Last news in Fakti

7 Февруари, 2022 14:41 5 897 10

В моловете вече пускат и неваксинирани

  • молове-
  • неваксинирани-
  • румъния-
  • мерки-
  • коронавирус-
  • пандемия-
  • букурещ-
  • супермаркети

Броят на клиентите трябва да бъде контролиран

В моловете вече пускат и неваксинирани - 1
Снимка: Shutterstock

Лицата, които не са ваксинирани срещу COVID-19 в Румъния, вече имат право да посещават супермаркети в търговски центрове без сканиране на дигитален сертификат, съобщава информационният сайт Зиаре, цитиран от БТА.

Представителите на търговските центрове обаче трябва да осигурят отделни коридори за достъп и да осигурят пространство от минимум четири квадратни метра на човек. Броят на клиентите също трябва да бъде контролиран, за да не става струпване на хора. Медицинската маска или маска от типа FFP2 остава задължителна за всички обществени пространства на открито и закрито. Състоянието на тревога, въведено заради пандемията от коронавирус, бе удължено от днес с още 30 дни с решение на правителството.

Наред с промяната за достъпа до супермаркетите в моловете, са въведени и промени в праговете на заболеваемост. Премахват се досегашните два прага на заболеваемост (едно на хиляда и три на хиляда жители) и остава само един праг - три случая на 1000 жители, в зависимост от който се определят ограничителни мерки, главно за ресторанти, кафенета, зали за спектакли, игрални зали и т.н., съобщи телевизия Диджи 24, като се позова на префекта на Букурещ Александра Вакару. По думите ѝ при над три случая на 1000 души население степента на заетост в гореспоменатите обекти е до 30 на сто от капацитета.


Поставете оценка:
Оценка 2.9 от 12 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Мангъра

    4 35 Отговор
    НЯМА ВИРУС ВЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕ САМО СЪЧКИТЕВ МРАТ ВЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕ ПИЙТЕ БЕЛИНА ВЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕ

    Коментиран от #10

  • 2 Зелен сегрегат

    43 0 Отговор
    Продължаваме Прайда, казват друго на българските граждани! Долу Зеления сегрегат!
  • 3 ха ха

    46 0 Отговор
    Как нежно ни манипулират с топло и студено... В Гърция сертификатите изтичат, в Румъния вече пускат... Как феодалите могат да бъдат добри и лоши... И как като слушкаме, те ще са добрички... Те ни дават свободата на нас крепостните.

    Коментиран от #4

  • 4 Сичко идва от саш и европа

    10 2 Отговор

    До коментар #3 от "ха ха":

    Те имаха проблем дългогодишен че не стигаха инфлацията от 2% както искаха и затва направиха ковито и напечатаха трилиони обаче пък инфлацията отиде там къде не искат да бъде и вече ковито е непотребно че и спреха да печатат трилиони и пари от обръщение ше изтеглят и вече тоа цирк не им е нужен и трева икономиките да бачкат и затва нема сертификати ковита и така насетнееее ноооо обаче както знаете бегето е мега лизач и подлизурко във всички епохи и тука много след като саш са спрели тоа цирк с ковето в бегето ше се прожектира още мноо време да се покаже че сме мнооооо лоялни и верни на саш😃😂😂😂😂
  • 5 Пускат ги на оцеляване

    6 4 Отговор
    Няма да им се размине ще се разболеят кой жив да живее кой не ще ядем сладко жито.Бройката е малко не ваксинирани здравната каса може да поеме разходите.Погребалните бюра още малко ще събират жътва и така
  • 6 Аз на молата работа немам

    13 0 Отговор
    В тея дупки не влазам
  • 7 куку руку ку

    22 0 Отговор
    Постепенно всички врачки и математици, дето знаеха предварително маршрута и датите на активация на вируса, ще си бият камшика и ще се покрият, че дано не ги стигне новият съдебен процес Нюрнберг 2.
    Напразно, всички знаят кои са.
  • 8 Рошко

    10 1 Отговор
    Станат ли двама в квадратен метър и алармата се включвала автоматично за чипираните
  • 9 сгур

    3 0 Отговор
    ....и тук пускат
  • 10 сороснерес

    4 1 Отговор

    До коментар #1 от "Мангъра":

    Има вирус........малоумников..Няма.....ваксина......На такива като теб ако бяха сложили и белина пак щял да се радваш.. не че сега знаеш какво ти наляха..По това каквото пишеш личи че имаш замъглено в тиквата.си.Тепърва ще гърмите един по-един ,ще падате по улиците..ще има камиони с трупове..ще натоварвате системата с вашето безотговорно поведение ..то бива бива ама да дадеш да те боцкат три пъти..след като няма файда още от първия път..а на здраве..
Новини по държави: