Last news in Fakti

14 Февруари, 2022 17:29 5 895 86

Путин е съгласен: Да дадем повече време на дипломацията

  • русия-
  • украйна-
  • нато-
  • владимир путин-
  • сергей лавров

Това сигнализира за намалена вероятност от предстоящи руски военни действия след многократни предупреждения от Съединените щати, че Москва може да атакува Украйна по всяко едно време

Путин е съгласен: Да дадем повече време на дипломацията - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Руският външен министър Сергей Лавров предложи на президента Владимир Путин Москва да продължи по дипломатическия път в усилията си да постигне гаранции за сигурност от страна на Запада на фона на растящото напрежение около Украйна, предаде Ройтерс.

Лавров каза на Путин, че Съединените щати са представили конкретни предложения за намаляване на военните рискове, но допълни, че отговорите, дадени от Европейския съюз и военния алианс на НАТО, не са били задоволителни.

Путин каза "добре" в отговор на предложението на Лавров, показано по държавната телевизия. Лавров каза, че Русия е изготвила 10-страничен отговор на САЩ и техните съюзници относно предложенията.

Путин попита Лавров дали има шанс за постигане на споразумение за справяне с опасенията за сигурността на Русия, или тя просто е въвлечена в мъчителни преговори.

Лавров отговори: "Вече неведнъж сме предупреждавали, че няма да допуснем безкрайни преговори по въпроси, които изискват решение днес, но като външен министър трябва да кажа, че винаги има шансове“.

Той добави: "Струва ми се, че нашите възможности (на дипломацията) далеч не са изчерпани... На този етап бих предложил да продължим и да ги надградим“.

Коментарите изглежда сигнализират за намалена вероятност от предстоящи руски военни действия след многократни предупреждения от Съединените щати, че Русия може да атакува Украйна по всяко едно време.

САЩ поискаха Русия да изтегли около 130-те хиляди войници, според които Русия е разположила близо до границата с Украйна. Досега Москва отхвърля тези призиви и призова САЩ и техните съюзници да дадат широки гаранции за сигурност, включително забрана за по-нататъшно разширяване на НАТО.

САЩ изключиха подобна възможност, но предложиха преговори за ракетни ограничения и мерки за изграждане на доверие, стъпки, които Лавров определи като „конструктивни“.

Лавров също така каза, че е получил "неудовлетворителни" отговори на писмото, което изпрати до десетки членове на Европейския съюз и НАТО по въпроса за "неделимата сигурност" - препратка към оплакването на Русия, че Украйна и западните страни укрепват сигурността си за сметка на Русия и че това е в нарушение на международните споразумения.

"Получих незадоволителни отговори, никой от колегите ми министри не отговори на прякото ми съобщение. Затова ще продължим да търсим конкретна реакция от всяка страна", каза той.


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 39 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Софиянец

    18 81 Отговор
    Ватниците се оцапаха

    Коментиран от #16

  • 2 Серьожа

    21 94 Отговор
    Путин и его команда разбраха, че Америка не се шегува и ще му даде твърд и недвусмислен отговор. Няма да има отстъпки. Вече мигнахте първи. Блъфът приключи !

    Коментиран от #8

  • 3 Хммм

    76 20 Отговор
    Абе много е просто! Русия няма да стреля по руснаци (украинците са руснаци) И затова Русия не иска с военни действия, а с икономически ще принуди ЕС и САЩ! Русия и икономически и военно е много пред западняците! Каквото каже Русия, това ще стане! Това трябва да е ясно на всички!

    Коментиран от #34, #76

  • 4 Анка Картечарката

    21 88 Отговор
    Путин дава заден.Само за заслепените от руска пропаганда русофили,не е ясно,че Русия е в капан в който сама се вкара.Путин изпусна инициативата и вече няма печеливш ход.Сам се вкара в тази ситуация и сега се гърчи като червей.Опитва се по някакъв начин да се измъкне с остатъци от някакво достойнство,но е ясно,че вече е претърпял удари по имиджа си в очите на собствената му шайка.Заплахите и ултиматумите не свършиха работа,дойде време за "дипломация".

    Коментиран от #22, #63

  • 5 a nie

    72 7 Отговор
    Някои западни политици си мислят, че войната е като холивудски филм. До сега успяваха да накарат да воюват мюслюмани помежду си, сега вече искат да воюват православни християни помежду си.
  • 6 И сега

    46 2 Отговор
    какво, отлагаме ли нахлуването в сряда от 07:00 часа
  • 7 кой избра Джото да президент

    39 3 Отговор
    Тулси Габард: Байдън иска Русия да нападне Украйна .
    Президентът Джо Байдън и неговите съюзници от НАТО биха могли лесно да предотвратят войната в Украйна, но биха предпочели да Русия да нахлуе на територията на техния съюзник, за да оправдае суровите санкции срещу Москва и да стимулира студена война за печелене на пари, каза бившата конгресменка на САЩ Тулси Габард в петък в интервю за Fox News за Тъкър Карлсън.

    Габард, която е ветеран от войната в Ирак, който се кандидатира неуспешно за номинацията на Демократическата партия за президент през 2020 г., направи своите коментари, докато администрацията на Байдън и американските медии продължаваха да алармират за вероятно „неизбежна“ руска атака срещу Украйна.
  • 8 Хммм

    38 5 Отговор

    До коментар #2 от "Серьожа":

    Серьожка, това по молба на Блинкин от срещата му с Лавров завчера! От Белия дом излязоха с изявление след срещата на Блинкин с Лавров, че САЩ молят за още преговори. Не били се изчерпали вве още. Така е според Белия дом! И естествено Лавров е длъжен да предаде на Президента си. И в тази статия иде реч за това. Ама ти от къде да ги знаеш тия работи. Като даже и Ройтерс не гледаш. Защото и там го казаха. По всички щатски медии имаше изявше ивто на белия дим
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 tomito

    54 7 Отговор
    От къде на къде САЩ ще казват на Путин къде да разполага войските си на собствената си територия.
  • 11 кой избра Джото да президент

    26 2 Отговор
    Военно-индустриалният комплекс е този, който печели от това. Те ясно контролират администрацията на Байдън. Военолюбци и от двете партии във Вашингтон разпалват тези напрежения, смята още тя.

    „Защо сме в това положение тогава, ако отговорът на това и предотвратяването на тази война е много ясен като бял ден?“ — попита Габард.

    „И наистина, това само насочва към едно заключение, което виждам, а именно, те всъщност искат Русия да нахлуе в Украйна", каза тя.

    Нахлуването в Украйна би дало на Байдън „ясно извинение да отиде и да наложи драконовски санкции, които са съвременна обсада срещу Русия и руския народ“, каза Габард.
  • 12 КРА

    33 5 Отговор
    Написаното в статията значително се различава от показаното по руската телевизия. Путин заяви, че ще отстояват твърдо интересите на Русия и отстъпки по важните въпроси няма да има. Стига с тези "полуистини", които ни пробутвате.
  • 13 ЕДИН ОТ КУТИЯТА

    30 4 Отговор
    МНОГО СОРОС МНОГО ЧУДО НА ФРОНТА

    Коментиран от #27

  • 14 кой избра Джото да президент

    22 2 Отговор
    „Военно-промишленият комплекс започва да печели един тон повече пари, отколкото са били в борбата срещу Ал Кайда или в производството на оръжия за Ал Кайда“, каза Габард.

    „И кой плаща цената? Американският народ плаща цената, украинският народ плаща цената, руският народ плаща цената".

    "Това подкопава собствената ни национална сигурност, но военно-индустриалният комплекс, който контролира толкова много от нашите политици, печели и те бягат към банката", продължи още неуспялата кандидат-президентка на демократтие.

    В петък тя посочи, че лидерите на САЩ дори не са аргументирали защо американският народ трябва да иска Украйна да се присъедини към НАТО.

    „Трудно ми е да видя как президентът Байдън или някой друг може да каже с честно лице: „Ние защитаваме демокрацията“, каза Габард пред Карлсън.

    „И причината е, че нашето собствено правителство публично подкрепи тези авторитарни действия на украинския президент за закриване на собствената им политическа опозиция…
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Май е точно обратното...

    12 3 Отговор

    До коментар #1 от "Софиянец":

    "Добре осведомените пророци" са изправени пред неумолимостта на времето /колко дати станаха, на които техните пророчества, идващи от "най-добре осведомени източници" за избухване на война, не се сбъдват?/ - и правят опити да се измъкнат от ситуацията, в която сами се набутаха, че завлякоха и други... Елементарен семантичен анализ на речника им показва ,че все повече място в него заема "Ако..." - т.е., абсолютната убеденост премина през само убеденост, съмнение и сега е на етап "почти невидимо отстъпление". Предстои отпадане на "почти" и "невидимо". Финал - наритани задници, като синините по тях ще бъдат обявени за победа.
  • 17 Чичо Вова

    17 5 Отговор
    Съгласен съм, на 22 сме у Киев
  • 18 Зззз

    19 5 Отговор
    Ужас!.!! Започва втора част от сплашване на европейското население.Явно Ковид19 не свърши работа и сега в продължение на 3,4 години ще бъдем плашени с военни действия от страна на руснаците .

    Коментиран от #68

  • 19 ливада център

    21 2 Отговор
    Проучването на Economist/YouGov показа, че само 13% от възрастните в САЩ смятат, че би било „добра идея“ да се разположат войски за борба с руснаците в Украйна.

    Проучването установи, че 55% от американците смятат, че изпращането на бойни войски в Украйна би било „лоша идея“, докато 33% не са сигурни.

    Проучването на Economist/YouGov показа, че един от всеки четирима американци дори не знае дали Украйна е съюзник или враг.
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Бамбука

    10 3 Отговор
    Ето едно мъдро решение за което призовава света от началото конфликта. Украйна няма да напада Русия, Русия няма претенции към Украйна. Просто и ясно ! Браво на страните, че най-после избраха верния път на решението на конфликта !

    Коментиран от #31

  • 22 Лъжеш, драга.

    21 3 Отговор

    До коментар #4 от "Анка Картечарката":

    Би било простено, ако се лъжеш. Но ти нямаш собствено мнение. Хайде проследи ситуацията - отначало САЩ дори не отговаряха на руските предложения, сега отговарят позитивно на руски искания, предстои разширяване на примирението на "властелините на света", че вече не са такива... желанието им за още разговори показва, че последната дума няма да е тяхна, а резултатът вече е предизвестен и не е в тяхна полза...

    Коментиран от #32

  • 23 Дуай Липа

    14 2 Отговор
    Америка знае по-добре какво може да направи Москва от самата Москва...живеем в изкривен свят...болните са нормални, а здравите са престъпници...
  • 24 може може

    14 3 Отговор

    До коментар #20 от "Ами ако китай стане член на нато😂😂😂":

    Може Китай в нато ама нанайси .

    Коментиран от #78, #79

  • 25 Марков

    18 4 Отговор
    Играе се някаква игра, но аз не я разбирам (поне колкото картечарката от 4). Вероятно 3 е прав: няма да се стрелят едни други руснаци. Путин държи оръжия за сплашване, оръжия за унищожаване и оръжия за ликвидация. И не прави видима подготовка и не стартира поне предупреждение. Игра на нерви. Трябва да се отцепи САЩ от Европа: имаме различни интереси и после ще дойде ред на НАТО. Усещам, че далечната перспектива е Евразия. Ще поживеем, ще видим
  • 26 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    5 11 Отговор
    Проблемът -Украйна стои,като гордиев възел пред Русия.Сега е подходящ момент да го разреже,защото с времето и тоталната преса,която и налагат англосаксите ще бъде по трудно да се справи с този сложен ребус.говоря за присъединяване на донбас и луганск и вкарване на Лвов в руската територия.Война ще има!
  • 27 vinety$

    5 1 Отговор

    До коментар #13 от "ЕДИН ОТ КУТИЯТА":

    НПО урожай, не са виждали такава пара от 1996... Жъни, жъни.
  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 НАТО

    8 1 Отговор
    клекнаха

    Коментиран от #30

  • 30 НАТО

    7 14 Отговор

    До коментар #29 от "НАТО":

    ватниците имах предвид.😄

    Коментиран от #64

  • 31 Абре

    26 3 Отговор

    До коментар #21 от "Бамбука":

    Ти четеш и нищо не разбираш от прочетеното! Сащ молят за още преговори, след срещата на Лавров с Блинкин! И Русия се съгласи! Това не означава, че Русия ще отстъпи и в Украйна да се поява ракети! Горе са ти го написали. Путин няма да направи компромис що се отнася за сигурността на страната му, която му е поверила съдбата си! Точка! Русия нямат претенции Украйна да влезе в ЕС, само, че ЕС не я искат. Но за Нато.... трябва да забрави! И ще стане така, както Русия каже! Някои и други заблудени все още, може и да смятат, че видите ли страшното Нато ще я стресне..... но заблуждение то е едно, а реалността друга!

    Коментиран от #43

  • 32 Анка Картечарката

    5 27 Отговор

    До коментар #22 от "Лъжеш, драга.":

    Напротив.Путин няма да получи нищо от това което искаше.НАТО ще се разшиява на Изток,Украйна ще влезе в НАТО и НАТО няма да излезе от България и Румъния.На Путин му е оставена възможноста за избор.А избора е или да нахлуе в Украйна със съответните последствия или да подвие опаша и да се пръждоса.

    Коментиран от #35, #44, #82

  • 33 Слипи Джо

    4 17 Отговор
    ΧΕΧΕΧΕ путин КЛЕКНА
  • 34 ...

    7 3 Отговор

    До коментар #3 от "Хммм":

    На 8 място по БВП и е много по напред икономически ли е хахахахха

    Коментиран от #40, #49

  • 35 Ха ха ха ха ха

    7 3 Отговор

    До коментар #32 от "Анка Картечарката":

    Имаш м@зък, колкото да държиш равновесие:)))) то бива з@таралясани, ама ти къртиш мивки ха ха ха
    Добре, че не си българка, иначе ще е срамно за нашата нация.
  • 36 Хомосапиенс

    4 5 Отговор
    Егати Колко е великодушен путинка.
  • 37 kjl

    17 3 Отговор
    С англо-саксонците преговори не може да има. Те са като терористите. Ще нахалстват докато не падне някое самолетче или не потъне някое корабче. Тогава ще им светне, че само с наглост няма този път да стане и ще дръпнат спирачката. Те са нагли като цигани, но и страхливи като тях. Така че шанс има.
  • 38 Ташунко Сапа

    5 18 Отговор
    Путин е един селски хитрец с присвити очички, нажежава обстановката за да се дига петрола и газа. Те друго нямат освен квас.

    Коментиран от #42

  • 39 Как са инструктирани

    13 4 Отговор
    нашите дупедавци на нАТО?

    Ето какво заяви Лавров:
    "Получих незадоволителни отговори, никой от колегите ми министри не отговори на прякото ми съобщение. Затова ще продължим да търсим конкретна реакция от всяка страна."

    Как ли ще отговорят българските слуги на САЩ и на нАТО на Лавров?!
  • 40 USA

    4 3 Отговор

    До коментар #34 от "...":

    Даже са на 11 място по БВП
  • 41 АЛКАШ

    4 15 Отговор
    Путьо само търсеше повод за да се...наведе...рязко!😂🇸🇮💄
    ХА-ХА-ХА
    Абсолютен лузър
  • 42 Ташунко Сапа

    5 18 Отговор

    До коментар #38 от "Ташунко Сапа":

    Путин е най обикновено диктаторче със запазено място за мавзолей на ,,червения площад ,,.
  • 43 Бамбука

    14 3 Отговор

    До коментар #31 от "Абре":

    Днес е Трифон Зарезан, Денят на влюбените, но не и деня на глупаците ! За какви ракети говориш ? Света иска мир, малко глупаци крещят - ние сме прави. В какво бе дървен философ ? Нито си ходил в казарма, нито си се клел пред знамето, нито знаеш що е Родина. Плещите разни простотии, а от двете страни на границата стоят руснаци и украинци с родственици от векове.

    Коментиран от #65

  • 44 бай Натю

    12 2 Отговор

    До коментар #32 от "Анка Картечарката":

    Нато ще отива все по на изток , към Того , Бруней, Вануату....
  • 45 Аналитик плюс

    15 4 Отговор
    На атлантиците им се иска да са "твърди" и да покажат на Русия, че всякакви руски "червени" линии ще бъдат безкомпромистно игнорирани. В същото време се чувства един страх и несигурност от неизвестното - какво точно Путин има предвид и какъв ще бъде отговорът на Русия. А тя, Русия, се бави с отговора - очевидно чака да завърши Олимпиадата. Та затова и става дума за още "време на Дипломацията". Отговорът, разбира се, няма да е военна агресия в Украйна - това е така само в главите на ястребите милитаристи-авантюристи. Отговорът при всички случаи ще е комплекс от нови военни съюзи и мерки, насочени към утвърждаване на мнгополярността и междунатродния правов ред и срещу униполярния нов световен ред на глобалистите. Основният фундамент ще бъде руско-китайското всеобхватно сътрудничество. Това е резултатът от западната безпрецедентна демонизация на Русия. Както и да е, положителният ефект за Русия вече е налице - цялата западна общност днес мисли и преговаря с Русия. А се предполагаше днес Русия да бъде една обикновена локална сила.

    Коментиран от #50

  • 46 Абе,

    12 1 Отговор
    Как,така ?! Нали пентагонът каза,че в сряда почва войната,с до 50 хил.жертви ?!
  • 47 Госあ

    5 13 Отговор
    Значи джуджето все пак иска да напада Украйна !

    Коментиран от #53

  • 48 Fenasi Kerim

    7 1 Отговор
    Единствения вариант за просперитет на Европейската Цивилизация е Русия да стане членка на НАТО. Да, звучи невероятно но западните меки китки и руските политици трябва да разберат най после, че само така ще бъдат силни. Бъдещето е на Китай ако продължават така да се дърпат европейците. Русия все още не е решила в кой отбор трябва да играе и за това носи вина наглата американска дипломация.

    Коментиран от #51

  • 49 Хммм

    13 5 Отговор

    До коментар #34 от "...":

    Ама ония са фалирали. Живеят само от заеми. БВП им е от заеми! И това си е факт. Не е скрито и покрито! Определено Русия може да ги принуди икономически! Ама мисля, че до там няма да се стигне. Те капитулираха. Видяха, че Русия няма да отстъпи... А Украйна им е мила, колкото на теб миналогодишния сняг:) Тук пишат много ограничени хора! Всички природни ресурси са в ръцете на Русия и някой може да й каже нещо ха ха ха. Освен военно, но Русия дръпна и военно много напред. Тя затова така се въоръжава. И нейното е проблем. Това са държиш ресурсите на нашата планета... си е голем проблем, как да го опази! Вече никой не може да сломи Русия. Нито икономически, нито военно! Не случайно, някога Буш съжали, че СССР се е разпаднал, и каза, че Русия ще стане световна сила.. Дали е бил умен... не зная. Но сега думите му се потвърждават!

    Коментиран от #52

  • 50 Е,..ПИ'Ч'КИН със сигурност ще ги..уплаши

    5 13 Отговор

    До коментар #45 от "Аналитик плюс":

    Със тая .. .. 140 $.. МИНИМАЛЬНАЯ ЗАРПЛАТА!😂
    КАРТОШКОЯДЦИТЕ ЗОРЛЕМ СВЪРЗВАТ ДВАТА КРАЯ!
    А .ЕВТИНИЯТ САМОГОН ...ОСМИСЛЯ ЖАЛКИЯТ ИМ...ЖИВОТЕЦ
  • 51 Госあ

    2 11 Отговор

    До коментар #48 от "Fenasi Kerim":

    Тогава се връща старото положение - Китай - Сащ. Пак е патова ситуацията. Единственото разумно положение е Европа и Китай да си разделят Русия и после да подчинят сащ. Тогава цивилизацията ще просперира.

    Коментиран от #56

  • 52 ТВА ЛЕПИЛО ЩЕ ТЕ ДОВЪРШИ ,ИНФАНТИЛ?😂

    3 13 Отговор

    До коментар #49 от "Хммм":

    МАЛОУМЕН ЛИ СИ?!?😂
    ТИЯ...КОЛХОЗНИЦИ СА...80 г. СЛЕД..ЗАПАДНИЯТ СВЯТ.

    Коментиран от #57, #60

  • 53 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 54 Син зин пин ли мин

    4 8 Отговор
    Щом украйна не може да флене в нато тогас китай ше влезне у нато да му се напукат петичките на моа приятел жужето 😂😂😂
  • 55 Геодезистът

    3 8 Отговор
    И това джудже ще живее още 50 години най малко. Има да му гледаме гадната мутра още 50 години.
  • 56 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 57 Хммм

    5 1 Отговор

    До коментар #52 от "ТВА ЛЕПИЛО ЩЕ ТЕ ДОВЪРШИ ,ИНФАНТИЛ?😂":

    Ок! Аз дали съм малоумна, не е от значение за теб! От значение е реалността! А реалността е тази, която описах горе! А дали ни харесва тази реалност или не, вече това е отделен въпрос!
  • 58 Тия наште мисирки

    10 2 Отговор
    продължават да ни представят нещата изопачено.Тази фалшива статия има за цел да представи така положението сякаш Русия видите ли вече я е страх и се моли за мирно уреждане.А то не е така,защото Путин иска света да знае че е опитал всичко възможно по дипломатически начин да реши проблема.И когато се окаже на 100% че не става,тогава ще нанесе съкрушителния удар.
  • 59 !!!?

    4 6 Отговор
    Вашингтон към Путин: Търпи моя красавица !!!?

    Коментиран от #62

  • 60 Значи,

    6 1 Отговор

    До коментар #52 от "ТВА ЛЕПИЛО ЩЕ ТЕ ДОВЪРШИ ,ИНФАНТИЛ?😂":

    след като загине твоя западнал вече западен свят, тези които са на дистанция от 80 години след него ще имат възможност да предприемат всички онези действия, които да не ги вкарат в капана на вече умрелия западен свят!

    Супер! А ние, като българи нали не сме заедно с умрелия западен свят!?

    Защото, който бърза далече не стига.
  • 61 Копипасте

    3 0 Отговор
    "Това сигнализира за намалена вероятност от предстоящи руски военни действия след многократни предупреждения от Съединените щати, че Москва може да атакува Украйна по всяко едно време"
    Такава вероятност изобщо от руска страна не е имало! Гледали ли сте филма : "Да разлаем кучетата"?! Получи Оскар за 1998г.! А някой спомня ли си как свърши предната "война" между Русия и Украйна преди Великден 2021г.?! Всъщност и не започна такава! Вижте и гафа сътворен от Блумбърг!? А сега който иска да сметне печалбите на руснаци и американци от зимните борсови цени на природния газ и да се размисли дали е възможна руско-американска договорка на най-високо ниво за такъв сценарий и такъв театър?!
  • 62 Красавицата

    4 2 Отговор

    До коментар #59 от "!!!?":

    Бай Дън ли се казва? :)))
  • 63 Той

    3 2 Отговор

    До коментар #4 от "Анка Картечарката":

    Със сигурност Путин мисли 2 хода напред и вече постига своите цели. И тихичко (както при кубинската криза), но пред света ще се знае, че не са отстъпили......
    Прочети повече за кубинската криза и ще разбереш какво имам предвид
  • 64 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 65 Абре

    4 1 Отговор

    До коментар #43 от "Бамбука":

    Точно това е, че от двете страни на границата стоят руснаци. Етнос украинец нема! Но защо Нато (разбирай САЩ) искат да инсталират ракети в Украйна? М? Това поне и Столтенберг го каза, че с приемането на Украйна в Нато това ще последва. Не се прави на здухан, много доб ре ти е ясно за каакво иде реч. Лека вечер ти желая!
  • 66 Иванушка

    7 2 Отговор
    Ахаа....Володята и Лавров го разиграват лошото и добро ченге. Демек Путин аха да "натисне
    бутона", но Серьожата с последни усилия самоотвержено го спира. Харесвам, лайк както казват западните ни "приятели" ))
  • 67 Миротворец

    3 5 Отговор
    Ех този Вовко голям артист Болшой театър Ще вдигне бялото знаме в името на мира

    Коментиран от #74

  • 68 Така ще бъде

    2 0 Отговор

    До коментар #18 от "Зззз":

    докато ни докарат до просешка тояга.

    Вече се чудя дали и от двете страни не са в една и съща игра?

    Играта, наречена от Клаус Швааб "ЗАНУЛЯВАНЕ".

    Кого ще зануляват? -

    Ами народите по света!

    Нас, драги съфорумци!

    Нас и нашите деца и внуци ще ЗАНУЛЯВАТ.

    Това им е играта.

    Ха на здваве! За Трифон Зарезан!

    А младите да правят деца, напук на Швааб и неговите сатанински началници и последователи!

    Някога, учените в СССР по научен път стигнаха до извода, че Човечеството може да бъде изхранвано без никакъв проблем и бедността да бъде ликвидирана дори и при 50 милиарда души на планетата Земя!

    А сатанистите с щаб-квартира в САЩ са издълбали скрижалите на Сатан в щата Джорджия през 1979 г., че Човешката раса не трябва да превишава повече от 500 милиона (не казвам души, защото става въпрос за био-роботи роби на сатанинско-капиталистическата мафия и илигархия). Виж Georgia Guidestones с десетте сатанински заповеди.
  • 69 ПУТИН ГИ РАЗКОВА

    6 5 Отговор
    Ами нормално.Путин спечели битката за Украйна без да пукне пушка.В следващите седмици и месеци тази победа ще добие завършен вид.Сега на ход е следващата битка.Предстои да видим за какво ще е.Може пък и да е за България.

    Коментиран от #71

  • 70 Истински кроуни

    0 4 Отговор
    Пхааа ха ха

    Тежки ли са такатите ,джудже ?
  • 71 Ко е разковал бе😁😁😁

    1 3 Отговор

    До коментар #69 от "ПУТИН ГИ РАЗКОВА":

    Украйнския народ не желае диктаторския ботуш и да бъде буфер предградие на жужето

    Коментиран от #73

  • 72 Путин

    0 3 Отговор
    Слава на нато саш турция ердоган
  • 73 Антитрол

    2 0 Отговор

    До коментар #71 от "Ко е разковал бе😁😁😁":

    Чичко сорос ли ти каза че украинския народ не искал руснаците - не си спомняй някой да го е питал а тези които искаха да си изкажат мнението ги запалиха живи. Една част от украйнския народ ясно си изразява мнението че не иска да са със фашистката хунта в Киев въпреки че избиха 14 000 от тях.
  • 74 До соросоидите

    1 0 Отговор

    До коментар #67 от "Миротворец":

    Е сега ще напада ли на 16-ти Путин или няма да напада - вече съвсем се обърках. Та последно каква е опорката или още няма такава.
  • 75 Неделима сигурност

    0 0 Отговор
    Само ако Русия стане член на НАТО.
  • 76 Алекс

    1 0 Отговор

    До коментар #3 от "Хммм":

    "Каквото каже Русия, това ще стане!", ама от два месеца не става. Започнаха да се срещат вече през ден, с Франция, с Великобритания, с Италия, със САЩ...всички ясно им казаха НЕ. Единственото оръжие, с което могат да плашат са цените на петрола и природния газ. Защо си мислите, че само техните танкове и самолети могат да стрелят?!

    Коментиран от #77

  • 77 Хммм

    2 0 Отговор

    До коментар #76 от "Алекс":

    Путин каза, че не се ли приемат исканията на Русия, относно сигурността на страната му, то тогава ще се наложи да се отиде към неуточнени военни средства!И англосаксите се н@сраха:) И като се започна едно ходене в Москва от западните политически лидери... На опашка чакат да ги приемат в Русия! Защо? Руски войници си има на тяхна територия и то на 300 км от границата с Украйна! Това, че оная сл@боумната британка не знае за какво иде реч, и къде е Ростовска и Воронежка области, показва само колко са грамотни и за какво се борят в Украйна западняците! И да, ще стане точно това, което Русия искат! А то е, че Украйна няма да влезе в Нато! Това е положението! Като допълнение, американците молят за още преговори. Това след срещата на Лавров с Блинкин! И Русия се съгласи!

    Коментиран от #84

  • 78 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 79 Повтарям въпроса си

    1 0 Отговор

    До коментар #24 от "може може":

    ЗАЩО не може Китай или Русия да влязат в НАТО?

    Коментиран от #80

  • 80 Защото

    0 0 Отговор

    До коментар #79 от "Повтарям въпроса си":

    Са в друг военен съюз. Идентичен на Нато!
  • 81 отговорче

    1 0 Отговор
    Нали ще му отрежат ушите ако нападне Украйна (Олигарсите)
  • 82 Ххохълът...

    0 0 Отговор

    До коментар #32 от "Анка Картечарката":

    Анка е хохля ,като мен.Браво Анка.прелест моя..И защо не влезе Украйна в НАТО,?.От 1991г сме разкрепостени.Можеш отговориш .
  • 83 Мито

    1 1 Отговор
    Никита Хрушчов много по-ефективно се е справил с американската заплаха през 50те и 60те години, от това, което прави сега Путин.
    Когато янките инсталират ядрени ракети в Турция, Хрушчов ги и инсталира в Куба. Когато заплашват СССР с много ядрени глави, той тества само 1, но 50 мегатона. Хрущов е бил истински герой от войната, фактически той спасява съветския сьюз от САЩ.
    В сравнение с Хрушчов, Путин е един п у т и о, комплексар и връзкар с амбиции за диктатор. Какво направи Путин - анексира Крим и загуби доверието на цяла Украйна. М/у другото Хрушчов е подарил Крим на Украйна на времето в израз на добра воля. Фактически не виждам по-лош президент от Путин в новата история на СССР и Русия. Освен това е доста голям лицемер- уж държи на христянските ценности, а се разведе с дългогодишната си съпруга, заради някаква кува.
  • 84 Алекс

    0 0 Отговор

    До коментар #77 от "Хммм":

    Затова и никой не ги ще, защото и те не знаят какво искат. Или реват, че не им зачитат исканията или, когато се опитат по дипломатичен път да решат проблема, "ето, те дойдоха на крака да ни се молят, загубеняци!" Затова - санкции до дупка и тотална изолация на североизточната степ докато не се цивилизоват. Нека ги видим тия ракети, с които плашите, къде ще падат. Париж?! Лондон?! Ню Йорк?! В Европа и САЩ има повече руснаци от някои области в Русия. Децата и вилите на богаташите са пръснати из целия свят, заедно с банковите им сметки.
  • 85 В е л и к и я

    1 0 Отговор
    Сега ще стане интересно , щото за Европа това “добре“ звучи че е разумен , а за САЩ че започва да отстъпва .....Нищо чудно да скара Европа и Щатите ....!
  • 86 РУСНЯК

    0 0 Отговор
    Путин отлага нахлуването за 20 февруари по молба на Китай
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания