Last news in Fakti
  Тема: Украйна

25 Февруари, 2022 22:30 11 196 82

Путин размаха ядрения меч, знаейки, че Западът не иска да започне Трета световна война

  • русия-
  • сащ-
  • украйна-
  • ядрено оръжие-
  • ядрена война

В момента администрацията на Байдън приключва преглед на ядрената позиция - проучване на възможни промени в ядрените сили на САЩ и политиките, които управляват тяхното използване

Путин размаха ядрения меч, знаейки, че Западът не иска да започне Трета световна война - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Измина много време, откакто заплахата за използване на ядрени оръжия не бе размахвана толкова открито от световен лидер, но Владимир Путин го направи, предупреждавайки, че разполага с оръжията, ако някой се осмели да използва военни средства, за да помогне на Украйна срещу агресията на Русия, пише "Асошиейтед прес".

Заплахата може и да е празна, просто оголване на зъби от руския президент, но бе отчетена. Това разпали визии за кошмарен изход, при който амбициите на Путин в Украйна могат да доведат до ядрена война.

Още новини от Украйна

"Що се отнася до военните въпроси, дори след разпадането на СССР и загубата на значителна част от своите способности, днешна Русия остава една от най-мощните ядрени държави", каза Путин преди инвазията в четвъртък.

"Освен това има известно предимство в няколко авангардни оръжия. В този контекст не трябва да има съмнение за никого, че всеки потенциален агресор ще бъде изправен пред поражение и зловещи последици, ако директно атакува страната ни".

Като обяви ядрен отговор, Путин задейства обезпокояващата възможност настоящите сражения в Украйна в крайна сметка да се превърнат в ядрена конфронтация между Русия и Съединените щати.

Този апокалиптичен сценарий е познат на тези, които са израснали по време на Студената война, епоха, когато на американските деца е казвано в училищата да се скриват под чиновете си в случай на ядрени сирени, но тази опасност постепенно се отдръпна от обществената представа след падането на Берлинската стена и разпадането на Съветския съюз, когато двете сили изглеждаха на път към разоръжаване, демокрация и просперитет.

Преди това дори младите хора разбираха ужасяващата идея зад стратегията за взаимно гарантирано унищожение - MAD за кратко - баланс в ядрените способности, който трябваше да държи ръцете на всяка страна далеч от ядрения спусък, знаейки, че всяка употреба на оръжията на Страшния съд биха могли да завършат с унищожаването на двете страни в конфликта.

И удивително, никоя страна не е използвала ядрени оръжия от 1945 г., когато президентът Хари Труман хвърли бомби над Япония с вярата, че това е най-сигурният начин за бързо прекратяване на Втората световна война. Така беше, но при загуба на около 200 000 души, предимно цивилни в Хирошима и Нагасаки. По света дори днес мнозина смятат това за престъпление срещу човечеството и се питат дали си е струвало.

За кратко време след войната Съединените щати имаха ядрен монопол. Но няколко години по-късно Съветският съюз обяви своята собствена ядрена бомба и двете страни от Студената война се включиха в надпревара във въоръжаването за изграждане и разработване на все по-мощни оръжия през следващите няколко десетилетия.

С края на Съветския съюз през 1991 г. и превръщането му в надеждна демокрация при Борис Елцин, Съединените щати и Русия се съгласиха да ограничат своите въоръжения. Други постсъветски страни като Украйна, Казахстан и Беларус доброволно се отказаха от ядрените оръжия на своя територия след разпадането на Съветския съюз.

През последните години, ако изобщо се говори за ядрени оръжия, то обикновено беше в контекста на спирането на разпространението им в страни като Северна Корея и Иран. (Иран отрича, че иска да ги притежава, а Северна Корея постоянно, но бавно изгражда както ядрените си оръжия, така и механизмите си за доставка.)

Когато бившият президент на САЩ Доналд Тръмп отправи имплицитна заплаха да използва ядрено оръжие срещу Северна Корея през август 2017 г., мнозина бяха шокирани. Тръмп говори преди дипломацията и безплодните му срещи на върха с Ким да започнат следващата година. "Най-добре е Северна Корея да не отправя повече заплахи към Съединените щати", каза Тръмп пред репортери в своя голф клуб в Бедминстър, Ню Джърси. "Те ще бъдат посрещнати с огън и ярост, каквито светът никога не е виждал". Но ядреният арсенал на Северна Корея е много по-малък от този на Русия.

Президентът Джо Байдън е наясно с опасността от ядрена война между Русия и НАТО от възникването на кризата с Украйна. От самото начало той каза, че НАТО няма да изпраща войски в Украйна, защото това може да предизвика директни сражения между САЩ и Русия, което да доведе до ядрена ескалация и вероятно Трета световна война.

Това беше мълчаливо признание, че Съединените щати няма да предприемат военни действия срещу руснаците заради Украйна, а вместо това ще разчитат на извънредни санкции за постепенно задушаване на руската икономика.

Но признанието включваше и друга истина. Когато ставаше дума за борба с руска инвазия, Украйна остана сама, защото не е член на договора и не отговаря на условията за защита под ядрения чадър на НАТ.

Ако Путин се опита да атакува един от партньорите в НАТО обаче, това ще бъде различна ситуация, тъй като пактът е изцяло ангажиран с взаимна отбрана, каза Байдън.

Знаейки, че Байдън вече е премахнал военен отговор от масата, защо Путин изобщо си направи труда да го повдигне в речта си?

Отчасти той може би е искал да държи Запада извън равновесие, за да му попречи да предприеме агресивни действия за защита на Украйна от блицкрига на Путин да превземе страната.

Но по-дълбокият контекст изглежда бе голямото му желание да покаже на света, че Русия е мощна страна, която не бива да бъде пренебрегвана. Путин многократно говори за унижението на Русия след разпадането на Съветския съюз. Размахвайки ядрения меч, той повтори ехото, с което Съветският съюз отговаря на Съединените щати и според представите му, така печели уважение.

След речта на Путин служителите на Пентагона предложиха само мълчалив отговор на неговата подразбираща се заплаха да използва ядрено оръжие срещу всяка страна, която се опита да се намеси в Украйна.

Висш служител на отбраната, пожелал анонимност каза, че САЩ "не виждат повишена заплаха в това отношение", но няма да каже повече.

Езикът на Путин докосва стар обтегнат нерв в Пентагона, защото подчертава дългогодишната загриженост, че той може да е готов да използва превантивно ядрени оръжия в Европа, превантивно по време на криза.

Това е една от причините, поради които Вашингтон от години се опитва безуспешно да убеди Москва да договори ограничения за така наречените тактически ядрени оръжия - тези с по-малък обсег, които биха могли да бъдат използвани в регионална война. Русия има голямо числено предимство в тези оръжия и някои официални лица твърдят, че разликата нараства.

В момента администрацията на Байдън приключва преглед на ядрената позиция - проучване на възможни промени в ядрените сили на САЩ и политиките, които управляват тяхното използване - точно когато натрупването на руски войски близо до Украйна достигна етап на криза този месец. Не е ясно дали резултатите от това проучване ще бъдат преработени в светлината на руската инвазия.


Поставете оценка:
Оценка 2.2 от 38 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Мнение

    71 112 Отговор
    Гонете руските дипломати. Пълно е с техни шпиони и в дипломатическите мисии, и в българските ключови министерства - военно, МВнР, МВР. Има голям теч на информация

    Коментиран от #61

  • 2 Майна

    93 20 Отговор
    Националната гвардия под юрисдикцията на Министерството на вътрешните работи. Официално базиран в Бердянк на Азовско море, той е създаден от режима за борба с опозиционните бунтове в Източна и Южна Украйна. Финансира се и от администрацията на САЩ.

    Тези милиции, носещи емблемата на нацистката СС, са спонсорирани от Министерството на вътрешните работи на Украйна, еквивалентно на американското министерство на вътрешната сигурност.

    Те небрежно са наричани „борци за свобода“.

    Коментиран от #80

  • 3 хъхъ

    84 11 Отговор
    Путин размаха ядрената тояга. Дано да не удря по Европа.

    Коментиран от #67

  • 4 Ох майко

    105 10 Отговор
    И това може да стане.Русия и Путин са вдигнали много мерника
    на САЩ.НЕЩАТА могат мнооооого да загрубеят,за съжаление.
    Някой ще трябва да отстъпи.
  • 5 Е те точно

    109 27 Отговор
    запада или по-точно Америка направи тази кратка война.

    Коментиран от #10, #70

  • 6 vasik atanasova

    50 80 Отговор
    А ТАКА ОЩЕ ОЩЕ ЩЕ СЕ УБЕДИТЕ ЧЕ ИМАТЕ ЛУД ЧОВЕК СРЕЩУ ВАС
    ТЕЗИ ДЕТО ГО ПОДКРЕПЯТ ПУТИН ПЪРВИ ЩЕ БЯГАТ КЪМ ГРАНИЦАТА ПРИ ЕДНА ЯДРЕНА ВОЙНА

    Коментиран от #20

  • 7 българин

    27 53 Отговор
    "Но по-дълбокият контекст изглежда бе голямото му желание да покаже на света, че Русия е мощна страна, която не бива да бъде пренебрегвана. Путин многократно говори за унижението на Русия след разпадането на Съветския съюз. Размахвайки ядрения меч, той повтори ехото, с което Съветският съюз отговаря на Съединените щати и според представите му, така печели уважение."
    Постигна точно обратния ефект.
  • 8 шпионин

    71 3 Отговор
    Най миролюбивата дьржава се е загрижила сериозно за международното положение.
  • 9 Който

    43 59 Отговор
    Нож вади от нож умра ...стара мъдрост...ще видим скоро резила и на този психпат
  • 10 да питам

    52 11 Отговор

    До коментар #5 от "Е те точно":

    Америка нахлу в Украйна?

    Коментиран от #15, #33

  • 11 Майор Деянов

    80 22 Отговор
    Заради Украйна никой няма да си мръдне и кутрето. САЩ ги оставиха сами преди седмици. И правилно. Ще рискуваш ли всичко за нещо на 10 хил км от теб? Русия отново е супер сила а в този свят това е от значение.

    Коментиран от #18, #81

  • 12 Анонимен

    49 12 Отговор
    Съдбата обича смелите, нато трябва да отговарят отговарят навреме, после може и да неемогат, за съжаление света ни загуби истикта си за отпор, света никога няма да е мир и любов..
  • 13 ЕРДОГАН

    59 10 Отговор
    СТРАХ ЕОБЗЕЛО АМЕРИКА И ГЕИСКА ЕВРОПА
  • 14 Ляв сектор

    71 8 Отговор
    Със запада не може да се пазариш кво те кажат това е ама Путин не иска така и е лош що не вика само Иес сър
  • 15 Късогледство

    16 3 Отговор

    До коментар #10 от "да питам":

    И късопаметност са ти натурата на теб.
  • 16 Е. Минчев

    20 55 Отговор
    Проблема за Лилипутин ще настъпи, когато съжителите му в затвора размахът кожените палки в задния му двор.

    Коментиран от #64

  • 17 хХх

    61 9 Отговор
    ВНИМАНИЕ !!!
    .
    Коментарите в сериозните руски медии са, че санкциите на САЩ са очаквани и ПРЕМЕРЕНИ.
    Докато санкциите на ЕС са истерични и не предполагат добри бъдещи икономически отношения.

    Коментиран от #21, #42

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Хе хе хе

    59 9 Отговор
    Путин усети че нещата отиват към нова Барбаросса но за разлика от сталин нанесе изпреварвящият удар.
  • 20 Жорж

    56 2 Отговор

    До коментар #6 от "vasik atanasova":

    Ядрена война няма да има щом говорят за пари не са откачили до там да се самоубият
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 ТраЛаЛа

    21 47 Отговор
    жужето си мисли ,че бункера ще го спаси от ядрена бомба, ами като измрът милиони, за какво му е да живее, дърт изкукуригал комплексар
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Ехехе хе

    43 2 Отговор
    Факти, много лъжите. Дори вие бяхте публикували статията тук. Путин не каза, че разполага с оръжията. Изобщо думата оръжия липсва. Каза, че никой д ане си помисля да се меси в Украйна, защото ще има последици. Ама в онази ви статия бяхте го цитирали, а тук няма цитат... има урла, бурла свободни съчинения...
  • 27 А дано

    23 6 Отговор
    Стане трета световна война и ни изравнят със земята че такава народна и отечествена трагедия като в бегето и в Африка няма тука най-свестните хора са животните и насекомите бегебълхарите станахме по-зле и от братчедите нали ги гледам с ефтина кола бълва простотия от него до него скъпа кола за половин милион разбираши същият и той нема разлика
  • 28 ха ха хааа

    9 28 Отговор
    Ми какво друго да размаха ?!!! Увисналият клифор ли ...
  • 29 Аристотел

    58 7 Отговор
    Краварите запалиха война в сърцето на Европа и както винаги досега, стоят и гледат отстрани. За тях не е важен живота на нито един украинец, целта е да предизвикат Путин. Е,
    ... успяха. На тяхна сметка ще са всички погубени животи и от двете страни.
  • 30 DoubleD

    47 5 Отговор
    Докато Републиканците не си върнат Конгреса през Ноември тази година и се избере нов Президент 2024, САЩ ще са основния риск за целия свят. БайДън памперса и цялата клика либерасти, която го управлява няма да мирясат, дори и това да значи глобална война. Тръмп поне спря войните по целия свят, отношенията с Русия и Средния Изток бяха по-добри от всякога, дори Израел и Палестина се радваха на нечувано добри отношения. Освен това, Тръмп първи и открито заяви, че НАТО е безмислена организация и не вижда смисъл САЩ да са част от нея. Това са само добри новини за останалия свят. Затова е толкова важно САЩ да са ОК иначе го отнася останалия свят.
  • 31 Бай Ламби

    10 37 Отговор
    Старите ора са казали че куче дет много лай не хапе.И тоз дребния много зе да лай - ядрени бомби,свръх звукови ракети и не знам си какво още имал.И кво като ги има нали ако ги използва ни него ще го има ни русията му.
  • 32 Кинжал

    45 10 Отговор
    Всички атлантически тъпаци така и не се научиха, че руснаците никога не блъфират и че най-добре е да приемеш първото им предложение, защото после нещата се влошават?! Освен това, русские своих не бросают!!!
  • 33 Голям праз

    47 7 Отговор

    До коментар #10 от "да питам":

    Да ти отговоря, точно САЩ предизвикаха кризата, пробвайки ,колко може да притиснат Русия.. И прием отговора ми, като от някой ,който не харесва и едните и другите.
  • 34 Хихихи

    36 4 Отговор
    Ще пусна пак една извадка пт колега във форума.
    Още при карибската криза експертите на сащ са изчислили, че с еднакво количество ракети с еднакъв заряд в килотонони Русия нанася два пъти повече щети на САЩ. Мегаполюсите в сащ са по крайбрежието и езерата. Крайнрежието е лесна мишена за подводници. Имат 314 града с население над 100 хил души. Сащ са много по-гъсто населени 31 души на кв километър. Русия е смного повече разхвърляни градове на по голямо разстояние. Гъстотата е 8,5 души на кв км. Погледнеш ли мапса в Сибир има град средно на 200 км един от друг. От Дъветско време арсенала е огромен, може да потопи Великобритания без проблем(един от плановете на СССР). Сащ се държаха доста надменно спрямо предложенията на Лавров миналият месец. Какво очакваха? Русия да клекне като 90 сетте? Сега имат големи валутни резерви, Китайската икономика е достигнала вече САЩ. Могат с тях да водят търговия и преговори
  • 35 Жужето убиец на чингела

    7 32 Отговор
    Обесен на райхстага
  • 36 Саш кат изкарат извънземните техники

    6 27 Отговор
    От някоя секретна база и жужето ше обели очи

    Коментиран от #38, #40

  • 37 Арзов

    20 0 Отговор

    До коментар #18 от "Азов":

    какво значение има тирадата ти, след като до дни ще си пепел???
  • 38 Извън земната техника

    16 2 Отговор

    До коментар #36 от "Саш кат изкарат извънземните техники":

    Като и се обели боята и пада на земята
  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 Хахаха

    16 1 Отговор

    До коментар #36 от "Саш кат изкарат извънземните техники":

    Ти гледай за нашите ефки да не останат без титан, че сме ги платили вече
  • 41 В.В.П..

    27 1 Отговор
    Влизат ,спецчастите на ,,Вимпел,,момчетата от Челябинск...Търсят ,Зеления и Азов .Ще има кръв и сополи..
  • 42 да бе

    10 20 Отговор

    До коментар #17 от "хХх":

    така ги премериха, че само няколко руски комании за 1 ден загубиха над 39млрд долара. отделно са по-малките, гонят им дипломатите, затварят банките навсякъде, станаха за смях на цял свят и вече никой за нищо не би им повярвал. това са нещата, които постигна джуджето. да му е честито
  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 Гого

    31 3 Отговор
    Каквото и да си говорите до тук явно си нямате и представа какво представлява Русия във виенно отношение в момента. Русия е надскочила остарелите представи за война във вида, който тъпите натовци си я представят. Русия е готова за война от нов, глобално и различно ниво. Готова е за война от която няма да има победител и няма да има оцелели. Задействана е ужасяваща автономна система за тотално унищожение и не може да бъде спряна от никой. И никакви ракети и ядрени оръжия на САЩ нямат никакъв смисъл. Дори и само да се мисли по този въпрос. единствения изход е Русия да бъде призната за равностоен световен фактор и с нея да се водят открити и честни разговори. Всяко такова говорене каквото е в момента е смешно, беззъбо, жалко и изпълнено с демагогия отпреди студената война. Няма смисъл. Света е различен. И вече се вижда. Ако продължават да притискат Русия и Китай, тези, които го правят си подписват смъртната присъда. Но в списъка сме и ние. Косвени жертви. Нека Натовците и ястребите се спрат, защото може да няма утре и не само за тях, а и за всички нас. Путин категорично го каза: За какво ни е свят в който я няма Русия? Нека да изберем да го има света.

    Коментиран от #46, #48

  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 Монгола

    15 2 Отговор
    ,, Една от най мощните ядтени сили" руснаците разполагат с 8000 ядрени ракети кодто прави по 100 на ден в продължение на 80 дни, а цялото НАТО има общо не повечебот 6000 ракети което орави 60 дни по 100 обача тук има един фактор който обръща нещата руснаците има ЗРК С400 и С 500 които прихващат балестичните ракети със скорост 9000 км h. Руснаците имат и ракети Кинжал хипер звукова и 9А - Буревестник които са ядрени крилати и летят под радарите. Къде сте в сметката бе соросня?

    Коментиран от #50, #51, #71

  • 48 Страхопътин

    13 1 Отговор

    До коментар #44 от "Гого":

    Жалки хора населяват Земята в момента, да се прехласвате по оръжия за масови убийства колко по модерни били от тези на врага. Дано стане ядрената война да изчисти тази жалка раса...има и ок хора ама повечето мъже са за скрап веднага: да нахранят малко земята която отровиха и с ядрени и воени игри
  • 49 некъф

    14 0 Отговор
    Срички зеха да си пишат дължината на пи…те по медиите. Сичките се мъже. Как един истински мъж няма на власт, ни на изток, ни на запад. Лесно е да се руши и убива. Трудно е да се гради и закриля живота.
  • 50 некъф

    5 1 Отговор

    До коментар #47 от "Монгола":

    Бравус! най-вероятно роботизирани, нали? то сле първите няколко няма да има хора оператори. Надявам се роботите да могат да анализират ситуацията и да обявят победител след последната ракета. А също и да развеят съответният флаг.

    Коментиран от #54

  • 51 Голям праз

    13 0 Отговор

    До коментар #47 от "Монгола":

    И какво от това? Няма значение, кой какво има и кой ще нанесе повече щети на другия. Ще загубим всички.
  • 52 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 53 Те ги знаят

    3 8 Отговор
    Не че има значение но СССР получи технологията чрез предателство, типично за червената армия.Слава на КПСС както казват некой българи.
  • 54 Монгола

    8 3 Отговор

    До коментар #50 от "некъф":

    Ти как си с математиката? Руснаците имат щит над основните градове и съоръжения подводния им флот има предимство пред Обора само на 1 км от бреговте е и от Изток и от Запад време за реакция нула!
  • 55 Магаренцето

    9 1 Отговор
    За какво са му ядрени оръжия.Има си Цар Бомба ! Пуска я в София и всички умират от липсата на кислород.
  • 56 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 57 McKinney

    8 2 Отговор
    Това че един е луд не означава че всички в Руската армия са луди, самичък без генералите може само да се изпикае, да слага памперса че укрите го чакат да влезе в Kиев, великия лидер се моли да сложът оръжие ха ха ха.
  • 58 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 59 Ей сега разбрах

    5 6 Отговор
    И у нас така бе всеки с малък меч с БМВ а Путин с ядрен меч! Плащиш гаргите бе джудже,
  • 60 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 61 аврора

    1 1 Отговор

    До коментар #1 от "Мнение":

    Първо ги бете после ги гонете
  • 62 ЗАЩО ПРЕВЗЕХА ЧЕРНОБИЛ

    4 4 Отговор

    До коментар #58 от "АЗ ИСКАМ ДА УМРА ОТ ЯДРЕНА РАКЕТА":

    НЯМАТ ЛИ РАКЕТИ ИЛИ РАКЕТАТА ЧЕРНОБИЛ СКОРО ЩЕ СЕ МОДЕФИЦИРА С РУСКИ ИНТЕЛЕКТ И ЩЕ ИЗЛЕТИ КЪМ ПЕНТАГОНА
  • 63 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 64 Иван

    7 2 Отговор

    До коментар #16 от "Е. Минчев":

    Победителите не ги съдят!
  • 65 Бодак

    12 2 Отговор
    "...никоя страна не е използвала ядрени оръжия от 1945 г., когато президентът Хари Труман хвърли бомби над Япония с вярата, че това е най-сигурният начин за бързо прекратяване на Втората световна война. Така беше, но при загуба на около 200 000 души, предимно цивилни в Хирошима и Нагасаки. По света дори днес мнозина смятат това за престъпление срещу човечеството и се питат дали си е струвало."
    Естествено че е престъпление срещу човечеството. Да бяха хвърлили бомбите срещу японски бази.
    Това си бе чист експеримент. Даваха го преди време по филм -- щатски. Единия град -- Хирошима е развнине. Другия е хълмист. Така ги избраха -- за да се види ефекта им според релефа.
    Защото следвещата стъпка бе План за унищожение на СССР, срещу който планираха удари по двайсетината най-големи града. СССР своевременно, буквално в 90 минута се сдоби с ядрено оръжие и американците временно отложиха плановете си, но никога не са мислели да се откажат от тях -- удар срещу СССР / Русия с ядрено оръжие.
    Затова и руснаците се страхуват толкова от приближаването на инфраструктурата на НАТО на Изток. Червената линия беше Украйна -- точно за тези неща предупреждава с доклад до Кондолиза райс сегашния ръководител на ЦРУ -- неговите изводи, че ако се правокира Украйна да влезе в НАТО руснаците ще отреагират свирепо и непредсказуемо, дори може да се стигне до война. Този удивителен шедьовър на разузнавателния анализ е от преди 10-на години...

    Коментиран от #66

  • 66 Бодак

    9 1 Отговор

    До коментар #65 от "Бодак":

    В този смисъл бе и връщането на Крим ( подарен незаконосъобразно от украинеца Хрушчов на Украйна) -- опасение от американски бази там и откъсване Русия от излаз на Черно море.
    също в този смисъл и напълно обосновани са приказките че с нападението срещу Украйна, (освен че се защитават хората от 8 летните убийства на фашизоидния режим в Донецк и Луганск, забранил между другото не само говорене на руски но и на българския), се предотвратява и Трета световна война.
    Да предположим че Украйна влезе в НАТо и там цъфнат 100-на САЩски бази (горе долу толкова са в независимия Локомотив на Европа -- Германия). И по някое време, някой американски ръководител, уверен в мощта си и явното си превъзходство, заради инсталираните ракети и оръжия в НАТОвска Украйна набележи внезапен изненадваш ядрен удар ...
  • 67 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 68 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 69 Путин Капут

    5 4 Отговор
    Както Крум ни е завещал: Като не искаш мира - На ти секира. И така ще приключи цялата история.
  • 70 Бега бе

    2 7 Отговор

    До коментар #5 от "Е те точно":

    Верно ли? Слагай ушанката и заминавай на фронта, мишокнедоклатен! Аман от русоклесове

    Коментиран от #78

  • 71 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 72 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 73 Сесесере

    4 12 Отговор
    РУСИЯ напада без предупреждение през 41 ГД Полша от другата страна Хитлер после Финландия после Латвия Литва Естония после 1992 ра Чечения и цял Кавказ после Грузия 2008 на Сега Украйна Путин е ЛУД ЗА ПСИХИЯТРИЯ
  • 74 мдаа

    8 2 Отговор
    Тия който защитават САЩ и БАйгън ,са крадците и глупаците
  • 75 Сър Пичук

    3 8 Отговор
    В началото на ВСВ Хитлер също имаше най-модерните и най-мощните оръжия.
    Путин също ще бъде спрян и ще последва съдбата на Хитлер. Жалко за жертвите, които ще бъдат дадени докато това се случи.
  • 76 Ооооо

    6 0 Отговор
    АМИ ТОЙ ЗЕЛЕНИЯТ ЗАПОЧНА ПЪРВИ СЪС ЗАПЛАХИТЕ ЗА ЯДРЕНА САМОРАЗПРАВА АМА ТОВА НИКОЙ НЕ ГО КАЗВА. НАЛИ ПОРАДИ ТАЗИ ПРИЧИНА РУСНАЦИТЕ ПЪРВО ИЗОЛИРАХА ЧЕРНОБИЛ!!!!
  • 77 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 78 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 79 BEZpartien

    2 1 Отговор
    Може би путин си мисли,че след употреба на ядрено оръжие ще унищожи всички врагове и на земята ще остане само Русия ,непокътната и щастлива и ще започне новото комунистическо бъдеще.
  • 80 ббб

    1 0 Отговор

    До коментар #2 от "Майна":

    ТАСС ли го казаха.Защото аз само на тях вярвам.
  • 81 не мисли

    1 0 Отговор

    До коментар #11 от "Майор Деянов":

    че за България пък ще си мръднат пръста.
  • 82 Пускам сълза и го местя

    1 0 Отговор
    за бедните хамерикански деца, които се крият под чиновете от ядрената заплаха... За японците се сещам, дали техните деца имаха време да се крият по време на бомбардировките в Нагасаки и Хирошима... Не си спомнял някой друг да е използвал атомна бомба срещу живи хора освен ФАЩ?!? 🤔
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания