се тълкуват!!!
    Какво да направим, че Пърличев е написал Жална песен за българския народ и българите в Охрид и Струга. Да я хвърлим на аутодафето? Няма да стане.
  • 3 Нормален човек

    30 3 Отговор
    Да г-н Османи, има обща идея във вашето общество. И тя е да бъде разрушено всичко българко. История, култура, паметници и гробища. Абе всичко 😤😤😤
    Аааа, и зад всяко "В" в името на човека задължително да се постави "СКИ". 😂😂😂
    Колкото и да рушите, българската империя е оставила повече. Измисленяци😁😁😁

    Коментиран от #4

  • 4 Абе

    3 37 Отговор

    До коментар #3 от "Нормален човек":

    Нормалния!България била империя,пък светът някакси не разбрал!Та и била направила много?!И какво точно?!

    Коментиран от #5, #7

  • 5 Нормален човек

    32 4 Отговор

    До коментар #4 от "Абе":

    Чети повече и пиши по-малко.
    Тогава може и да разбереш , тролче северномакедонско😁😁😁
    А света отдавна е разбрал. Затова до Владивосток ползват кирилица, затова руските императори се наричат царе, затова имате паметници и крепости да рушите в северната талибания и пак заради това ни наричате окупатори. Ние вас ви наричаме просто ИЗМИСЛЕНЯЦИ😂😂😂
    Чети, ама не букварите на Тити, а на практика която и да е сериозна литература, от кочто и да е държава и ще разбереш💪💪💪

    Коментиран от #9

  • 6 Глупости

    18 1 Отговор
    Македония и Важна са две несъвместими неща ))
  • 7 Търси и ще намериш

    23 2 Отговор

    До коментар #4 от "Абе":

    Изпиши Първа Българска Империя, Втора Българска Империя или Трето Българско Царство, на английски и чети ти не си виновен, че в училище ви учат на всичко друго, но не и на история, такава каквато е била в действителност, по политически причини. И накрая нещо интересно, нали си падате по античността, двама хронисти казват индиректно, че Ахил е българин, различават се само по това, че единия пише, как Ахил дошъл с 2500 българи мирмидонци а другия пише, за 3000. Това е около 1300 г. преди Христа.

    Коментиран от #13, #19

  • 8 Защо ли

    3 1 Отговор
    Защо ли ми трият призива за сайт,който да направим?Който го е прочел,може да си отговори кой -какви интереси защитава.
  • 9 Македонски

    4 29 Отговор

    До коментар #5 от "Нормален човек":

    Путин нели ти казва че писменоста им дошла од Македониа...или и Путин е трол?

    Коментиран от #10, #14

  • 10 Яни

    24 1 Отговор

    До коментар #9 от "Македонски":

    Путин е политик, и изказванията му са такива, не е нужно да казва истината, нужно е само да има политическа изгода. Той знае истината за теб, но ти не я знаеш, затова трябва сам да се потрудиш. Световната наука е наясно, че Кирилицата (Българицата) е създадена в България и от тук разпространена в Източна Европа. Това е епохално дело, един Професор беше изчислил, колко милиона агнета и ярета са били нужни, за изписването на всичката тази религиозна книжнина. Това може да го направи само една Империя, каквато е България през 9-10 век.

    Коментиран от #12

  • 11 Да бе!

    5 0 Отговор
    В Македония няма важни срещи!
  • 12 Македонски

    2 12 Отговор

    До коментар #10 от "Яни":

    Ако в световната историа не спада руската македонската србската украинската и тн...тогаш прав си
  • 13 и плюс

    3 14 Отговор

    До коментар #7 от "Търси и ще намериш":

    това не се е казвал Ахил, него Азис. Да ви питам вие българите на каква дрога сте?
  • 14 Пешо

    3 0 Отговор

    До коментар #9 от "Македонски":

    Путин е съветско ченге. Те ви измислиха

    Коментиран от #15

  • 15 Македонски

    1 2 Отговор

    До коментар #14 от "Пешо":

    А вас кои ве освободи и ви дари држава? Нали беше ,,червената армиа"?
  • 16 Falko

    1 1 Отговор

    До коментар #1 от "Дар от БОГ":

    Нищо не ти разбрах,спри алкохола
  • 17 Стоян Новакович измисля македонската на

    6 0 Отговор
    Сръбският политик Стоян Новакович измисля идеята за македонска нация още в края на 19 век. В началото сърбите, в чиято държава Кралство Сърбия, после Кралство Югославия, попада Вардарска Македония, след злополучните войни от началото на 20 век, насаждат лъжата, че вардарските българи са различни, че нямат общо с България, че българите ги мразят. Скоро обаче сърбите започват да налагат фалшивата си идея със забрани и насилие. Забраняват да се говори български, да се казва, че си българин. Над 650 български училища и над 550 български църкви са затворени, а българските учители и свещеници са прогонени. Забранено е издаването на български книги и вестници. Група студенти са подложени на жестоки мъчения - стягат им главите, изтръгват им ноктите, заравят ги живи, опират им пистолет до изкопан гроб, само защото са намерили български книги и вестници у тях. Накрая ги съдят за това " престъпление". Българи биват завързвани с вериги и разстрелвани с картечници. Сръбските жестокости са описвани от европейци и предизвикват възмущение даже у Клемансо. Българката Мара Бунева решава да убие изключително жестокия към българите сатрап Велемир Прелич - сръбски прокурор. Застрелва го на 13 януари 1928 г., след което се застрелва. И това насилствено " създаване" на "македонска" нация се извършва от Сърбия в първата половина на 20 век. За съжаление след 1944 г. Титова Югославия продължава сръбската политика. Тук вече се намесва и Сталин, но за кратко, защото се скарва с Тит
  • 18 Сръбската политика продължава и след 194

    6 0 Отговор
    Сръбската политика за налагане на измислената от сръбския политик Стоян Новакович македонска нация, провеждана в първата половина на 20 век с насилие и терор, продължава и след 1944 г. в Титова Македония. Тук вече се намесва и Сталин, но за кратко, защото се скарва с Тито. Затова македонизирането на Пиринска Македония е кратко , след което България започва да разобличава сръбската политика. Но насилията в Титова Македония са също толкова жестоки, както преди войната - на Кървавата Коледа, след един бунт, са убити 30 000 българи и хвърлени в концлагери (Голи оток) и затвори 130 000, само защото са отказали да се отрекат, че са българи. И днес в Сев. Македония, ако заявиш, че си българин, следват преследвания, уволнения и даже арести по измислени поводи.
  • 19 Болярин

    3 0 Отговор

    До коментар #7 от "Търси и ще намериш":

    Абе, човече, ти караш някакъв, дето му е трудно с българомакедонски да се оправя, а на английски какъв очакваш да е резултата !!?
Новини по държави: