Last news in Fakti
  Тема: Украйна

12 Март, 2022 16:24 13 731 161

Русия не изпраща войници в Украйна, а пушечно месо

  • руска армия-
  • война-
  • лъжи-
  • пушечно месо-
  • украйна-
  • инвазия-
  • русия-
  • руски войници-
  • сергей цивильов-
  • омон

Русия е лъгала мъжете, които е изпращала да воюват срещу Украйна

Русия не изпраща войници в Украйна, а пушечно месо - 1
Снимка: UNIAN, украински войници от Териториалната защита

Досега Русия твърдеше, че изпраща в Украйна само професионални военни. Вече има достатъчно доказателства, че това не е вярно. Тази история разкрива и как са лъгани мъжете, преди да бъдат изпратени срещу Украйна, пише "Свободна Европа".

От началото на войната в Украйна на 24 февруари руските власти предоставят изключително оскъдна информация за това какви и колко войници са изпратени. Липсва и прозрачност за жертвите, които руската армия търпи. Според Киев те вече са над 12 хиляди, а според Москва към 2 март, те са под 600. Владимир Путин даде специален брифинг, за да каже, че в Украйна се изпращат само „професионални войници“. В сряда вечерта руското Министерство на отбраната за първи път призна, че се изпращат и наборници, които отбиват задължителната си служба. Още преди това обаче имаше достатъчно свидетелства, че Кремъл не казва истината. Една история от Сибир хвърли сянка върху твърденията на руската власт, че използва във войната само професионални войници. Един губернатор пък се оказа изправен пред гневни хора, които искат обяснения.

Омоновци на фронта

Историята започва след битка на 28 февруари край украинското градче Буча, намиращо се на 20 км от Киев. В снимки и видео кадри от останалото на бойното поле се виждат екипировка и техника на членове на ОМОН от Новокузнецк. ОМОН е специализирано разделение на руската полиция, което е военизирано и изпълнява специални задачи. Името му е съкратено от "Отряд Милиции Особого Назначения". Мъжете от тези части са наричани омоновци. В Русия най-често се използват за потушаване на протести. Те не са част от армията и функциите им са ограничени в границите на страната.

Сред останките от битката и телата на загиналите лесно се различават инициалите на ОМОН. Сред загиналите има и такива с екипировка на СОБР – специализираните отряди за бързо реагиране към Националната гвардия. От инициалите става ясно, че това са мъже от област Кемерово в югозападен Сибир. Украинските военни публикуваха кадри, на които поне двама руски военнопленници се представиха за служители на ОМОН в Новокузнецк. Свободна Европа не успя да потвърди на какви методи на разпит биха могли да са подложени те преди да дадат показанията си пред украинските военни. Един от пленниците казва, че на него и останалите бойци им е било казано в началото на февруари, че отиват на тренировъчна мисия. Впоследствие те се озовават в Беларус, където научават, че ще започнат инвазия в Украйна.

Неговият разказ се потвърждава от думите на приятел на друг служител на ОМОН в Новокузнецк, който е изчезнал в Украйна. „Казали са на всички, че ги изпращат на тренировъчна мисия в Беларус“, разказа приятелят на офицера, който говори пред Свободна Европа след обещание да остане анонимен. „Последният път, когато говорих с него, беше в навечерието на инвазията. Той ми изпрати видео, в което казва, че са ги принудили да махнат регистрационните номера от автомобилите си и да предадат телефоните си“, разказва приятелят на изчезналия офицер.

Той цитира историите на оцелели от битката край Буча, според които приятелят му е загинал по време на боевете. „Командирите не казват нищо. Момчетата не искат да говорят много, когато се обаждат на близките си, защото това е държавна тайна и никой не иска да иде в затвора. Всички са изплашени, никой не разбира нищо“, казва още приятелят на офицера пред Свободна Европа.

„Когато всички умрат ли?“

На 5 март в интернет се появи и видео с губернатора на област Кемерово Сергей Цивильов. То е от негова среща с жители на Новокузнецк. На сайта на областната управа не се споменава за подобна среща, а от администрацията отказаха да коментират. Анализът на Свободна Европа показа, че срещата се случва в тренировъчна база на ОМОН, в която са обучавани изчезналите в Украйна служители. На видеото се вижда гневът на хората, които казват, че служителите на ОМОН са били „измамени“ относно изпращането им в Украйна.

„Никой никого не е лъгал“, казва Цивильов. „Били са изпратени като пушечно месо“, се чува да подвикват хората. Те казват още, че „нашите момчета“ не са били готови за инвазия, както и че не са били наясно с целите им в Украйна. Цивильов обяснява, че правителството с пълно право е запазило в тайна детайли от инвазията, която Кремъл нарича „специална операция“. Той призовава да не се отправят обвинения и да не се прибързва със заключенията. „Да не критикуваме. Когато свърши, ще свърши скоро,“ казва Цивилов, когато е прекъснат от женски вик:

„[Искате да кажете]когато всички умрат ли?!" В опит да укроти хората Цивильов прави сравнение между настоящата инвазия и тази на Съветския съюз в Афганистан по време на войната между 1979 и 1989 г. „Тогава много от влезлите в Афганистан не са знаели къде отиват. Разбират, чак след като влизат в страната“, казва той и добавя, че много от онези войници са все още живи. Съветският съюз губи над 15 хиляди войници в Афганистан, а милиони от местното население са убити или разселени.

Copyright (c) 2018. RFE/RL, Inc. Препубликувано със съгласието на Radio Free Europe/Radio Liberty, 1201 Connecticut Ave NW, Ste 400, Washington DC 20036.


Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 84 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ко стаа бе?

    140 51 Отговор
    Нали ужким ЕС забрани фейк нюз????

    Коментиран от #27, #57, #75, #117, #143, #151

  • 2 да да

    92 31 Отговор
    Добре!Нещо друго....
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Ю.Кортес

    69 92 Отговор
    Украйна започва да получава безаналоговата система ПЗРК StarSteak.
    Слава на Украйна !

    Коментиран от #16, #146

  • 6 Don Pazzolini

    104 35 Отговор
    Ганьо да си гледа собствената кочина, че е изпаднал, ДА СЕ БИЕ ЗА ОЛИО, вместо да хитрее, и да прави анализи, кой праща на фронта Русия.
  • 7 Вермахт

    72 93 Отговор
    Долу руско-фашисткия агресор, разруха и изолация за Москалия!

    Коментиран от #154

  • 8 66554

    77 30 Отговор
    дениз жамбазов хубаво българско име

    Коментиран от #54

  • 9 На това му се вика

    78 34 Отговор
    На това му се вика - "Поредния ДЖАМБАЗЛЪК !"
    Ще почна да си ги събирам като водещи фейкове ! :))
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Ицо

    79 32 Отговор
    Абе тея от свободна европа какво смъркат? И аз искам такова😂 войниците не знаели, голям майтап, просто ги пуснали с парашути в украйна и се изненадали😁 такива филми даже американците не правят))

    Коментиран от #149

  • 12 Иван

    84 27 Отговор
    Пиши, Дени, пиши! Трябва да заработиш за олио и нафта!

    Коментиран от #33, #152

  • 13 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    46 60 Отговор
    Нали ви ксзах, че Русия се управлява от психопати.

    Коментиран от #129

  • 14 На състоялото се

    49 12 Отговор
    Съвещание снощи на командирите от военните формирования на десен сектор в Украйна се предвижда постепенно този сектор да взема ляв завой
  • 15 Да живее Украйна

    34 55 Отговор
    Не се чудете на промитите русороби. Пропагандата на Путлер успя да накара чеченците да забравят как разрушиха страната им и избиха хиляди та нашите плитко умни роби няма да се хванат на руските лъжи. Господ гледа отгоре.

    Коментиран от #38, #46, #116

  • 16 Иванушка  🇷🇺

    52 28 Отговор

    До коментар #5 от "Ю.Кортес":

    "...безаналоговата система ПЗРК StarSteak...." - тия "безаналогови" аналогови ПЗРК укрите ги зарязват с хиляди в дървени сандъци, панически бягайки от русите, като Сандокан от крокодил 😁✌Z✌
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Госあ

    31 36 Отговор
    Нищо ново ! Всички знаем как са процедирали ВСВ - една пушка на двама човека и картечни откоси за тези, които помислят да се връщат

    Коментиран от #42

  • 19 Ще споделя само

    30 13 Отговор
    С вас какво ми каза господин Джамбазов когато бяхме насаме но то било военна тайна
    Украинска дивизия тежковъоръжена напредвала към хабаровск

    Коментиран от #70

  • 20 Тюрл

    22 45 Отговор
    Вече почти измина 1 месец а Россия все още не е влезна в Киев. Турция за 1 седмица размаза Сирия. Ако не е САЩ и Европа щяха да окупират цяла Сирия дори и нямаха да спрат до там а щяха да стигнат чак до Багдат.

    Коментиран от #37, #40

  • 21 Опонент

    28 32 Отговор
    ✔Владимир Путин даде специален брифинг, за да каже, че в Украйна се изпращат само „професионални войници“. ✔
    💲Думата на Путин не струва пет пари. Важни са действията му, продиктувани от мисълта на руско ченге - нарцис.💲
  • 22 Джелсолмино в страната на лъжците

    21 5 Отговор
    Тук е само истината , цялата Истина! Вервай те ми!
  • 23 Явно запада яко закъса

    32 14 Отговор
    Щом лъжите им станаха смешни и глупави като измислени от първолаци! 😂
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    27 29 Отговор
    ПУТИН е психопат садист убиец
  • 26 24часов

    20 5 Отговор

    До коментар #3 от "Аааа":

    ТОЯ Е ОТ ТЕЗИ БЕС НИТЕ ПОМИ ЯРИ , НЕМА СПИРКА .........САМО ЛАЙ !
  • 27 Анонимник

    24 7 Отговор

    До коментар #1 от "Ко стаа бе?":

    Като са "наши", не са фейкове,а "алтернативни интерпретации на истината". Споко, ВСУ вече са в Мурманск, та Денис и компания скоро ще могат да се отдадат на заслужена отпуска от информационните барикади :)

    Коментиран от #85

  • 28 Никой

    19 27 Отговор
    Другарката Мутрофанова обяви,че Рашистите ще ни плащат в рубли транзита по Турски поток въпреки сключен договор. България е длъжна да изплаща синьото гориво на Рашистите в долари което получава от нея. Потвърждава се написаното от Бисмарк : НИТО ЕДИН ДОГОВОР с русия НЕ СТРУВА ДОРИ ХАРТИЯТА НА КОЯТО Е НАПИСАН.

    Коментиран от #51

  • 29 Бонговец

    33 5 Отговор
    итар тасс съобщава.Ние умираме за Русия.Украинците умират за Украина.Българите днес честват 2 години от великата битка за тоалетна хартия в кауфланд.И в чест на героите се избиват за олио пред лидъл.Слава Болгарии! Слава Кирилу Петкову!

    Коментиран от #48, #74

  • 30 Къса памет

    19 18 Отговор
    Както казваше Сталин: " Нека умират, рускините други ще родят"!

    Коментиран от #35

  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 стоян георгиев

    17 18 Отговор
    омон така или иначе са путински башибозук,добре са ги пратили.сега трябва да съберат в русия де що има фенове на путия и да ги пращат.украинците препоръчват на руснаците да носят семки по джобовете ,та поне от тях да поникнат слънчогледи!

    Коментиран от #79, #101

  • 33 Перо

    14 4 Отговор

    До коментар #12 от "Иван":

    Не става! Тоя заработва само в шекели!
  • 34 Путин ги закопа

    21 18 Отговор
    На джуджето му вярват само руските бабички..другите са просто излишни страхливи овце
  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 JEFF

    21 17 Отговор
    Дайте Путин на тълпите руснаци, принесли в жертва синовете си . Те знаят какво да правят с него . Амин !
  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 Бе тя Украйна

    21 19 Отговор

    До коментар #15 от "Да живее Украйна":

    ще живее,но няма да е същата.Поне със сигурност няма да ги има,азовци,бандеровци и всички други мразещи Русия.Няма да има море,нито черно нито азовско,няма да има и нато и байдън,което ми се струва достатъчно!

    Коментиран от #66, #83

  • 39 Петьо Петров

    12 5 Отговор
    ОМОН (акроним от руското отряд мобильный особого назначения, в превод „отряд мобилен с особено предназначение“) е специализирана полицейска военизирана част в Русия.

    Някой вижда ли думата милиция?
  • 40 иваило

    16 9 Отговор

    До коментар #20 от "Тюрл":

    ко рече ко ,турция за една седмица размаза Сирия това по нетфликс ли го гледа сериал ли е ? да го гледам и аз ..хахахах скрии се някъде бе
  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 Гошо

    15 7 Отговор

    До коментар #18 от "Госあ":

    От това което си написал ,всички разбрахме че си гледал американски филми за източния фронт по специално за битката при Сталинград
  • 43 Москаль

    8 10 Отговор
    Я люблю Пупкина!
  • 44 Терминатор

    17 20 Отговор
    Защо се нервите бе РУСОФИЛОИДИОТИ нали според вас Путин печели щом е така какъв ви е проблема ХА ХА ХА
  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 Укроп

    6 6 Отговор

    До коментар #15 от "Да живее Украйна":

    Ходи да видиш сега как изглежда Чечня! Но първо трябва да наместиш кабелите на втория етаж!
  • 47 LOSGIA

    9 10 Отговор

    До коментар #31 от "Марина":

    ......и продажниците от възраждане
  • 48 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    8 7 Отговор

    До коментар #29 от "Бонговец":

    ХИПЕР ИНФЛАЦИЯТА доиде даже изгонили бежанци от подслон знаеш снощната статиья БОНГО НЯКОГА бяхме ХОРА ЧОВЕЦИ а сега ДОБРОТА ЧОВЕЩИНАТА са много МАЛКО

    Коментиран от #68

  • 49 пьешу

    12 8 Отговор
    всичките "новини", списвани от лицето джамбазов, са предназначени за ония 80%, по иво христов. не знам това ли е целта, но му се получава.

    Коментиран от #150

  • 50 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 51 Митко

    9 8 Отговор

    До коментар #28 от "Никой":

    това питай боко тиквата той е подписвал договори ,така че колкото и да мънкаш твой сънародник те нареди ,както те нареди и Кирчо по 1200 лева на месец за фашаги а ти бачкаш като африканец и най вероятно не взимаш чисто толкова
  • 52 в-к СТЪРШЕЛ.🐝🐝🐝

    13 13 Отговор
    Денис сменяй бранша стига с тия плоски публикации "руските войници мислели че отивали на учение"? МНОГО ясно че командирите им ще им кажат че отиват на учение нали ако знаят че отиват на спецялната операция в Украйна все ще се намери някой предател като теб да предупреди Зеленски.
  • 53 мен

    20 9 Отговор
    Нещо за хуманните бомбардировки на американците 2017 във град Мосул в Ирак и град Ракка в Сирия....имате нет прочетете и вижте снимките.....американските бомби са мана небесна...на 1 убит терорист 5 убити цивилни....кой имаше интерес от война в Украйна....той я подпали и наблюдава шоуто....
  • 54 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 55 Трчина

    6 0 Отговор

    До коментар #37 от "Фершел":

    Искаш ли да го видиш? Имаш голям мерак май към р зани
  • 56 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 57 Война е!

    18 14 Отговор

    До коментар #1 от "Ко стаа бе?":

    щом е мъж и в казармата ще се бие До ликвидиране фашистко нацистлата украска шайка!... Народа на украина скоро ще е свободен!

    Коментиран от #69

  • 58 Петьо Петров

    13 0 Отговор
    Поредната "истина"!

    ОМОН е специализирано разделение на руската полиция, което е военизирано и изпълнява специални задачи. Името му е съкратено от "Отряд Милиции Особого Назначения".

    ОМОН (акроним от руското отряд мобильный особого назначения, в превод „отряд мобилен с особено предназначение“) е специализирана полицейска военизирана част в Русия.
  • 59 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 60 Опонент

    10 9 Отговор
    ✔Съветският съюз губи над 15 хиляди войници в Афганистан, а милиони от местното население са убити или разселени.✔
    😪За ден с десант в Кабул беше назначено марионетно афганистанско правителство с Бабрак Кармал, но победата беше ПИРОВА. Такава ще бъде и победата над Украйна. Путин помни бендеровци от преди осем десетилетия, толкова и така ще го помнят НЕГО и пострадалите украинци (а и руснаците).😪

    Коментиран от #156

  • 61 BBC показаха

    13 12 Отговор
    една морга препълнена с трупове на руски войници и служителите се жалват, че не могат да се справят с толкова много работа.
  • 62 Ттъът

    18 11 Отговор
    Руски долни гадни боклуци
  • 63 Цирк кремлин

    17 14 Отговор
    Спокойно ватници Китай още малко ще ви търпи да им събаряте икономиката..като ви тропне дракона и мечката ще се напикае 2 седмици цирк ви остават
  • 64 Слава на саш и нато

    17 8 Отговор
    Русоробите и те заминават да се сражават за късокрасия си кумир😀😂😂😂😂
  • 65 qwerty

    4 0 Отговор

    До коментар #3 от "Аааа":

    бил е за олио и сега трябва да избие парите
  • 66 А бе ти

    9 7 Отговор

    До коментар #38 от "Бе тя Украйна":

    Защо си мислиш че ще има обичащи Русия? А излаза на Черно море ще си го върнат,бъди сигурен!
  • 67 Гост

    12 10 Отговор
    Дойче зеле, слободна Европа, украинските броячи на руски трупове, които губят територии и се крият зад жени и деца от противника, казват единствената "истина"... Не знам защо така подценяват интелигентността на читателите мисирите или те са брутално проЗди....
  • 68 Атила.

    7 8 Отговор

    До коментар #48 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    Ти гледай себе си колко години те храним и живееш на наш гръб??????? Идва голяма криза и безработица така че украинците лека полека ще бъдат изгонени от България най културно много станахте на хранилката.Z👍
  • 69 Опонент

    13 11 Отговор

    До коментар #57 от "Война е!":

    😪Защо "освободения" украински народ не посреща с цветя "освободителите си"? (Виж кадри от Втората св.война!) Вместо това милиони жени с деца бягат към Европа, а не към Москва? Завоеватели се кичат цинично с термини за оправдание.😪

    Коментиран от #84

  • 70 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 71 иво

    9 7 Отговор
    Джамбаза неска е шмъркал повечко!
    Просто в един момент изпускането става през всички отверстия, включително през това с което консумира американски фекалии.
  • 72 Факти

    13 8 Отговор
    То това го знае всеки ! Отряд САМОУБИЙЦИ от пушечно месо! Путин е масов убиец
  • 73 Хахаха

    11 7 Отговор
    В сектор "Свят" всички "новини" са или от Денис Фейка или от немското работническо дело DW, толкова много лъжат, че вече се съмнявам дали името на Денис е истинско:)
  • 74 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 75 6433

    13 11 Отговор

    До коментар #1 от "Ко стаа бе?":

    Е какъв фейк нюз ? 100-200 хиляди жертви във Финландия и те ли бяха фейк нюз ? 20 хиляди жертви в Афганистан и те ли бяха фейк нюз ? 25 милиона жертви през ВСВ и те ли бяха фейк нюз ? Русия винаги е имала най-неадекватните стратези и генерали ,а армията им винаги е била най-изостаналата и неадекватна. Едно пушечно месо ,а в Русуя човешкия живот не означава нищо
  • 76 Елена Гунчева-партия Възраждане

    14 11 Отговор
    цитат:"В Русия винаги е имало само терор!А Путин е най-лошото след Сталин".Край на цитата
  • 77 Гошо

    2 1 Отговор

    До коментар #35 от "Навалний":

    Нито единия, нито другия го е казал ,нито пък въобще някой в този му вид Най близко по смисъл е изказването на ген Айлмер Хънтър-Уестън "жертвите ,а защо въобще съм длъжен да мисля за жертви"
  • 78 Щом побеждавате

    11 5 Отговор
    какво ревете бе? Великите победители искат цял свят едва ли не да воюва за тях. Да сте мислили когато избивахте обикновените хора, като ги горихте живи и избивахте децата им. Пропаганда за плоскоземци с обли, гладки, малки мозъчета. То още като видиш пасквила от къде е, ти става всичко ясно.
  • 79 Мустафа

    13 4 Отговор

    До коментар #32 от "стоян георгиев":

    Браво моето момче, за утре ще имаш за 100 грама олио! Жалко, че в България дупедавците като теб са малко, не като в Западна Европа.

    Коментиран от #139

  • 80 Пипи Чорапчето

    16 8 Отговор
    Zлото джудже от пушечното месо не се трогва.
    Трябва му победа - иначе ще пушнат него.
  • 81 Никой

    14 9 Отговор
    РуZия да поиска помощ от путинофилите в България за войната в Украйна вместо сирийци. Нито един няма да се отзове от страх,зер кожата путенофилска е скъпа за курбан. Ама иначе , ела ПУТѝО да ни освободиш от фашисткото правителство в България. Безродници.
  • 82 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 83 Що бе

    11 8 Отговор

    До коментар #38 от "Бе тя Украйна":

    Офцъ,някой е длъжен да е влюбен в рашка ли?
    Хората си имат държава и искат да са част от цивилизацията,а не пропили се ватенки
  • 84 Грешно

    11 14 Отговор

    До коментар #69 от "Опонент":

    Сте се нформирали, голяма част от бежанците пътуват към Русия. Останалите украинци се радват на русите като на спасители, погледаите и независими медии предаващи от украна
  • 85 ПЛАНдемия➡ВОЙНА➡ВЕЛИКО НУЛИРАНЕ➡РОБСТВО

    7 3 Отговор

    До коментар #27 от "Анонимник":

    За ПРОСТИТУТКИТЕ винаги има работа да задоволяват нечии нужди. Първо беше ковид робството, сега е военната операция, след нея ще дойде кризата и/или тоталната дигитализация (дигитални документи, валути, здравни картони - дигитално РОБСТВО) и т.н.
  • 86 Мария

    11 9 Отговор
    Тази публикация е на принципа...продавачката чула от бабата на съученичката ми,пък тя от лелята на съседа
  • 87 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 88 геогр ширини

    8 11 Отговор
    Към днешна дата вече пушечното месо са нацитата и нищо не може да спаси хохлите . Аз не мога да разбера как могат да си помислят за спечелване на война с държава притежаваща Солцепек . Мариупол Харков и Киев и войната свършва , западенците в Луцк, Ровно , Лвов ще го чакат на входа на градовете си с хляб и сол имайки в предвид какви шматки са там .
  • 89 1917

    0 1 Отговор

    До коментар #10 от "Уууууууууу":

    вЕрвайте!!!!
  • 90 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 91 Нане

    8 8 Отговор
    странна вуйна! Едните и другите лъжат и от втория ден въобше не чета, слушам и гледам. Големия брат шамари малкия и Запада гледа сейра.
  • 92 Партия Вгъзраждани

    7 7 Отговор
    Смърт за окупаторите !

    От Кемерово бяха убити понече от 100 човека за 1 ден само .

    Коментиран от #99

  • 93 Неееее

    8 7 Отговор
    След "Свободна Европа" спрях да чета.
  • 94 Borislav Popov

    14 9 Отговор
    Украинските трактористи не могат да смогнат да извозват безаналоговата скрап, в която се превръщат безаналоговите "бронирани" москвичи на московията.
  • 95 Бас хващам,че...

    13 3 Отговор
    ...както е тръгнало-до три дни украинските войски,заедно с Бандеровците от ,,Азов",ще изтрепят цялата руска армия...!Амчи тъй де...-те са само едно пушечно месо...

    Коментиран от #112

  • 96 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 97 Ай моля Ви се Другарю...!

    14 6 Отговор
    ,,Русия е лъгала мъжете, които е изпращала да воюват срещу Украйна"
    Не подценявайте IQ-то на руските войници,пък особено нашето-на читателите...!!!
  • 98 !!!?

    12 5 Отговор
    Кремълски ВАРВАРИ !!!?
  • 99 Откъде ги видя...?!

    2 2 Отговор

    До коментар #92 от "Партия Вгъзраждани":

    От дивана ли,щтракайки по клавиатурата...?!?!
  • 100 Norcho

    7 8 Отговор
    Колко жалко ,че има хора ,като г-н Джамбазов,жалки и продажни
  • 101 Хе,хе...!

    3 4 Отговор

    До коментар #32 от "стоян георгиев":

    Че то от печен слънчоглед не поникват семки бе СтоВенчо...

    Коментиран от #140

  • 102 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 103 Баща Ви

    4 0 Отговор
    Много сте начетени в тези Факти. Всичко знаете. Ццц. Още малко и щу оправите Света.
  • 104 это не мясо

    1 1 Отговор
    это навоз.кароший навоз
  • 105 Бесен _Язовец

    4 2 Отговор
    А Джендис яде пушени пиjjки егърски
  • 106 напиши своей невесте

    1 1 Отговор
    шо приедеш грузом 200
  • 107 Пак Баща Ви

    3 3 Отговор
    От както се помня това софиянците всичко оправят. Така ни оправихте и Държавата. Не знам там с конкурс за полуидиоти ли Ви избират. Не знам дали да не взема една лопата и да Ви взимам мяри за каски. Така и така само войните са Ви в главите. Направо Ви се чудя на идиотщината.
  • 108 Шопи

    7 2 Отговор
    Абе чеченците, ако са пушечно месо там, аз съм Наполеон. Ония по тв като ги гледам ми настръхва козината...

    Коментиран от #114

  • 109 Вова

    5 5 Отговор
    Аз не мога да разбелра защо не съберат роднните(жени деца и т.н.)на путлер и всичките му придворни милиардери, парламентаристи от западна Еврпа и САЩ и не ги стоварат в Киев. Веднага ще прекратят войната и ще обесат джуджето на Червения площад.
  • 110 Покрай

    5 6 Отговор
    Автора на тези публикации станах Върл русофил
  • 111 Васил

    3 6 Отговор
    Ако Европа беше изпратила войска и техника досега всичко да е приключило. Видя се че няма единна Европа а някаква груба сглобка между племена и интереси.

    Коментиран от #133

  • 112 Укроп

    5 4 Отговор

    До коментар #95 от "Бас хващам,че...":

    Да да да! До края на седмицата укронациките се гласят за парад на червения площад!
  • 113 Rado

    1 7 Отговор
    Браво Джамбас право в очите
  • 114 Путинофил

    7 11 Отговор

    До коментар #108 от "Шопи":

    То Кадировците изпратени в Украйна са пълен провал, повечето са изколени като прасета и Кадиров е бесен защото остава без армия, техника и вече и без пари, а без руска подкрепа е пътник. Сега като се видя колко е слаба съветската армия следват конфликти в много републики и путлерските марионетки ще бъдат свалени и избити, освен ако преди това не избягат.
  • 115 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 116 Сивата чапла

    13 3 Отговор

    До коментар #15 от "Да живее Украйна":

    Чеченците помнят кой им подпали чергата.
    Затова отиват да набият канчетата на Десен сектор в Украйна, спонсорирани от същите "благодетели" демократи
  • 117 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 118 Тиро Вампиро

    5 1 Отговор
    Вие ли говорите за пушечно месо,които не сте виждали лицата на убитите американски млади хора по улиците на градове и градчета от американските войни на чужди територии?Висят на всеки стълб с големи благодарности.Има градчета в сащ осеяни с тези знаменца по главните улици.Вие нямате и грам представа за какво става въпрос,защото се опиянявате от трагедиите на хората.Тук в сащ повечето не подкрепят външната политика техния говермент.Следващия път ще добавя снимки,защото ми беше неудобно да снимам тези трагедии
  • 119 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 120 кемерово

    0 0 Отговор
    зимная вишня
  • 121 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 122 Тиро Вампиро

    4 0 Отговор
    Когато американците воюваха на изток всяка седмица превозвах ковчези от Индианаполис до Балтимор.Там има огромна военна зона,колкото малък град с улици и т.н.Там докарваха убитите млади американци вакуумирани и консервирани.Имам колеги,които са ги превозвали без да знаят,че са човешки тела и когато разбираха бягаха от тези товари.Това не се пише никъде,но има свидетели за всичката мизерия на тоя свят.който се управлява от мизерници
  • 123 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 124 Русофил

    2 7 Отговор
    „Русия представлява ужасно зрелище на страна, в която няма никакви гаранции за личността, честа и достойнството, но няма даже и полицейски порядки, има само огромни корпорации от разни служебни краци и грабители“. (Белински).
    „Русия – това е един огромен дом за умоnобъркани“. (Гипиус).
    „Тежкият руски дух няма какво да диша и не може да лети“. (Александър Блок).
    „Длъжен съм да изкажа своя печален поглед към руския човек – той има такава слаба мозъчна система, че не е способен да възприема действителността като такава. За него съществуват само думите. Неговите условни рефлекси са координирани не с действията, а с думите“. (И.П.Павлов).
    „Русия – най-мръсната, до повpъщане мерзка страна в цялата световна история. По метода на селекцията там се пръкнаха чудовищни морални уpоди, у които самите понятия Добро и Зло са обърнати наопаки. Цялата история на тази нация е потънала в ла.на и тя желае да потопи там целия свят“. (И.А.Илин).
    „Цяла вечер обикаляхме селото да търсим някой, който да ни продаде кокошка, но не намерихме. Затова пък водка имаше в изобилие. Руският човек е голяма свиHя. Да пият водка за селяните е много по-интересно, отколкото да се трудят да ловят риба в Байкал или да отглеждат добитък“. (Антон Чехов).
    „Има в руския човек безкористна любов към подлостта. Той нищо общо с това няма, но винаги ще направи гадост на ближния“. (Гогол).
    “Климатът в Русия е суров, но справедлив“. (Венедикт Ерофеев).
    „Руската държава се е настанила върху народа ка
  • 125 Тиро Вампиро

    4 2 Отговор
    И последно да добавя за незнаещите.В САЩ спряха да набират млади доброволци за военна служба заради народното недоволство.Сега използват брата на брата да бие брат си,че е по-лесно и доходно с малко напечатани пари и единия брат е готов.Ако мислите,че това е правилно,защото съм сигурен,че го мислите с това човечество е свършено
  • 126 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 127 джамбазов

    8 6 Отговор
    БОГ да пази България и нашата единствена закрилница Русия, да се помолим с Божията Помощ да оцелеем в тези трудни времена на изпитания и нашите братски народи да станат пак толкова близки както преди! СЛАВА НА РУСИЯ, ДА ЖИВЕЕ БЪЛГАРИЯ! АМИН.

    Коментиран от #137

  • 128 Един Човек

    6 2 Отговор
    Както казваше Оня индийски генерал с трудното за произнасяне име…..” това е все едно нашата армия да е на прага на Исламабад , и пакистанците да викат , че са спечелили войната!” Аз пък ще му кажа на Денис , че има достатъчно доказателства, че руските танкове вече са в Киев !!въпрос на време е оня Клоун да бъде намерен !
  • 129 4321

    5 1 Отговор

    До коментар #13 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    А тук психопати пишат статии
  • 130 Ivan

    3 4 Отговор
    Денис Джамбазов... Свободна Европа... Да, вярваме, тези не лъжат :))))))
  • 131 Надежда

    0 1 Отговор

    До коментар #3 от "Аааа":

    Че и не засъхва...
  • 132 Глупости на търкалета!

    8 3 Отговор
    Ако някой има мозък в главата, ще знае, че Русия НЯМА професионална армия! Както няма и Украйна.
    Разбира се - по време на война се лъже според ситуацията. Но докато руснаците лъжат с бога и с прилика, украинците се конкурират с македонците... Над 12 000 били жертвите от руска страна? По над 1 000 на ден? И то-всеки ден? Да бе, да...
  • 133 Ако Европа…

    2 3 Отговор

    До коментар #111 от "Васил":

    …беше изпратила войска, вече нямаше да я има на картата!!
  • 134 ПараШут

    7 3 Отговор
    Дори самият Кличко преди няколко дни заяви, че 75% от украинската армия е разгромена. На много места украински войници се бият заедно с руснаците срещу паравоенните нацистки формирования и охраняват централите. Сформират се нови военни части и от освободените територии. Загубите са едно към десет в полза на руснаците и ако са загинали 1000 души от тяхна страна, то от украинска са поне 10 хиляди, а ако са 10 хиляди смятайте , че отсреща са поне 100 хиляди. Това е реалността. Дори арабската AlJazira е много по-обективна от нашите медии. В България всички медии ни облъчват по един и същ начин. Светът не помни такава едностранчива медийна пропаганда и то в защита на едни нацистки престъпници и убийци, които са подчинили в страх цялата държава и безчинстваха години наред. Не вярвайте и на дума излъчена в България по повод на конфликта, всичко се дирижира, както се дирижират и политиците на върха на държавата ни, но всичко това ще се обърне срещу тях.
  • 135 Гост

    6 1 Отговор
    Вече не вярвам на никой! Когато аз бях войник и дадох клетва, знаех, че стане ли нужно, даваш живота си за отечеството. Войникът изпълнява заповеди и дава клетва, че ще спазва устава, това е. Щом са бойци, няма какво да им се дава обяснение. Вдигат ги и воюват, това е нормално за армията. Войника няма избор да се бие или не! Той е там за да изпълнява. Заповедите се изпълняват, иначе дисципа. Така беше по мое време наборната , носих с чест службата и благодаря на бога по време на мир.
  • 136 капана е затворен

    4 2 Отговор
    Още малко ....
  • 137 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 138 Джамби Гранта

    4 2 Отговор
    Вервайте! Джамбаза вчера се върна от мястото на сраженията! Нал тъй, Джамби?!
  • 139 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 140 стоян георгиев

    2 3 Отговор

    До коментар #101 от "Хе,хе...!":

    дрогар жалко че и тва трябва да те уча.в съветската армия слънчогледа не е бил печен.отвори на спомените на украинските или руските воиници от втората световна воина.тогава са го носили по джобовете ако си чел швеик в което искренно се съмнявам там също е описано че носят пресен слънчоглед и го чоплят при възможност!
  • 141 оня

    4 2 Отговор
    Браво бе, "украинската" "териториална защита" малко ми мяза на дебело азовско нацистче. Трябвало тия другари да ги снимат в следващата фаза на салюта, така не е сериозно. Браво и на тоя, дето е избрал снимката. Само един съвет - като ще пропагандирате позиция, поне може да спестите черните ризи на тези, които защитавате, иначе малко се обезсмислят нещата. Ма откъде пък толкова акъл... Украинска (американска), руска, всяка пропаганда си е от нагле.ци за глупа.ци.

    Коментиран от #144

  • 142 ТРОПЧО

    3 2 Отговор
    СЪМНЯВАМ СЕ ДА Е ТАКА МИ ЩО ПЕ МОЖЕ УКРАЙНА ДА СЕ СПРАВИ С ТЯХ АМИ АКО ДОИДЕ ПРОФИСИОНАЛНАТА ВОИНАТА ЩЕ СВЪРШИ УТРЕ !!!!! ЕИ ТОВА СЕ КАЗВА ЖУРНАЛИСТИЧЕСКА ПОМИЯ
  • 143 Не е фейк нюз

    2 0 Отговор

    До коментар #1 от "Ко стаа бе?":

    Има много пленени и убити руски войничета. Почти деца, които не са знаели къде отиват, докато не са им наредили да пресекат границата. Нямат никакво желание да се бият и някои от тях зарязват техниката и бягат.
  • 144 стоян георгиев

    2 0 Отговор

    До коментар #141 от "оня":

    териториалната защита дрогар е по нашенски опълчение.тва са обикновенните мъже на украина.те дават отпор на агресора и доста добре се справят.вече има маса атаки на украински партизани,а при руските десанти избиха и изловиха десанчиците.
  • 145 Ходи в Украйна

    2 3 Отговор

    До коментар #4 от "Иванушка  🇷🇺":

    В Украйна има много разфасовани и добре опечени на ламарина от танк руски войничета. Ходи яж.
  • 146 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 147 Слава на Украйна

    3 4 Отговор
    СМЪРТ НА РУСКИТЕ ФАШИСТИ И ПУТЛЕР!
  • 148 Слава на Украйна

    1 3 Отговор

    До коментар #10 от "Уууууууууу":

    Факти колко искаш путлерист долен. Всеки ден се качват нови видеа с пленени или убити руснаци.
  • 149 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 150 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 151 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 152 ГДБОП да си свърши работата!

    3 1 Отговор

    До коментар #12 от "Иван":

    Руските тролчета са се спукали от писане. Всичко което е написано от тях е лъжа. Руското командване не крие, че праща и млади войници без никакъв опит. Интернет е пълен с видеа на пленени и убити млади руснаци.
  • 153 Анка Картечарката

    5 3 Отговор
    От Фашисткият Диктатор Путлер и неговото обкръжение се чуват единствено и само,лъжи,лъжи и пак лъжи.Украинците изтрепаха над 12 000 от нашествениците и взеха стотици в плен,като многократно показваха пленени войници на врага,които твърдят,че не се знаели къде и за колко време ги пращат.И част от тях са наборни,което е в противоречие с твърденията на Кремълската сган.
  • 154 Денисе

    1 1 Отговор

    До коментар #7 от "Вермахт":

    Престани да си пишеш коментари . Купи ли два апартамента от пасквилите ти .
  • 155 Знаеш ли

    1 0 Отговор

    До коментар #24 от "Иванушка  🇷🇺":

    Какво е абдал .
  • 156 Знаеш ли

    2 0 Отговор

    До коментар #60 от "Опонент":

    Че нямаш глава на раменете , а само чайник.
  • 157 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 158 Krom

    0 1 Отговор
    Смятам, че русофилите трябва най сетне да спрат с простотиите. На всички е ясно, че в тази мръсна война умират и украински и руски момчета. На всички е ясно, че всеки ден насилие там поставя основата на една огромна ненавист която ще легне завинаги между тези два православни народа. Това е цената за безмерното его на един самозабравил се тиранин, който живее с мисълта да постави името си редом с това на Петър Първи и Екатерина Велика. Но всъщност, ще бъде поставен до Хитлер и Пол Пот. А руския народ става съучастник на Путин. Бих посъветвал русофилите да помислят и как се чувстват майките на тези руски момчета които всеки ден умират в Украйна? Дали се греят на "величието" на Путин?
  • 159 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 160 ВСЕКИ ВОЙНИК

    1 0 Отговор
    Е ПУШЕЧНО МЕСО - БЕЗ ИЗКЛЮЧЕНИЕ , ВКЛЮЧАЯ И УКРАИНСКИЯ ТЪПАК ЖЕРТВА НА ФАШИСТА ЗЕЛЕНСКИ!
  • 161 ЗАСТРЕЛЯЙ ФАШИСТ ,

    1 0 Отговор
    СТАНИ ГЕРОЙ НА РУСИЯ !
Новини по държави: