Last news in Fakti

18 Февруари, 2022 10:07 6 877 120

Русия изгуби статута на свръхсила

  • русия-
  • свръхсила-
  • сащ-
  • нато-
  • сигурност-
  • европа-
  • владимир путин

В Мюнхен стартира поредната конференция по сигурността, но за пръв път от 20 години без руска делегация

Русия изгуби статута на свръхсила - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Москва настоява, че САЩ пренебрегват принципни за нея положения от подготвения руски проектодоговор с Вашингтон по исканите от федерацията гаранции за сигурност. Това пише "Росийская газета" по повод руския отговор на американските насрещни предложения, предаден вчера на посланика на САЩ в страната Джон Съливан, предаде БТА.

Русия искаше по-специално гаранции, че Украйна и Грузия няма да бъдат приети в НАТО, напомня печатът. Москва обаче намира в американските предложения и позитивни моменти като перспективата за по-нататъшни преговори по ракетите със среден и малък обсег, посочва "Росийская газета".

Тези позитивни моменти "явно не са от първостепенно значение (. . .), докато няма напредък по политическата част" от руските искания, а Русия няма намерение да отстъпи, заявява пред вестника политологът Фьодор Лукянов. "Военно-техническият отговор", обещан от Москва, според него може би означава разполагане на руски оръжия и засилване на военната дейност в Черно и Балтийско море, но съвсем не е задължително да засяга Украйна.

В Мюнхен стартира поредната конференция по сигурността, но за пръв път от двайсет години без официална руска делегация. Така Москва реши да демонстрира отношението си към все по-многобройните обвинения, че посяга на Украйна, пише "Известия" по повод опасенията на Запада, че руските войски, струпани по украинската граница, може да нахлуят в съседната страна.

Според предварителния доклад за форума Русия внася допълнителна нестабилност в света с исканията си за сигурност от НАТО и САЩ - "дипломатически ултиматум с неизпълними условия", също и с "дрънкането на оръжия по границата с Украйна". Причина са фантомните болки на Москва, изгубила статута на свръхсила, и желанието ѝ да включи в сферата си на влияние постсъветските държави, най-вече Украйна, обобщава "Известия" мнение на авторите.

По молба на Украйна ОССЕ свиква днес специално заседание във връзка с "изключителната военна активност" край границите на страната, пише "Независимая газета". Нови тревоги породи вчера съобщение на Украйна за рязко активизиране на огъня в сепаратистки Донбас; Киев насочва всички претенции към Русия, но руска делегация няма да участва в консултациите на ОССЕ, добавя изданието.

Украинският конфликт може да прерасне в "европейски въпрос. Там, накрая, се очертава европейска война", затова Русия "води кризисна дипломация (. . .) - многопрофилно убеждаване с елементи на стратегическо сплашване", коментира преговорите на Москва със Запада историкът Сергей Станкевич пред "Комсомолская правда".

Русия "започна полека да пълзи назад от украинската граница" и се налага усещането, че няма да нападне без причина. Пиесата обаче не е изиграна докрай, скоро отвсякъде ще потекат новини за нахлуване на Украйна в Донбас - второ действие, написано "по западните шаблони", прогнозира "Московский комсомолец". Кремъл вече заяви вчера, че по границата е струпан огромен "ударен потенциал" на украинските въоръжени сили и ситуацията в Донбас "може да пламне" всеки момент, добавя всекидневникът.

Украинският президент Володимир Зеленски отправи към лидерите на западните страни молба да предоставят на Киев същите гаранции за сигурност като на членките на Северноатлантическия алианс. Но даде да се разбере, че не храни илюзии за готовността на САЩ и Европа да бранят суверенитета на страната му с оръжие в ръце, пише "Труд".

Зеленски заявил пред изданието "РБК-Украина", че би желал Русия и САЩ да подпишат глобален документ, който да гарантира сигурност на Украйна. Но световните сили "все пак са прагматични. Нали разбираме, никой няма да умира заради нас", добавил той.

"Живеем в света на тайната дипломация. Назряла е мащабна геополитическа нова подялба на сфери на влияние между свръхсилите. Процесът вече тече - подмолно. Страхувам се, че Украйна не участва в него. Тя най-вероятно е поставена на политическата авансцена като примамка или лъжлива мишена", разсъждава пред "Свободная преса" анализаторът Вадим Чижов.

Западът цели да разруши военно-политическия договор между Китай и Русия, за да не може например руски хиперзвукови оръжия да се произвеждат на китайския промишлен конвейер. За НАТО е жизненоважно да не допусне съюз между Русия и КНР. Защото натовците наистина са изостанали в сферата на хиперзвуковите оръжия. Но интересите на Украйна не са жизненоважни за тях. За САЩ и Европа Украйна е стока, която могат да продадат на Русия срещу отстъпки в сферата, която ги интересува. Тоест срещу гаранции, че Русия "ще се отчужди" от Китай, обяснява Чижов.

Същевременно "НАТО е на аванта от Украйна", констатира той. "Пробутаха на украинците, уж като "бащинска грижа", сума ти разни оръжия, готови за бракуване, с изтекъл срок на съхранение. Дори бивши съветски пушкала. Не безплатно, естествено, а на кредит срещу лихви", добавя руският експерт.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 50 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 pepi

    61 19 Отговор
    В момента май Китай е на 1-то място?
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Смешно ми е

    77 6 Отговор
    Хахаха
  • 4 ха ха хааа

    17 92 Отговор
    Ужасът за рушошнята ...
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Това показва

    106 15 Отговор
    Че другите са мерзавци.Дреме им на Русия че не са поканени на сборището в евроха
  • 7 Dsdd

    45 26 Отговор
    В момента Русия е номер едно. Сащ и Китай са напрактика фалирали.

    Коментиран от #118

  • 8 БОЗА

    103 11 Отговор
    Русия премести на собствена територия подразделения...и запада изпадна в истерия...та,КОЙ,какво е изгубил е доста спорен въпрос... войната не е започнала,дет се вика,а вече има доста контузени...;-))))


    Този коментар изразява личното мнение на автора.То може да не съвпада с позициите на "Факти",като цяло,и на отделни коментиращи в частност,за което БХ(Баклава и Халва)

    Коментиран от #16

  • 9 /////

    103 8 Отговор
    Щом Русия вече не е свръхсила дали па Македония не е станала такава???
  • 10 НАТО ВЕЦ

    94 10 Отговор

    До коментар #2 от "Клуб Атлантик":

    Нещо си се тикосал рано, рано. Който мисли, че Русия не е суперсила, нека се пробва ... Пък на Путин "режима" ще падне колкото на коча "камбанките".
  • 11 Баба Ванга

    11 58 Отговор
    Първият граничен пункт на украино-китайската граница ще бъде открит на 1 януари 2025 година!

    Коментиран от #38

  • 12 Гаглей

    18 65 Отговор
    Свръх сила параша??? Хахахах сверх. Держава... Хахахаха със средна заплата 300 лв?

    Коментиран от #63, #111

  • 13 Болни мозъци

    10 3 Отговор
    Да им дадат от скъпите да им ги гръмнете ли?
  • 14 Плява

    36 3 Отговор
    Ако всеки признак за сила и хегемония се измерваше по този начин, щеше да има въжена линия до луната. Дави имам "заглавията"!
  • 15 Наблюдател

    18 74 Отговор
    Икономическото развитие на една държава и респективно нейното влияние в света е в пряка зависимост от брандовете, които я представят. Например за Германия това са : Мерцедес, Бош, Опел, Ауди, АЕГ и т.н., за Япония-Панасоник, Сони, Мазда, Мицубиши и т.н. САЩ имат най-много. А какви брандове може да предложи Русия? Калашников, Спутник, матрьошка, водка, Сталин, перестройка ..Новичок .Путин..... Жалка работа! Да се почудиш как има такива, които им се възхищават!
    Понеже Русия няма съвременни брандове тя реанимира старите и дълбае в миналото. Затова са тия паради и прекаленото фиксиране във ВСВ. Но само с минало една страна не може да се развива, да върви напред и да стане превлекателен пример за развитие. Никоя нормална държава не се фиксира в миналото както прави Путинистан. И за това са нормални.

    Коментиран от #21, #33, #54, #56, #113

  • 16 бай Руслан

    2 10 Отговор

    До коментар #8 от "БОЗА":

    По здрави от Дайвъра , Бозата ...
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 да бе

    8 36 Отговор
    но пък си спечели статут на супер клоун. ще я канят на детски рождени дни и рязане на ленти да забавляват децата докато големите си говорят
  • 19 momo

    64 15 Отговор
    Русия била загубила статута си на свръхсила. :) И то след като, дори и според твърденията на западните експерти, е №1 по ефикасност на всякакви военни оръжия. Оръжия, на които американците нямат отговор и защита.
    Не ми е ясно, защо трябва да се публикуват всекидневно n-брой безсмислени глупости. Май Гьобелс никога не е умирал.

    Коментиран от #32

  • 20 ПТН-ПНХ

    16 53 Отговор
    Повече от 100 години болшевико-чекистки експерименти са превърнали руската нация в тълпа мразеща свободата и демокрацията и боготворяща всеки негодник добрал се до властта в Кремъл. В момента този негодник е Путин, руснаците обичат да ги лъже, че са народ с историческа мисия, че са велики и че са обкръжени от врагове, които не искат да им позволят да спасяват света за пореден път.

    Коментиран от #115

  • 21 Даааа..

    11 46 Отговор

    До коментар #15 от "Наблюдател":

    Виж и им филмите само.То войни то герои то сражения.Нищо друго.Болна работа.

    Коментиран от #61

  • 22 Бари

    52 5 Отговор
    През втората световна на снарядите пишеше " ДЛЯ БЕРЛИН " ..... а сега на руските ядрени ракети пише
    " ПОСЛЕ МЕНЯ - ТОЛЬКО ТИШИНА"
  • 23 Вервай си

    43 11 Отговор

    До коментар #2 от "Клуб Атлантик":

    На никого не пречиш.Русия ще рухне кога бенгалският тигър прояде качамак.
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 😄😄😄

    30 4 Отговор
    България зае мястото на Русия като свръх сила 😄😄😄😄
    И се идентифицира като такава с европейския флаг 😄😄😄
  • 26 az #Контрапропаганда

    37 4 Отговор
    Подборката на мнения от разни "специалисти" и материали от медиите показва грижливо генерираната от запада паралелна реалност, с която същият желае да продължи да поддържа измамното усещанет у хората за величието си. Уви! Реалностите отдавна са други. :)))
  • 27 Генерал Де Гол

    16 43 Отговор
    "Руснаците никога няма да бъдат щастливи, ако знаят, че някой живее по-добре от тях. И понеже те не са способни на прогрес, злобата и фрустрацията са тяхно постоянно душевно състояние."
  • 28 АБВ

    7 28 Отговор
    Тези агресори много неща ще изгубят.Света спокойно може и без тях
  • 29 РУСИЯ..ДЕСЕТА В СВЕТА ПО БВП

    9 38 Отговор
    ЧЕ КАКВА СВРЪХ СИЛА МОЖЕ ДА БЪДЕ
  • 30 Истината

    11 46 Отговор
    Мечтите за величие на Русия винаги завършват с купони за хляб!
  • 31 по скоро

    35 6 Отговор

    До коментар #2 от "Клуб Атлантик":

    ще рухне кухата ти кратуна...
  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Я па ти

    42 5 Отговор

    До коментар #15 от "Наблюдател":

    Да сравняваш Макдоналд та дори и Мерцедес със дейността например с РосАтом си е малко шизофр...ично...А пък Гучи,Сони със РосКосмос си е направо дебил..зъм-не мислиш ли брендиоаният???

    Коментиран от #69

  • 34 Факт

    12 38 Отговор
    Русия отдавна е изгубила този статут. Тя е регионална сила с БВП като този на Бразилия.
  • 35 Истината

    16 33 Отговор
    Единственото предназначение на Русия е да покаже на целият свят как не трябва да се живее и какво не трябва да се прави!

    Коментиран от #50

  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 Така е

    50 4 Отговор
    Вече не е свръхсила. Вече е ХИПЕРСИЛА. Това полазват всички действия през последните месеци. Ами омез от обора ? Ко стааа с тях? Деменцията ясна ами после????? Пак ли пари за тапети ше печатаме????
  • 38 ПараШут

    18 2 Отговор

    До коментар #11 от "Баба Ванга":

    А първият граничен пункт между България и Русия ще бъде открит ще бъде открит две години преди това !
  • 39 УСА боклук

    35 1 Отговор
    Оставете Украйна сега. Тия евроатлантици заседават как да попречат на икономическата експанзия на Китай в Африка. НЕ ДА СВЪРШАТ ДОБРО , А ДА ПОПРЕЧАТ . ИЗРОДИ!
  • 40 Koj знае

    18 3 Отговор

    До коментар #2 от "Клуб Атлантик":

    Koj знае?
    Ако не дай си боже, дойде на власт някой с идеалите соколите от САЩ... може и да не си намерим място де да се крием, от ядрената зима.
  • 41 Значи

    26 5 Отговор
    България вече е суперсила, защото участва на конференцията по сигурност в Мюнхен!

    Простото и лъжливо Кире е новото българко супер оръжие!

    Коментиран от #83

  • 42 eho

    44 7 Отговор
    Не разбрах как Русия изгуби статуса на велика сила след като всички лидери ЕС се стремят да се срещант с Путин и той избира с кого да разговаря.Например отказа на Борис Джонстън да се срещнат.Байданът му звъни всяка седмица да го моли да не смачка Украйна.Обаче ако все пак реши да си вземе Украина най-много да му наложи нЕкакви санкции, ама много внимава кави щото не се знае докъде ще стигне Русия с контрасанкциите и с войските си.А иначе каквото имаше да казва Путин на мюнхенската конференция го каза още 2007г.
  • 43 Кинжал

    39 5 Отговор
    При тези цени на петрола и природния газ тази година руснаците ще спечелят трилиони. Техният бюджет е разчетен при цена на петрола малко над 30 долара, а той в момента е 100. Склеротикът Байдън явно иска да направи всеки руснак милионер а Русия от свръхсила - хиперсила. При такава конюнктура до две три години на никой руснак няма да му се налага да работи, а не ми се мисли в какво страшилище ще се превърне армията им! Вие си дрънкайте колкото искате глупости !

    Коментиран от #46, #89

  • 44 Глупости

    34 1 Отговор
    станаха твърде силни, за да си губят времето да се срещат със смешници и клоуни
  • 45 Тошо

    32 3 Отговор
    НА БТА ДОБРЕ СА ИМ ПЛАТИЛИ ЗА МИСИРСКИЯ БУЛАМАЧ.
  • 46 Те затова въвеждат цифрова рубла

    8 6 Отговор

    До коментар #43 от "Кинжал":

    Ама ти си вярвай 😂😂😂
  • 47 МАРА

    35 3 Отговор
    За каква загуба пишете, затова ходят на крака в Русия .Да ,преговарят. да ,могъща сила е .Колкото и да ни ви харесва
  • 48 В Русия се случва това

    6 31 Отговор
    Което се случва с остатъците на вече разпаднала се империя. Има едно ядро което се опитва да запази вече откъсналите се бивши сателити. Нищо повече. Болезнен процес, но руснаците ще го изтърпят, свикнали са през вековете.

    Коментиран от #101

  • 49 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 50 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 51 Точно обратно

    35 4 Отговор
    Русия е по-силна в момента от всичките 7 взети заедно от сбирката. Те това много добре го знаят. Самозалъгванего на запада и на техните слуги е за лично само успокоение, но вътрешно се пръскат по шевовите и вършат маса хаотични и ненужни глупост последните седмици. Така ще бъде и занапред.
  • 52 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 53 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 54 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 55 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 56 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 57 Сивата чапла

    32 7 Отговор

    До коментар #53 от "шлосер":

    Хитлер предизвикал САЩ да воюват с Германия! .... ???
    САЩ се чудеха как да се включат във войната на края, като видяха,
    че съветските войски влизат в Берлин.

    Къде си се учила, моме!

    Коментиран от #60

  • 58 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 59 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 60 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 61 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 62 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 63 Тоа па

    22 3 Отговор

    До коментар #12 от "Гаглей":

    Ти гледай услугите и храните колко струват,това колко пари получават не е фактор.У нас всичко е по 3 в сравнение с Русия.
  • 64 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 65 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 66 един от многото

    15 1 Отговор
    Интересна работа , защо след като на НАТО им жизнено важно да не допуска съюз между Китай и Русия , прави точно обратното.

    Коментиран от #70

  • 67 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 68 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 69 Информирай се

    12 21 Отговор

    До коментар #33 от "Я па ти":

    В топ 10 на най богатите брандове на света за 2022 са 7 американски. Ейпъл, Амазон,Гугъл,Майкрософт,Уолмарт,Фейсбук,Веризон. За 2021 Макдоналдс е на 9то място с 154.92 милиарда а Мерцедес на 67мо с 25.84 милиарда. В топ 100 Росатом го няма на картата

    Коментиран от #78, #86

  • 70 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 71 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 72 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 73 РУСИЯ Е ВЕЛИКА БРАТСКА..

    23 12 Отговор
    СЛАВЯНСКА ДЪРЖАВА 😇....ДВА ПЪТИ ОСВОБОДИЛИ БЪЛГАРИЯ!
  • 74 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 75 Гост

    6 13 Отговор
    ...Голям експерт....руски лъжец...
  • 76 Мисля

    17 2 Отговор
    Глупава статия.
  • 77 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 78 Гост

    7 3 Отговор

    До коментар #69 от "Информирай се":

    НЕДЕЙ ТАКА С ЦИФРИ...ЩЕ ГИ ОБИДИШ...
  • 79 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 80 Иванушка

    22 1 Отговор
    Ще им се на Дойч Нещо си - Лавров е отказал да ходи и да слуша цял ден едни и същи простотии. Мощен Дизлайк за Фейковата "новина"
  • 81 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 82 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 83 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 84 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 85 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 86 Бивш канадец

    18 5 Отговор

    До коментар #69 от "Информирай се":

    И кой от изброените (без Мерцедес) произвежда нещо? Всички те са в областта на услугите, т.е. спокойно можем и без тях!

    Коментиран от #117

  • 87 БТА

    11 0 Отговор
    Пишете ,пишете ,че иначе ще изгубите шекелите.
  • 88 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 89 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 90 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 91 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 92 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 93 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 94 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 95 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 96 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 97 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 98 МалкоЛогика

    10 3 Отговор
    Тъпо заглавие. Това, че Русия се е отказала от поредната говорилня, не променя възможностите и.
  • 99 шиле

    7 12 Отговор

    До коментар #93 от "Хихихи":

    Вече чакате един век да се Разпадне САЩ а те по силни стават Запомни Там е Есенцията и мозъците на светът

    Коментиран от #103

  • 100 123

    10 2 Отговор

    До коментар #5 от "Затова ли":

    Абе няма съвсем да са аут,но наближава краят на на разпространението на розови революции и износ на " демокрация" и на измислени ембаргота.Светът вече е многоцентров.
  • 101 Това ли ти спуснаха

    8 3 Отговор

    До коментар #48 от "В Русия се случва това":

    да тролиш? И ти вярваш ли? Ако беше истина, отдавна да са разпарчаталосали Русия да й заграбят природните богатства и ресурси. Това е отколешна мечта на ционистските банкерчета. Без кражби се срива кирливия им строй. С войни и грабежи подържат икономиката си. Не бъди наивен, разсъждавай. Пред смъртна опастност са и затова така неадекватно ритат.

    Коментиран от #114

  • 102 Флорида

    2 0 Отговор

    До коментар #93 от "Хихихи":

    и Тексас, не Калифорния. Калифорния е демонократски бастион.
  • 103 Хммм

    10 5 Отговор

    До коментар #99 от "шиле":

    Мозъците и глобалния капитал отдавна са на Изток! В САЩ останаха само дългове и празна хазна, това по думите на американското правителство! А ти си живееш още в миналия век.... :))))
  • 104 Със стар аршин не се мери

    8 2 Отговор
    Мисля ,че тази конференция в Мюнхен отдавна е излишна,по простата причина,че никой от говорещите там не си вярва на бръщолевенето си,а НАТО е излишно финансово бреме за европейските държави и е анахронизъм! Колкото по-бързо се закрие,толкова по-добре! XXI E ! Със стар аршин не се мери!
  • 105 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 106 Генерал

    3 8 Отговор
    Че тя никога не е била супер сила и едва ли има потенциал да бъде и за в бъдеще Ако не е ядреното оръжие са пълни клоуни

    Коментиран от #112

  • 107 big

    9 0 Отговор
    Напротив, нищо не е загубила, а факта, че не е в Мюнхен го доказва! Не е необходимо да се губи време с: глухи, неми и слепи политици. Това е малко перифразиране на Лавров след срещата му с министъра на външните работи от Великобритания. И на тази конференция те няма да чуят Русия и видят даденостите, още по-малко да кажат нещо по-различно от нечии опорки!
  • 108 ПЕНКО

    0 0 Отговор
    БРАВО НА "РУСКИЯ И З П Е Р К Т " -- ВОЖИЧ -ЧИЖОВ !!!!!!!! " НЕ ВОЮЙТЕ С РУСКИМИ " - НЕ СА ВЕЛИКА СИЛА !!!!!!!!!!!
  • 109 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 110 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 111 Жоро

    1 0 Отговор

    До коментар #12 от "Гаглей":

    За нещастници . Никой не работи за такива пари в Русия . Електрически услуги топла студена вода газ парно и кабелна телевизия 50 евро мало......ник
  • 112 Иван

    0 0 Отговор

    До коментар #106 от "Генерал":

    Генерала клоун 🤡
  • 113 Тези формули откъде са

    2 1 Отговор

    До коментар #15 от "Наблюдател":

    Брандове? И ти ли си с курс от "Харвард? " Ха-ха-ха! Говори се за геополитика, която за теб нищо не означава. Моето момче / момиче / джендърче / безполово, Германия и Япония са победени (и окупирани) държави, икономически гиганти, но политически джуджета. Да ти кажа накои руски брандове: Тигр, Рыс, Т-90, Панцир, КА-52, СУ-57, МиГ-31, ТУ-160, ТУ-95МС, ТУ-22М3, С-300В4, С-400, С-500, С-550, "Мурманск-БН", "Красуха", Кальмар, Делфин, Акула и Борей, Булава, Калибр, , Циркон, Искандер, Воевода, Сотка, Тополь-М, ЯРС. Е, вярно, че не се продават всички зад граница, но договорите за продажби са с милиардни суми.

    Коментиран от #119

  • 114 Стига с тези евреи

    0 0 Отговор

    До коментар #101 от "Това ли ти спуснаха":

    Еврейските мощни банкери са най-малкко. Имаме венециански, генуезки, ломбардски, англо-саксонски.
  • 115 асан

    1 1 Отговор

    До коментар #20 от "ПТН-ПНХ":

    точно тази нация мачкана от аристократите и царете на Русия ги свали с помощта на другаря Ленин!
  • 116 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 117 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 118 Консерватор

    0 0 Отговор

    До коментар #7 от "Dsdd":

    Dsdd,изби рибата.
    Я дай линк,коя агенция е направила това проучване.
    Или пак оная дъртофелница Копринка Червенкова ,ти е напълнила главата с глупотевини.
    Престани ве , че току виж Си Дзин Пин се обиди, а В.В.П ще умре.
    От смях,не от друго,и ти ще си виновен.
  • 119 Страничен наблюдател

    0 0 Отговор

    До коментар #113 от "Тези формули откъде са":

    Ха ха ха. Държавата със 145млн.население и територия два пъти по голяма от САЩ ,и с БВП сравнимо със това на Италия или Испания.
    В световен мащаб руската икономика произвежда 1.5% а американците 20%.,СМЕХ ГОЛЕМ.
  • 120 100

    0 0 Отговор
    Хм, тя го изгуби още 91-а година.
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания