Last news in Fakti
  Тема: Украйна

9 Март, 2022 14:40 4 893 6

Преди дни Русия съобщи за 500 жертви. Какво се случва оттогава?

  • руски войници-
  • русия-
  • украйна-
  • война-
  • руска армия-
  • жертви-
  • доброволци

Преди няколко дни Москва говореше за малко под 500 убити войници, но оттогава не е давала по-нови данни

Преди дни Русия съобщи за 500 жертви. Какво се случва оттогава? - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Според украинските военни през последните няколко дни около 14 500 души са влезли в Украйна, за да се присъединят към армията и да действат в отговор на нахлуването на руската армия, съобщи ДПА.

Общо 12 000 от тях са били завърнали се украинци, които искали да се включат в усилията за национална отбрана, твърди армията. Освен това Киев очаква многобройни чужденци да се запишат като доброволци, за да формират международен легион. В изявлението генералният щаб на Украйна твърди, че руските сили са загубили повече от 12 000 войници от началото на войната на 24 февруари.

Преди няколко дни Москва говореше за малко под 500 убити войници, но оттогава не е давала по-нови данни. Киев досега не е предоставил никакви данни за загубите в собствените си редици. Вчера донецките сепаратисти съобщиха за 47 загинали от тяхна страна. По данни на украинската армия са унищожени или повредени 49 руски самолета, 81 хеликоптера и около 317 танка, но данните не могат да бъдат проверени през независим източник на информация, посочва ДПА.

Беларуси, живеещи в Украйна, сформираха военно подразделение и се готвят да се включат в битката с Русия, предаде Асошиейтед прес по-рано днес. Двайсет и шест годишният Ян Дербейко заяви пред Асошиейтед прес, че живее в Киев от ноември 2020 г., след като бил принуден да напусне Беларус, защото участвал в протестите срещу президента Александър Лукашенко. "Имах работа и планове за бъдещето, но избухна войната тук", каза Дербейко. "В този миг аз реших да остана тук. Вече загубих родината си, а сега моят нов дом е подложен на унищожение." Дербейко призова всички беларуси, "които имат останала съвест и чест", да окажат "максимална подкрепа на украинците".


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 52 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:


Публикувай
ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Story

    21 8 Отговор
    Не вярвам ни на една страна :)

  • 2 Към днешна дата

    0 0 Отговор
    „В резултат на нанесените удари по обекти на украинската военна инфраструктура бяха унищожени 2998 военни обекта“

    По време на операцията са унищожени:
    - 98 самолета;
    - 110 безпилотни летателни апарата;
    - 144 зенитно-ракетни системи;
    - 88 радиолокационни системи;
    - 1007 бронирани машини и танкове;
    - 109 реактивни системи за залпов огън;
    - 374 полеви оръдия и минохвъргачки;
    - 793 единици специални военни превозни средства.
    Само за денонощие са поразени 68 обекта, един МиГ-29, три дрона „Байрактар ​​ТБ-2”, както и една тактическа ракета „Точка-У”. Така каза руският генерал
  • 3 Тошко

    0 0 Отговор
    От Киев съобщиха за 1,300 руски донаборчета, които са загинали и още много, които да се предали доброволно!
  • 4 Тошко

    0 0 Отговор
    От Киев съобщиха за 1,300 руски донаборчета, които са загинали и още много, които да се предали доброволно! Избирам на баба ти файла бе пендьо!!!!
  • 5 Тошко

    0 0 Отговор
    От Киев съобщиха за 1,300 руски донаборчета, които са загинали и още много, които да се предали доброволно! Избирам на баба ти файла бе пендьо!!!!
  • 6 Тошко

    0 0 Отговор
    От Киев съобщиха за 1,300 руски донаборчета, които са загинали и още много, които да се предали доброволно! Избирам на баба ти файла бе пендьо!!!!
Новини по държави: