Last news in Fakti

15 Март, 2022 12:18 1 634 5

Гръцкото правителство търси начини да компенсира високите цени

  • олио-
  • гърция-
  • икономика-
  • цени-
  • високи цени-
  • стоки

Правителството е изготвило план и стратегическа схема за облекчаване на разходите

Гръцкото правителство търси начини да компенсира високите цени - 1
Снимка: Shutterstock

В Гърция се очаква спешно правителството да въведе облекчения върху цените на горивата и хранителните продукти. Опозицията настоява за временно премахване на акциза върху горивата и данъците върху храните, предаде кореспондентът на БНР.

Правителството е изготвило план и стратегическа схема за облекчаване на разходите за стоки от първа необходимост, съобщи говорителят на кабинета Иконому. Предвижда се да се връща част от акциза на горивата на потребители с ниски доходи. На практика ще се плаща реалната цена на бензина, а след това ще се връща част от сумата, с което опозицията не е съгласна и иска сваляне незабавно на високите такси и данъци върху всички видове горива.

Социалистите в парламента настояват за поставяне на таван на цените на хранителните продукти и стоките от първа необходимост. Въведените ограничения върху печалбите на търговците са без резултат и хранителните продукти ежедневно поскъпват, коментират експерти. Депутатите комунисти предлагат държавата да поеме част от цената на хляба. В същото време транспортните фирми намалиха броя на фериботите по няколко линии поради неефективност в резултат на високите цени на горивото и скъпите билети. Пътуване Солун-Атина е по-евтино със самолет, отколкото с кола.


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Оле

    5 3 Отговор
    Ако елините пак искат помощи от ЕС, накрая ще бъдат изхвърлени като боклук в казан хахахаахах
  • 2 честен ционист

    4 1 Отговор
    Начинът е един, като изкупи българските стоки и после пак Ганчо плати сметката за безплатното сувлаки, както всяко лято с дървените въглища за жълти стотинки.
  • 3 kjl

    7 0 Отговор
    Петстотин милиарда дългове и строят комунизъм. Опрощават, намалят, субсидират, компенсират, .... Това може да си го позволи тоя дето няма дългове. Тоя с 250% не може! Така че по полека.
  • 4 QR Виза

    2 0 Отговор
    Да им боднат по още 2-3 бустера и от само себе си, ще се подредят нещата, Мицотака знае, защо!
  • 5 И НАШЕТО ТЪРСИ КЪДЕ КАКВО ДА ОТКРАДНЕ

    1 0 Отговор
    КАТО ГРЪЦКОТО !
Новини по държави: