Last news in Fakti

1 Март, 2022 06:09 1 483 10

САЩ не виждат причина да променят нивата на готовност на ядрените си оръжия

  • сащ-
  • русия-
  • украйна-
  • ядрени оръжия-
  • санкции-
  • дген псаки

Съединените щати все още не са наложили санкции срещу руския енергиен пазар

САЩ не виждат причина да променят нивата на готовност на ядрените си оръжия - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

В САЩ анализират заповедта на руския президент Владимир Путин за въвеждане на ядрените сили на Русия в специален режим на бойно дежурство, предаде UNIAN.

Прессекретарят на Белия дом Джен Псаки каза на брифинг, че САЩ анализират заповедта на Путин, съобщава "Гласът на Америка".

"Смятаме, че подобна провокативна реторика за ядрените оръжия е опасна, увеличава риска от грешни изчисления, трябва да се избягва и няма да я оправдаваме. Преглеждаме заповедта на президента Путин и в момента не виждаме причина да променяме собствените си нива на готовност на ядрените оръжия. Важно е да запомните, че през последните няколко месеца и години, когато имахме сериозни разногласия с Русия по редица въпроси, Русия и Съединените щати заявиха, че използването на ядрени оръжия ще има опустошителни последици и ще има заявяваше много пъти, включително по-рано тази година, че ядрена война не може да бъде спечелена и никога не се води“, каза Псаки.

Тя също така заяви, че САЩ продължават да оказват подкрепа на Украйна.

„Съединените щати са най-големият доставчик на помощ за Украйна и президентът Байдън предостави повече помощ за сигурност на Украйна през последната година, отколкото когато и да било в историята на САЩ“, каза Псаки.

Тя добави, че САЩ работят за ускоряване на доставките в рамките на последния пакет от помощ, одобрен от президента Байдън.

"Очакваме, че оборудването от този пакет ще започне да пристига през следващите няколко дни. Така общата цена на системите за сигурност, които одобрихме за Украйна през изминалата година, беше 1 милиард долара", подчерта тя.

В същото време, според представителя на Белия дом, САЩ все още не са наложили санкции срещу руския енергиен пазар, но такава възможност се обмисля.

"Ние не сме предприели никакви стъпки по въпроса за санкциите в енергетиката, отчасти защото претегляме такава стъпка. Това не означава, че те не се обсъждат. Те се разглеждат, но европейците са много притеснени от по-нататъшно покачване на цените. Цените се повишиха с 335% през последната година и с 26% през последните пет дни. Трябва да претеглим всички фактори, когато обмисляме да предприемем допълнителни стъпки", каза Псаки.

Прессекретарят на Белия дом каза още, че САЩ не планират да обявяват украинското въздушно пространство за зона, забранена за полети.

"Президентът Байдън даде да се разбере, че няма да изпрати американски войски да водят война срещу Русия. Създаването на зона, забранена за полети, ще изисква разполагането на американски военни сили, което би било потенциален пряк конфликт и потенциална война с Русия, от която не сме част, и не искаме да бъдем“, каза Псаки.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 3 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 САЩ

    26 4 Отговор
    Да кажат кой подари тия хубавите оръжия на режима в Киев? Да не са от парите за нашите ефки? Да не са снабдявали Украина тайничко и Путин да е разбрал какво му готвят? Айде да си имаме уваженията. Вън България от натю
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 другарят

    24 3 Отговор
    Бандитите от фашистка Америка бързо смекчиха тона, но нас продължават да ни тикат в тази война!

    Коментиран от #6

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Бачо Киро

    7 1 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    Е те са най-големият импортьор на нефт от Русия, докато всички останали нямат право да въртят бизнес под заплаха от санкции... Те не експортират нефт, а импортират. Ако Русия спре кранчето на Европа и САЩ почне да ни продава, откъде мислиш, че ще е? От завладените кладенци като в Сирия и от закупения от Русия...
  • 8 Уса

    13 1 Отговор
    Между вас и Русия всичко е договорено няма нужда от притеснения.Освен това ядрените оръжия на САЩ са толкова ефективни,колкото първото кацане на луната.Познавам американците от 18 години не са лоши хора,но техните управленци са имали неизживяно изтормозено детство
  • 9 Вермахт

    3 10 Отговор
    Здрав разум отвъд океана, докато кремълският смешник Път.ьо размахва ядрени пукала
    Това дали му придава особена стойност на нещастника?
  • 10 Любознателен шоп

    7 0 Отговор
    Тая от снимката оти така се озабила?