Last news in Fakti

11 Март, 2022 16:35 10 100 79

Британското правителство ще конфискува луксозен апартамент на дъщеря на любовницата на Сергей Лавров

  • сергей лавров-
  • русия-
  • санкции-
  • великобритания

Става въпрос за 26-годишната Полина Ковалева, дъщеря на Светлана Полякова, за която се твърди, че отдавна е любовница на руския дипломат

Британското правителство ще конфискува луксозен апартамент на дъщеря на любовницата на Сергей Лавров - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Британското правителство заяви днес, че може да конфискува луксозен лондонски апартамент, купен от жена, свързана с руския външен министър Сергей Лавров, съобщи агенция Франс прес. Това действие може да бъде извършено съгласно новия режим на санкции, който влиза в сила следващата седмица.

Законът за икономическите престъпления, чието влизане в сила се ускорява след нахлуването на Русия в Украйна, ще облекчи режима, при който властите ще могат да наказват по-лесно така наречените случаи на "необяснимо богатство", принадлежащо на хора, за които не е известно да имат източници на доходи.

Британското правителство съобщи, че сред тези хора може да бъде 26-годишната Полина Ковалева, дъщеря на Светлана Полякова, за която се твърди, че отдавна е любовница на Лавров, информира АФП.

Заедно с руския президент Владимир Путин, Лавров е санкциониран лично от Великобритания.

Опозиционният лейбъристки депутат Крис Брайънт заяви, че Ковалева и Полякова трябва да бъдат добавени към списъка.

В базата данни на британския поземлен регистър Ковалева е посочена като собственик на апартамент на стойност 4,4 млн. паунда (5,75 млн. долара) в луксозния лондонски квартал Кенсингтън, закупен без ипотечен заем през 2016 г. Жилището се намира недалеч от лондонското имение на собственика на футболния клуб "Челси" Роман Абрамович, чиито активи във Великобритания са замразени заради връзките му с Путин.

Мария Певчих, занимаваща се с разследвания във фондацията за борба с корупцията на лишения от свобода дисидент Алексей Навални, заяви, че "единственият източник на пари на Ковалева е нейната безработна майка, която по случайност е неофициална съпруга на Лавров". "Това е пример по учебник за необяснимо богатство. Имуществото може да бъде законно конфискувано още сега", написа Певчих в Туитър.

Великобритания издирва хеликоптери и самолети, принадлежащи на санкционирани руски олигарси и поиска от властите на остров Ман да анулират регистрацията на личния хеликоптер на собственика на футболния клуб "Челси" Роман Абрамович, съобщи източник от британското министерство на транспорта, цитиран от Ройтерс.

Абрамович е сред седемте олигарси, поставени под британски санкции от вчера, което означава, че активите му, главно имоти, частни самолети и хеликоптери, ще бъдат замразени, без да могат да бъдат извършвани финансови трансакции, свързани с тях.

Новият закон също така блокира плановете на Абрамович да продаде футболния клуб „Челси“, което на практика поставя настоящия европейския шампион под контрола на правителството. Отборът може да продължи да играе, но правителството заявява, че клубът може да бъде продаден, стига самият Абрамович да не се облагодетелства от това.

Канада също наложи санкции на милиардера Роман Абрамович, но този ход няма да повлияе на канадските операции на компанията "Евраз Норт Америка", заяви премиерът Джъстин Трюдо днес във Варшава, съобщи „Глоуб енд Мейл“. Тази компания е дъщерно дружество на "Евраз Пи Ев Си" със седалище в Лондон, 28 на сто от акциите на която са собственост на Абрамович. Канада също така забранява на 32 руски компании и правителствени организации да получават каквото и да е отбранително оборудване или доставки от Канада, се казва в информацията.


Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 58 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 И той

    18 8 Отговор
    любовен ?!
  • 2 Тити

    29 25 Отговор
    А ние кога Лукойл?

    Коментиран от #55, #68

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 ахахахах

    81 44 Отговор
    По-голяма простотия не можаха ли да измислят простите нагличани? Конфискували нещо на стринката на брат му на лелята вуйчото та на свекърва му 3-та братовчедка (по майчина линия) на дъщерия ѝ съседката. Отчаяна история!

    Коментиран от #26, #42

  • 6 Ицо

    60 26 Отговор
    Тея също изперкват от русофобия)) дъщеря на любовница???))) ..а после дъщеря на сина на любовницата на баща и дето имал връзка с навални и незаконното им дете от сериала санта барбара)))
  • 7 Кики

    60 27 Отговор
    Тези англета са професионални пирати и мародери .Z
    Z
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 гост

    52 15 Отговор
    Конфискувайте всичко на всеки с фамилия с Оф, Еф, Ен, Ин, а после ще питате - що ядем дървото
    То и оня с мустачките така правеше
  • 10 Кой ще ми даде пари ?

    27 31 Отговор
    Просия от империя се превърна в една клоака и помийна яма
  • 11 Бесен _Язовец

    49 17 Отговор
    Няма проблем, министър Лавров ще вземе компенсации 1 завод на сорос.нята в Русия и един самолет Еърбъс А320!
  • 12 Тошо

    60 13 Отговор
    Абе тоя свят изтрещя съвсем:) англичаните да почват генетически тестове и който има руски гени незабавна конфискация, и да почнат с хелен мирен))
  • 13 някой

    52 15 Отговор
    Лавров е на 80 ..ли кусур. Прекрасно е че има любовница ::)) Тъпотите на Навални и западната пропаганда. Да конфискуват апартамента .Щом МИ- 7 е гледал по чаршафите..:))

    Коментиран от #75

  • 14 Аз съм лицемер

    57 16 Отговор
    Алчните англосакси съвсем освирепяха от брекзит, ковид и собствени санкции, та почнаха да крадат като цигани "неприкосновената" частна собственост
  • 15 Мишел

    46 12 Отговор
    Яготките това лято в Британия 50 паунда 250 грама няма азотни торове за острова експорт от Руската Федерация
  • 16 Колю

    48 16 Отговор
    То е ясно че англичаните мразят руснаците ама то вече е смешно:)
  • 17 Niknay

    45 10 Отговор
    И сега какво Абрамомич трябва ли да подари Челси на някого за да не се облагодетелства? Странно разбиране за демокрация и неприкосновеността на частната собственост .....
  • 18 горски

    60 7 Отговор
    Едно време болшевиките така правеха.....Обявяваха някой за враг и му вземаха всичко...
    Преди това църквата те обявява за еретик и ти взема всичко,Преди това някой цар.....

    Да живее правовата държава и демокрацията....

    Коментиран от #22

  • 19 Докараха го

    43 7 Отговор
    Докараха го и до жълтите страници. Ве знам дали някога Запада е бил толкова безсилен и провален в политиката си. До тук се стигна по сложените им динени кори от Чичо Сам.
  • 20 1944

    10 17 Отговор
    лелееее , от арменец крадени пари да земеш. големо квичане ша има.
  • 21 Читател

    8 14 Отговор
    Ми защо не - напълно демократично е :)
  • 22 Професора

    35 8 Отговор

    До коментар #18 от "горски":

    Ми тя демокрацията е само лозунги с която пълзи западния империализъм. След 30 години ли го разбрахте?

    Коментиран от #28, #30

  • 23 Още едно мнение

    10 25 Отговор
    В Русия назрява революционна ситуация и става много опасно.
  • 24 123

    27 8 Отговор
    Хихихихихи! А вещо на шуренайката не намериха ли!? :) Излагате се бе ингилизи! Лавров има 30 любовници и те са на възрастта на щерката :) :)
  • 25 фАНТОМасс

    38 4 Отговор
    А защо не конфискуваха или запорираха имането и къщата на една ЖЕНА С БИКИНИ , която е БЛИЗКО до бившия ни ПРЕМИЕР ?
  • 26 ХАЙДЕ СЕГА И У НАС

    25 13 Отговор

    До коментар #5 от "ахахахах":

    да се конфискува магазинчето на една канадка на име Линда, защото мъжът й е подал декларация с невярно съдържание /решение на Конституционния съд на Република България.../
  • 27 сасд

    24 7 Отговор
    ОООХО и сега любовница, браво браво, нещо почнахте да пишете глупости. А сестрата на стринка му на некното куче от котката на съседа му живеещ на 8 етаж по линия на херцог Пръц, няма ли санкции нямали да напишете нещо????
  • 28 LOSHIA

    6 14 Отговор

    До коментар #22 от "Професора":

    Нищо не сме разбрали ,архаичен болшевик,защото от такива като тебе демокрация в България въобще не е имало!

    Коментиран от #32

  • 29 Комунист

    14 9 Отговор
    Правилно таваришчи, англичани.
    Едно време на контрите у нас също им конфискувахме имуществото - на тях и на близките им, не допускахме до вишсе образование децата им , членове на семействата им, братчеди, баджанаци, по- големите контри ги заточвахме из Делиормана
    Най-големите контри ги затваряхме в концлагери - същите, каквито вие измислихте по време на Англо-Бурската война, а тавариш. Хитлер ги приложи и у тях. Ние изучихме и приложихме вашия английски и немски опит.
    У нас, комунистите почти измряха, но тук таме из нечии глави шават идеите им.. Виждаме, че другарите у вас започват да прилагат нашия опит за разправа с контрите - можем да ви пратим почти истински комунисти - за обмяна на опит
  • 30 горски

    8 3 Отговор

    До коментар #22 от "Професора":

    Исках да вярвам ,че човек може да бъде свободен в някакво уредено общество,но уви...
    Добре че живота на човек е кратък,за да не преживее всички проявления на невежеството и простотията на отделния човек и на държавите като тяхна еманация.
  • 31 Хаха

    11 10 Отговор
    Този конь имал и любовница.
  • 32 Професора

    18 4 Отговор

    До коментар #28 от "LOSHIA":

    Щом ще си ги подмятаме така:западните демокракратичните ценности са клишета храна за наивниците!
  • 33 aZ #Русские своих не бросают!

    19 7 Отговор
    Частната собственост на запад била неприкосновена, а?

    ХАХАХАХАХАХАХА!

    Коментиран от #44

  • 34 ВЕЧЕ

    17 7 Отговор
    Почнахме да кофискунаме по слухове явно Англетата са го закъсали с кинтите щом гледат да гепат всичко
  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 ТаУмВзе

    11 7 Отговор
    На шуреят на 6тия братовчед, на 2рото гадже на зълвата, от 3тия брак на свата в деснию апартамент, са му конфускували 3 кисели краставички
  • 37 Българка

    4 7 Отговор
    Нещо за Лукойл? Поне да си искаме дължимите данъци!
  • 38 стоян георгиев

    4 8 Отговор
    все пак дрогаре някои трябва да плати за воината на вожда ви.откраднатото от русия ще влезе в употреба за защита и въстановяване на украина.може да поривете за любовницата на лаврова ама кво да я прави чове взела си апартамент в англия ,а не в братски иран!
  • 39 дам

    1 1 Отговор
    от всеки до всрки има озем човека за сега стигат до 3, стигнат ли до четири не е ясно чия къща ще гепят, тия пичове са със значителен опит в апашлъка така че оглеждайте се хехе, чесно ако ми звънне такъв го пиша с ковид и толко, напраео в градинката зад къщата :)
  • 40 руски десидент

    10 9 Отговор
    представям си какъв морал има любовницата на този грозен старец.Както и морала на
    Кабаева Путинова заченала инвитро на 2 пъти от малогабаритния тунингован луд старец.
    Дано децата не наследят гена на дребосъка с мания за величие.

    Коментиран от #48, #65

  • 41 ЗАПАДЪТ Е РАЗБОЙНИК

    12 4 Отговор
    Такъв си беше, такъв си остана. Всички приказки за неприкосновенност на частната собственост са БЛЯ, БЛЯ. Да си правят сметка нашите олигарси когато станат неудобни на кукловодите от Запада Да конфискуваш нечия собственост само защото собственика е руснак е ФАШИЗЪМ
  • 42 РЗС

    7 2 Отговор

    До коментар #5 от "ахахахах":

    ахахахаха ами, че тия нали са политици какво имат на свое име? нали трябва да го играят скромни, да дават пример. Нали не си мислиш, че това не е точно на Лавров апартамент и че някой друг е дал парите. Англичаните са конфискували къде що се знае на кои руснаци е вече и се почва сега до десето коляно. утре може да конфискуват апартамента на някой роден в англия руснак, защото в родословното му дърво е излязло, че пра-дядо му е бил 6ти братовчед на пра-пра чичото на путин. То това си им е навик на англичаните да конфискуват. Просто им трябва причина, за да съберат всичките активи на руснаците на тяхна територия. А и Челси беше конфискуван от Абрамович дни преди да го продаде, да не ги мислиш англичаните за некви правени в онова? хахахахаха
  • 43 Сивата чапла

    6 3 Отговор
    Това са европейските лузъри.
    Все едно те са гледали нашия Биг Брадър, уф, тя тая помия оттам дойде.

    На Зеленски дали ще му вземат имота в Крим, след като той обяви на руски граждани в Украйна да се национализират имотите, не той де, американските му съветници.

    За Шойгу нищо не казват, колко извънземни деца има например.
  • 44 РЗС

    9 1 Отговор

    До коментар #33 от "aZ #Русские своих не бросают!":

    Няма такова нещо във Великобритания, там те нямат писана конституция и могат да решат каквото си искат по всяко време. Не забравяй, че територията си е тяхна и ти си решил да си купуваш земя там. Там цялата земя е на кралицата и семейството й, ти си само за малко там.
  • 45 Професора

    6 4 Отговор
    Само да обясня какво е бежанец. Бежанец е в съседна на неговата страна в случая България е трета страна и тук се явяват вече емигранти. Тези ням да се върнат в Окрайна остават тук!

    Коментиран от #63

  • 46 уви ФАКТ

    4 4 Отговор
    Прозорец който дава Вашингтон на Източна Европа и СССР да станат капиталисти и богати елити е до 2020г. Но Путин и КПСС-КГБ елитът не разбира, не иска да проумее, че ИГРАТА СВЪРШИ. И не може да очакваш победа със същите средства и примирение. Врагъът иска да те изяде, а те - "нека бъдем приятели!, нека си останем милиардери в аристократична държава!" Не вадят доказателствата, че няма Глодомор и руско-Катинско клане, че има педофилия и корупция на САЩ и ЕС. Да спрат петрол, газ, метали, и други, за 5 години към НАТО-вски държави. Икономическа и транспортна блокада на Източна Европа и Гърция. Нека не-суверенните страни от НАТО да имат само посолството на САЩ.. И край на неолиберализмът и спиране краденето от руският народ, защото ниски цени на енергията е крадене от народът за да има евтина енергията за олигарсите - да са конкурентни на международните пазари - да богатеят, и чрез ниски заплати - с енергия само за 20% от руснаците.. Фасулско е и да имат фиксирана валута, Куба има. Селското стопанство дори не е стигнало Русия в СССР. не унищожиха корабите на домусчиев - зареждащи Украйна и Сирия с "утилизирано" оръжие. подаряваха енергия на Украйна и ги признаваха. Всеволод Кочетов "Какво искаш? - той е публикуван в края на 1969 г. Почти точно двадесет години след пророческото му предсказване съветският живот се разпада. Не, той не прогнозира срива, но показа, че мощни сили работят за него и ако успеят, сривът е възможен. Съдбата на това произведение е любопи
  • 47 Сивата чапла

    1 2 Отговор
    Дмитрий Тарасюк "Майданутые"
    645,031 viewsJ un 20, 2014

    Идеален текст, валиден и за нас
  • 48 Сивата чапла

    1 3 Отговор

    До коментар #40 от "руски десидент":

    Какво стана с ника Българка?

    Коментиран от #59

  • 49 не може да бъде

    3 2 Отговор
    Ама само една л ие !?Това не са никакви разкрития и открития!Непрофесионална работа! Почти съв сигурен че ако се намеси британското разузнаване-експерти в работата-че се открие че Лавров има няколко любовници ,като едната е малолетна ,втората бисесксуална а третата -нимфоманка!А самият Лавров е импотентен!Ето тогава ще призная ,че секретните служби са си свършили работата!

    Коментиран от #60

  • 50 Дъ-Ге

    10 3 Отговор
    Ще коментирам само заглавието. Няма да чета целия памфлет. Фашизъм. Само така мога да определя това заглавие. Иначе тук в БГ не могат да конфискуват имот на ... да речем на някой, който е крал, крал, крал, та крал много, защото този имот е записан на името на синът му, който не е доказал, че е изкарал и един ден в живота си

    Коментиран от #56

  • 51 МАХМУД ПЪРВИ

    10 6 Отговор
    ЛАВРАТА Е СПОКОЕН ЩОТ КЪТИН МУ Е ОБЕЩАЛ ДВОРЕЦА НА АНГЛ.КРАЛИЦА КАТО СПРАВЕДЛИВА КОМПЕНСАЦИЯ....
  • 52 ivan

    8 4 Отговор
    Те навремето финансираха пиратите,свикнали са да грабят готовото
  • 53 знаещ

    4 6 Отговор
    Дреме и на субретката Светлана Полякова, Нали си има вила и в Истанбул, където живее през повечето време дъщеря и от Лавров.
  • 54 456 🇩🇪

    6 5 Отговор
    Ами успех. Първо да докажат, че е дъщеря на Лавров. Какво е това някои си казал🤔 Тия не са с всичкият си
  • 55 Да не си го стройл ти?

    4 4 Отговор

    До коментар #2 от "Тити":

    Че искаш да го конфискуваш?Шмятарок🤣
  • 56 АБСОЛЮТНО ВЯРНО И ТОЧНО КАЗАНО!!

    9 1 Отговор

    До коментар #50 от "Дъ-Ге":

    В БЪЛГАРИЯ на всички който са били в правителството от 1990 година досега всичко трябва да им се конфискува
  • 57 веселяк

    5 3 Отговор
    Е кво общо има етажа на стринката на вуйната по лелинкина линия с първия братовчед на чичото на батко и?
  • 58 Сатана Z

    7 8 Отговор
    Не очаквайте, че след като се възползвате от слабостта на Русия, ще получавате дивиденти завинаги. Руснаците винаги идват за парите си. И когато дойдат, не разчитайте на йезуитските споразумения, които сте подписали, които уж ви оправдават. Те не струват хартията, на която са написани. Следователно си струва или да играете честно с руснаците, или да не играете изобщо.“ –
    Ото фон Бисмарк Z
  • 59 Блокирали са го...

    2 3 Отговор

    До коментар #48 от "Сивата чапла":

    До гроб!🤣...тука не трябва да се говори за руснаци. Украйнци германци естонци. Мюсюлмани и евреи 😀😃😄😁😆😅🤣😂
  • 60 Куин Елиз

    4 2 Отговор

    До коментар #49 от "не може да бъде":

    Само да не вземат ДНК от Чарлз, че всичко ще се разкрие и отиде Бъкингамския дворец! Бог да пази кралицата!
  • 61 Onq s konq

    5 5 Отговор
    Ас знам един роснак с много хубава каща. Чакам да са приеми закон да я конфискуфа даржавата и да помоля Бойко да ми я даде. Имам нужда. Ще гледам нащо дите там

    Коментиран от #64

  • 62 ОБИЧАЙНО

    5 3 Отговор
    БЕЗСИЛИЕТО ВИНАГИ Е ПОРАЖДАЛО ИДИ ОТСКИ РЕШЕНИЯ !
  • 63 демократ

    4 3 Отговор

    До коментар #45 от "Професора":

    Професор по КПСС.
  • 64 АНАДЪК

    3 3 Отговор

    До коментар #61 от "Onq s konq":

    ТИ ПЪРВО НАУЧИ БЪЛГАРСКИЯ ЗА ДА СИ НАПИШЕШ ПРАВИЛНО ......"ЖЕЛАНИЕТО", ПОСЛЕ ....ПРЕТЕНЦИИТЕ !

    Коментиран от #73

  • 65 На запад няма морал!

    3 2 Отговор

    До коментар #40 от "руски десидент":

    Любов е дума използвана по 100 пъти на ден! Символично! Жената обича с ушите си. Всеки път.всяка вечер като си отвори краката си прави планове каква услуга да поиска от теб! Или нещо стойностно от теб! Манипулират те по този начин..
  • 66 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 67 Сатен бе

    1 1 Отговор
    Що не конфискуват и на кака Ружа Онекойнтова етажите.... Или там още тъмният тен е алиби?????
  • 68 М3 голд

    2 2 Отговор

    До коментар #2 от "Тити":

    И какво ще го правиш Лукойл? На вторични суровини? А купи ли си магаре и каручка?
  • 69 Марков

    6 3 Отговор
    Нещо не става ясно какво прави английското правителство. Има хора, набедени за близки до Путин, Лавров... И да им вземем собствеността - къщи, коли, самолети.... А бизнеса ще вземат ли? Как ще откраднат Челси? Безумие! Не може да го продаде, че щял да се възползва от това. Абрамович каза, че парите от продажбата ще вложи във фондация, която ще възстановява Украина след това. Не, искат тия 2-4 млрд лири за тях.
  • 70 Пловдив

    3 0 Отговор
    Британците чак сега ли разбраха, че този кривия е купил апартамент, на извънбрачната си дъщеря?!? Съмнявам се...!!!
  • 71 Нема дъно

    2 3 Отговор
    Жълтини на най високо политическо ниво.Западната политика профанира от ден на ден.
  • 72 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 73 Onq s konq

    0 0 Отговор

    До коментар #64 от "АНАДЪК":

    Можи да не знам много добре правописа. Но това лий най-важно? Ас не сам пък убиец или престапник като такива има и с добар правопиз
  • 74 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 75 Морския

    2 0 Отговор

    До коментар #13 от "някой":

    Пълна конфискация на имотите на всички руски и български олигарси , техните пари са кървави
    Войната на богатите която ще заплатят бедните
    Щом искат война ,да вървят на фронтовата линия ,да не се крият зад сиромасите
  • 76 Русев

    1 0 Отговор
    Точно така, имбецил. Те хората много добре знаят от къде са парите, така че задръж мозъчните фъшкии за себе си.
  • 77 Гошо

    1 1 Отговор
    Големи защитници на Руската мафия у нас бре, марш в Сибир! От ей такава сган до сега сме оттървали Европа. Необразовани, некадърни и мазни лакеи, искащи ток, вода, нет и всякакви благини. Прост народ - слаба държава. Засрамете се долни блюдолизци!
  • 78 9689

    0 1 Отговор
    Даже и на бабата на Лавров конфискували долните гащи .Ще ги носи Джонсън като играе футбол.
  • 79 Ооооо

    0 0 Отговор
    Е с какво са по различни от комунягите които национализираха частни заводи бизнес и имоти????? Айде барем като сте започнали вземете и имотите и на американските и българските олигарси......
Новини по държави: