Last news in Fakti
  Тема: Украйна

11 Март, 2022 17:20 2 323 29

Руската прокуратура ще разследва компании, напуснали Русия

  • русия-
  • бизнес-
  • икономика-
  • владимир путин

Президентът Владимир Путин подкрепи предложението и призова правителството да "действа решително", за да предотврати нанасянето на щети на руските бизнес партньори на компаниите

Руската прокуратура ще разследва компании, напуснали Русия - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Международни компании, които са спрели бизнеса си в Русия заради атаката срещу Украйна, ще станат мишена на руската прокуратура, предаде ДПА. Тя съобщи днес, че ще бъде разследвано изпълнението на техните задължения към руските служители и правата им. Освен това всяко спиране на операциите ще бъде проверявано и за доказателства за умишлено или невярно обявяване на несъстоятелност.

Заради руската инвазия в Украйна множество международни компании - доставчици на модни артикули и потребителски стоки, автомобилостроители, банки, технологични компании - замразиха бизнесите си. Много от тях изрично заявиха, че ще продължат да плащат на руските си служители.

Още новини от Украйна

Москва също така открито заплашва, че ще отчужди собствеността на международните компании, които са спрели дейността си в Русия. Руското правителство работи по стъпки за започване на процедура по несъстоятелност срещу компаниите в Русия и национализация на собствеността им, каза днес заместник-председателят на Съвета за сигурност на Руската федерация Дмитрий Медведев. Той добави, че ново производство ще трябва да бъде изградено "на базата на активите, оставени от инвеститорите, напускащи панически страната".

Президентът Владимир Путин подкрепи предложението и призова правителството да "действа решително", за да предотврати нанасянето на щети на руските бизнес партньори на компаниите. Той каза, че за това вече има "достатъчно правни пазарни инструменти".

Във Вашингтон говорителката на Белия дом Джен Саки предупреди Кремъл да не отчуждава собствеността на компаниите. "Всяко беззаконно решение на Русия за изземване на активите на тези компании в крайна сметка ще доведе до още повече икономическа болка за Русия", написа тя в свое съобщение в "Туитър". "Това допълнително би затвърдило ясното послание към световната бизнес общност, че Русия не е безопасно място да инвестираш и да правиш бизнес", добави тя.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 27 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 АнтиГост

    17 7 Отговор
    А дано!
  • 2 Райхсвер

    23 29 Отговор
    Тъпата Московия пак ще се простреля в крака, на пияния пистолет не давай....

    Коментиран от #6

  • 3 РосСтат

    23 29 Отговор
    Е , вече само пълен идиот ще инвестира в РФ , това е ясно. Не е ясно , как ще преживяват мужиците след като месечните им доходи (съгл. Росстат) вече станаха около 22 евро на месец.

    Коментиран от #7

  • 4 Сивата чапла

    18 5 Отговор
    Основно неустойки за служителите и работниците ще се плащат.
    И правилно.
  • 5 Ура другари

    16 19 Отговор
    Стандарта на поданиците на Ким , вече се превръща в блян за поданиците на Вова.
  • 6 Джефри Сакс

    30 13 Отговор

    До коментар #2 от "Райхсвер":

    САЩ ще се простреля по-нагоре, възможно в главата.
  • 7 Сивата чапла

    29 12 Отговор

    До коментар #3 от "РосСтат":

    Та инвеститорите са основните крадци.
    Каква полза имаме от всичките хранителни чужди вериги у нас?
    Изнасят печалбата навън, 100% им се работи в пъти на по-ниски заплати, за данъци не говорим.

    Коментиран от #22

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 ето

    10 5 Отговор
    Има и добри новини от Русия.
  • 10 Терминатор

    10 17 Отговор
    Русия ще стане по зле от Сомалия

    Коментиран от #16

  • 11 накратко

    12 15 Отговор
    Варвари ! Освен да убиват , грабят и плячкосват ( в случая чужди фирми) - друго не умеят.

    Коментиран от #18

  • 12 Бг ганьо

    23 5 Отговор
    Може ли Макдоналдс да се изнесе и да остави без работа и без заплата своите работници?Може.Но само в Бг.В Русия ще си плати с лихвите.
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 ДА ИЗМЕТЕМ крадливата пасмина ГЕРБ

    11 7 Отговор
    Повече санкции = по-голям кJJJр за краварите...
  • 15 електрификация + съветска власт

    11 13 Отговор
    Както са го подкарали - конфискации , национализации , тотален терор и война със съседни държави , започвам да се чудя - дали не сме се върнали в 1917 г. ?! Щото - ситуацията много напомня на ... оная . Само "Аврора" още не е дал залп (за сега).
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Тиквата

    7 2 Отговор
    Вземете Гешев само за вас е заедно с чекмедже ага
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 ффф

    15 6 Отговор
    Всички ,които окрадоха България и сключваха неизгодни сделки за държавата , са най- голямите защитници на Сащ и непримирими врагове на Русия . Де що има непочтенни личности , хора забогатяли с измама, джендърски особи скочиха да бранят своите източници на доходи и дивия капитализъм в България подкрепян от Запада . Да отидат в предприятията и фирмите , където хората работят за минимална и 1000-1200лв. заплата и няма да чуят една добра дума за полититиката на Запада . А тези хора са неизмеримо повече от новозабогатялите . Народа чака освобождение
  • 21 XXL

    14 6 Отговор
    Запада си няма на представа колко милиарда годишно вече ще остават в Русия, а ако излизат от Русия ще се насочват към Китай и Индия. Много си бяха повярвали, че имат безвъглеродна икономика, докато всъщност лежаха на руските суровини и евтиното китайско производство. Е, сега самосанкционирането ще ги отрезви.
  • 22 кво

    11 4 Отговор

    До коментар #7 от "Сивата чапла":

    Българската атомна централа ,,Козлодуй” работи с руско ядрено гориво. Русия е единствения доставчик на природен газ за България. Руският нефтен мастодонт ,,Лукойл” притежава рафинерията в Бургас - най-голямото българско предприятие. За десет години от България към руски юридически лица под формата на отрицателно салдо са се оттекли над тридесет и пет милиарда евро. ,,Енергетика, банки, недвижими имоти - Русия контролира пряко една четвърт от българската икономика. Тази зависимост излиза на България твърде скъпо
  • 23 Сакито ептен изперкало.

    11 3 Отговор
    Всичко това говори за истерична паника. Още не могат да повярват в страната на неограничените илюзии, че вече не могат да безчинстват, крадът и убиват както им скимне. Воня и жални писъци от сатанинското сборище. Прозорецът на Овертон се затръшна под носа им.
  • 24 WhiteNoise

    9 3 Отговор
    кравите и консулства гепат и не се гнусят. по цена европа конфискуват де що намерат... ма в русия не било сигурно. ооо времена о нрави
  • 25 така е

    1 2 Отговор
    В правовата държава всяка санкция е по закон и се обявява закона. В неправовите не е така и то се вижда.
  • 26 Zaza

    5 5 Отговор
    Всъщност, Путин е диктатор и може да предприеме мерки срещу компаниите, които санкционни напускат Русия !!!!! Но с какво е по-различен Западът, който конфискува чужда собственост ??????????.
  • 27 Тои

    4 1 Отговор
    Фалира руската зган
  • 28 Само питам

    3 2 Отговор
    "...Джен Саки предупреди Кремъл да не отчуждава собствеността на компаниите...." А запада как конфискува яхти по 800 мил. долара едната на руснаци? На какво основание? Само на основанието, че са руснаци, така ли?
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания