Last news in Fakti

29 Март, 2022 15:30 3 145 13

Ето какви въпроси са обсъдили Украйна и Русия на преговорите

  • украйна-
  • русия-
  • преговори-
  • турция-
  • владимир путин-
  • володимир зеленски

В момента се провеждат интензивни консултации

Ето какви въпроси са обсъдили Украйна и Русия на преговорите - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Гаранции за сигурност и организиране на прекратяване на огъня за решаване на хуманитарни проблеми са били обсъдени днес по време на преговорите в Турция между Украйна и Русия, съобщи съветник на украинския президент Володимир Зеленски, цитиран от Ройтерс.

"В момента се провеждат интензивни консултации за някои важни въпроси, най-важният от които е споразумение за международни гаранции за сигурността на Украйна, защото с това споразумение ще можем да прекратим войната - нещо, което е необходимо на Украйна", каза Михайло Подоляк, политически съветник на Зеленски, по националната телевизия, предаде БТА.

"Вторият въпрос е прекратяването на огъня, за да се решат всички хуманитарни проблеми, които са се натрупали", заяви още той. Според Подоляк друг проблем е "ескалацията на бойните действия". Той обвини Русия в "нарушаване на правилата за водене на война", но не даде подробности.


Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 15 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Кики

    44 5 Отговор
    За последните 30 години България беше тотално ограбена , както пише Христо Ботев " от наши и чужди гости" колониалната компрадорска власт разпродаде България на запада за стотинки , всички ресурси на България, злато , мед , цинк , олово, манган, ток , вода , газ , горива , фабрики са в чужди ръце .Ако някой сега нападне България, никой от обикновенните хора няма да иде да се бие за хотелите, именията и бизнеса на богатите криминали и бизнесмени и също за фабриките на западните мародери и западния банков кабал
  • 2 Въх

    9 2 Отговор
    Леле как гледа тоя... като касапин
  • 3 Иванушка  🇷🇺

    24 9 Отговор
    "...ще можем да прекратим войната - нещо, което е необходимо на Украйна..." - не дорогуша, войната няма да се прекратява след като са ви хванали в задна прашка. Свърши се с Украйната, става на Окрайна ))
  • 4 войната може да свърши, но пък

    5 0 Отговор
    Банкеръ Daily
    Общество и политика
    Разработват механизъм, по който украинци да получават ваучери за храна
    Всеки украинец, който отговаря на условията за достъп до социалната система, може да се обърне към дирекция "Социално подпомагане" по настоящия си адрес да подаде заявление, за да се прецени правото на отпускане на помощи, а те могат да бъдат еднократна в размер на 375 лева, еднократна
  • 5 Лили

    10 7 Отговор
    Войната трябва да спре незабавно.И двете страни трябва да положат максимални усилия и да направят големи компромиси, защото това е посланието и желанието на всички световни народи.Не на ужаса и убийствата !

    Коментиран от #6

  • 6 Грульо

    17 3 Отговор

    До коментар #5 от "Лили":

    На листчетата на Байдан едва ли пише това.
  • 7 Войната

    9 3 Отговор
    Няма правила. А и това в Украйна все още не е война.
  • 8 Лили

    6 21 Отговор
    До Грульо.Не подценявай Байдън.!Той също иска да спре войната, която започна агресора Путин.Ненапразно Байдън го нарече " Касапин".И този епитет му приляга най- точно и е право в целта.Един умопобъркан убиец най-вече на деца и мирни граждани.
  • 9 не разбрах

    6 2 Отговор
    "Международни гаранции за сигурноста на Украйна" това ка трябва да се разбира ...че Западът ще има право да се намесии да защити Украйна , ако Русия или друг съсед ги нападне ? За какво и е на Русия да се съгласява, все едно официално да пусне Нато в Украйна .
  • 10 Пламен

    3 8 Отговор
    Нищо не трябва да се обсъжда с русия.
    Те винаги лъжат.
    Четири месеца всеки ден повтаряха че няма да нападнат...после, вероломно в 4 вечерта, като хитлеристка германив

    Коментиран от #13

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 БЪЛГАРЧЕ

    4 0 Отговор
    Но защо САЩ и западно-европейските държави не са сред гарантите на Украйна.Явно украинците най-сетне разбраха що за демагози са управляващите в САЩ, Германия, Франция Англия и т.н.
  • 13 боил

    3 1 Отговор

    До коментар #10 от "Пламен":

    Не е вярно . Още в началото казаха , ченямат планове да нападат Украйна , но ако не се приемат тяхните изисквания за сигурноста на Русия , не изключват възможноста да се стигне до война . Това е казвано няколко пъти.
Новини по държави: