Last news in Fakti
  Тема: Украйна

1 Март, 2022 05:48 2 601 8

Япония наложи санкции на Путин, Лавров, Медведев, Шойгу и 49 руски компании

  • япония-
  • санкции-
  • русия-
  • украйна-
  • владимир путин-
  • сергей лавров-
  • компании

Сред засегнатите са ФСБ, ГРУ, Sukhoi Company JSC, RAC MiG JSC, Държавна корпорация Ростех и други

Япония наложи санкции на Путин, Лавров, Медведев, Шойгу и 49 руски компании - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Японското външно министерство разкри подробности за санкциите, наложени от правителството срещу Русия във връзка със ситуацията в Украйна.

На 27 февруари японският премиер Фумио Кишида официално обяви присъединяването на страната към западните санкции срещу Русия във финансовия сектор.

Още новини от Украйна

Шестима представители на ръководството на Русия са попаднали под лични санкции, включително президентът Владимир Путин, министърът на външните работи Сергей Лавров и министърът на отбраната Сергей Шойгу.

Освен това личните санкции се прилагат за заместник-председателя на Съвета за сигурност Дмитрий Медведев, началника на Генералния щаб на въоръжените сили Валерий Герасимов и секретаря на Съвета за сигурност Николай Патрушев.

Техните активи в Япония ще бъдат замразени, ако бъдат разкрити.

Освен това бяха наложени експортни санкции на 49 компании и организации, включително ФСБ, ГРУ, Sukhoi Company JSC, RAC MiG JSC, Държавна корпорация Ростех и други.

Списъкът със санкции включва още Банката на Русия, VEB и Promsvyazbank.

Освен това Токио наложи забрана за износ на продукти с общо предназначение, доставката на които може да допринесе за нарастването на военния потенциал на Русия, по-специално на полупроводници.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 24 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Давид

    22 20 Отговор
    Западния свят пропада. Русия е новия господар.

    Коментиран от #7

  • 2 другарят

    11 9 Отговор
    Тоест никакви санкции и намигване към руснаците!? Същите "санкции" трябваше да наложи и България, а не да обещава последните ни самолети на Украйна!
  • 3 След войната

    5 14 Отговор
    СВЕТЪТ след приключването на руската Агресия в Украйна, ще раздава щедри сибирски подаръци от все сърце и разменни компенсации и за Китай и на Япония...!!!
  • 4 Тттттт

    21 2 Отговор
    Е какво е това лицемерие от японците? Били санкционирали Путин АКО имал сметки в Япония...?!?!? Абе вие за канарчета ли ни взехте-вижда се че това е прах в очите ни - това е просто смешна история .Ама иначе заглавието е гръмко-
  • 5 Х тук х ф

    12 9 Отговор
    Нивга няма да видите курилските острови, а американците ако се наложи пак ще ви пуснат атомна бомба жалки жълтури.
  • 6 гошо

    13 0 Отговор
    "северни територии" ли! джапс да гледат още някой остров да не даде фира.
  • 7 Шперца

    7 3 Отговор

    До коментар #1 от "Давид":

    На кво е господар? С оръжие и бензин само не се живее друже, и другите ги имат
  • 8 Будител

    6 1 Отговор
    Възможно ли е да сме съзидателни и отговорни – вместо агресивни и отричащи? Защо не се обединим да търсим решения за бедността, болестите, глада и климатичните промени, а не да влагаме милиарди във въоръжаване и войни.Нима Германия не е агресор, след като праща в Украйна оръжия които сеят смърт. Или те видяха шанс да си връщат заради неуспеха си през 2-та световна война.А Япония??? ФАШИЗМЪТ се връща с пълна СИЛА!!!!
Новини по държави: