Last news in Fakti

8 Март, 2022 15:15 10 196 47

Що за човек е и какво иска: Нина Хрушчова за Путин

  • владимир путин-
  • кремъл-
  • русия

Той живее в измислена реалност, в която всеки трябва да му се подчинява, вместо да мисли и действа реалистично

Що за човек е и какво иска: Нина Хрушчова за Путин - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Параноичен, далеч от реалността, в съвсем друга вселена - така Нина Хрушчова описва Путин. Правнучката на Никита Хрушчов, която дълго е изследвала руския президент, обяснява що за човек е той и какво наистина иска.

Войната на Путин е война на един човек. Това е война на един диктатор, който живее в свой собствен свят, казва Нина Хрушчова. "Не търсете някаква логика или рационалност - всичко е подчинено на разбиранията на един диктатор", добавя тя в интервю за германската обществена медия ARD.

Хрушчова е дете, когато прадядо ѝ е свален от власт, след като години наред е най-могъщият човек в Съветския съюз. Правнучката на мъжа, наследил Сталин във властта, живее от 1990-те в САЩ, откъдето интензивно изследва поведението на сегашния президент на Русия.

Хрушчова определя Путин като самотен автократ: "Там няма никакъв политически разум, никакъв реалистичен разсъдък. Той живее в измислена реалност, в която всеки трябва да му се подчинява, вместо да мисли и действа реалистично", казва Хрушчова пред ARD.

"Царството на Путин Велики"

Възможно е Путин да иска да накаже НАТО, като разруши цялата военна инфраструктура на Украйна. А може би цели да постави свое марионетно правителство в Киев. Но при всички положения зад неговата инвазия стои една не толкова прагматична, колкото тревожна цел: "Той иска да си направи свое царство - царството на Путин Велики", казва Хрушчова.

Професорката по международни отношения в нюйоркския университет New School твърди, че Путин много харесва руския писател Александър Солженицин и споделя неговата визия за обединение на славянските народи. "Той вече притежава Беларус, сега ще вземе и Украйна, а след това може да предизвика революция в Казахстан", казва Хрушчова и описва Путин като един напълно параноичен диктатор, който се крие някъде и се чувства все по-самотен. "Той изпитва панически страх от смъртта - като Сталин в късните му години. Путин е параноичен и е достигнал онзи последен стадий, в който вече живее в съвсем друга вселена. Такава вселена, каквато ние трудно можем да си представим."

Със средства като тези на американската дипломация никой не може да излезе на глава с този диктатор, убедена е Хрушчова. "Ако не се държиш добре, ще те накажем - при автократите това не работи", казва професорката.

Хрушчова смята за илюзорна и представата на Запада, че руският народ може да отстрани диктатора. Според проучвания (на държавни социологически агенции) над 70 на сто от руснаците подкрепят войната. Но и независими източници потвърждават тази тенденция: много руснаци ги боли, че страната им е презирана от останалия свят.

"Изключват ги от международни състезания, от футболни турнири, спират хора на културата и изкуството - всичко. Заедно със санкциите това дава на мнозинството усещането, че някой иска да разруши Русия. Ако пък една част от народа се изправи срещу Путин, ще стане много кърваво. Това ли искаме", пита правнучката на Хрушчов.

"Дори и Путин да го няма"

Но дори и Путин да падне, начело на Русия няма да застане онзи политически лидер, за когото си мечтаят американците. Поради простата причина, че Путин се погрижи да превърне ФСБ, наследничката на КГБ, в една много могъща тайна служба. "Дори и Путин да го няма, тези хора са си там и са способни на още по-брутални неща. Те ще искат да се задържат на власт, защото знаят, че в противен случай ще трябва да се простят с живота си."

Нина Хрушчова смята, че сега украинците трябва да помислят каква част от територията на страната си са готови да отстъпят на Русия. Путин иска Крим и тъй наречените Народни републики Донецк и Луганск. Според Хрушчова неговият въпрос към украинците звучи приблизително така: Още по-голяма война ли искате - или ще ми дадете това, което аз желая? Въпросът е какво е готова да даде Украйна, за да спре това, което ѝ се случва в момента. Дали ще отстъпи тези територии, които и без друго вече е загубила? - пита Нина Хрушчова.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 79 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бaро Вкаров

    38 27 Отговор
    Нина Грушчова е хохолка.Мое да и се верва!💋👧🥳🤡👍
  • 2 Петър

    24 18 Отговор
    Ауууу,търкулнало се гърнето и си намерило похлупака.
  • 3 Gucci x Balenciaga

    48 14 Отговор
    Той много иска ама накрая ще дриск💩 има Бог и вижда всичко всеки според заслугите
  • 4 Аре

    55 32 Отговор
    Хайде путинофили, сваляйте путирите и на амбразурата да защитавате идола си!

    Коментиран от #12

  • 5 00014

    41 18 Отговор
    Дойче веле - събираме и магисталки от България да си кажат мнението за Путин.
  • 6 Петьо Петров

    25 35 Отговор
    Всъщност тази има най-малко право на глас. Прадядо и заедно с Кенеди успяха да спрат един път ядрена война, разумът надделя. И пак беше по вина на САЩ.
  • 7 Голям кеф

    31 44 Отговор
    Макрон само дето палатка не си опъна пред Кремъл, като Кадафи. Скоро ще бъде зачислен на постоянна столова пак там .

    Да, ще има нов ред. Да, Русия ще заеме централно място в него. И тя ще им обясни кой как и какво да прави. Толкоз.

    Коментиран от #21, #23, #35

  • 8 Дамм

    38 21 Отговор
    Нема му остане време да си харчи парите, за месец ще му е доста трудно, чаушеско го чака да споделят опит!
  • 9 bullneck

    22 17 Отговор
    ахаха, тея вече се чудят какво да извадят от нафталина
  • 10 ОТ 1990

    45 21 Отговор
    ЖИВЕЕ В САЩ от КЪДЕТО ИНТЕНЗИВНО ИЗЛЕДВА ПОВЕДЕНИЕТО НА ПУТИН хахахахаха
  • 11 слава на сащ и нато

    46 7 Отговор
    си4кото коунисти4ески наследници бегат у саш където секи диктатор комунис ме4тае да унищожи хахаа
  • 12 bullneck

    7 12 Отговор

    До коментар #4 от "Аре":

    внимавай може и ти да отнесеш некой шамар,.. така за оросяване

    Коментиран от #27, #36

  • 13 българче

    36 7 Отговор
    Нещо не мога най да зацепя.Уж г-жа Хрушчова е изследвала ДЪЪЪЛГО Путин а не може да определи какво желае той.И още нещичко, нека не забравяме, че Хрушчов е украинец и като първи секретар на ЦК на КПСС с еднолично решение мисля че през 1957г. предоставя поруостров Крим на Украйна.Аболютно никой обаче не коментира този факт.Категорично съм против военни действия не само в Украйна а навсякъде по света.
  • 14 ЪРП

    22 12 Отговор
    АЙЙДЕ НАРОДЕЕЕЕЕЕЕ........НОВА ПОРЦИЯ ПРОПАГАНДААААА......ЕДРА-ПЕЧЕНАААА!!!!!!
  • 15 Още един бисер

    24 10 Отговор
    " дълго е изследвала руския президент, обяснява що за човек е той и какво наистина иска." Единствено ,което разбрах, че кристалната топка много й помогнала в изследването.
  • 16 Истината-винаги

    24 13 Отговор
    Тя знае ли че на свинските глави са им казвали хрушчовки . Понеже прадядо и приличал в главата на свиня
  • 17 !!!?

    31 16 Отговор
    Путин - Проклятието на Човешката Цивилизация !!!?
  • 18 адаша

    18 5 Отговор
    Друго си е да удариш по банката в ООН с обувката. Смелост трябва...
  • 19 Слава на Путин

    23 23 Отговор
    Нина като идеш в отвъдното кажи на баща си там че Крим който подари на укрите е вече върнат на Русия
  • 20 ка путин

    36 10 Отговор
    На 27.02.22 г. Путин заяви: „Западът е умиращ елемент от историята. Той е теоретично понятие, което няма връзка с реалността“. Тогава защо децата на висши държавни хора от неговия кръг се подвизават в западни страни? Дъщерята на неговия говорител Песков е в Брюксел. Голямата дъщеря на военния министър Шойгу е милиардер, благодарение на обществени поръчки. Двете деца на шефа на руското разузнаването Наришкин живеят и учат в Швейцария. Дъщерята на външния министър Лавров е живяла и учила в САЩ, а след това във Великобритания.

    Децата и внуците на българските русофили също „гният“ на Запад. Защо не ги изпратят в Русия да гребат с шепи от путиновата демокрация?
  • 21 Още по голям кеф

    5 3 Отговор

    До коментар #7 от "Голям кеф":

    В кенефа на новия световен ред заедно с... другите дето не стават за нищо ги знаеш.
  • 22 От цялата статия

    11 5 Отговор
    Най-важният е последният абзац който звучи като почти призив на украинците да отстъпят Крим и Донбас
  • 23 12783

    9 2 Отговор

    До коментар #7 от "Голям кеф":

    АБЕ човек нямаш ли деца горките какъв родител е този който ги обрича на робство
  • 24 😄😄😄

    9 13 Отговор
    Понеже американците не живеят в тяхната си реалност, сега немогат да спят защото Путин им показа🖕
  • 25 пьешу

    14 7 Отговор
    не е ясно каква обективност се търси от ф.ъ.кти, след като се дава трибуна на особа, чийто прародител е една от причините за конфликта в 404. именно никита хрушчов прехвърля, при това с нарушение на действащите тогава процедури, крим от руската федерация към тогавашна украйна. но за пропагандата трябват жертви. и ф.ъ.кти жертва обективността.
  • 26 Пипи Чорапчето

    13 3 Отговор
    Е, тя от 30 г. е в САЩ. Колко да е задълбочено подобно проучване от такова разстояние?
    Стига вече тоя казал, оня рекъл, ами измислете - тези, които до вчера се прегръщахте и поцелувахте с него, докато си делкахте благата на света, как да го озаптите, че хептен ще изплиска легена. Докато вие се чудите, умират хора... а оцелелите ще плащат и неговата жажда за "величие", и вашата лидерска немощ.
  • 27 Аре

    1 0 Отговор

    До коментар #12 от "bullneck":

    Заплашваш ли ме?
  • 28 Някой

    12 6 Отговор
    Истината за Путин започва да излиза
  • 29 Денис миядеуя

    0 1 Отговор
    Публикувам във Фейсбук
  • 30 Абсурдистан

    17 0 Отговор
    Изводът: Тоя е луд, но може да дойде и по-луд!
  • 31 БгРеалност

    14 7 Отговор
    даже много меко и деликатно го е описала тоя кагебеец, тиранин и сатрап, ама бг путиноробите не го осъзнават, на прост народ тиранин диктатор му трябва !!
  • 32 нНЯКОЙ СИ

    12 8 Отговор
    ХОРА НА ВЪЗРАСТ 65 + ГОД. Е НЕПРИЕМЛИВО ДА ПИШАТ ТУК. СЕГА КАТО ВИДИТЕ " - " ЩЕ СЕ ПРИДОБИЕ ПРЕДСТАВА ЗА ГОДИНИТЕ НА ПУТИНОФИЛИТЕ, ХОРА ОСТАВЕТЕ МЛАДИТЕ ДА РЕШАВАТ СЪДБАТА НА Б-Я.

    Коментиран от #33

  • 33 МЛАДИТЕ ИСКАТ ДА ОБЯВЯТ ВОЙНА НА ПУТИН

    5 4 Отговор

    До коментар #32 от "нНЯКОЙ СИ":

    ЗНАЕМЕ КАКВО ЩЕ ПОСЛЕДВА !НЯМА ДА НИ Е ЗА СЕФТЕ !
  • 34 НИЕ СТАРИТЕ ИСКАМЕ ГОЛЯМА И СИЛНА МЕЧКА

    6 9 Отговор
    ИНАЧЕ ТЕЗИ КОИТО ИЗБИХА ИНДИАНЦИТЕ И ФЪРЛИХА БОМБИТЕ НАД ХИРОШИМА И НАГАСАКИ НЯМА ДА СЕ МАХНАТ ОТ БАЗИТЕ СИ ! А ПЪК И КАКТО СЕ КАЗВА И ВИЕ МЛАДИТЕ ЩЕ ДОЙДЕТЕ НА НАШИЯ ....... АКЪЛ ! НО ТОГАВА ЩЕ Е КЪСНО , АКО СЕГА ПРОПУСНЕТЕ ПИЛЕТО !

    Коментиран от #38, #43

  • 35 Болярин

    4 2 Отговор

    До коментар #7 от "Голям кеф":

    Я, циба в дупката си !!!
  • 36 Пак съм аз

    4 0 Отговор

    До коментар #12 от "bullneck":

    Ти май от алкохолното оросяване си изперкал, а !!?
  • 37 Го4о

    11 6 Отговор
    Не разбрахте ли? Не е възможно Путин да е по-силен от НАТО! Той е по слаб от Украйна - доказано! Обединение в НАТО и сгромолясване на Кремъл е нужно! Слава на Украйна?
  • 38 Б@си

    8 3 Отговор

    До коментар #34 от "НИЕ СТАРИТЕ ИСКАМЕ ГОЛЯМА И СИЛНА МЕЧКА":

    Ми ходи си купи една от детския магазин. Колко искаш - панди, розови и други. И поемай с нея към старческия дом. Младите определено не ви искат мпроскубаната мечка, която върви с миризливите ботуши и останалите екстри.
  • 39 Васил

    8 4 Отговор
    Путин отдавна не е човек а подобие на Франкещайн.

    Коментиран от #41

  • 40 Батьтко Махно

    9 3 Отговор
    Украинците ще излекуват гадината завинаги!
  • 41 ИМПЕРИАЛИСТ

    8 3 Отговор

    До коментар #39 от "Васил":

    Виж му клипчетата в тубата. Израз на какво са клипчетата с Путин като "трапер", безстрашния Путин укротител на тигри, Путин "мъжагата", Путин хокейна звезда, а????
    Това не е нормално поведение на 60-70 годишен мъж. Това е психически комплекс на "отхвърленият мъж"...Службите на шпионажа в СССР добре са го проучили и е вербуван от тях на базата на този комплекс...Лошото е, че сега комплексът му се апликира и в руските междудържавни отношения...
  • 42 Айде бе

    5 0 Отговор
    Те така на просяците им обещават Царството небесно! Трай сега и ни търпи тука, пък ние ще направим Раша велика и ще го набием на целия свят!
  • 43 Стар

    3 4 Отговор

    До коментар #34 от "НИЕ СТАРИТЕ ИСКАМЕ ГОЛЯМА И СИЛНА МЕЧКА":

    Ние старите искаме внуци и мир но когато мечката нападне кошера да краде мед тогава пчелите жилят, така е в природата и в хората
    СЛАВА УКРАЙНА
  • 44 Милите руснаци

    0 0 Отговор
    Хрушчова в Щатите, путина в Швейцария, а те ?
  • 45 Марков

    1 0 Отговор
    Отговорът на въпросите й е в изложението й. Пише го, за да защити себе си от гонката на всичко руско и руснаците в този лов на вещици. Колкото до дядо й: през ВСВ е тиловак." При него имаше всичко за ядене" пише един маршал в спомените си. При смъртта на Сталин няма да обсъждаме предположения за съучастие. Името му е свързано с Карибската криза. Беше пенсиониран и: на разходка и по пейките.
  • 46 Жулиен Гаков

    1 0 Отговор
    Да ги измете тези фашисти( меко казано , за да не ме изтрият) барабар с родата им!!20 милиона р
    уснаци са загинали 44-45 г. в борбата против фашизма , а сега са напрага им! Напред, танки грязи не боятся! Кадировците също - не боятся!
  • 47 Българка

    1 0 Отговор
    Статията трябваше да започне с това, че тази внучка живее в САЩ. Дистанционно по снимки, прави психо анализ на жив човек. Без да го познава, без да е говорила с него, само по снимки. Има ли смисъл да чета статията ?!! Не!
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания