Last news in Fakti

4 Март, 2022 16:46 5 414 33

САЩ: Ако конфликтът стигне до НАТО...

  • нато-
  • русия-
  • украйна-
  • война-
  • сащ-
  • антъни блинкън

Ние не търсим конфликт, каза държавният секретар

САЩ: Ако конфликтът стигне до НАТО... - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

"Всички съюзници, по един или друг начин, помагат на Украйна, всички съюзници помагат за укрепването на самата НАТО. Но нашият Алианс е отбранителен. Ние не търсим конфликт. Но ако сме въвлечени в конфликт, ние сме готови и ще защитаваме всеки сантиметър от територията на НАТО", каза държавният секретар на САЩ Антъни Блинкън преди срещата на върха на НАТО в Брюксел.

Министрите, които провеждат разговори в рамките на НАТО, Европейския съюз и Г-7 днес, трябва да направят преглед на въздействието на санкциите срещу Русия и да обмислят по-строги стъпки, включително призиви за нанасяне на удари по ключовия руски износ на нефт и газ. Възможността за създаване на зона, забранена за полети в Украйна, ще бъде обсъдена от министрите на външните работи на НАТО по време на днешната им среща в централата на Алианса, съобщи испанският външен министър Хосе Мануел Албарес.

Доскоро тази възможност беше изключена от НАТО поради риска от пряко военно участие на Русия. В съвместните си изявления по-рано с държавния секретар на САЩ Антъни Блинкън генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг заяви: "Подкрепяме Украйна", но НАТО "не е част от конфликта. Ние не търсим война или конфликт с Русия".


Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 35 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Анти

    87 18 Отговор
    Е нали вие създадохте конфликта?Как да не го търсите?Не разбирам логиката змей!
  • 2 Грульо

    64 7 Отговор
    "но НАТО "не е част от конфликта. Ние не търсим война или конфликт с Русия"."

    И в Ирак ли не беше част от конфликта? :D
  • 3 Дилдо

    36 9 Отговор
    Официално руското военно министерство обяви, че са поразени над 1600 военни обекти в Украйна. Информацията беше предадена от генерал-майор Игор Конашенков.
    „Общо по време на операцията бяха поразени 1612 цели, включително: 62 командни пункта и комуникационни центрове на въоръжените сили на Украйна, 39 зенитно-ракетни комплекса С-300, Бук М-1 и Оса, 52 радиолокационни станции. - каза генералът.

    „Също така, 49 самолета на земя и 13 самолета във въздуха, 606 танка и други бойни бронирани машини, 67 реактивни системи за залпов огън, 227 полеви артилерийски оръдия и минохвъргачки, 405 единици специални военни превозни средства и 53 безпилотни летателни апарата са унищожени“, отбеляза Конашенков.

    Коментиран от #11

  • 4 Димов

    58 10 Отговор
    А потърсихте ли решение за мир? Знаем, че си лансирате оръжията. Това и децата го разбраха.
  • 5 Петьо Петров

    49 7 Отговор
    Конфликтът няма да стигне до НАТО. Но НАТО искаха базите им да са на руската граница и ще си го получат,но не по техния начин.
  • 6 НИМРОД

    48 7 Отговор
    "Ние не търсим война или конфликт с Русия" - Антъни Блинкън

    ТЪРСИТЕ ГО И ЩЕ ГО НАМЕРИТЕ.
    СКОРО ТАЗИ ВОЙНА ЩЕ БЪДЕ И ВАША.

    ЩЕ РАЗБЕРЕТЕ , ЧЕ ОТДАВНА СТЕ ПРЕКРАЧИЛИ ЕДНИ ЧЕРВЕНИ ЛИНИИ ЗАД КОИТО ВРЪЩАНЕТО Е САМО ПО ЕДИН НАЧИН - чрез война.
  • 7 Кадиров

    30 6 Отговор
    Вова с теб съм,пускам отряда,нито НАТО,нито Зеленски след него.

    Коментиран от #14

  • 8 КОКО

    40 4 Отговор
    ЧИСТА ПРОБА ЛИЦЕМЕРИЕ!!!
  • 9 Даса

    39 4 Отговор
    Как така НАТО ще забрани полети над Украйна която я няма никъде???И какво ще стане ако Русия не се съобрази с това???Ами война.Явно си го търсят по един или друг начин натовците.Но ние обикновените хора ще го отнесем.И трябва да знаят ,че аз ще изкарам цялото ми семейство и за тези няма да си мръдна пръста.Дреме ми мобилизация и глупости.Просто да си знаят
  • 10 Анка Картечарката

    16 41 Отговор
    НАТО е на път да се ангажира пряко в конфликта със собствени спецподразделения,както и да установи забранени зани за полети над Украйна.С всеки изминал час весе повече се отваряд очите на Запада,за безчовечната,агресивна и кръвожадна природа на Фашисткото Кървава Чудовище,което е начело на режима в Кремъл.

    Коментиран от #27

  • 11 Турчин

    16 1 Отговор

    До коментар #3 от "Дилдо":

    ако това е истина, занчи Турция дава ТБ2 на Украйна. По договор или това което съобщават в турските новини. Са получили 20 броя с 10 командни станции (комплект, командна станция и 2 бр Байрактар), което е 20. Този генерал вика 53 ( безпилотни летателни), което ме довежда до мисълта, а) или се лъже б) турция или полша доставят, зашото и поляците ги купиха в) 33 са разузнавателни.
  • 12 Бла, бла, бла

    29 9 Отговор
    страхливи краварски продажни и лъжовни тролове. Що лъжете? Ще нападнете Русия, но тя като се поразгърне и току виж стигнали руските войски до Вашингтон... Ще приемете рублата за основно платежно средство май...
  • 13 Смерт за нато

    24 9 Отговор
    Нато се маха от изконните Славянски Земи!
  • 14 нНЯКОЙ СИ

    8 19 Отговор

    До коментар #7 от "Кадиров":

    Какъв Кадиров ти се върти в главата, неговите козели отдавна са при Свети Петър !!!

    Коментиран от #16, #31

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Кдировците

    17 2 Отговор

    До коментар #14 от "нНЯКОЙ СИ":

    Чистат злото и бняма да се спрат.
  • 17 КОКО

    17 0 Отговор
    Ако притиснеш едно диво /свободно/ животно, то ще се опита да избяга!
    Но ако няма къде да се скрие ще нападне, дори с риск да загине!
  • 18 Козелите на Кадиров

    10 2 Отговор
    Шефе чакаме заповед от теб и от Водата да доставил Зеленски.

    Коментиран от #20

  • 19 🇧🇬БАЙ Х@Й‼

    12 2 Отговор
    Ами то вече е установена ЗОНА ЗАБРАНЕНА ЗА ПОЛЕТИ в небето над Украйна ‼️
  • 20 Кофе Бабоне

    4 1 Отговор

    До коментар #18 от "Козелите на Кадиров":

    Аз пускам кочовете от кораба
  • 21 Българина

    14 1 Отговор
    и слепецът вижда, че полагате НЕВЕРОЯТНИ УСИЛИЯ ДА СТИГНЕ ДО НАТО! още помпним фалшивите химически оръжия в Ирак!!?
  • 22 не може да бъде

    11 3 Отговор
    Това се казва да изпплюеш камъчето.Каква демокрация,какъв цивилизационен избор,каква свобода!?Значи вече се разбира,че няма война между украйна и Русия,войната е между НАТО и Русия и това е отдавна и се водеше досега с други средства,А Украйна или по-точно определени хора от Украйна са маши в тази работа!Едва ли в Русия респ.Путин не са били наясно как се развива ситуацията ,но не са били в състояни на предприемат нещо по-сериозно.Т.н.националисти украинци всъщност са просто едни последователи на Бандера с всички произтичащи от това последствия,като главната им цел е насаждане на омраза към Русия и всичко руско и изграждане чрез НАТО на крайно враждебна на Русия държава,като при нужда се позват специални насилствени методи ,това вече е ясно .Разбира се ,част от населението приема тази концепция или се примирява с нея.Считам,че Путин респ.Русия ще разруши тази с години изграждана кострукция с помощта на НАТО,най-вече САЩ,в която са хвърлени огромни пари -във всички случаи над 50-60 млрд.USD.при това без да се включват разходите за т.н съветници,експерти /а те са хиляди! /,военно обучение и прочее.
  • 23 аха, да

    12 2 Отговор
    Русия до момента срина три бази на Нато - в Очаков, Бердянск и Одеса. Две от пях са платени от Великобритания, третата от САЩ. В момента приличат на лунен пейзаж, не съм ул нато да е обелило и думичка.
  • 24 бухала

    8 2 Отговор
    да но ако това се случи в Европа на границата с Русия , ами хипотетично, ако има руски десант на вашия бряг и войната се принесе на вашия континент, дали корабите на Европа ще доплуват до вашите брегове? И този сценарий проиграйте
  • 25 Това е българия

    12 2 Отговор
    "Ние не търсим конфликт" само се разширяваме за да предизвикаме война. Това е верният прочит на мислите на .....
  • 26 Лейка

    11 3 Отговор
    Много добре помогнахте на Украйна. Разпалихте омраза и действия. Но на вас не Ви дреме.
  • 27 Мър шо

    6 1 Отговор

    До коментар #10 от "Анка Картечарката":

    спри да пишеш небивалици
  • 28 Fury

    7 2 Отговор
    Масата българи им е ясно кой е създал конфликта. И от както е започнал върви тежка пропаганда чиято цел е именно намесване на нато в конфликта като по този начин европейските държави биват въвлечени в конфликкт създаден именно от тях. Гледх репортаж на БТВ през 2015 година където обясняват как е избивано цивилно население в домбас, но сега тази тема е табу. Ако сега се раждаш и гледаш телевизия и им вярваш то никога няма да разбереш това което се е случило от 2014 до 2022, а именно там се крият причините за настоящата ситуация.причините на които никой не им обърна внимание нито оон нито ес нито нато целият "мирен свят" стоеше и дори не гледаше, а се правеше, че това не съществува, по простата причина , че това ги удовлетворяваше. Удовлетворяваше ги да бъдат избивани етнически руснаци и етнически българи на територията на украйна и всички очакваха Русия да се намеси. Е, постигнаха си целта.

    Коментиран от #32

  • 29 истина една

    2 0 Отговор
    нато е инициатор на всички конфликти в света .Жалко за украинския народ.Продажните украйнски политици заслужават бонбардировката заедно със всичките англосаксонски подстрекатели но те са скрити като плъхове
  • 30 От страни

    2 0 Отговор
    Вие, НАТО вече сте за бой. По международни норми ако някой дава оръжие на една от воюващите страни това е все едно че обявяваш война. Как сте тръгнали да носите на хохолите джавелини и байрактари сте готови за удар от Русия. Джавелините са конфискувани, байрактарите загинаха барбар с складовете, излетяха само 4 и бяха свалени за минути - поздрави на тъпанара Ердо - искайте още.
  • 31 От страни

    1 0 Отговор

    До коментар #14 от "нНЯКОЙ СИ":

    Ти пиши ама внимавай да не дойде некой от тия "козели", така ще те "напръчи" че ти гарантирам не 2 а 3 козленца....Мееее...... Винаги ще си с мляко. И то козе е по здравословно.
  • 32 От страни

    0 1 Отговор

    До коментар #28 от "Fury":

    Да знаеш колко си прав. Направо страшна работа. Целта на САЩ не е само Украйна но и Европа. Искат по някакъв начин да въвлекат и Европа и на нейната тлъстинка да изритат в нанагорнището. За спасяването на САЩ не е достатъчна Украйна и даже Русия - трябва да се погълне и превари Европа. Нашите тъпи подлоги хич не го разбират и приемат ама Путин се бие в Украйна не само за Русия но и за Европа и за нас в това число.
  • 33 Ще видим когато

    0 0 Отговор
    Турция го отвлече ....как ще реагират НАТО.