Last news in Fakti
  Тема: Украйна

1 Март, 2022 22:13 9 829 135

Пентагонът: Руската офанзива към Киев се забавя, Москва може би преразглежда подхода си

  • русия-
  • украйна-
  • война-
  • киев-
  • володимир зеленски-
  • сергей шойгу

Цитиран от Асошиейтед прес високопоставен източник от западно разузнаване съобщи, че до момента са били убити или пленени над 5000 руски военни

Пентагонът: Руската офанзива към Киев се забавя, Москва може би преразглежда подхода си - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Напредването на руските въоръжени сили към Киев се е забавило, като те са изправени пред логистични предизвикателства, включително недостиг на храна за някои части и изглежда, че Москва преразглежда как да продължи напред към града, предаде Ройтерс, като цитира пожелал анонимност американски представител.

“Една от причините защо нещата на север от Киев изглежда са в застой, е, че самите руснаци се прегрупират и премислят и опитват да се адаптират към предизвикателствата, с които се сблъскаха”, добави той.

Цитиран от Асошиейтед прес високопоставен източник от западно разузнаване съобщи, че до момента са били убити или пленени над 5000 руски военни. Украинските сили са унищожили значителен брой руски самолети и танкове и някои системи за противовъздушна отбрана.

Според източника на АП руските сили са засилили използването на артилерия на север от Киев и около източния град Харков и северния град Чернигов, като през последните 48 часа използват по-тежки оръжия. Той добави, че руските сили са блокирани в района на Донбас, където са съсредоточени повечето украински сили, които се бият от осем години със силите на подкрепяните от Русия самопровъзгласени републики.


Поставете оценка:
Оценка 2.4 от 69 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Сашт

    61 17 Отговор
    Започвате да се държите кат малко и ...и булки
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 rusnak

    94 29 Отговор
    Вече се захлопнаха котлите... Започва втория етап, ако от Вашингтон не знаят , та да им кажа.
  • 4 Ххх

    102 48 Отговор
    Стига глупости Бе… Само дойче веле пропаганда… Русия ако реши , украйна няма да е на никой, ще бъде една дупка от бомби и най-много да направят язовир! Света нацапа гащи много!

    Коментиран от #20, #23, #34

  • 5 Kcaniba

    83 28 Отговор
    Москва не е очаквла, че офицерската елита на Окраина не съществува!! Русия е очаквала здравосмислещи бащи, на войничетата. Такива няма!! Няма бащи, няма човещинка - чиста копе.л.дащина!! За това по хард ще играят със всичко, що държи оръжие в ръцете!!!

    Коментиран от #19

  • 6 Истината

    50 77 Отговор
    Кой подкрепя Путин? Главатаря и спонсор на талибаните - Пакистан и чеченските главорези. И ако на това не се казва Антихрист...

    Коментиран от #11

  • 7 Ха ха ха

    18 36 Отговор
    Мачкай мужиките, клоун!
  • 8 999

    31 4 Отговор
    И ЗАЩО Е ВАЖНО ТОВА ВОИНИЦИТЕ СКОРО НЯМА ДА СВЪРШАТ ВСЕ ПАК СА1000000
  • 9 Пропагандата на боклука интригант САЩ

    89 22 Отговор
    продължава с пълна сила! На всяка минута излизат поредните лъжи и пропаганда! Заради вас загиват хора, боклуци нещастни!

    Коментиран от #133

  • 10 Ябълка

    100 15 Отговор
    Асошиейтед прес високопоставен източник от западно разузнаване съобщи, че до момента са били убити или пленени над 5000 руски военни. Кажете защо нито по една българска медия или европейска и американска не съобщават колко са украйснките войници, жервти на войната? Защо медиите не са обективни по темата руско- украйнската война. Защо всичко се разглежда само от едната страна. После вие говорите за руска пропаганда?

    Коментиран от #45

  • 11 жужетоЗе

    51 5 Отговор

    До коментар #6 от "Истината":

    И някви си Индия и Китай!! А бе света е срещу Путин!! Ахахаха
  • 12 Онзи

    67 21 Отговор
    Фашагите са обкръжени. Обречени са.

    Коментиран от #100

  • 13 5566778997

    34 6 Отговор
    пентагонът или не разбират , или са империята на лъжата
    сега се учат , и урокът е че ПВО на СССР работи страшно, толкова че и на русите им е трудно до го ликвидират
    сега искат само по дълга война, да научат просто повече
  • 14 ARGON

    64 14 Отговор
    Ха-ха-ха. Долнопробна еврейска пропаганда. Почти всички световни медии (4-та власт) са еврейска собственост и всяка новина се преработва така, че да се използва като оръжие в борбата за еврейско надмощие, контрол и масова манипулация. Цялата бясна анти-руска пропаганда си е чиста проба фалшификация. Еврейските медийни олигарси вярват, че колкото по-голяма и невероятна е една лъжа, толкова е по-вероятно хората да й се вържат. Типично еврейско мислене, които считат хората за говеда - гои.

    Коментиран от #24

  • 15 МЪЛНИЯ!!!!!!

    34 65 Отговор
    ПЪРВИТЕ ЧАСТИ НА ОГРОМНИЯТ ВОЕНЕН КОНЕОЙ СТИГНА НА 30 км. ОТ КИЕВ!
    ГОЛЯМС ЧАСТ ОТ ТЯХ СЕ ПРЕДАВАТ В...ПЛЕН, БЕЗ ДА СА ПРОВЕЛИИ РДИН ИЗТРЕЛ!!!
    ПУТЛЕРИСТИТЕ НЕ ИСКАТ ДА ВОЮВАТ ..
    СЛАВА УКРАИНА, ВЕЧНАЯ СЛАВА ГЕРОЯМ
  • 16 Петьо Петров

    56 6 Отговор
    Най-обичам информации от неназован източник. на мен неназован източник от Марс ми сподели, че Европа много ще гладува. Аман от пропаганди!
  • 17 От посолството

    67 3 Отговор
    ...баш те да не дават акъл...щото историята помни...за англичани и американци... Американец все пак казва: "Повечето американци са чували много за бомбардировките над Хирошима и Нагасаки, но малцина знаят, че в Дрезден са загинали повече хора, отколкото са били убити в който и да е от тези градове. Дрезден е бил" експеримент "на съюзниците. Те искали да разберат дали е възможно да се създаде пожарна буря чрез хвърляне на хиляди запалителни бомби в центъра на града. Дрезден е град с безценни културни съкровища, които не са били докосвани до този момент от войната. Бомбардировките запалват целия град, създавайки ураганни ветрове, които разпалват пламъците още повече. Асфалтът се разтапя и плува по улиците като лава. Когато въздушното нападение приключи, се оказа, че загинаха около 100 хиляди души. За да избегнат разпространението на болестите, властите изгориха останките на десетки хиляди хора в погребални клади. Дрезден нямаше военно значение и когато беше бомбардиран, войната беше почти спечелена. Искрено се питам, бихте ли Бомбардирането на Дрезден военно престъпление ли беше? Това престъпление срещу човечеството ли беше? Какво ... бяха виновни децата, които умряха в най-тежката смърт - като бяха изгорени живи. " 
  • 18 ЦК на КПСС

    37 12 Отговор
    Това само тъп кравар може да го каже- включително недостиг на храна, жертвите двойно и отгоре по малко
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 До продажника на Прокопиев

    38 15 Отговор

    До коментар #2 от "АнтиГост":

    Моля всички САЩ тролове със синхронизирани 72% от общите коментари,
    с различни имена, в съответствие с опорките на посолството на САЩ да коментират коректно.
  • 22 rusnak

    37 8 Отговор
    Пентагона е неадекватен, тъй като от поколения се учат на компютърни игри и смятат че така е и в живота.
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Тъ'п ли си или си г'ей?

    15 11 Отговор

    До коментар #14 от "ARGON":

    90% ОТ РЪКОВОДСТВОТО НА КГБ и Генералитета са...ЕВРЕИ!!!😂
    ПРИ ОЛИГАРСИТЕ % Е...ПО-ГОЛЯМ!😂
  • 25 хаха

    25 2 Отговор
    "цитира пожелал анонимност американски представител." - демек лъже..а после ама не бях аз
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 пърдящджо

    28 4 Отговор
    Пърдящиджо, ти нали успя с плана, чрез укра фашистите да разцепиш Европа, какво си се загрижил? Плана ви с Борис сработи, Европа влезе в капана и си развали отношенията с Русия, та сега вече само можеш да си попръдваш и да им продаваш на двойни и тройни цени.Какво си се загрижил?

    Коментиран от #99

  • 28 Ххх

    10 3 Отговор

    До коментар #23 от "Айде марш там да помагаш":

    С удоволствие!! ТИ ХОДИ СЕ БИЙ ЗА БОЙКО!
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Не зная

    26 5 Отговор
    Но ако САЩ продължават да тероризират Европа и Азия, превръщайки ги в руини, а после финансирайки ги, историята им няма да е повече от 400 години. Нарушиха заветът на Бащите Основатели. Съсипват Европа, Шолц говори за "не носим историческа вина", реабилитира се нацизмът и Бундестага както при Гьобелс ръкопляска въодушевено, няма да свърши добре. Води се тотална война срещу Русия, разбирай и Европа, Макрон жълти жилетки, Германия писмо генерали-Канцлер Акт, Чехия заплаха Земан, Унгария обвинения Орбан, Австрия мръсна пропаганда Куртц. Европа и Крайна са жертви. Канада също санкции. А САЩ за тях няма санкции НАСА продължава с Русия.

    Коментиран от #134

  • 31 Spectator

    27 6 Отговор
    Задачата, доколкото виждам, е тази вечер да превземат Киев и Харков.
    На преговорите утре явно ще е приемлиава само пълна капитулация на Украйна.
  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 lenor

    42 8 Отговор
    Току що гледам онази отвратителна безподобна вещица Yрyспия Дер Фон Л-Лайня-нен обяснява в ЕП как след две години пандемия и локдауни най-важното сега било, внимание, свободата. По-важно от свободата нямало! А някаква слабоумна украинска журналистка реве пред Борката и го моли буквално цитирам "елате, пратете самолетите и сваляйте руските изстребители, какво чакате, защо ви е страх?" Онзи милия едвам й обясни, че не може да обяви война на Русия. Абсолютна с-г-а-н!!!
  • 34 Aлфа Bълкът

    15 34 Отговор

    До коментар #4 от "Ххх":

    Като в Афганистан ли? И там ви наритаха, ама тук има голяма разлика, че украинците ви мразеха зверски и някой, ако ви е имал за братушки. Сега и той ви ненавижда. Русия има един шанс да победи Украйна, ядрено оръжие, ама после няма да има Русия!

    Коментиран от #36, #39, #43, #87

  • 35 SUPER BREAKING NEWS

    19 4 Отговор

    До коментар #32 от "BREAKING NEWS":

    Елвис Пресли е жив! Гледайте БТВ!
  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 wtf

    1 7 Отговор

    До коментар #32 от "BREAKING NEWS":

    Дано, дано!
  • 38 МОЛОТОВ

    13 32 Отговор
    При щурм срещу КИЕВ , жертвите ще надминат...15 000 Рушлямисти!
    СЛАВА,...СЛАВА,...СЛАВА УКРАИНА

    Коментиран от #54

  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 Не зная

    32 3 Отговор
    Забравих, така навремето тероризираха Израел, Хамас. Как Израел трябва да съжалява добрите терористи, Същото беше с ИДИЛ и ИД създадени и финансирани от САЩ.аналогично финансираните неонацисти от САЩ в Крайна. Европа трябва да се събуди. А Русия да е по-остра в действията срещу САЩ. Европа трябва да се събуди, а бъдещето й е свързано с Русия. Да не забравяме кой наводни Европа с емигранти, и кой предизвика тези емигрантски вълни.
  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 Spectator

    9 4 Отговор

    До коментар #34 от "Aлфа Bълкът":

    Този вариант също се разглежда.
    Прилагане на тактически ядрени снаряди.
    Тогава войната ще завърши веднага...
  • 44 Украинец

    25 4 Отговор
    Ха ха Роитерс ли пое ролята на ударената телевизионна кула в Киев - не за другото но да не секва пропагандата.

    Нали тази 67 км колона трябва да се събере за да се разсредоточат след това.

    "Той добави, че руските сили са блокирани в района на Донбас"

    Аз имам сведение че украинските сили са блокирани там - не ги унищожават руснаците заради жертвите (там са 100 000 украинси войника) - целта е марионетното правителство в Киев.

    Коментиран от #122

  • 45 асан

    29 9 Отговор

    До коментар #10 от "Ябълка":

    Математически, ако наистина има 5000 руски солдати убити.
    Тогава загубите на украинците са 50 хиляди,
    но те пък нямат толкова войска.
    Логично Уотсън.Чист фейййк

    Коментиран от #118

  • 46 Kcaniba

    19 4 Отговор

    До коментар #19 от "Aлфа Bълкът":

    Ахахаха! Оцапахме!!! Сега събираме топли дрехи, медикаменти и памперси!! Събирахме за бежанците, оказало се е, за окра армия било... Ахахах всрусихти се, бандерлого!! Това руската прфи армия, това е гвардия от чечени, това не са децата и жените на Донбас
  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 49 Хахаха

    18 4 Отговор
    Недостиг на храни.....вие наистина сте изкукали тотално.

    Коментиран от #106

  • 50 ГруЮ

    19 1 Отговор
    А може би на Пентагона така му се иска …
  • 51 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 52 Spectator

    26 3 Отговор
    Легендарните „SAS”, -
    тези които бягаха от Афганистан преоблечени като ханъми?
    Тях ли имаш предвид :)
  • 53 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 54 Украинец

    22 6 Отговор

    До коментар #38 от "МОЛОТОВ":

    Вярно е че ще надминат 15 000 ама от украинците - да се радват че Путин ги има за братски народ. 100 000 украинска армия е останала почти без боеприпаси в Донбас и само по милостта на Путин още са живи.
  • 55 хмм

    18 0 Отговор

    До коментар #47 от "Братя Украинци,":

    един човек .. нема казвам кой ...ама лош беше... та той ми викаше — когато един човек ти вика приятелю — иска да ти излъже ... обаче когато ти каже брат ... излъгал те е вече
  • 56 Дунава

    11 3 Отговор
    Бавят се ,защото изчакват колоната от 64 км.
  • 57 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 58 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 59 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 60 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 61 Доктора

    11 3 Отговор

    До коментар #47 от "Братя Украинци,":

    Като малък да си падал от креватчето с главата надолу - мама казвала ли ти е.
  • 62 минувач

    16 2 Отговор
    Такива глупави фалшивки показват шизофрения

    Коментиран от #67

  • 63 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 64 Spectator

    17 6 Отговор
    Чеченците на Кадиров са воини, които спазват кодекса на честта.
    Украинците са шакали.
    Нали ви е чсно кой ще победи?
  • 65 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 66 Грульо

    17 3 Отговор
    И как броят убитите руснаци, като украинците отстъпват и са се заврели в градовете? Всички имат смартофони и щом убият някой пращат СМС на Зеленски, ли?

    Коментиран от #96

  • 67 хахаха

    20 3 Отговор

    До коментар #62 от "минувач":

    Разнобой в руската армия. Под 50% от генералите и офицерите на Путин одобряват операцията в Украйна. Мнозинството искат удара да е директно срещу Вашингтон :)))
  • 68 Козяшки трол

    1 4 Отговор

    До коментар #60 от "СПОМЕНИ":

    Намали малко белото или поне не пиши веднага след като си го взел.
  • 69 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 70 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 71 Aлфа Bълкът

    0 0 Отговор

    До коментар #39 от "Beta⭐":

    Щот си си мислел, че си ти.
  • 72 MindMe

    25 2 Отговор
    Официално обяснявам на невменяемите и психично болните във форума, че огромната част тук и в България нормални хора не са против украинците. Против са фашисите, марионетките, страхливците, предателите, подлогите, платените глашатаи, бюрократите и всички мерзавци независимо от националността и цвета на очите им. Никой от нас не подкрепя война, но и не би подложил другата си буза, ако го ударят. Би отвърнал. И не, не приемаме, че деца могат да бъдат убивани само защото са русначета, иракчанчета, сирийчета, афганистанчета, либийчета, сърби или панамци. Ние такива ценности не споделяме. И за всяко убито дете трябва да има ответен куршум. Това не ви е комютърна игра или ТВ шоу където може да започнете начисто, когато нещата се объркат. А, го обърнаха точно на вариатено шоу. Е, време е това да спре.
  • 73 БатКапотин

    22 2 Отговор
    Не хибридни, а нагли лъжци. Много добре виждат от космоса движението на руската армия. Това точене от 65 км военна колона от всички видове техника от 2 дни ще спре на изток и юг от Киев и той утре ще осъмне изцяло обкръжен. Киев древната българска столица, основана по заповед на хон-българсикя император Баламбер... Какви мъки е изживяла тази наша земя. Н юг армията мина транзит северно от Николаев и без да среща съпротива ще обхване цялата одеска и николаевска област и ЮАЕЦ. От морето ще дойде десант, който ще нулира окраинско присъствие от Измаил на Дунав до Молдава и Одеса. Мариупол и Харков са обкръжеи и до няколко дни ще се реши съдбата на бандеровците и правия сектор там. Чеченците няма да вземат пленници. Оформя се огромен котел на ВСУ на запад от Донбас, който вече се заключва от западна страна от насрещно движение на руска войска от юг и север. Огромният котел ще бъде лобото място на десетки хиляди мародери, пленници едва ли ще вземат. Там няма големи селища и ще бъдат жарени и варени с термобарично оръжие и обемни бомби, смерчове, Мста С, градове, торнада. А от въздуха с килим от бомби и ракети от ВКС.
  • 74 БАЩИЦАТА МАХНО

    7 23 Отговор
    1 МИЛИОН И ПОЛОВИНА УКРАИНСКИ ПАТРИОТИ С ОРЪЖИЕ В РЪЦЕ СТОЯТ ЗЛОВЕЩО НА ПРОЗОРЦИТЕ В КИЕВ И ОЧАКВАТ С НЕТЪРПЕНИЕ... ФАШИС:ТКИТЕ Г-ЕЙ ОРДИ НА НИЩОЖЕСТВОТО ПУТЛЕР!!!
    ЗАД ВРАТИТЕ НА КИЕВ ГИ ОЧАКВА...ПЪКЪЛЪТ!!
    СЛАВА УКРАИНА, ВЕЧНАЯ СЛАВА ГЕРОЯМ

    Коментиран от #80

  • 75 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 76 Само 3 въпроса

    31 1 Отговор
    Защо спирате руските медии? Кого санкционирате тях или нас? Страхувате се да не разберем нещо, което не трябва ли?
  • 77 Миро

    26 1 Отговор
    Руските сили били блокирани в Донбас?! Малоумна история. Руснаците заобикалят градовете и ги обграждат и продължават. В руските медии няма много информация какво точно става. Единствено в тубата има няколко човека които качват карти и дават подробности за случващото се. Ако ви е интересно ги вижте. Иначе за Донбас групировката е около 55000 човека. 40000 армия и 15000 националисти. И до ден два се затваря котела. Така се обграждат 55000 човека. И в мариопул са ги обградили. Ще е касапница голяма. Пентагона голяма информация ни дава. Срамота! От самолети ли броят убитите или що?! Малко подробности има за това което става и е жалко че няма една медия която да дава точна информация. Украинците дават информация която изобщо не се потвърждава. Руснаците дават малко информация също. А тези в Пентагона броят убитите руснаци. Европейските медии не знаят и те къде са. Любопитно ми е тази донбаска групировка на украйнците и Азов в мариопул колко ще издържат? След това дилемата ще е Киев. Никой и не прогнозира засега докъде ще стигне руската армия в Украйна. Живеем в информационен психически диспансер пълен с пациенти и побъркани лекари.

    Коментиран от #84

  • 78 шертъ

    20 4 Отговор
    Абе вие виртуални натовски командоси във форума, не ви ли пратиха призовки от МО да заминавате на фронта? Целувайте майките си, вземайте бохчата с компоти, слагайте памперсите и марш на скок от тук до Киев. А, и пушките, пушките да не забравите, ей!
  • 79 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 80 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 81 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 82 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 83 Виталия Винокурова

    4 1 Отговор
    Пентакъл ръси акъл ?!?!
  • 84 derewer

    23 1 Отговор

    До коментар #77 от "Миро":

    Аз гледам директно RT, където директните репортажи са без лични мнения. Дори оттам не могат да кажат дори предполагаема бройка на щетите. Никой не може. Рашките не казват нищо, урките се изхвърлят повече от македонците. Но е ясно, че тактическите маневри се струват на непросветените като забавяне или невъзможност за преодоляване на съпротивата. Съяо е вярно, че с изключение на три основни гнезда (котели), навсякъде другаде е спокойно. Най-зле е в Донбас, където хорицата след осем години продължават да са завряни по мазета и дупки. Още малко, дръжте се. Още малко.

    Коментиран от #90

  • 85 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 86 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 87 Гооост

    9 0 Отговор

    До коментар #34 от "Aлфа Bълкът":

    и като я няма русия
    за какво и е украйнннна
    няма да има никой
    А и другите за що са......
    просто питам
  • 88 четете има документи

    11 1 Отговор
    Вътрешни документи и кореспонденция между Министерството на здравеопазването на Грузия и посолството на САЩ в Тбилиси показват какви експерименти са провеждани в центъра на Лугар. Изтекли документи разкриват, че посолството на САЩ в Тбилиси транспортира патогени, както и замразена човешка кръв, като дипломатически товар.Дипломатическите карго пратки са освободени от проверка и данъци. Съгласно инструкциите на Агенцията за намаляване на заплахите в отбраната на Пентагона (DTRA) , която наблюдава и финансира лабораториите, биологичният материал за нуждите на програмата трябва да бъде изпратен като ръчно пренасяне до посолствата на САЩ...........Диляна Гайтанджиева
  • 89 Пипи дългото чорапче

    5 21 Отговор
    2045г, Русия превзе Украйна, стигна до Полша с последните останали 2 танка. Украинският народ им отдава чест, бяха забравили, че са във война. Отдавна светът няма нужда от газ,кюмур и мазут.ЕС организира екскурзии до Кремъл, до мавзолея на Путин и някои уранови мини да показва на децата как са живеели подчовеците путинофили.
  • 90 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 91 Блъф

    13 0 Отговор
    Щом е от Асошейтед прес и неназован източник.Нема риби да се ловат
  • 92 Нику

    34 1 Отговор
    Западната пропаганда е убийствена , блокират се постове , клипове , телевизии , канят се само американски слуги по телевизията , ако кажеш че си за Русия ще те разкъсат.
    Никой не прави репортажи от Донецк и не пита хората за случващото се , никой не иска обратно мнение.
    Европа е по-зле от комунизма.
  • 93 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 94 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 95 случайно минаащ

    21 2 Отговор
    абе аз нещо не мога да схвана,тия същите вчера твърдяха 5700 убити,днес са посмалили малко,говореха и за 350 унищожени танка,ама аз може и тройка да съм имал по математика мога да смятам,през ВСВ русия губи общо над 40000 танка за 1400 дни,толкова продължава ВОВ,това идва средно по 40 танка на ден загуби в най кървавият военен конфликт,а тия украйнци бият по 100 на ден,бре,бре,бре,машала,ашколсун,па и самолети свалили,абре покажете поне 2 снимки поне на крило на самолет поне малко да фане декиш

    Коментиран от #110

  • 96 Бай Яни

    1 11 Отговор

    До коментар #66 от "Грульо":

    В момента гледам нова нюз,гледам кал горят руски танкове.
  • 97 Обективно

    13 1 Отговор
    Изнесените цифри за загуби са меко казано некоректни . Вчера цял украински полк се предаде ,към 400 души . Не се пише това . Най-добре е да давате и двете гледни точки . Киевско - американската и Руско-китайската
  • 98 Гооосттт

    9 0 Отговор

    До коментар #60 от "СПОМЕНИ":

    не знам как е но не реве от това че нито ес Америка и тн скочиха срещу него
    а вие искахте света помощ
    дайте оръжия дайте пари
    превърнахте се в профсйнални
    просяци
    но иначе много страшни и велики
    ВЪРХЪТ СТЕ
    ДАЖЕ 2 ПРЕДИ от горе
  • 99 T90

    3 0 Отговор

    До коментар #27 от "пърдящджо":

    И то не какво да е, ами газ в бутилки, и оръжия. сигурно ще започнат и царевични хлебчета да ни дават като нямаме вече и жито
  • 100 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 101 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 102 я1яяя

    9 1 Отговор
    И това го казват спринтьорите от Афганистан! Много сте яки!
  • 103 рамзан ахматович

    19 2 Отговор
    каква офанзива се забваила, бе мисиршорошчера неосведомени?! чувалчето на двата фронта се затвори и до утре почва чистене на укропите, които не положиха оръжие, а решиха да го ползват. десен сектор и бандерите ще квичат за последно, а може вече и да е почнало чистенето им. СЛАВА РОССИИ!!!
  • 104 Румпелщилцхен

    12 0 Отговор
    Пентагона направиха всичко възможно да са скарат двете държави сега се изживяват като коментатори на футболен мач.
  • 105 Россияни своих не бросают!!

    13 1 Отговор
    Русия от векове е мишена и сочно парче за изяждане от Запада, и по-точно на наглосанксоските колонизатори!! Никога не могат да приемат западните империалисти, че такава огромна територия, може да бъде независима от тях! И това само от наглосаксонците... Германците искат отношения с Русия, но политическия германски елит са американски лакеи!
  • 106 грийн

    1 0 Отговор

    До коментар #49 от "Хахаха":

    Може да са .Н.А.С.Р.А.Л.И.
  • 107 пет дена

    2 8 Отговор
    20 километра не могат да изминат това ли е великата руска армия

    Коментиран от #111

  • 108 Hoho Boho

    7 1 Отговор
    Стратегията им е да обградят градовете, докато всички окупатори не умрат от глад.
  • 109 ПараШут

    9 3 Отговор
    Краят на украинският фашизъм е предрешен и ще бъде мъчителен за всички фашисти!!! Прошка няма да има!!!
  • 110 тцтцтц

    3 4 Отговор

    До коментар #95 от "случайно минаащ":

    Ти за дроновете байрактар, чувал ли си......за противотанкови ракети......за наливане стабилно от Запада и Америка....Айде сега сметни пак

    Коментиран от #113, #117

  • 111 Hoho Boho

    0 2 Отговор

    До коментар #107 от "пет дена":

    Не се пресмивай.
    Това са инвалиди.
    Не си ли чувал за параолимпийски игри...
    НО ТОВА НЕ СА ИГРИ
    ПЪТУВАТ ЗА АДА

    Коментиран от #114

  • 112 Уве Зелер

    2 0 Отговор
    ХААААА-ХА-ха-ха-ха
  • 113 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 114 оу шит

    2 1 Отговор

    До коментар #111 от "Hoho Boho":

    Ми те пияни, Ма!
  • 115 Sion

    6 1 Отговор
    Пълни глупости...Къде е украинската армия? Трябва да има 1.2 млн с резервистите...Къде е тази армия? На Марс? Щото в Украйна не е

    Коментиран от #127

  • 116 Хаха

    2 4 Отговор

    До коментар #113 от "рамзан ахматович":

    Рамзи, спокойно душицо! Ердоган е търговец, алъш вериша в Турция е на ниво, трябва да си наясно. Един дрон струва 6млн. Долара. Байдън и Запада ще снесат кинти и конвойчето от зилчета ще остане история! Технологии, кво да прайш......

    Коментиран от #119

  • 117 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 118 Джудже

    3 1 Отговор

    До коментар #45 от "асан":

    Математически Украйна е около 45 милиона население. А сега сметни колко може да и наброява армията със запаса.

    Коментиран от #135

  • 119 рамзан ахматович

    4 0 Отговор

    До коментар #116 от "Хаха":

    хохла, успокой се. докато алъшвериша го уреди байпън и анадолските чобани ви съберат още 2 нови бройки байраци, щото нямат налични, ще съм ви приключил със старите аналогови и безотказни технологии - калаш и боен нож ;)

    Коментиран от #121

  • 120 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 121 тцтцтц

    2 1 Отговор

    До коментар #119 от "рамзан ахматович":

    Хубаво, човек да вярва като теб! Лошото в твоя случай, че си избрал грешната страна! Човек дето през два дена плаши с бутона е меко казано отчаян от хода на "Инвазията"
  • 122 Харамбе

    7 0 Отговор

    До коментар #44 от "Украинец":

    Не е ли интересно как при все, че уж очакваха нападение от три страни, огромната част от армията им е съсредоточена само срещу отцепническите провинции. Накрая май ще се окаже, че Западът не е вярвал, че Руснаците не блъфират и са дали зелена светлина на Зеленски да се пробва в Донбас. Е, и в план Б нещо се объркаха, че медиите все още действат, все едно са очаквали изпълнения в стил Грозни/Белград., пък Руснаците даже и интернета им не са спряли ;)

    А да питам във връзка с честитките от Военните - те имат ли въобще право да призовават хора сдали гражданството си, че ... изведнъж МНОГО ме заинтересува :D ?

    Коментиран от #125

  • 123 Бодак

    10 1 Отговор
    Това е война, при това , водена по специален начин, факти:
    - руснаците използват високоточни оръжия за да се запази гражданското население -- това води до тактически ограничения;
    - другото е че идеята е да се дадат минимални жертви -- и от руските сили и да се приключи с колкото е възможно по-малко жертви сред редовните украински военнослужещи , изключая фашизоидите -- за тяхпощада едва ли има
    - украинците се снабдяват с разузнавателни сведения от всички Западни разузнавания, в т.ч. и космически.
    - често св изпозват хора за жив щит ...
    В обобщение -- това е война, срещу третата по големина армия в Европа след руската и турската. С оглед на това развитието на бойните действия е нормално. Но руснаците няма да се спрат докато не победят

    Коментиран от #126

  • 124 НИМРОД

    4 1 Отговор
    ВЕРОЯТНО СА НА ПЪТ ДА ПОЛЗВАТ ЧЕЛНИЯТ АМЕРИКАНСКИ ОПИТ ПРИЛОЖЕН УСПЕШНО В ОПЕРАЦИИ КАТО В ИРАК , ЛИБИЯ, ЙЕМЕН, СИРИЯ. - Масирани ракетни удари върху всичко което се движи и мърда.

    Още на са уврели главите им, че не се намират в БРАТСКА държава, а във ВРАЖДЕБНО НАСТРОЕН СРЕЩУ ТЯХ НАРОД.
    ЧЕЛНИЯТ АМЕРИКАНСКИ ОПИТ БИ ИМ БИЛ В ДОБРА ПОЛЗА.
  • 125 Бодак

    7 0 Отговор

    До коментар #122 от "Харамбе":

    " Не е ли интересно как при все, че уж очакваха нападение от три страни, огромната част от армията им е съсредоточена само срещу отцепническите провинции. "
    Веднага след признаването на Донецк и Луганск Украинците започнаха яки бомбардировки на градовете ... Те, на дело се готвеха за нападение през цялото време подтиквани от САЩ, както подтикнаха сакашвили и той в глупостта си, уйдисвайки на щатите изгуби Южна Осетия.
  • 126 НИМРОД

    6 1 Отговор

    До коментар #123 от "Бодак":

    НЕ, ТОВА НЕ Е ВОЙНА.
    ВОЙНИТЕ И ТО УСПЕШНИ ГИ ВОДЯТ АМЕРИКАНЦИТЕ В ДЪРЖАВИ КАТО ИРАК , ЙЕМЕН , СИРИЯ , ЛИБИЯ СЪРБИЯ......

    ТАМ СЕ ЗАПОЧВА С МАСИРАН РАКЕТЕН ОБСТРЕЛ НА ВСИЧКО КОЕТО МЪРДА И СЕ ДВИЖИ.
    След това като на парад минават американските танкове и войска.
    Няма сантименти , няма скруполи.

    РАШКИТЕ СА ПОТЪНАЛИ В НЯКАКВИ "БРАТСКИ" ЧУВСТВА КЪМ НАРОД КОЙТО ДИВО ГИ МРАЗИ И С УДОВОЛСТВИЕ ГИ УНИЩОЖАВА.

    ДА ПРОДЪЛЖАВАТ ТАКА БЕЗ ДА ПОЛЗВАТ ЧЕЛНИЯТ АМЕРИКАНСКИ ОПИТ.

    ЩЕ РАЗБЕРАТ, ЧЕ СА В ГРЕШНА ТАКТИКА , НО ЩЕ Е МНОГО КЪСНО ЗА ТЯХ.
  • 127 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 128 Анонимник

    5 0 Отговор

    До коментар #127 от "Hoho Boho":

    А, да... Украйна се справя толкова добре, че Зеленски плака на САЩ, НАТО, ЕС даже на Китайците да помагат.. Даже на Израел плака, ама нещо бил издънил преговорите уредени от тях ,че нещо и те го отписаха след онова прословуто спиране на Руснаците (за преговори) като се хвали достатъчно с него, че само гарантира как при следващите преговори те да не спират повече. Мда, страхотно се справя наистина, достоен братчед на Багдатския Боб... "Бием ги по всички направления, контраатакувахме до дупка.... А, какъв е този звук на танкове отвън?"
  • 129 ComfortablyNumb

    1 5 Отговор
    Русия загази в украинската кал . Няма излизане. Не свършва добре тая за Русия, ама като се свърши с Русия наши русофили къде ще пращаме!? Дано Мъски да е готов с ракетите за Марс , че никъде няма да им хареса на земята, без Русия живота им става безсмислен.
  • 130 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 131 WhiteNoise

    2 0 Отговор
    абе незнам ма херсон е освободен вече...
  • 132 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 133 Споко

    2 0 Отговор

    До коментар #9 от "Пропагандата на боклука интригант САЩ":

    Те западняците ще бъдат наказани за престъпленията си срещу човечеството, които извършват векове наред! Висшият Разум на Вселената, който ние наричаме БОГ ще се погрижи да въведе ред и всички виновни да платят за прегрешенията си!
  • 134 Абе

    3 0 Отговор

    До коментар #30 от "Не зная":

    Какви 400 години, и до 250 няма да изкарат........до няколко години краварника е аут и повече няма да тормози останалия свят!
  • 135 асан

    1 0 Отговор

    До коментар #118 от "Джудже":

    Какво ми броиш народа, който не е със Зеленски.
    Ако бе така нямаше да има
    заповед 18-60г. да не бягат.
Новини по държави: