Last news in Fakti

30 Април, 2013 12:05 1 145 0

Откриха ДНК на жена по една от бомбите в Бостън

  • бостън-
  • атентат-
  • днк
Откриха ДНК на жена по една от бомбите в Бостън - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

 

Агенти на ФБР са претърсили дома на родителите на жената на Тамерлан Царнаев – Катрин Ръсел. От жилището, разположено на Род Айлънд, следователите са си тръгнали с веществени доказателства, предаде Ройтерс, позовавайки се на източник близък с разследването.

Според агенцията ФБР е събирало проби за ДНК изследване. Това се наложило след като на една от бомбите, които окървавиха в двоен атентат Бостънския атентат, е открито ДНК на жена, писа в. „Уолстрийт джърнъл“.

От ФБР отказват да дадат подробности за причините за тяхната визита в дома на родителите на съпругата на Тамерлан Царнаев. Той беше убит в престрелка с полицията.

Експерти по антитероризъм, пожелали анонимност, коментираха за Факти.бг, че откриването на ДНК от жена не трябва да ни изненадва в предвид, че бомбите са били поставени в тенджери под налягане.

Самата вдовица на Тамерлан Царнаев заяви, че е готова да сътрудничи без резерви на разследването.

Междувременно стана известно, че известният адвокат Джуди Кларк е поела защиата на по-малкия брат Джохар Царнаев, който лежи в затвора в очакване на процеса.

19-годишният терорист, който бе заловен на 19 април, е подал в Бостънския федерален съд молба за назначаването на Кларк и още един адвокат като негови защитници.

Сред нейните клиенти е Джаред Лофнър, който миналата година избегна смъртната присъда, след като пледира виновен за стрелбата в Аризона. При нападението бе ранена американската парламентаристка Габриел Гифърдс.

При двойния самоубийствен атентат срещу маратона в Бостън от 15 април бяха убити трима души, а близо 264 бяха ранени. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА