Last news in Fakti

9 Февруари, 2022 19:50 2 438 16

Чехия също отменя ограниченията

  • мерки-
  • чехия-
  • маски-
  • коронавирус-
  • ограничения-
  • пандемия-
  • петър фиала

В страната ще бъде задължително само носенето на маска

Чехия също отменя ограниченията - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Чешкото правителство започна да отменя ограниченията, наложени в страната заради коронавируса, и от 1 март в страната ще бъде задължително само носенето на маски на обществени места, заяви пред репортери премиерът Петър Фиала.

"От 1 март много малко от сегашните ограничения ще останат в сила - на практика само задължението за носене на медицински маски", каза Фиала. "Постепенно ще увеличим разрешения брой на посетителите на културни и спортни събития." В Чехия от утре вече няма да е необходимо да се предоставят т. нар. зелени паспорти за COVID-19 при посещение на ресторанти и други заведения за обществено хранене, културни, спортни и развлекателни и други обществени събития.

От 18 февруари вече няма да са задължителни рутинните тестове за коронавирус в предприятията, фирмите и образователните институции. От началото на пандемията в Чехия са се заразили 3 311 152 души от населението, наброяващо 10,7 милиона души. От тях са починали 37 612 души. Световната здравна организация (СЗО) съобщи, че случаите на заразени с коронавируса в света са спаднали със 17 процента през последната седмица в сравнение с предходната, включително спад с 50 процента в САЩ. Смъртните случаи в световен мащаб са спаднали със 7 процента.


Поставете оценка:
Оценка 4.7 от 16 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    42 6 Отговор
    А раята в България спи сладко робски сън.

    Коментиран от #3

  • 2 Милиционер

    42 1 Отговор
    Ако искате носете и памоерси в тоя пропаднал ЕС къде държавите не са суверени. Тоя съюз се скапа от момета в който наложи ограничения на свободното пътуване
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Иванушка

    19 3 Отговор
    Чехия да не се прави на изстрадала и прегазена от руски танк мома , ами да докладва докъде стигна разследването на взривените уж от ТОП агентите Петров и Боширов военни складове ? Чешки мишки )))
  • 5 Hoho Boho

    37 1 Отговор
    Чехите имат 32 899 новозаразени на ден. /в България - 6 926/
    Населението им е, почти колкото в България
    и отменят ограниченията...

    Само нашите управници ли са толкова малоумни?

    Коментиран от #8

  • 6 Последния селянин

    9 1 Отговор
    И аз идвам да живея в София.
  • 7 нашия

    28 1 Отговор
    тия чехите утрепаха цацата.....премахват мерките но оставят най-безполезната от медицинска гледна точка мярка...носенето на маски....носенето на маски е знак на безволево подчинение затова го оставят...света се управлява със знаци и жестове...
  • 8 1111

    4 8 Отговор

    До коментар #5 от "Hoho Boho":

    Петков не компетентен за този пост, не е глупав. Колкото повече задържат мерките, толкова по-голвма част от заделените по к-мерки 3 млрд. ще бъдат усвоени.

    Коментиран от #9

  • 9 нашия

    13 0 Отговор

    До коментар #8 от "1111":

    когато продаваш свободата си за пари ..накрая оставаш и без двете...доказано е....та какво му е уното в слуая с Кирето.....да подаде ....
  • 10 Грульо

    16 0 Отговор
    Махайте и маските, че издушихте хората!
  • 11 Слава на ЕССР

    16 0 Отговор
    Значи нареждането от ЕССР е за % ваксинирани, а не за справяне със ковид заразата. Всичко е за печалбата на някои фарма компании
  • 12 Пенчо

    5 0 Отговор
    Кирчо бре, чети!
  • 13 В Киреча

    4 0 Отговор
    Киро ментето се прави на улав, ходи с разни изрезки на вестници по прокуратурата вместо да махне тази глупст със зеления сертификат и да се захване с обедняването, тока и пр. Дай му само да ръководи прайда!
  • 14 Пешо

    3 0 Отговор
    Каква е гаранцията, че няма след време да ни спретнат 2-ра серия по същия социален сценарии?
  • 15 експерименти

    4 0 Отговор
    Световноизвестният биолог и вирусолог, откривател на ХИВ (вируса на СПИН) и Нобелов лауреат - проф. Люк Монтание, е починал днес на 89-годишна възраст, съобщи "Франс соар".


    Последната публична поява на проф. Люк Монтание бе на 15 януари 2022 г. на протеста срещу ковид сертификатите и ваксините в Милано, където бе специален гост и изнесе реч пред събралото се множество, седнал в инвалидна количка. Пред демонстрантите той заяви: "Противно на казаното, тези ваксини изобщо не предпазват. Това става ясно постепенно и е научно признато днес. Това доказват не само научните експерименти, но и тестовете върху болните".
  • 16 Qqqq

    0 0 Отговор
    Първо за Чехия не се знае , щом като е казано , че ще стане от 1 март. Там парламента гласува едно , обаче министерския съвет и областните оправители и кметове имат вратички да заобиколят гласуваните закони. По същия начин февруари миналата година областните оправители се обединиха заедно с крадеца Андрей Бабич , казаха че имат проблеми свързани с претоварването на здравната система и на практика извършиха държавен ковид преврат. Мъкар , че парламента гласува за отмяна на извънредното положение и охлаждане на мерките и ограниченията , решението му бе пренебрегнато от министерския съвет и извънредното положение остана. Много хора не знаят , че в държави като Чехия , Унгария , Полша и Словакия демокрацията е привидна , а има установен режим на диктатура. В Чехия управлява на практика полицията заедначо с министър- председателя. Това е полицейска държава. Хората много добре го знаят , но си мълчат за да не ги санкционират или изхвърлят от ЕС. Така , че ако това е гласувано от парламента , трябва да знаете , че от него не зависи нищо. А и Германия също ще им скръцне със зъби или ще затвори границата си с Чехия както го направи миналата година , ще се образуват километрични опашки от камиони , ще се блокират доставките за автомобилните предприятия и те пак ще клекнат. Тези винаги са си били най - верните подели на германците. Така , че не бързайте.
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Русия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания