Last news in Fakti

1 Март, 2022 20:45 2 657 41

Първата реч на Байдън "За състоянието на Съюза" - очаква се основна тема да е руската инвазия

  • сащ-
  • джо байдън-
  • демократическа партия-
  • реч за състоянието на съюза

В речта, планирана за 21 часа местно време (04.00 сутринта на 2-ри март българско), Байдън се очаква да говори и за ролята на Съединените щати като световен лидер

Първата реч на Байдън "За състоянието на Съюза" - очаква се основна тема да е руската инвазия - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Очаква се руската инвазия в Украйна да бъде една от централните теми на американския президент Джо Байдън по време на т.нар. Реч за състоянието на съюза. Според източници на "Вашингтон Поуст" руската инвазия е довела до промяна в речта и сега се очаква в нея да се подчертаe сблъсъка между демокрацията и автокрацията.

Речта за състоянието на съюза по принцип е насочена към местната аудитория и набляга над защита на политики, които предимно касаят американците, но руското нахлуване в Украйна може да измести фокуса на първото такова обръщение на Байдън. Aктуалната тема за инфлацията в страната ще бъде засегната, но при очаквана по-голяма глобална аудитория нагласите са да се отдели повече време и на предизвикателствата пред демокрацията в света.

По време на брифинг говорителят на Белия дом Джен Саки заяви, че по темата за Украйна американският президент ще говори за събиране на подкрепа на световната сцена в името на демокрацията и срещу руската агресия.

„Той ще говори за стъпките, които сме предприели не само в подкрепа на украинския народ под формата на военна и икономическа помощ, но и стъпките, които е предприел за изграждане на глобална коалиция и налагане на парализиращи финансови санкции на президента Путин, неговото близко обкръжение и на руската икономика. Toй също ще говори за предприетите стъпки за смекчаване на последствията от инвазията на президента Путин в Украйна за глобалната икономика и за американците", каза Саки.

В речта, планирана за 21 часа местно време (4 сутринта на 2-ри март българско), Байдън се очаква да говори и за ролята на Съединените щати като световен лидер.

На брифинга Саки също коментира и рeториката на президента Путин за „специалния режим“ на руските ядрени сили с думите, че“дори в моменти на огромно напрежение“ с Русия като изборите през 2016-а и инвазията в Грузия Съединените щати са спазвали поети ангажименти да се избягва ескалираща риторика „за ядрени амбиции.“

„Към този момент ние ще припомним на глобалната общност за тези ангажименти,“ заяви Саки.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 16 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Хахах

    17 39 Отговор
    То русия вече няма . Има Путиландия хахахах
  • 3 Карл Маркс

    31 9 Отговор
    Войната е последният изход на капитализма.
  • 4 Rado

    8 35 Отговор
    Байдън пусни Рапторите има 60км цели за калибровката на оръжията.

    Коментиран от #8, #14, #15

  • 5 Хахах

    11 32 Отговор
    Скоро в путиландия ще имат право на 7 прически като в Северна Корея хахаахха
  • 6 Грульо

    31 5 Отговор

    До коментар #1 от "АнтиГост":

    Не те ли кефи снимката на статията - има от трите пола на нея. :D

    Коментиран от #35

  • 7 кое е световния терорист и унищожител???

    36 7 Отговор
    ! ПУТИН Е РАЗПОРЕДИЛ УНИЩОЖАВАНЕТО НА АМЕРИКАНСКИТЕ ЛАБОРАТОРИИ ЗА БИОЛОГИЧНО ОРЪЖИЕ КОИТО СА ОКОЛО 20 В ОКРАИНА. РУСИЯ И КИТАЙ ОБВИНЯВАТ САЩ ,ЧЕ Е РАЗРАБОТИЛ И РАЗПРОСТРАНИЛ КОВИД. БОЙКО НОЕВ ПО ТОЗИ ВЪПРОС ДЪЛБОКО МЪЛЧИ. КАКВО МИСЛЯТ РОДНИНИТЕ КОИТО ИМАТ ПОЧИНАЛИ ОТ КОВИД????? ИСТИНА ЛИ Е ИЛИ ЛЪЖА????
  • 8 Bar

    3 5 Отговор

    До коментар #4 от "Rado":

    Това ме изкефи :-)
  • 9 Орфей

    9 2 Отговор
    Аз пък съм Негър !
  • 10 5678999

    16 4 Отговор
    машината за лъжи сега ще гледаме в в нейният пълен блясък и капацитет
    отворихте резервите , на 5тия ден.
    още десет и сте чао..терен заселен от европейци, африканци, мексиканци и индианци и кой знае кви още Каубои....домът ви,Дъното ,ви очаква

    Коментиран от #22

  • 11 ЕРДОГАН

    11 1 Отговор
    ТОЯ СЕ КРИЕ ДА НЕГО ПОЗНАЯТ КАВАРИТЕ СИ ЛИЧАТ ОТДАЛЕЧЕ
  • 12 Капитализмът е пред разпад

    16 4 Отговор
    Кърлежите са в паника. Има ядрено оръжие. Нямат полезен ход.
  • 13 ХеХе

    23 3 Отговор
    Президент демократ е опасен за целия свят Кенеди, Клинтон, Байдон, който разбрал разбрал
  • 14 Хахах

    4 6 Отговор

    До коментар #4 от "Rado":

    То голямо настройване ще е ... те едвам вървят а сигурно половината ги бутат . Като знаем какви експерти техничари са руснаците хахахахах руските часовници винаги са били най-бързи
  • 15 Gucci x Balenciaga

    5 3 Отговор

    До коментар #4 от "Rado":

    После сметката 😉 всички разходи трябва да се платят на САЩ на Европа, никой даром не помага. Виж до къде се стига от постоянно пиене и големи амбиции на какво сме свидетели и това доживяхме
  • 16 Българин

    22 3 Отговор
    Байдън се очаква да говори и за ролята на Съединените щати като световен лидер.

    И кой е отредил такава роля на краварите - питали ли са някого, решено ли е някъде например в ООН и не трябваше ли тъкмо ООН да е световния лидер както беше замислено след ВСВ. Но краварите омаловажиха ООН и се самоназначиха за "световен лидер"

    Коментиран от #17

  • 17 Gucci x Balenciaga

    2 8 Отговор

    До коментар #16 от "Българин":

    Ами те от години са такива СЪБОДИ СЕ идоле

    Коментиран от #26

  • 18 разследване на Диляна Гайтанджиева

    17 1 Отговор
    Путин нареди на военните си да търсят и унищожават биолаборатории на САЩ, които провеждат свръхсекретни изследвания на зоонози и инфекциозни болести в десетки обекти в Украйна, пише френският сайт anguillesousroche.com, предаде "Гласове".Междувременно американското посолство в Украйна беше хванато да унищожава доказателства за съществуването на биолаборатории в Украйна, докато големи медии започнаха да твърдят, че биолаборатории не съществуват......ПЕНТАГОНА започва опити в България от март 22...четете
  • 19 93017

    17 0 Отговор
    Главниякравар ще изнася реч пред слугите си! Мисирки вие сте на ред!
  • 20 Съли-Ван

    19 0 Отговор
    Случайно или не,синът на Бай Дане какво е правил в Украйна?

    Коментиран от #25

  • 21 Каква Радостна Новина!

    12 1 Отговор
    Деменциялният пациент на бялата къща препълни памперса и сега продукцията му излиза от крачолите! Ние гордите натюфци единодушно го подкрепяме. Само не можем да разберем сълзите в очите ни от радост ли са или от вонята.
  • 22 Коментатор

    12 1 Отговор

    До коментар #10 от "5678999":

    На само резервите отвориха ами и инфлацията в краварника е неудържима ама щял да баламосва американците с кризата в Украйна.
  • 23 Смех‌‌‌‌‌‌‌‌‌

    11 0 Отговор
    Каква реч изпрате ни просто какво са му написали да каже.. тоя с памперси ходи и не знае защо е жив...
  • 24 BG BG BG

    4 9 Отговор
    В руските градове открито се набират доброволци за войната в Украйна. Това е нашата житейска среда - войната. Единственият свят, в който се чувстваме у дома си Постепенно си припомняме, че ние сме хора на войната - просто защото друго не знаем. Ние винаги или сме водили война, или сме се готвели за следващата. У нас войната е издигната в култ".Русофилството в България е достигнало до идиотство. Когато руската дипломация прави пакостите, ние, българите, нарочно си закриваме очите; жумим, за да не виждаме пакостите, правени нам от Русия

    Коментиран от #31, #34

  • 25 Ходил е на оглед

    2 0 Отговор

    До коментар #20 от "Съли-Ван":

    За новият имот нали трябва да знае какво получава
  • 26 Българин

    3 1 Отговор

    До коментар #17 от "Gucci x Balenciaga":

    Аз съм се събУдил ама ти не си се научила да пишеш пък още по малко да мислиш - пак прочети какво съм написал ако трябва и три пъти.

    Коментиран от #32

  • 27 И. Иванов

    5 0 Отговор

    До коментар #1 от "АнтиГост":

    Ще ти се да е така, нали?!
    Най-обикновени жители на България сме. Умишлено не казвам граждани.
  • 28 Да му ядете

    6 1 Отговор
    дъртия... на Байдън соросоиди не щаст ни

    Коментиран от #36

  • 29 мдда ама не

    10 1 Отговор
    Руският капитализъм смаза американо-европейо-йудейския комунизъм! Хвала!
  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Антитрол

    9 0 Отговор

    До коментар #24 от "BG BG BG":

    "Когато руската дипломация прави пакостите, ние, българите, нарочно си закриваме очите"

    Пък американците като правят пакости по света си закриваме не само очите ами и ушите - бе каквото наредят господарите - лаем по команда. Когато господарите нападнат някого се радваме но ако не са господарите заклеймяваме всеки като диктатор и агресор - пълни лакеи а някога е имало горди българи.
  • 32 Gucci x Balenciaga

    2 6 Отговор

    До коментар #26 от "Българин":

    С две думи ми стана ясен че нищо не разбираш, спри с руските новини и телевизия там е друга история само за руснаци в делириум тременс.

    Коментиран от #38

  • 33 А не смяташ ли,

    3 1 Отговор

    До коментар #1 от "АнтиГост":

    че просто има доста повече хора с различно мнение от евроGейските опорки...Хора които са на по 45г плюс и са преживели целия т нар преход и са оцелели въпреки 32 години демокраДция? Значи всички сме купени съгласувани и т н... Не, дечко, мразим ги безплатно всички безродници толупи, гриндери, пребоядисани, царе,приватизатори и др измет. Живота ни мина по протести и митинги, да се борим за да ви осигурим нормален живот... Няма как да го разбереш,не го и очаквам, но не слагай всички под един знаменател, ок?
  • 34 байДън все още пациент

    6 1 Отговор

    До коментар #24 от "BG BG BG":

    Впечатлен съм от твоите вярност и интелект. Няма по - достоен нат-овнец от тебе в BG ! Назначен си за мой личен памперсмен! Носи с чест достойната си длъжност
  • 35 И. Иванов

    6 0 Отговор

    До коментар #6 от "Грульо":

    Да бе, само три пола, мисля че са повече от 33 - вече забравих кой политик ги приветстваше всичките поименно!
    Отврат!!!
  • 36 Да прочетат

    5 0 Отговор

    До коментар #28 от "Да му ядете":

    дневника на дъщеря му. Там ще намерят безценна информация на тая тема. Достоверността му е потвърдена от ЦРУ.
  • 37 И. Иванов

    4 0 Отговор
    Намерих го : "Многоуважаеми дами и господа, многоуважаеми ту спирит трети пол, многоуважаеми четвърти пол... хермафродити, транс джендъри, би джендъри, мелези, интер звездни..."
    Това е част от обръщението на депутата от регионалния парламент на немската провинция Бранденбург Щефрен Кьонигер, в което той изрежда всичките 31 пола.

    Та това е положението!
  • 38 Българин

    7 1 Отговор

    До коментар #32 от "Gucci x Balenciaga":

    Умния човек взема информация и от двете страни и накрая сам си прави заключения - глупавия човек гледа само едната страна и чака те да му направят заключения.

    Както казах научи се първо да пишеш а след това да използваш и това между ушите ти - за някои е трудно но опитай.
  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 Бай Дънеееее

    0 0 Отговор
    Булгария се отказва от въздуната блокада над Русия, искаш ли да ни питаш ЗАЩО?