Last news in Fakti

18 Февруари, 2022 07:19 10 856 107

Путин: САЩ да се изтеглят незабавно от Източна Европа

  • владимир путин-
  • русия-
  • сащ-
  • нато-
  • украйна-
  • ултиматум-
  • източна европа-
  • ссср-
  • студена война

Байдън предупреди, че "руската инвазия в Украйна е въпрос на дни"

Путин: САЩ да се изтеглят незабавно от Източна Европа - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Владимир Путин е поискал САЩ да изтеглят всичките си военни сили от Източна и Централна Европа. Междувременно американският президент Джо Байдън предупреди, че "руската инвазия в Украйна е въпрос на дни". Последните данни на разузнаването на САЩ сочат, че Русия е изпратила още 7000 военнослужещи към границите на Украйна и няма никакво изтегляне на руски сили, както твърди Москва, предава АП, пише Vesti.bg.

Високопоставен американски служител съобщи в четвъртък, че Кремъл е дал своя отговор на предложенията на САЩ и НАТО относно Украйна и европейската сигурност. "Настояваме за изтегляне на всички американски военни сили и въоръжения, разположени в Централна и Източна Европа, Югоизточна Европа и Прибалтика. Убедени сме, че националният капацитет в тези зони е достатъчен. Готови сме да обсъдим тази тема въз основа на членове 4 и 5 от руския проект на договор", пише в писмото, изпратено от руското външно министерство. Отговорът е връчен на посланика на САЩ в Москва Джон Съливан, като същевременно руските власти са наредили експулсирането на зам.-посланика Бърт Горман.

„На американския дипломат наистина беше наредено да напусне Русия, но това беше стриктно в отговор на необоснованото експулсиране на нашия дипломат от посолството ни във Вашингтон, въпреки неговия статус на висш служител”, заявиха от руското външно министерство, като не посочиха името на изгонения руски дипломат и кога му е било наредено да напусне. Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг посочи, че алиансът е обезпокоен, че "Русия се опитва да създаде претекст за въоръжена атака срещу Украйна". Британският министър на въоръжените сили Джеймс Хепи нарече твърдението на Русия за изтегляне на войските "дезинформация". Близо 60% от руските сухопътни бойни сили вече се намират край границите на Украйна.

В отговор САЩ започнаха да разполагат 5000 войници в Полша и Румъния. Други 8500 са в режим на готовност. Великобритания изпраща стотици войници в Полша, предлага повече военни кораби и самолети и удвоява персонала си в Естония. Германия, Холандия и Норвегия изпращат допълнителни войски в Литва. Дания и Испания предоставят самолети за охрана на въздушното пространство в региона на Балтийско море и Черно море. "Изхождаме от факта, че разполагането на руските въоръжени сили на своя територия не засяга и не може да засегне основните интереси на САЩ. Бихме искали да напомним, че нашите сили не се намират на украинска територия", гласи руската позиция за предложенията на САЩ и НАТО относно Украйна и европейската сигурност.

"Обвиненията, съдържащи се в отговора на САЩ, че Русия е "окупирала Крим", също не отговарят на истината. През 2014 г. в Киев беше извършен държавен преврат, чиито инициатори, подкрепени от САЩ и техните съюзници, си поставиха за цел да създадат националистическа държава, която да наруши правата на руското и рускоезичното население, както и на други нетитулни етнически етноси. Не е изненадващо, че в тази ситуация кримският народ гласува за обединение с Русия. Решението на жителите на Крим и Севастопол да се върнат в състава на Руската федерация беше взето чрез свободно изразяване на тяхната воля в изпълнение на правото на самоопределение, залегнало в Устава на ООН. Не е използвана сила или заплаха за употреба на сила. Въпросът за принадлежността на Крим е затворен", посочва Кремъл. "Ако Украйна бъде приета в НАТО, ще има реална заплаха режимът в Киев да се опита да "върне" Крим със сила, което ще въвлече САЩ и техните съюзници, в съответствие с член 5 от Вашингтонския договор, в пряк въоръжен конфликт с Русия с всички произтичащи от това последствия".

"Заявяваме, че американската страна не е дала конструктивен отговор на основните елементи на проекта за договор за гаранциите за сигурност, подготвен от руската страна", твърди Кремъл. "Пренебрегват се нашите червени линии и местни интереси в областта на сигурността и се отхвърля неотменимото право на Русия да ги прилага. Това със сигурност е неприемливо за нас". "САЩ потвърждават "твърдата си подкрепа" за политиката на НАТО на "отворени врати". Но това противоречи на основни ангажименти на СССЕ/ОССЕ, най-вече на ангажимента "да не се укрепва собствената сигурност за сметка на сигурността на другите", заявява Москва. "Русия продължава да се застъпва за интегриран подход към стратегическите въпроси. Предлагаме да работим заедно, за да разработим ново "уравнение на сигурността". "Призоваваме САЩ и НАТО да се върнат към изпълнението на международните си ангажименти за поддържане на мира и сигурността. Очакваме конкретни предложения от членовете на Алианса относно съдържанието и формите на правно обвързване на отказа от по-нататъшно разширяване на НАТО на Изток".

"Що се отнася до предотвратяването на инциденти в открито море и във въздушното пространство над него, приветстваме готовността на САЩ да участват в съответните консултации. Това обаче не може да замени решаването на основните въпроси, повдигнати от Русия", смята Русия. "В своята позиция САЩ не са отговорили на елемент от пакета от мерки, който предложихме, като изтегляне на ядрените оръжия, разположени извън националната им територия, и отказ от по-нататъшното им разполагане извън националната територия, а са се ограничили да споменат необходимостта от разглеждане на въпроса за нестратегическите ядрени оръжия в рамките на платформата за стратегически диалог, без да вземат предвид спецификата на тяхното разполагане и други фактори, влияещи върху сигурността на страните".

"Изявленията в общия план относно разглеждането от американска страна на неделимостта на сигурността, са в пряко противоречие с нежеланието на Вашингтон да се откаже от контрапродуктивния си и дестабилизиращ курс на създаване на предимства за себе си и своите съюзници за сметка на интересите на Русия в областта на сигурността. Това се случва в резултат на необузданото прилагане от страна на ръководения от САЩ Северноатлантически алианс на политика на неограничено геостратегическо и военно усвояване на постсъветското пространство, включително на територията на Украйна, която е с особено чувствителен характер за нас. Всичко това се случва непосредствено на границите на Русия", посочва руското външно министерство.

"Изглежда, че американската страна предполага, че военното напрежение може да бъде намалено чрез по-голяма прозрачност и допълнителни мерки за намаляване на риска в съответствие със западните предложения за модернизиране на Виенския документ. Смятаме подобен подход за нереалистичен и едностранен, целящ да "разобличи" дейността на руските въоръжени сили". "Отбелязваме вниманието на американската страна към руската идея за допълнителни мерки за намаляване на риска по отношение на полетите на тежки бомбардировачи в близост до националните граници на страните. Виждаме тема за обсъждане и потенциал за взаимно приемливи споразумения. Напомняме за един също толкова важен елемент от нашето пакетно предложение, който се отнася до подобни походи на надводни бойни кораби, които също са свързани със сериозни рискове", смята Кремъл.

"Отбелязваме желанието на САЩ да работят по същество по отделни мерки за контрол на въоръженията и намаляване на риска. Същевременно отбелязваме, че Вашингтон най-накрая призна валидността на редица руски предложения и инициативи в тези области, които бяха представени през последните години". "САЩ предлагат да се включат "незабавно" в диалога за стратегическа стабилност, за да се разработят "последващи мерки след СТАРТ". По този начин обаче американската страна се опитва да наложи подход, който не е съгласуван с нас и който се фокусира единствено върху ядрените оръжия, без да се отчита способността на тези или онези средства да носят пряка заплаха за националната територия на другата страна", заявява Русия. "Подобна едностранчива гледна точка противоречи на договореностите, постигнати на срещата на върха между САЩ и Русия на 16 юни 2021 г. в Женева, относно всеобхватния характер на стратегическия диалог, предназначен да положи основите на бъдещи мерки за контрол на въоръженията и намаляване на риска".

"Предложената от американската страна възможност за развитие на идеята ни за мерки за взаимна проверка по отношение на комплексите "Aegis Ashore" в Румъния и Полша, както и на някои съоръжения в европейската част на Русия, може да бъде използвана в бъдеще". "Повтарящата се в отговора на САЩ теза, че Русия е "разпалила конфликта в Донбас", е несъстоятелна. Причините за него са от чисто вътрешноукраински характер. Тя може да бъде решена единствено чрез прилагане на споразуменията от Минск и пакета от мерки, чийто приоритет и отговорност за прилагането им са ясно определени и единодушно потвърдени в Резолюция 2202 на Съвета за сигурност на ООН, включително от Съединените щати, Франция и Обединеното кралство. В параграф 2 от тази резолюция като страни са посочени Киев, Донецк и Луганск. В нито един от тези документи не се споменава отговорността на Русия за конфликта в Донбас. Русия, заедно с ОССЕ, играе ролята на посредник в основния формат на преговорите - Контактната група - и заедно с Берлин и Париж - в Нормандския формат, който формулира препоръки към страните в конфликта и следи за тяхното изпълнение", твърди Русия.

"Мерките за укрепване на доверието и сигурността във Виенския документ от 2011 г. са адекватни на настоящата обстановка. Трябва да са налице необходимите условия, за да може да се започне обсъждане на тяхното подновяване. За тази цел САЩ и техните съюзници трябва да се откажат от политиката на сдържане на Русия и да предприемат конкретни практически мерки за деескалация на военно-политическата ситуация". "Бихме искали да уточним, че нашите предложения са свързани с решаването на проблема с наличието на американски ядрени оръжия на територията на някои неядрени държави от НАТО - в нарушение на Договора за неразпространение на ядреното оръжие - които могат да поразяват цели на руска територия. Това ще включва и премахване на инфраструктурата за бързото разполагане на такива оръжия в Европа, както и прекратяване на практиката на НАТО да провежда учения с участието на неядрени държави-членки на НАТО, в боравенето с тези оръжия".

"Без премахването на този дразнител е невъзможно да се обсъжда темата за нестратегическите ядрени оръжия", категорична е Русия. "Преди всичко става дума за създаване на устойчива основа на архитектурата на сигурността под формата на споразумение за отказ на НАТО да предприема по-нататъшни действия, които са в ущърб на сигурността на Русия. Това остава постоянен императив за нас. Без такава здрава основа взаимосвързаните мерки за контрол на въоръженията и намаляване на военния риск, които гарантират ограничаване и предвидимост на военните дейности в определени области, дори и да бъдат договорени, няма да бъдат устойчиви в дългосрочен план". "Считаме този въпрос (за ракетите със среден и малък обсег) за една от приоритетните области на американско-руския диалог за стратегическа стабилност. Смятаме, че тази категория оръжия е необходим компонент на новото "уравнение на сигурността", което Русия и САЩ трябва да разработят заедно", добавят в отговора си от руското външно министерство.


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 84 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Хайдеееее

    197 26 Отговор
    Кравите в обораааа
  • 3 БОРУНА ЛОМ

    184 25 Отговор
    НАГЪЛ, ПО НАГЪЛ—КРАВАР

    Коментиран от #106

  • 4 Tутанкамон

    42 220 Отговор
    Това диктаторче се подиграва с целия цивилизован свят и няма кой да го постави на мястото му

    Коментиран от #6, #13, #43, #95

  • 5 човек от народа

    174 17 Отговор
    демократите от фащ - най-голяма заплаха за световния мир ! какво би казала мис вселена !?

    Коментиран от #100

  • 6 Сандокан

    121 8 Отговор

    До коментар #4 от "Tутанкамон":

    Ами пробвай ти,ще е забавно....

    Коментиран от #10

  • 7 Сивата чапла

    113 8 Отговор
    Съвместно изявление на Руската федерация и Китайската народна република относно навлизането на международните отношения в нова ера и глобалното устойчиво развитие

    На 4 февруари 2022 г.Някои сили, представляващи малцинство на световната сцена, продължават да се застъпват за едностранни подходи за решаване на международни проблеми и прибягват до силовата политика, практикуват намеса във вътрешните работи на други държави, накърнявайки техните законни права и интереси, предизвиквайки противоречия, разногласия и конфронтация, възпрепятства развитието и прогреса на човечеството, което предизвиква отхвърляне от международната общност.

    Двете страните са единодушни в разбирането на това демокрацията е универсална ценност, а не привилегия на отделни държави, нейното насърчаване и защита е обща задача на цялата световна общност.

    Коментиран от #9

  • 8 /////

    132 12 Отговор
    Всяка крава трябва да си знае обора.
  • 9 Сивата чапла

    112 9 Отговор

    До коментар #7 от "Сивата чапла":

    Опитите на отделни държави да наложат своите „демократични стандарти“ на други държави, да си присвоят монополното право да оценяват степента на съответствие с критериите за демокрация, да прокарват разделителни линии по идеологически основания, включително чрез създаване на тесноформатни блокове и ситуационни съюзи, всъщност са пример за потъпкване на демокрацията и отстъпление от нейния дух и истински ценности. Подобни опити да се действа като хегемон представляват сериозна заплаха за глобалния и регионален мир и стабилност и подкопават стабилността на световния ред.

    Коментиран от #11, #77

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Сивата чапла

    93 8 Отговор

    До коментар #9 от "Сивата чапла":

    Страните се противопоставят на по-нататъшното разширяване на НАТО, призовават Северноатлантическия алианс да се откаже от идеологическите подходи от ерата на Студената война.

    Русия и Китай се стремят да укрепят цялостно Шанхайската организация за сътрудничество (ШОС) и допълнително да засилят ролята й при формирането на полицентричен световен ред, основан на универсално признатите принципи на международното право, многостранност, равнопоставена, съвместна, неделима, всеобхватна и устойчива сигурност.
  • 12 Петър

    108 9 Отговор
    Защо САЩ имат военни в източна Европа,а НАТО нямат?

    Коментиран от #107

  • 13 Сивата чапла

    132 11 Отговор

    До коментар #4 от "Tутанкамон":

    САЩ ли са цивилизованите?
    Ако това е цивилизацията, да пада астероида!
  • 14 Иванушка

    143 13 Отговор
    Източна Европа трябва да стане Неутрална Зона, без нападателно оръжие и без американски "граждани".
    Да изчегъртаме Краварите - вън от Европа и България.
  • 15 Даката

    24 126 Отговор
    Наближават присъдите в Хага за сваления пътнически самолет и Джуджи е психясал
    Килията на Милошевич е вакантна

    Коментиран от #18, #47, #93

  • 16 боил

    116 12 Отговор
    Да си взимат оръжията и джендърските ценности и да се прибират в къщи .
  • 17 Кирил

    25 112 Отговор
    Рашистите искат да окупират България

    Коментиран от #27, #34

  • 18 от ан

    90 13 Отговор

    До коментар #15 от "Даката":

    този път килията ще е за някой от нато
  • 19 Говори алчността

    56 3 Отговор
    Загубите на хора нямат никакво значение!
  • 20 ха ха

    40 3 Отговор
    замириса на барут
  • 21 Над

    97 10 Отговор
    един билион годишно ( повече от хиляда милиарда) прибира НАТО годишно от вноските на държавите членки.......... Всеки вижда как и за какво се пилеят !!!

    Коментиран от #58, #94

  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Ами тя ако ще е

    19 13 Отговор
    Тъй да се поделят страните между Русия, Китай и САЩ. България да се подели между трите сили, да ги ликвидиране отвътре!
  • 24 ЗАПОВЯДВАМ ---ПОКАНИ МЕ !

    95 15 Отговор
    А ЗАЩО СМЯТАТ АМЕРИКАНЦИТЕ ЧЕ И НИЕ ГИ ИСКАМЕ ТУК , НАЩЕ ПОЛИТИЦИ ГИ "КАНЯТ" ЩОТО ОТ КОЗЯК ТАКА ИМ НАРЕЖДАТ !!!
  • 25 Незабавно

    10 78 Отговор
    Трябва да върнем Бойко ОБЕДИНИТЕЛ на света
  • 26 Коко

    76 14 Отговор
    Мисля си че всичко е театър но ако не е мачкай Вова.
  • 27 България е губерния

    22 40 Отговор

    До коментар #17 от "Кирил":

    Която се издържа от европейски пари...приликите с източния упадък са потресаващи.

    Коментиран от #33

  • 28 пуссин

    9 49 Отговор
    още малко и на Рамзан ще поставя ултиматум 😃
  • 29 Рап

    19 70 Отговор
    Имаш чудесно оръжие. МАХНИ ГИ! АМА СЕ ИСКА ДУПЕ! ПУТЛЕР Е ПЪЛЕН НЕЩАСТНИК!
  • 30 Сега щеше

    9 53 Отговор
    Да си проличи колко е важно да имаш опитен и мъдър политик. Ех Бойко къде си?

    Коментиран от #72

  • 31 Иван

    21 3 Отговор
    Включително и от Германия.
  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Сивата чапла

    20 3 Отговор

    До коментар #27 от "България е губерния":

    А европейските пари чий са?
    Само не ме убеждавай, че са от нечии данъци!

    Поздравявам те с :

    2Маши - Босая
    259,426,357 views Mar 30, 2018

    Коментиран от #75

  • 34 Иван

    9 0 Отговор

    До коментар #17 от "Кирил":

    Или деокупират.
  • 35 Който придърпа

    15 9 Отговор
    Великата македонска армия ще спечели.
  • 36 Сивата чапла

    39 8 Отговор

    До коментар #32 от "WTF?":

    Вече уточнихме,
    че ако човечеството са американците, да пада астероид,
    както е паднал над Содом и Гомор

    Коментиран от #39, #44

  • 37 1654524651654

    37 6 Отговор
    сащ - 5000 хиляди войници
    великобритания - изпрати стотици
    България - праща десетки

    дефакто сме заложници на НАТО
  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 WTF?

    20 49 Отговор

    До коментар #36 от "Сивата чапла":

    Типичен коментар на деградирал руснак психопат. Без идея и собствено мислене.

    Коментиран от #55

  • 40 КАМИЛА НЕ ВЗИМА ДОПИНГ

    7 27 Отговор
    И РУСИЯ Е „МИРО ☝ТВОРЕЦ”
  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 Оракул

    17 48 Отговор

    До коментар #36 от "Сивата чапла":

    Явно не познаваш руския бит и манталитет! Падне ли от власт джуджето, няма да има къде да си харчи парите, които е заграбило от народа си. Защото остане ли в Русия ще му ги вземат, а и на запад няма да може да отиде. так че единствения му правилен ход е международна конфронтация, която се надява да обедини повечето руснаци около "Външния враг" . Но този път не е познало - това ще му изиграе лоша услуга и самите руснаци ще го свалят.

    Коментиран от #46, #48, #51, #60

  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 на мушката

    14 44 Отговор

    До коментар #44 от "Оракул":

    Повярвай ми руските Олигарси ще го свалят при първа издънка Губят ежедневно милиони евро и при едни по сериозни санкции бизнесите им ще фалират
  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 48 WTF?

    15 45 Отговор

    До коментар #44 от "Оракул":

    Прав си. Мисля, че путя е сготвен вече. Сори за руските тролчета по всички медии. И тяхната не е лесна:)

    Коментиран от #49, #63, #68

  • 49 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 50 браво

    24 5 Отговор
    Да си вземат и хероин мусака, че ми образува газове като я видя!
  • 51 Хахаха

    40 8 Отговор

    До коментар #44 от "Оракул":

    Ние, руснаците, сами си правим своя избор. Избираме Путин, защото той е представител на нашия народ и одобряваме всичко, което прави на своя пост. И го подкрепяме. Трудно е за разбирането от някой. Елементарни са опитите да отдели Президента от народа. Хватките на англосаксите , разделяй и владей, не действат на руския народ. Затова беснуват и затова изглеждат смехотворни в нашите очи. А вие, ако желаете някой да ви прави ва глупаци, правете се на такива. Прав ви път. Не е от голямо значение, в глобален мащаб. Никого не изненадвате с поведението си.

    Коментиран от #61

  • 52 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 53 WTF?

    12 30 Отговор

    До коментар #49 от "Ристе":

    Не позна Ристе. Българи сме и си живеем по къщи купени с честно изработени пари. Разликата с вас е, че ние си обичаме родината а вие се кланяте на един отритнат от по голяма част от света психопат. Жалко за руснаците. Познавам доста ценностни хора.

    Коментиран от #57

  • 54 Да бе да

    8 25 Отговор
    Жужет ферментира ! Други изисквания има ли ?Кога до почваме да се отказвам от НАТО ?В коя година да се връщаме точно , щото не става много ясно??
    Примат сър!!!
  • 55 Гостт

    20 4 Отговор

    До коментар #39 от "WTF?":

    от кога?
    стана демократично
    само едно мнение да е правилно?
    това ли е демокрацията?
    ако е така
    значи
    не трябва да има
    различни
    марки
    коли,телефони, телевизори,перални
    и т.н.....
    всичко ти харесваш е правилно за
    ВСИЧКИ??????
    АКО това е демокрацията дръжсия
    за себе си!!!!

    Коментиран от #62

  • 56 Путин се страхува от война

    11 32 Отговор
    За Зло и разбесняло се да хапе куче , само дебела и здрава тояга го усмирява..!
    Путин отново си показва зъбите и нрава си на злото жудже и се опитва да раздава заплахи и ултиматуми в Европа , че САЩ да изтеглили всичките си военни сили от Източна и Централна Европа без да пита народите на тези независими и свободни държави дали са съгласни на това , след като 50 години бяха под руска окупация и в "мечешката прегръдка" на Москва опитвайки от "сладостта на меда" на руската мечка ,като изостанаха в развитието си с десетилетия назад от развития и демократичен свят и затова сега виждат единственото спасение от нова охупация в НАТО и САЩ като са готови да се борят срещу планираната бъдеща инвазия на Русия и предпочитат да умрат и да воюват до смърт за свободата и демокрацията си .!!!
  • 57 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 58 Хиляда милиарда е трилион

    9 0 Отговор

    До коментар #21 от "Над":

    Образовай се
  • 59 Моля?!

    12 4 Отговор

    До коментар #45 от "WTF?":

    Защо така блееш като овца?!
    Защо не си размърдаш малко мозъка. Не седнеш и не помислиш?!
    Ох... аз съм виновен за това. Аз разбира се - защото гласувах навремето за овце, които да ни оправляват. И те - разбира се - обучиха и възпитаха овце.
  • 60 Зззз

    3 3 Отговор

    До коментар #44 от "Оракул":

    Малиий, ама каква компетентност лъха от коментара ти,чак се разсмях.
  • 61 WTF?

    7 28 Отговор

    До коментар #51 от "Хахаха":

    Чудесно. Затваряйте си границите и си живейте с любимият си президент. Така или иначе на никой не му дреме за вас Само спрете да анексирате чужди територии. Живеем в 21 век.

    Коментиран от #104

  • 62 WTF?

    9 5 Отговор

    До коментар #55 от "Гостт":

    Не ти се разбира мисълта. Дай пак.
  • 63 Леле

    12 2 Отговор

    До коментар #48 от "WTF?":

    как ще ни насмете като стар боклук ?!Няма да имаме време да станем от стола и да загасим осветлението!
  • 64 Една Българско роза

    3 2 Отговор
    Нищо не е приключило, докато не се раздели баницата. Разбираш ли? Хлъц..
  • 65 ПУТИН ГО Е ШУБЕ

    8 22 Отговор
    УКРАЙНА ВЛИЗА В НАТО...ПУТИН БЕЗПОМОЩЕН
  • 66 Това е истината!

    24 6 Отговор
    Не случайно след ВСВ са се договорили за разделяне на Европа. Който печели войната, той дирижира след нея. Даже СССР им отстъпва източен Берлин и краварите си помислиха, че могат да владеят цяла Европа. Да ама не, правят си сметки без кръчмар. Сутринта слушах и оня плюмчо Агов, Русия се била страхувала от война!? Заради такива плюмки и България ще загази в един конфликт.
  • 67 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 68 Сивата чапла

    14 4 Отговор

    До коментар #48 от "WTF?":

    Няма ли вече във "Фрог" на кого да ръсиш умнотиите си?
    Тук по-лесно,
    с различни имена си задаваш и отговаряш, едно към едно, както го правиш и във Фрог"

    Коментиран от #73

  • 69 България

    18 5 Отговор
    Не трябва да разрешава разполагане на американски войски За всеки американец виза. Къде живеем в ЕС или Европа е колония на Америка За какво ги храним тези меки китки и транс сексуални в Брюксел.
  • 70 Taka si e

    19 4 Отговор
    Въпросът в момента е кой е цивилизовзния свят и кои държави са демократични, САЩ и ЕС не са. Пропагандата и лъжата са навсякъде, а който се осмели да протестира бива арестуван ( последно в Канада). В ЕС ЦАЩ и Канада се очаква овцата да гледа и слуша пропаганда, да вярва, да не протестира и да бъде стригана, Дори в Северна Корея е по-добре.
  • 71 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 72 гост

    6 3 Отговор

    До коментар #30 от "Сега щеше":

    А,днеска ще му чуеш и прочетеш предложенията на премъдрия.Ще ги внася в парламента.За повишаване на боеготовноста на армията ни.Било форсмажор,къде го видя тоя форсмажор...
  • 73 WTF?

    4 4 Отговор

    До коментар #68 от "Сивата чапла":

    Фрог?
  • 74 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 75 Опушената чайка

    4 4 Отговор

    До коментар #33 от "Сивата чапла":

    ЧиИ да са ...
  • 76 1111

    9 3 Отговор
    Не русия, китай е врагът на демократите. Русия има ключова роля, защото е на път да осигури гарантиран коридор на китайските стоки през близкия изток. В същото втеме се говори, че русия и япония вече са постигнали съгласие за съвместо строителство на мост на о. сахалин, който ще свърже японския експорт с цяла русия и европа. Русия е важна, защото се утвърди като играч на световната карта отново след 1989 г.
  • 77 ха ха хааа

    2 2 Отговор

    До коментар #9 от "Сивата чапла":

    Требе да слушаш повече Семьон Слепаков ...
  • 78 Васил

    5 13 Отговор
    Русия няма кинти за да води война за една седмица всичките им резерви ще изчезнат защото нямат икономика.

    Коментиран от #79

  • 79 Иванушка

    17 3 Отговор

    До коментар #78 от "Васил":

    "...защото нямат икономика....." - за война не трябва икономика а топки. Сегашните войни са кратки - след първите две ракети Запада ще омекне като глина.

    Коментиран от #90

  • 80 Софиянец

    4 8 Отговор
    Става забавно, явно ще изчакат олимпиадата, време е полуръста да бъде вързан.
  • 81 Питанка

    3 6 Отговор
    Малък Какво правим с Крим
  • 82 ТИ ДА ВИДИШ

    11 3 Отговор
    Абе нема угодия....., но едно е сигурно: САНКЦИИ ще има!!!!
    Ако започне Русия да напада навреме(според байалцхаймер)... ще има САНКЦИИ!!!!
    Сега пък се очертава ако не започне навреме или въобще не започне(пак според същия) ... пак ще има САНКЦИИ!!!!

    Добре, че е Путин да го изтърпява тоя байалцхаймер иначе ако беше некой кибритлия ФАЩ щеха да я търсят само водолази!!!
  • 83 Бат Мишо

    16 1 Отговор

    До коментар #71 от "Генералите що не го ликвидират жужето":

    Що не идеш ти да го ликвидираш джудто бе калъф , преди да даваш акъл на генералите му да го направят ДЕТО ТОЙ ГИ Е НАПРАВИЛ ГЕНЕРАЛИ
    Да не бъркаш наще служби и банда корумпета с ФСБ дет с 200 ще ти наместят чивиите

    Коментиран от #87

  • 84 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 85 ПУТИН В ШОК

    6 5 Отговор
    РУСНАЦИТЕ БЯГАТ НА ЗАПАД, АМЕРИКАНЦИТЕ ПАТРУЛИРАТ НА ИЗТОК.....КРЪГОВРАТ
  • 86 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 87 Бат Мишо

    3 2 Отговор

    До коментар #83 от "Бат Мишо":

    Точ генералите имат най голям интерес да доде еврогей демокрация и да съкратят армията и да си загубят привилегиите и работата на офицери къкто стана тука - ПЪРВИ ША СА РАЗПРИПКАТ ГЕНЕРАЛ|ИТЕ ША ЗНАЙШ- махат путин -идват меките китки - режат армията и въоръжението за да имат повече за крадене и съкращават състава ПРОСТО МЕЧТА НА СЕКИ ГЕНЕРАЛ
  • 88 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 89 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 90 да си го кажем

    8 10 Отговор

    До коментар #79 от "Иванушка":

    За война трябва икономика глупендер.Какви топки ,какви пет лева...Я отиди с топки да храниш цялата армия ,я отиди с топки да поддържаш военната техника ,я отиди да ти плащат с топки в армията,я пробвай с топки да извършваш логистиката за армията..Русия е огромна по теритирия държава ,а възможностите й са точно на една мижитурка и то във всяка сфера.Ако Русия се въвлече в подобна невъзможна война ,то тя ще капитулира икономически още на първия месец.Руската икономика отделно ше бъде ликвидирана от САЩ,а руския народ ще умре буквално от глад и ше трябва да пасе трева.От там нататък Русия няма да може да си позволи абсолютно нищо в хода на войната.Руснаците масово ще започнат да бягат от Русия и да търсят запада.

    Коментиран от #91, #101, #103

  • 91 Тра Ла ла

    7 4 Отговор

    До коментар #90 от "да си го кажем":

    Знаеш ли че Русия има военни запаси за храна за около 10 години?

    Коментиран от #96

  • 92 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 93 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 94 Витанов

    3 2 Отговор

    До коментар #21 от "Над":

    билион е милиард на английски. Колкото и ще са новозаразените в България в шестата вълна
  • 95 Daslo

    4 1 Отговор

    До коментар #4 от "Tутанкамон":

    И къде е този цивилизован свят.Я се огледай
  • 96 Я па тоя

    5 7 Отговор

    До коментар #91 от "Тра Ла ла":

    Вярваш ли си на глупостите ? Храната в Русия е кът ,той ни говори за 10 годишни запаси ха ха ха

    Коментиран от #102

  • 97 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 98 нахалник

    4 1 Отговор
    Яго виж ти Утре и жена ми ще каже да изгоня
  • 99 Анка Картечарката

    3 5 Отговор
    Размечтал се.Та да се нанесат руснаците.Не мерси.Русия не е в положение да поставя ултиматуми.Запада даде ясно да се разбере,че няма да изпълнява прищевките на някаква фалирала авторитарна дупка.
  • 100 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 101 Тираджия

    2 7 Отговор

    До коментар #90 от "да си го кажем":

    Прав си обсолютно, само, че тоя мъник си мисли,че жълтия боклук и другите няколко жалки диктаторчета с ,които беше на вечеря в Китай ще дастанат до него.
  • 102 Я па тая

    3 1 Отговор

    До коментар #96 от "Я па тоя":

    Кът е само свинското, защото не искат европейското с африканска чума.
  • 103 асан

    2 1 Отговор

    До коментар #90 от "да си го кажем":

    Той и Хитлер викаше на есен съм на площада пред Кремъл шот намат икономика

    Коментиран от #105

  • 104 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 105 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 106 Консерватор

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "БОРУНА ЛОМ":

    Ломски,седи си на село.
  • 107 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания