Last news in Fakti

11 Февруари, 2022 14:00 2 506 2

Великобритания отмени тестовете за ваксинираните българи

  • великобритания-
  • мвнр-
  • тест-
  • коронавирус-
  • българи-
  • лондон-
  • български граждани-
  • пср

Важна информация от Министерство на външните работи

Великобритания отмени тестовете за ваксинираните българи - 1
Снимка: Shutterstock

Великобритания отменя тестовете за коронавирус за ваксинираните български граждани при влизане в страната и облекчава условията за задължителна карантина при неваксинираните пътници, съобщиха от Министерство на външните работи.

По информация на българското посолство в Лондон, считано от 4 часа сутринта на 11 февруари 2022 г., напълно ваксинираните граждани поне от 14 дни, пътуващи от страни извън червения списък, сред които е и България, не е необходимо да правят тест преди отпътуване за Обединеното кралство, не трябва да резервират и заплащат PCR тест за ден 2 след пристигането им в страната и не подлежат на задължителна карантина.

За гражданите, пътуващи до Обединеното кралство от страни извън червения списък, които не са напълно ваксинирани, е необходимо да отговарят на следните условия при влизане в страната:

- Да представят отрицателен тест за COVID-19, направен в рамките на 2 дни преди пътуването им (антигенен, PCR или LAMP);

- Да резервират и заплатят PCR тест, който трябва да бъде направен на втория ден след пристигането им.

Гражданите, които не са напълно ваксинирани, не е нужно да бъдат под карантина, освен ако резултатът от проведения PCR тест е положителен. Обръщаме внимание, че всички пътници следва попълнят онлайн формуляр за локализация (Public Health Passenger Locator Form) 48 часа преди тяхното пътуване до Обединеното кралство. За пътниците на възраст под 18 години се прилагат правилата за напълно ваксинираните лица. Всички условия за пътуване до Великобритания са публикувани на следния линк: https://www.mfa.bg/bg/covid19map/Europe/United%20Kingdom. При необходимост от съдействие българските граждани могат да се свържат с посолството ни в Лондон на телефони: +44 20 7581 3144; +44 20 7584 9400 или дежурни телефони в извънработно време: + 442075813144; + 442075849400.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 😷😷😷

    8 2 Отговор
    Защо!?!? При положение, че почти всики вакси се разболяват и пренасят заразата, защо? Абсолютно нелогично решение!?
  • 2 Хахаха

    2 0 Отговор
    То и да си поръчаш тест на втория ден той не идва. Вземат ти парите а тест няма. Не е за пари а за здравето на хората. Трябва да обесят много хора.
Новини по държави: