Last news in Fakti

22 Февруари, 2022 09:13 1 418 7

ФИДЕС губи подкрепа, но остава първа сила в Унгария

  • унгария-
  • фидес-
  • виктор орбан

На вота в началото на април Виктор Орбан ще се изправи срещу обединен опозиционен фронт за първи път от встъпването си в длъжност, след убедителната си изборна победа през 2010 г.

ФИДЕС губи подкрепа, но остава първа сила в Унгария - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Малко повече от месец преди парламентарните избори на 3 април, управляващата партия в Унгария партия ФИДЕС загуби 4 на сто от подкрепата на избирателите за сметка на опозиционния блок, чиято популярност се увеличава.

Това сочи проучване на електоралните нагласи сред избирателите, направено от мозъчния тръст IDEA Institute, съобщи Ройтерс.

Все още обаче "Фидес" на премиера Виктор Орбан е първа сила с 38 на сто одобрение. А шестте партии в опозиционния съюз получават общо 34% подкрепа.

Увеличил се е процентът на унгарците, които все още не са решили за кого да гласуват - от 10% през януари - до 13 на сто сега.

На вота в началото на април Виктор Орбан ще се изправи срещу обединен опозиционен фронт за първи път от встъпването си в длъжност, след убедителната си изборна победа през 2010 г.

Анти-Орбан фронтът включва Демократическата коалиция, социалистите, либералите и бившата крайнодясна, а сега дясно-центристка формация Йобик. Кандидатът на опозицията за премиер е Петер Марки-Зай, който в момента е кмет на малко градче в Южна Унгария.


Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 11 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 787

    12 3 Отговор
    Защо не се пише ,че вчера ВСУ с две диверсионни са атакували граниченн пункт на РФ .В резултат на което групата и две БМП-та са унищожени. Това е акт на война!Има един пленен украински войник! Как ли ще изглежда всичко това в ООН?! Само заради това Украйна трябва да бъде сложена под режим на санкции на ООН!Законни!

    Коментиран от #4

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Доволен от вота

    1 10 Отговор
    Айде и тоз тулуп си тръгва. Отсега е загубил изборите.
  • 6 Нищо не

    6 1 Отговор

    До коментар #4 от "Че може ли се пише":

    съм сънувал ,соросня! Гледах цяла нощ как ви го на.иват до гърлото!?Приятелите ви от CNN квичаха най-здраво!
  • 7 ПЕНКО

    1 0 Отговор
    ПРЕДСТАВЯТЕ ЛИ СИ ---КОЛКО БЕЗПОМОЩЕН Е СОРОС / ЕВРЕИКУС-ЦИОНИСТУС -СЕМИТУС / ---- РОЙТЕРС -ПЕДЕРАСИКУС И НИКОМУ НЕИНТЕРЕСНАТА "ИДЕЯ СИНУЗИТ " - ГРЕШКА ИНСТИТЮТКА - !!!!!!!!!!!!!?????????
Новини по държави: