Last news in Fakti

1 Март, 2022 14:36 8 029 74

Фолксваген, Даймлер, Мастъркард: бизнесът стяга примката около Москва

  • владимир путин-
  • путин-
  • русия-
  • фолксваген-
  • бизнес-
  • руска рубла-
  • даймлер-
  • мастъркард-
  • инвазия-
  • украйна

Все повече западни компании реагират на руската инвазия в Украйна

Фолксваген, Даймлер, Мастъркард: бизнесът стяга примката около Москва - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Все повече компании реагират на руското нахлуване в Украйна и на санкциите, наложени на Русия. Има вече спрени доставки и замразени бизнес отношения. Някои туристически агенции пък анулират пътувания или изваждат от офертите си дестинациите до Русия.

Най-големият в света производител на камиони Daimler Truck обяви, че замразява сътрудничеството си с руския Камаз. На фона на събитията от последните дни прекратяваме незабавно и за неограничено време бизнес дейността ни в Русия, обявиха от концерна. Съвместната компания на Daimler Truck и Камаз – Камаз Рус – произвежда кабините за Камаз, както и камиони Мерцедес, които обаче не са за военна употреба. "С военната продукция на Камаз ние нямаме нищо общо", заяви говорител на Daimler Truck.

Съвместното предприятие Камаз Рус е наполовина руско и наполовина германско. То дава работа на около 1000 души в Москва и в Челни, Татарстан. Германската страна е преустановила производството на двете места, уточняват от фирмата.

"Северен поток 2" освобождава всички служители

Дружеството-оператор на руския газопровод "Северен поток 2" със седалище в швейцарския кантон Цуг е освободило всички свои служители, съобщи министърът на икономиката Ги Пармелин. От мярката са засегнати 140 души, уточни той. От компанията са поискали спешни разговори с местните власти.

Миналата седмица САЩ наложиха санкции срещу "Северен поток 2"-АД и по този начин спряха дейността на дружеството, което е дъщерна компания на руския концерн Газпром. Газопроводът по дъното на Балтийско море трябва да доставя руски газ за Германия. Заради ескалацията на конфликта в Украйна миналата седмица германското правителство замрази процедурата по сертифициране на тръбата.

Volvo спира производството в Русия

Шведската компания Volvo също спря временно производството във фабриката си в руския град Калуга, както и продажбите в Русия. „Това решение влиза в сила незабавно и ще важи за неопределено засега време", съобщи говорител на компанията. Във фабриката южно от Москва работят 700 души, а други 600 са заети в продажбите, поддръжката и ремонта на превозните средства.

По информация на агенция РИА германският концерн VW е спрял да снабдява руските търговци с кори, които вече са доставени в Русия. От германската фирма досега не са потвърдили официално тази информация.

Още миналата седмица от VW съобщиха, че за няколко дни през тази седмица няма да работят производствените мощности в Цвикау и Дрезден. Като причина а това бяха посочени спрените доставки на части от Украйна. В Украйна се произвеждат например комплекти кабели.

Виза и Мастъркард изключват руски банки от системата

Компаниите за обработка на картови плащания Мастъркард и Виза са блокирали достъпа на множество руски финансови институции до платежните си мрежи в резултат от санкциите, наложени на Русия заради инвазията в Украйна, предаде Ройтерс.

Междувременно Вашингтон добавиха към санкционния си списък, т.нар. Specially Designated Nationals (SDN), редица руски финансови институции, в това число и Руската централна банка (РЦБ) и втория по големина кредитор в страната - банка ВТБ. В края на миналата седмица САЩ и съюзниците им обявиха мерки срещу РЦБ и изключиха някои руски банки от системата за международни разплащания SWIFT.

TUI Cruises спира дестинацията Санкт Петербург

От компанията съобщиха, че заради нападението срещу Украйна изважда от каталога си пътуванията до руското пристанище Санкт Петербург. Говорителка уточни, че решението е взето от етични и морални съображения и ще важи за целия летен сезон от май до октомври 2022 година. Очаква се и от Aida Cruises да ги последват.

Луфтханза вече отмени полетите си до Русия в рамките на новите санкции, наложени на Москва, а нейни самолети вече не прелитат над Русия. Също и дъщерната компания Swiss отмени редовна линия до Москва и обяви, че спира да лети над територията на Русия. Преди това страните от ЕС забраниха на руски самолети да използват европейското въздушно пространство. В отговор Русия затвори въздушното си пространство за самолетите на общо 36 страни, сред които е и Германия.

Германското правителство очаква негативни последици от санкциите също и за германските компании. "Те не могат да бъдат избегнати", каза говорителка на икономическото министерство. Правителството обаче обеща да помогне на фирми, които са особено застрашени заради санкциите. Основното правило е, че държавата няма задължение да обезщетява пострадали от санкции, наложени от ЕС.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 42 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Повярвайте така е,моля ви се

    39 37 Отговор
    ВЕРВАТЕ ЛИ СИ ???

    Коментиран от #36

  • 2 Gucci x Balenciaga

    61 55 Отговор
    На Путин когато му видя снимката вече след тази история първото което си мечтая е да се изпл..Я в лицето му .Ако му направят мавзолей ще отида специално да го направя лично над останките

    Коментиран от #28, #62

  • 3 BOB

    39 47 Отговор
    ЧИЧКО ПУТИН КАК СИ ГО МЕСТИ В ЛЕВИЯ КРАЧОЛ И ДО НЕГО ЯДРЕНОТО КУФАРЧЕ

    Коментиран от #56, #57

  • 4 Мхм

    43 21 Отговор
    Икономиката няма никакво значение за един ден с добра машина се печатат милиони хартиики.

    Коментиран от #11, #38

  • 5 учете корана

    24 22 Отговор
    дойче зеле
  • 6 Българин

    43 35 Отговор
    Путлеристите ще го закъсат много яко,а това е само началото... 😀

    Коментиран от #18, #67

  • 7 Не се радвайте предварително

    53 27 Отговор
    Руснаците ще вдигнат газта и петрола вс момент и Германия ще понесе най големите щети от тази мярка стотици хиляди на борсата самонв Германия, а в Европа милиони десетки милиони безработни+ високи цени на всичко

    Коментиран от #12, #61, #65

  • 8 Турчин

    19 5 Отговор
    еха, здравей живот. В унисон с природата. Всичко е супер. Изпредвариха целия свят с свободна от емисии атмосфера.
  • 9 Бачо

    29 16 Отговор
    Тия хептем откачиха,като се разправи със зеления,после идва и вашия ред,бедна вие е фантазията какво ще се случи на европата след някой месец,а за следващата зима се запасявайте с дърва и въглища

    Коментиран от #46

  • 10 СЕГАААААААААА....

    17 16 Отговор
    ЩОМ ВСИЧКИ ПТИЧКИ СА СРЕЩУ НЕГУ УСУРИЙСКИЯ ТИГЪР НЕ МУ ОСТАВА ДА ГИ ИЗЯДЕ МАКАР ЧЕ МУ БЕ ДОСТАТЪЧНА уКРАЙНААААААТА МАААЛКА КОКОШЧИЦА...

    Коментиран от #72

  • 11 Ще го преживеем

    23 12 Отговор

    До коментар #4 от "Мхм":

    После ще ги глобим една година газ без пари да си платят за щетите и разходите по войната и да платят на Украйна щетите хилядите разрушени домове
  • 12 ТЕ НЕ РАЗБИРАТ ЧЕСЕГА Е ЗАПОЧНАЛА

    16 4 Отговор

    До коментар #7 от "Не се радвайте предварително":

    ИГРАТА ЗАНУЛЯВАНЕ АМА НА СИИИИИИИИЧКИИИИ....
  • 13 Колко танкера

    21 4 Отговор
    е поръчала Америка ? Рязко се подобри настроението на китайците, доста хляб им падна внезапно.
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 хХх

    27 21 Отговор
    Руснаците бавно запрягат, но тръгнат ли спират в Берлин или Париж
  • 16 Blackthorn

    12 6 Отговор
    Като не си изпълняват договорите ще плащат неустойки!
  • 17 Новинар

    37 12 Отговор
    Абе умници, компаниите го правят заради наложените санкции, а не защото така искат от овча съпричастност. Сега тези компании започват да търпят загубите върху себе си и се оказва държавите наложили санкции всъщност сами си го хендрят.

    Коментиран от #69

  • 18 777

    5 10 Отговор

    До коментар #6 от "Българин":

    ТИ ОТ МИРИЗЛИВИТЕ БЪЛГАРИ ЛИ СИ

    Коментиран от #30, #74

  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Бай Манчо

    24 5 Отговор
    Ако не е поредният фейк са ги принудили или заплашили да го направят както принуждават да си затварят въздушните пространства за Аерофлот - но в сащ не е затворено и там Аерофлот си лети :))) лицемерно , нали ? Доставките на газ , петрол горива си върви .

    Коментиран от #31

  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 баба Ванга

    21 15 Отговор
    Русия умишлено форсира колапса и рестартирането на световната финансова система, така че това да не се случи в момента, в който са планирали в САЩ, а в момента, който Русия е избрала.
    За да нямат време САЩ да подготвят тяхната финансова система за хиперинфлцията и докато "правилните момчета" не са превърнали тонове отпадъчна зелена хартия в реални активи.
  • 23 ЕС гражданин

    21 23 Отговор
    Спокойно русофили, Русия има тор, газ, дърва кожи от бобри е май това е. Е хайде газта е важна ама има алтернативи, ще отнеме малко време Европа ще се оправи, ама любимата ви страна с тези мерки дето и въведоха съмнявам се скоро да излезе от 18 век. Така, че сега е момента да осъществите пътуване във времето като заминете на там.

    Коментиран от #29, #41

  • 24 гошо

    11 10 Отговор
    вкиснало зеле, човекът на снимката май ви страхува, а? ;) така ще е и занапред, свиквайте.
  • 25 Така е

    24 15 Отговор
    Но , какъв к.р ги чака щом Русия наложи санкции ще падна от смях ! Наистина трябва да си много прост ако си мислиш че Путин не е обмислил всичко преди да започне операция в Украйна , всеки малко интелигентен човек му е ясно че 7-8 години Русия се готвеше усилено за такива точно развития на нещата и даже си спретна тренировка в Сирия , да не говорим какво ще се случи ако тотално спре газа и петрола и национализира всички имоти и заводи на нейните западна партньори . Ще падат правителства и ще хвърчат оставки по целия ЦИВИЛИЗОВАН СВЯТ. Както винаги нашите тъпи политици начело на България в целта си да се подмажат на господата вземащи решения на запад забравиха за българския нац.интерес и пак народа ще духа супата след време . Искам да попитам , толкова ли е трудно на една малка и нещастна страна да се опита да бъде неутралната , толкова ли наистина е прост нашия народ че се оставя да го лъжат и завличат на дъното , не знам ?

    Коментиран от #33

  • 26 Ауууу край

    18 2 Отговор
    умряха без майбаси и ес класи. Е те това вече ше ги довърши.
  • 27 Бахари Захаров

    11 2 Отговор
    Лошото е, че тези, които налагат санкциите са безумно богати и за тях не е никакъв проблем, ако руснаците решат да спрат газта или да надуят цената, примерно. Те са осигурили поколенията след себе си с пари и власт. Ще го отнесе обикновеният човек.
  • 28 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    5 6 Отговор

    До коментар #2 от "Gucci x Balenciaga":

    В момента путлер е с двойна брадичка и шкембе....не унивай, досега няма спасил се от присъда на муджехадини.........
  • 29 Аз си

    9 5 Отговор

    До коментар #23 от "ЕС гражданин":

    Си мисля младежи че си доста невеж човек и наистина имаш нужда да седнеш и да попрочетеш някой неща за тези които мразиш или харесваш преди да се изказваш публично където и да било , просто си смешен . Ето ти тема за размисъл и да се поровиш в книгите или интернет , природните ресурси в територията на Русия от полезни изкопаеми до животински видове . Бъди здрав и развий успешно онова сиво нещо в горната си глава .

    Коментиран от #59

  • 30 Българин

    6 7 Отговор

    До коментар #18 от "777":

    Ако бях от тях, щях да викам-"долу ръцете от Янев, да живеят Путлер, Румен Решетников и Костя Копейкин, вива БСП и Рассия " и т.н

    П.С. А ти от путлерофашистите ли си?
  • 31 Не се учудвам

    10 5 Отговор

    До коментар #20 от "Бай Манчо":

    мисля че Памперса и Вовата се разбраха. И двамата печелят. Сега европитеците ще го отнесат.

    Коментиран от #39

  • 32 Глад

    12 1 Отговор
    И ако МакДоналдс спре продажбите на бургери, такъв глад ще ги удари..
  • 33 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    7 9 Отговор

    До коментар #25 от "Така е":

    Да не би да мислиш,че Германия не е напълнила Хранилищата си????Мнооого наивно!Знаеш за колко години имат в хранилищата си???такова напрежение руснаците не могат да издържат и месец.А,имай в предвид,че в един момент директно ще се включат в битката и Нато.......сега е само Дебюта.....

    Коментиран от #43, #45, #53

  • 34 Мале мале

    3 3 Отговор
    ццц ей тая Русия бе не се предава и не се предава
  • 35 Коко

    14 3 Отговор
    Р,усия е самодостатъчна. Европа да му мисли. В Северна Корея вече много години ядат трева, в прекия смисъл на думата, но не се предават.

    Коментиран от #40, #44

  • 36 Ал Бунди

    5 5 Отговор

    До коментар #1 от "Повярвайте така е,моля ви се":

    Еми..ше поверваш. Когато ватниците останат на улицата, а рубличките станат по-ефтини от тапетите съм сигурен че ще поверваш. То и за банките не ти се верваше, ма ко стана, че яде неумит?
  • 37 НЕРЕЗ

    5 3 Отговор
    Искам санкции и за България! Да се махат джендъри.те от страната ни. Да ми оставят природата, въздуха, боба и свинското...
  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 Така е

    15 6 Отговор

    До коментар #31 от "Не се учудвам":

    Сащ не затвори въздушното си пространство за Русия и прави някакви смешни санкции но , ЕС подлудя с искрена русофобия даже чак ми е жал като ги гледам и ми приличат на няколко улични помияра джафкащи по преминаваща спокойно мечка из някоя селска махала
  • 40 Гацо Бацов

    3 2 Отговор

    До коментар #35 от "Коко":

    Ами те вече и руснаците не мислят като тебе. Ма са ви чугунени кратуните бе.
  • 41 Ха ха ха ха ха

    8 1 Отговор

    До коментар #23 от "ЕС гражданин":

    Гражданино, и какво ще направиш само с газта? Точно нищо! Иска се и суровини.....
  • 42 Чичи

    2 0 Отговор
    Това на снимката, кадър от филма "Особености на руския национален риболов", ли е? :):):)
  • 43 Ха ха ха ха ха

    14 2 Отговор

    До коментар #33 от "ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ":

    Говориш глупости! Германия нищо не може да направи само с газ, ако ще някой и да я залее с газ! Колкото до Нато.... тва вече са смешки, които разказваш. Ако Натото можеше да се справи с Русия, до сега да го е направила сто пъти... Още с Крим. Тогава бяха и на път за Крим... и им се наложи да се връщат. Нато е само средство за източване на бюджетите на страните членки. Нищо повече! Макарона ви го каза, че е в мозъчна смърт!
  • 44 Hoho Boho

    2 6 Отговор

    До коментар #35 от "Коко":

    В скоро време и руснаците ще почнат да ядат трева, в прекия смисъл на думата...
  • 45 Така е

    13 3 Отговор

    До коментар #33 от "ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ":

    Говориш пълни нелепици и няма да влизам в спор с когото и да било и въобще не ме интересува Германия колко газ има но , относно НАТО ми напомняш на зеленски който също беше сигурен че НАТО ще ги защити ако Русия ги подкара на кючек . Всички в НАТО и САЩ знаят понеже следят всеки ход на Путин какво точно каза Путин и разбраха че няма как да влезат в открит конфликт с Русия или на прост език за такива като теб които не следят какво се говори от двете страни на света Путин каза : че при нападение на Русия от НАТО и САЩ Русия ще изстреля ядреното си оръжие по тях и ще унищожи светът който е искал да унищожи Русия , защо и е на Русия свят в който тя няма да съществува - край на цитата . Сега мое малко мило и глуповато момченце или момиченце или и двете в едно разбра ли ситуацията ?

    Коментиран от #48, #51

  • 46 Госあ

    1 6 Отговор

    До коментар #9 от "Бачо":

    Просто ще последваме примера на Китай и докато не направим добра инфраструктура на алтернативни източници като ядрен синтез и водород, ще си горим въглища. Това до 2035г както и китайците заявиха. Новините от Китай, Франция и Великобритания за реакторите на термоядрен синтез са изключително обнадеждаващи. А руснаците ще пият нафта и отделят газ !
  • 47 SDEЧЕВ

    6 5 Отговор
    КОЛКО ГАЗ СА ПОЛУЧИЛИ ГЕРМАНИЯ ОТ РУСИЯ ПРЕЗ ПОСЛЕДНИТЕ 6 ДНИ? ВСИЧКИ САНКЦИИ СА ПАРТЕНКИ.

    ВОЙНАТА Е ЗА ПУСТИЯ МУ ТРАНЗИТ ОТНЕТ ОТ СИНА НА БАЙДЪН.. И РУСКИТЕ ВОЙНИЧЕТА ДУША НОСЯТ И УКРАИНСКИТЕ ВОЙНИЧЕТА ДУША НОСЯТ ,НО ИЗМИРАТ ЗАРАДИ НАГЛОСТА НА САЩ. СЪГЛАСЕН СЪМ САЩ ДА ГРАБЯТ ВСИЧКО,НО ПОНЕ ДА СИ КАЖАТ НАЙ СИЛНИ СМЕ ГРАБИМ,НО ТОВА С ДЕМОКРАЦИЯТА Е ДРАЗНЕЩО
  • 48 Abe

    6 4 Отговор

    До коментар #45 от "Така е":

    Кефиш ма , наистина им го набута на всички русофоби и българофоби , абсолютно съм съгласен с теб
  • 49 Тити

    1 1 Отговор
    Само та за диктатора от Кремъл.
  • 50 mi6osp

    8 5 Отговор
    Санкциите към всички компании и банки в Русия с чужди акционери , особено американски и английски граждани и фирми, са значително по леки, за да не страдат тези акционери.
    Русия, напротив, блокира възможностите на същите акционери, както да изнесат дивидентите и натрупания капитал, така и да продадат притежаваните акциите. Така спадът на тези акции си чиста загуба на тези акционери.
    Войната на санкциите изглежда жестока, но дали е така, кой да ти каже...
    Путин пак води с предварително обмислени ходове.
  • 51 Krom

    4 9 Отговор

    До коментар #45 от "Така е":

    Много преди това да се случи, руснаците ще се превърнат в Северо корейци. Ще разберат на собствения си гръб накъде ги води "славния поход" на Бащицата Путин. Олигарсите му вече разбраха. Обикновените руски хора, които нямат вина - ще го разберат много по тежко. Когато фактите за убитите руски момчета в Украйна станат явни, колко още ще мине преди любимия ти Путин да тръгне по пътя на предшественика си Андропов? Или може би мислиш, че тези които са около него много искат да изкарат живота си в бункера на Лудото Джудже като къртици след ядрените удари? И не забравяй, че те също имат семейства, приятели и роднини.
  • 52 Вижте

    6 4 Отговор
    го джуджето ,на него му пука само за неговото его и не разбира какво се случва.Скоро ще разбере,колкото по -скоро по-малко жертви от двата братски народа.Руснаци защо не го измъкнете това животно от бункерчето и разстрел.
  • 53 mi6osp

    5 2 Отговор

    До коментар #33 от "ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ":

    Ъхъ,имат запаси за години😃
    От преди 19 часа:
    "Целият газ, нагнетен през лятото, е изтеглен от европейските ПГХ", заяви "Газпром", добавяйки, че "общата заетост на ПГХ в Европа е 29,5%. Подземните хранилища в Германия вече са изпразнени със 70,6%, а във Франция - със 77,1%."
  • 54 ТОЯ НА СНИМКАТА ДА ТИЧА ПРИ КОРНИ

    2 0 Отговор
    СЛЕД ЕДИН МЕСЕЦ ЩЕ ОСТАНАТ САМО...ОЧИЛАТА ОТ ТИЯ САНКЦИИ☝
  • 55 Добича

    8 3 Отговор
    Тука трябва да реват не руснаците, а тия от мерцедес и мастър кард. Защото картите вднага ще ги сменят с други и мастър кард ще загуби огромен пазар. За таратайките , сега всеки прави таратайки. Те също ще загубят огромен пазар. Може би някой руски корупционер ще е недоволен че не може да си харчи в Испания парите чрез мастър кард... на кой нормален гражданин му пука за това? Така че върви към банкрут на ЕС работата и после война с Русия щото от САЩ ще им кажат напред другари.
  • 56 Топчо

    2 5 Отговор

    До коментар #3 от "BOB":

    И какво като куфарчето е до него? С или без куфар ще остане в историята като един от меко казано неприятните политици . Направо не ги виждам руснаците как ще си оправят имиджа пред Нормалният свят.

    Коментиран от #60

  • 57 КОПЕЙКИН,

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "BOB":

    ТИ ОТ ДЕСНИЯ КРАЧОЛ ЛИ ПИШЕШ,БЯ🚽
  • 58 ЩО МИ НЯМА КОМЕНТАРИТЕ

    0 0 Отговор
    МАМАВИДЕЙБАПЕДЕРАТОРИСМОТАНИ
  • 59 А ТИ

    1 2 Отговор

    До коментар #29 от "Аз си":

    В ХЛАДИЛНИКА „МРАЗ ”ПОЛЕЗНИ ИЗКОПАЕМИ ЛИ ЯДЕШ,БЯ🚽
  • 60 Иииии

    7 3 Отговор

    До коментар #56 от "Топчо":

    Топчо скъпи, кой е този нормален свят? Този, който колонизираше цели държави и източваше ресурсите ли? М да, Западния свят живееше единствено от кражби... Колко държави разсипа? Колко държави бомбардира? И ти на това казваш нормален свят? Ако е така, значи ти не си нормален!
    За имиджа не руснаците не бери грижа.....
  • 61 наблюдател

    1 7 Отговор

    До коментар #7 от "Не се радвайте предварително":

    до 7 запомни го и да се вдигне цената путиландия до месец е фалирала с хиляди безработни руснаци френския министър каза че европа започва тотална икономическа война срещу путиландия докато путин не фалира

    Коментиран от #64

  • 62 5432

    2 2 Отговор

    До коментар #2 от "Gucci x Balenciaga":

    Като му гледам физиономията се чудя, на татарин или на монголец прилича!
  • 63 Слава на Украйна

    3 5 Отговор
    Червените орки заминават по дяволите! Добре дошли в 19 век!
  • 64 Милен

    3 1 Отговор

    До коментар #61 от "наблюдател":

    И в какво се изразява "тоталната икономическа" война която ще водим с Русия, те подържат икономически връзки с по-голямата част от света, имат силно развито селско стопанство, почти неограничени природни ресурси, стокообменът между САЩ и Русия си върви с пълна сила, какво имаме ние насреща?
  • 65 БазаДанни

    2 1 Отговор

    До коментар #7 от "Не се радвайте предварително":

    Умнико как ще вдигнат цената като страните отказват да купуват повече от тях.
    Остават само договорените до сега количества.
    За сега!

    Коментиран от #73

  • 66 Чудо голямо !

    0 0 Отговор
    Е и ?
  • 67 Майстор на спорта

    7 0 Отговор

    До коментар #6 от "Българин":

    Фалиралите ударили Русия с финансови санкции да плачеш ли да се смееш ли? Ама те го ,,закъсаха,, вече бе пич! Руският дълг се купува за без пари заради санкциите и те почти са си откупили обратно целият държавен дълг. Според американските рейтингови агенции, а в света няма други, преди да влезат в Украйна дългът им е бил под 18 процента от БВП, а от вчера сутринта е вече под 10 процента! Така направиха на времето и китайците, в началото на КОВИД-а. Руските банки си разпродават от миналият петък еврата, а така направиха за 3 дни долара скъп. В резултат удрят директно износа на САЩ и това не остана незабелязано дори от Бай-Дън - четете речта му от снощи за справка. От разпродажбата на еврата пък 10 годишните германски и испански ценни книжа вече са с отрицателна доходност-вчера паднаха с 200 процента! Отслабването на руската рубла, е добре дошло, защото насърчава Руския износ. Освен всичко друго заради кризата Русия си намира и нови пазари. Путин трябва да награди държавната администрация на САЩ и ЕС с орден "Герои России" заради санкциите. А заради спирането на Северен поток 2, не са за "Герои России" - паметник трябва да им вдигнат точно срещу Кремъл!
  • 68 Бейби мангафту

    3 1 Отговор
    САЩ помагат на Русия да си изкупи дълга!САЩ помагат на Русия да увеличи износа!САЩ помагат на Русия да натрупа валутен резерв!Това не е виц.Такива са фактите.В геополитиката има вечни интереси и реалности.
    Емоциите са в кръчмата.Европа няма шанс да оцелее между САЩ и Русия.Санкциите които САЩ налага , всъщност не удрят Русия а удрят Европа и увеличават цените на енергоносителите което директно пълни Руската хазна.Американските фирми не са засегнати!Много финансови аналитици от както се почна със санкциите срещу Русия преди години имат много силни обосновани подозрения че САЩ и Русия играят в тандем и източват Европа.
  • 69 Съгласен със 17

    2 0 Отговор

    До коментар #17 от "Новинар":

    От вчера акциите на всички американски компании от т.н.,,сини чипове,, са дълбоко в червения цвят. Никак не им е на кеф на акционерите, а и на шефовете на компаниите защото от това им зависят бонусите по договор.
  • 70 ГруЮ

    0 0 Отговор
    Проба
  • 71 Слава на саш и нато

    2 0 Отговор
    80годин след войната германци правят руски камиони😂😂😂😂не се научиха диваците ка кабина да направят 😂😂😂а викат че били на луната преди 40 годин ка да поверваш а😂😂😂
  • 72 БАН

    0 0 Отговор

    До коментар #10 от "СЕГАААААААААА....":

    Какво си се развикал, мастурбаторе?
  • 73 БАН

    0 0 Отговор

    До коментар #65 от "БазаДанни":

    Пише се досега и засега бе, неграмотен виртуален философ хахаха
  • 74 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания