Last news in Fakti
  Тема: Украйна

29 Март, 2022 17:10 4 883 143

Зеленски: Ирпин е освободен, отблъскваме окупаторите и от Киев

  • володимир зеленски-
  • ирпин-
  • киев-
  • украйна-
  • война-
  • русия-
  • санкции-
  • нато-
  • сащ-
  • европа-
  • владимир путин

Това е безмилостна война срещу нашия народ, срещу нашите хора, срещу нашите деца

Зеленски: Ирпин е освободен, отблъскваме окупаторите и от Киев - 1
Снимка: UNIAN

Обръщение на украинския президент Володимир Зеленски:

Мъдри народе на силна държава!

Днес имаме добри новини. Нашите защитници настъпват в Киевска област, възвръщайки контрола над украинска територия. Ирпин е освободен. Много добре! Благодарен съм на всеки и всяка, който работи за този резултат. Окупаторите са изтласкани от Ирпин. Отблъскват ги и от Киев. Но все пак е рано да се говори за сигурност в тази част от областта. Боевете продължават.

Руските войски контролират северната част на Киевска област, разполагат с ресурси и жива сила. Опитват се да възстановят разбитите подразделения. Нивото на загубите им дори от 90% не е аргумент да спрат. Стотици и стотици единици изгорена и изоставена вражеска техника не ги убеждават в това, че това ще се случи с всеки.

Чернигив, Суми, Харкив, Донбас, югът на Украйна - ситуацията навсякъде остава напрегната, много трудна. Това е безмилостна война срещу нашия народ, срещу нашите хора, срещу нашите деца. Към този ден се знае, че са загинали 143 деца. Мариупол остава блокиран. Руските войски не допуснаха днес да се организира никакъв хуманитарен коридор, не допуснаха режим "тишина". Затова сега ситуацията трябва да се възприема балансирано, мъдро. Доколкото може. Без прекомерна еуфория от успеха. Но и без самонавиване. Все още ни трябва време. Все още имаме нужда от оръжия. Все още трябва да се борим, трябва да сме търпеливи. Не можем да си позволим да хабим емоциите в момента. Не можем да завишаваме очакванията. Просто да не прегорим.

Разговарях с лидерите на страните партньори. Беше много активен дипломатически ден. С премиера на Великобритания Джонсън, министър-председателя на Канада Трюдо, канцлера на Германия Шолц, министър-председателя на Италия Драги и президента на Азербайджан Илхам Алиев. Договорихме се с Великобритания за още по-голяма подкрепа за нашата отбрана и за засилване на санкциите срещу Руската федерация. Канада също така подкрепя по-строга реакция от страна на света на катастрофата, създадена от руските войски в украинските градове.

В разговор с германския канцлер Шолц също обърнах значително внимание на необходимостта от увеличаване на санкционния натиск върху Русия. Благодарих на президента на Азербайджан за хуманитарната подкрепа, оказана на Украйна, информирах за състоянието на нещата в териториите, където са влезли руски войски. Италия се съгласи да стане един от гарантите за сигурността на Украйна в съответната нова гаранционна система, която разработваме.

Утре ще продължа тази дейност. Ще говоря с други световни лидери. Ще работя с международни организации, с народите на Европа и света. Украйна не може и няма да се съгласи с пасивната санкционна позиция на някои субекти спрямо Русия. Не трябва да има никакви "замразени" пакети от санкции - тоест ако руските войски направят нещо, едва тогава ще има някакъв отговор ... Минахме през тази история миналата година, когато казахме, че са необходими силни превантивни санкции срещу Русия, за да се предотврати инвазия. Превантивният пакет не е направен. Започна пълномащабна война. Сега има много намеци и предупреждения за това, че като че ли засилването на санкциите, например под формата на ембарго върху доставките на руски петрол за Европа, ще бъдат затегнати, ако Русия използва химическо оръжие. Просто няма думи.

Помислете само до какво се сведе всичко. Чакайте химически оръжия... Ние, живите хора, трябва да чакаме... И нима всичко, което руските военни правят сега и вече са го направили, не заслужава петролно ембарго? Фосфорните бомби не заслужават? Обстрелът на химическо производство и на атомна центрарала не заслужава? За нас е важно пакетите от санкции да са достатъчно ефективни и сериозни, предвид това, което сега се прави от Руската федерация срещу Украйна.

Ако пакетите от санкции са слаби или не работят достатъчно, ако могат да бъдат заобиколени, това създава в руското ръководство опасна илюзия, че могат да продължат да си позволяват това, което правят сега. И украинците плащат за това с живота си. С хиляди животи. Затова от тази седмица създаваме група от експерти в Офиса на президента – украински и международни, които непрекъснато ще анализират санкциите наложени срещу Русия – върху какво те наистина влияят. Нашата цел е санкциите да работят както трябва. И да няма възможност да бъдат заобиколени. Това трябва да бъде целта на целия демократичен свят, без изключения. Без нито едно. През седмицата ще говоря в парламентите на страните партньори: Дания, Норвегия, Холандия, Гърция, Австралия. Важно е, че това са речи не само пред политици, това са речи пред обществата.

Пред милиони хора, които искат да чуят Украйна и са готови да я чуят, за да ѝ помогнат и да я подкрепят. Които чувстват, че се борим за общата си свобода. Един за всички хора на нашата земя. Навсякъде ще подчертавам, че никой няма право да използва живота на украинците, за да спести каквито и да било доходи в Русия или съвместно с Русия. И украинците не трябва да умират само защото някои не могат да намерят смелостта да предадат необходимото оръжие на Украйна.

Страхът винаги те прави отговорен. Ако някой се страхува от Русия, ако се страхува да вземе необходимите решения, които са важни за нас, по-специално да получим самолети, танкове, необходима артилерия, снаряди, то това прави тези хора отговорни за катастрофата, създадена от руските войски в нашите градове . Защото ако са могли да спасяват, трябваше да спасяват. Народите на Европа, народите по света определено ще ме чуят и ще ме подкрепят. А всички политици трябва сега да се замислят какво ще остане от тях, ако не отговарят на позицията на народа си.

И накрая. Вече традиционно. Точно преди да напиша този призив към вас, скъпи украинци, подписах два важни указа за награждаване на военнослужещи от Въоръжените сили на Украйна с държавни награди. По искане на нашия главнокомандващ се награждават 302 наши защитници.

Благодаря за службата на всички вас!

Слава на всички наши Герои!

Слава на Украйна!


Поставете оценка:
Оценка 2.2 от 78 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 срам и позор

    164 33 Отговор
    Какво отблъскваш, те казаха че се изтеглят...малко като Живков, който се криел, ама никой не го търсил.

    Коментиран от #18, #26, #102

  • 2 ZZZ

    150 27 Отговор
    Просто Русия се изтегли

    Коментиран от #11, #21, #24, #99

  • 3 Чегевара

    45 136 Отговор
    Смърт на фашизма !
    Слава на Украйна !

    Коментиран от #32, #40, #49, #121

  • 4 Грульо

    160 25 Отговор
    Никой не му верва вече на тоз палячо. :D
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 С Украйна е

    115 29 Отговор
    Причлючено! Биздец 😄😃😂😁
  • 7 Кирил

    29 120 Отговор
    От три дни, град Сума е деблокиран
    ВСУ достигна руската граница
    Орките отстъпват

    Коментиран от #126

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Българин

    26 104 Отговор
    Слава на Украйна
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Щерю

    32 111 Отговор

    До коментар #2 от "ZZZ":

    Отстъпва щото ядоха дървото
  • 12 честен ционист

    118 24 Отговор
    Актьорчето дори и не подозира от квартирата си във Варшава, как изпрати десетки хиляди укропчици в котела на Донбас.
  • 13 джаба

    100 20 Отговор
    тая хохла не слиза от черешата пълен мухль0
  • 14 Хайли Лайкли

    104 15 Отговор
    Щом го пише Джамбаз Нюз, значи е 100% потвърдено. Верваме му, досега всичко позна...
  • 15 Прекрасно

    78 14 Отговор
    Значи вече може да ви враме бежанците милионери, които папат за наша сметка.
  • 16 124

    99 21 Отговор
    Дрогиран главорез! Скрий се американска подлога.
  • 17 Z MAN

    69 16 Отговор
    ХОХЛАТА НЕ Е ЧОВЕК - ДАРВИН

    Коментиран от #27

  • 18 Rado

    26 84 Отговор

    До коментар #1 от "срам и позор":

    Ха Ха. Русофила винаги обръща нещата в полза на Русия. Месеци и дни преди нападението по руски медии говореха, че ако евентуално Русия нападне Украйна Киев ще бъде превзен на втория ден. Русофилите постоянно го повтаряха Киев ще падне за два дни. Но месец по-късно “Великата” руска армия се оттегля поради многото жертви. Мобилните крематориуми не смогват на руски трупове, вече използват и леярни в Беларус за горене на тела.

    Коментиран от #108

  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Гост

    66 12 Отговор
    Руски загуби от 90%ли ????/ Само с 10% от техните ли не можете да се справите? Тия цифри ми изглеждат непроверени.
  • 21 Гост

    51 9 Отговор

    До коментар #2 от "ZZZ":

    Изтегли или прегрупира?

    Коментиран от #104

  • 22 Националист

    19 77 Отговор
    Слава на Украйна. Те слагат край на фашисткия Путински режим

    Коментиран от #123

  • 23 некой си

    63 10 Отговор
    Бай дън и Бай зелен от една и съща афганска стока си шмъркат магистралките. Кат е толкова качествена стоката поръсете света с нея,че всички да сме друсан кебап,че простотията ви вече се нетрае.
  • 24 Rado

    16 64 Отговор

    До коментар #2 от "ZZZ":

    Ха Ха. Живеем 21 век, разгрома и жертвите на руската армия няма как да се скрият. Клиповете ще циркулират в интернет завинаги и руснаците рано или късно и те ще проумеят какво се е случило.

    Коментиран от #41, #46

  • 25 Чук и Гек

    54 7 Отговор
    Малко като последната му дума звучи, а? Дръжте ма, ще ги избия! Съвсем изтрещя, горкото....
  • 26 Хахахаха

    18 70 Отговор

    До коментар #1 от "срам и позор":

    Смешковци, руснаците се изтеглят, защото не могат да настъпват бе! Нямат достатъчно армия да настъпват, за това се изтеглят! Казали били, ма вие много им вярвате бееее! А, ако не се разберат сега на тези преговори, руснаците какво ще направят след като вече са изгубили позиции, а? Русия загуби войната и сега търси извиненията, вие също!

    Коментиран от #37

  • 27 Азов

    12 38 Отговор

    До коментар #17 от "Z MAN":

    После ще търсим подръжниците на фашистите русофили
  • 28 ЩЕ ВИ ПРИЗНАЯ

    19 8 Отговор
    КОГАТО ВИ ВИДЯ С ОТРЯЗАНАТА ЗЕЛКА НА КАДИРОВ КАК ИГРАЕТЕ С НЕЯ НА ФУТБОЛ

    Коментиран от #35, #103

  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Байдън

    16 45 Отговор
    Момчета продължавайте до падането на Москва
  • 32 кравите се размучаха

    54 15 Отговор

    До коментар #3 от "Чегевара":

    Украйна и фашизъм е едно и също бе ..

    Коментиран от #44

  • 33 Браво

    17 47 Отговор
    Руснаците да се прибират, че не останаха хора за парада!

    Коментиран от #125

  • 34 Тити

    13 51 Отговор
    Мачкай Кремълските гниди.
  • 35 Азжв

    3 7 Отговор

    До коментар #28 от "ЩЕ ВИ ПРИЗНАЯ":

    Скоро🤣‼
  • 36 Орка от Рашъ

    15 44 Отговор
    Голям бой ядем, ама другаря Путлер ни обеща от новите Лади без ABS, еърбег и др. екстри. Оскудация, что делать.
    Ама и на това сме доволни мъй любим мизерия.
    Урааааа, за родину за Путлеру
  • 37 СВД

    34 6 Отговор

    До коментар #26 от "Хахахаха":

    Как да нямат достатъчно армия, след като на руска територия в близост до Украйна имат почти толкова, колкото нахлуха преди месец! По официалните водещи медии го говорят, а те са много обективни.
  • 38 Някой

    54 7 Отговор
    Айде стига, бе Зеуенски!
    Руснаците казаха, че намаляват активността на действията си около Киев. Ти го изкара побеса. След 3 дни сигурно до Москва ще стигнете, а?
  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 кравите се размучаха

    38 8 Отговор

    До коментар #3 от "Чегевара":

    Украйна и фашизъм е едно и също бе ..
  • 41 Българин

    36 6 Отговор

    До коментар #24 от "Rado":

    Последен се смее този който стреля първи! това са думи на един легендарен руски генерал.
  • 42 Муахаха

    46 4 Отговор
    "Мъдри народе на силна държава"

    Нито сте мъдри щото ако бехте немаше да оставите американците да ви командват.
    Нито сте силни, имате късмет че се украинци, иначе щяха да ви изравнят със земята.
    По-добре започни така: "Тъпи народе под ръководството на клоун..."
  • 43 Хахахаха

    12 41 Отговор
    След като Зеленски продължава да си управлява, означава че Русия загуби! ТОЧКА! Защото това беше главната цел! Постигнаха ли? Не! Точка!

    Коментиран от #47, #134

  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 !!!?

    45 8 Отговор
    Фашистите пак лъжат, руснаците просто спряха действията покрай преговорите и тия наркомани се възползват, за да пуснат пореден фейк!
  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 Хахаха

    16 4 Отговор

    До коментар #43 от "Хахахаха":

    Смей се ама не ти е до смях,така че по добре си поплачи или счупи чиния да ти помине.
  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 49 Гост

    16 1 Отговор

    До коментар #3 от "Чегевара":

    Нонсенс! Не може да казваш за едно и също нещо смърт и слава!
  • 50 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 51 табсо

    39 6 Отговор

    До коментар #10 от "Тракиец 🇩🇪 🇧🇬 🇺🇦":

    Кадиров е в Мариупол..време е,,вълчите куки,,да глътнат водичка от азовско море,вземат ли братушките тва пристанище..войната бербер със зеленото човече,приключва.
  • 52 Хайде иди му вярвай на такова говеда,

    38 7 Отговор
    пратил е хора да преговарят, а този идиот се хвали, че войската му пабеждавала!? А защо преговаряш бе .едал, като си толкова силен смачкай Русия и няма нужда от преговори. Ама не ти стиска, надяваше се, че други ще се бият заради бандеровците, а вие само да лапате като прасета. Да ама не, ще увисвеш на бесилото, Русия никога няма да ви повярва, ще ви смачка!

    Коментиран от #131

  • 53 Българка

    13 52 Отговор
    Освобождаването на Ирпен и част от територии край Киев е добра новина. Но най-тежка е загубата на Мариупол, тежко е положението около и в Николаев. Нямам идея как, но вярвам, че украинците ще си възвърнат Мариупол и ще разбият блокадата около Николаев. Доброто винаги трябва да побеждава злото. А Русия на Путин е злото. Русия непредизвикано нападна украинския народ и земя. Украинците водят своята Отечествена война, но защитават и Европа.

    Коментиран от #124

  • 54 Zoro

    40 5 Отговор
    Тоя наркоман пак с глупостите си.
    Каква война срещу народа бе нацистце гнусно?
    Операцията е срещу въоръжените нацистчета като теб.
    Русия ползва под 200 хиляди състав срещу твоята велика 600 хилядна армия и ви потрошиха вече.
    Бърши сополи там като ти е толкова голяма наглостта.
  • 55 ОБЕКТИВА СЕ СМЕЕ

    6 20 Отговор
    ИНТЕРЕСНО РУ.ИЯ ГЛАВНОКОМАНДВАЩ😶КОЛКО ТАКИВА ОБРЪЩЕНИЯ ИМА КЪМ „НАРОДА” СИ И КЪМ ДРУГИТЕ НАРОДИ ПО СВЕТА😀😀😀ИЛИ СЕГА Е ЗАЕТ ДА РИСУВА КУПЮРА НА НОВАТА РУБЛА С ПЕТ НУЛИ!

    Коментиран от #65

  • 56 олеее

    36 2 Отговор
    Не при 90, при 110% загуби настъпват еуснаците. Посмали малко Зеленски, като човек те моля.
  • 57 Трезвомислещ българин

    37 3 Отговор
    Шойгу обяви разгрома на украинските ВМС и ВВС и къде ще е предстоящия голям удар на руската армия.
    Зеленски, къде ги четеш твоите новини?
  • 58 Хахаха, тоя наглец

    30 3 Отговор
    Цял свят го разбра вече... е, освен лумпените от Запада.
  • 59 така така

    30 3 Отговор
    Toя нашмъркан ли е?? Руснаците никога не са владели Киев или Ирпин.
  • 60 Хахаха

    26 3 Отговор
    Затова ли подписваш точка след точка исканията на Русия:)
  • 61 Сънува

    32 3 Отговор
    Това малко вредно зелено човече бълнува. Русия уведоми че си изтегля войските. Сега разбрахме защо, изплашили се от Зеленски. Този клоун няма спирачки. Настина ли мисли че ако Русия искаше да разруши Киев нямаше до сега града да е изравнен със земята. Имаха цел и я постигнаха, а този пудел вместо да се бие в гърдите, да наведе празната си кратуна и да млъкне, че всеки ден зависи от това какво е зобъл все нови и нови глупости ръси. Ти си за съд за това че предаде народа си алчен глупак.
  • 62 Хахахаха

    5 26 Отговор
    Толкова много постигна Путин в Украйна, че чак и Зеленски не можа да свали от власт! Хахахаха. Всичко върви по план! Голям план, няма що! Как ще оправдае загубите сега пред руснаците? Ще каже, Зеленски излезе точно момче и решихме накрая да не го сваляме! Ама можехме! Хахахаха.

    Коментиран от #68, #96

  • 63 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 64 Драк

    18 2 Отговор
    Руската армия никога не го превзема а целия.Беше взела една част от града . Тези укри стези лъжи. Как може такива нагли хора.
  • 65 Абе,

    18 2 Отговор

    До коментар #55 от "ОБЕКТИВА СЕ СМЕЕ":

    Не знам какви нули рисува,ама $ от 150 рубли,нещо стана осемдесет и малко...
  • 66 Шумен

    12 1 Отговор
    Той народа ако беше мъдър против Росия нямаше да злоратсва
  • 67 AlienMind

    12 3 Отговор
    Дениз това е специален поздрав за теб! Кадрите са от Мариупол направени от Чеченци преди няколко дена: ""youtube.com/watch?v=bVBv2nJnHvw""
  • 68 оня с магарето

    14 1 Отговор

    До коментар #62 от "Хахахаха":

    Плана е ясен,като бял ден,кое не си разбрал? Засега не са постигнали само е пълното освобождаване на Донбас,в административните им граници,но и това ще стане,кофти е че загинаха близо 100 хил.украинци

    Коментиран от #70

  • 69 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 70 Хахахаха

    4 20 Отговор

    До коментар #68 от "оня с магарето":

    Кое постигнаха? Ми тя Украйна има повече оръжие сега, от колкото преди войната! Но руснаците постигнаха, едно много важно нещо! Провериха си армията и разбраха, че не са готови за война, а само за паради! А украинската армия, вече е с опит във военни действия и е по-силна от всякога!

    Коментиран от #73, #76

  • 71 Хахахаха

    6 9 Отговор
    А какви мечти имаха еейй! Преди месец коментарите стигнаха, чак до Берлин, че и до Лондон! Мечтиии!
  • 72 Бат Кольо

    17 3 Отговор
    Този е тотален иди- т,чета и руските медии и никъде и никога не са споменавали че са превзели Ирпен,та този от кого ги е освободил,не става ясно. Днес руснаците,казаха,че отново са използвали тактиката на примамването,югозападно от херсон и са ги попилели

    Коментиран от #74

  • 73 оня с магарето

    16 4 Отговор

    До коментар #70 от "Хахахаха":

    Кво оръжие? хаха,останаха им само пушките и джавелините,хаха,станаха като талибаните,кон ,каруца

    Коментиран от #77, #107

  • 74 Хахахаха

    4 13 Отговор

    До коментар #72 от "Бат Кольо":

    Ей смешо, виж къде е Ирпен? Той е близо до границата! До вчера путинофилите пишехте, че Русия вече държи под контрол половин Украйна! Значи е близо до границата и не е превзет, а са държали половин Украйна? Вече не се чувате в лъжите си!

    Коментиран от #78

  • 75 Истинският

    13 2 Отговор
    Възход и падение на зеленото повече. Колкото и да се подмазва на Вашингтон човечето не можа да си свърши задачите поставени от Американската мафия. Скоро Памперса ще му обърне гръб.
  • 76 оня с магарето

    13 1 Отговор

    До коментар #70 от "Хахахаха":

    Егати парадите,то верно е парад с 120 хил.армия да вземеш от 45милионна държава това което искаш,Манщайн с двумилионният си вермахт,не успя толкова,колкото тия с парадната си войска,хаха
  • 77 Оня с катъра

    1 6 Отговор

    До коментар #73 от "оня с магарето":

    Над 120 пленени танка , естествено имат повече оръжие.щати острова германци всички ги снабдяват .хахаха

    Коментиран от #80

  • 78 Бат Кольо

    5 0 Отговор

    До коментар #74 от "Хахахаха":

    Ми тя продължава да ги държи,погледни си картата
  • 79 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 80 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 81 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 82 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 83 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 84 Сократ

    5 1 Отговор
    Ако Достоевски днес пишеше произведението си "Идиот", то щеше да се казва "Идиоти"
  • 85 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 86 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 87 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 88 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 89 не може да бъде

    13 2 Отговор
    Прекалил е малко с белия прах!
  • 90 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 91 big

    14 3 Отговор
    Ирпин не може да бъде освободен, т.к. не е превзет от Русия. Просто на пропагандата и трябва "голяма" победа и това вече се обявява за 3 или 4-ти път! Лъжа и дезинформация!
  • 92 Хахахаха

    3 1 Отговор
    А Зеленски не искаше в НАТО, а искаше защита и си я постигна! Ще бъде защитаван от 4 държави! За какво му е НАТО? За какво са му толкова оръжия?
  • 93 Слава

    8 4 Отговор
    На будалите че ги трепат като мухи а президента надрусан бленува ли бленува на сън
  • 94 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 95 Пацаки

    9 2 Отговор
    А бе тоя Зеления каква дрога взима? Винаги е нашмулен.
  • 96 Небой се

    5 1 Отговор

    До коментар #62 от "Хахахаха":

    Те украйнците ще му видят сметката когато анализират случилото се кол и бяла роза е задължителен подарък
  • 97 Орка се стяга за бягство

    3 9 Отговор
    Ставай страна агромная, ставай боклук пиян, гатов за паследен бяг..
    Няма нещо по подло , безмозъчно и страхливо от това на което му викате руснак! Нямат спечелена война без чужда помощ за цялото си жалко съществуване!
  • 98 Бой по ушанките !

    3 5 Отговор
    Бой! Бой! Бой!
  • 99 Червен клошар бяга към клоака масква

    3 8 Отговор

    До коментар #2 от "ZZZ":

    А защо се " изтегля", това ли беше целта 15 000 заклани орки, 30 000 изчезнали, 40 000 ранени, тавариш Путя, отлично изпълнена операция. Боклуци тъпи, нямате спечелена война!

    Коментиран от #114

  • 100 Шизофреник

    9 2 Отговор
    смешен език,смешен президент. с две думи-комик.

    Коментиран от #105

  • 101 Тука няколко путински бастуна

    3 8 Отговор
    Се правят, че са много! Цъкат та се късат!
    Че копейките свършват! Хайде към Сибир!
  • 102 Вова замина

    2 10 Отговор

    До коментар #1 от "срам и позор":

    Рубладжия смешен, изтеглят се да, ще си счупат краката от бягане към кенефа раша!
  • 103 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 104 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 105 Червен и пиян

    0 4 Отговор

    До коментар #100 от "Шизофреник":

    Да, Путя ми викат приятно ми е, имате ли цигара да ми услужите!
  • 106 КОНТРАТА

    12 1 Отговор
    Ирпин никога не е бил превземан от Руската армия. Наркомана нещо бълнува.
  • 107 Джони

    2 10 Отговор

    До коментар #73 от "оня с магарето":

    Колко сте жалки Путинофилите, как квичите когато наследниците на Златната орда го обърнаха на бяг. Украинците получиха от UK новите Starstreak и само днес над 15 летящи консерви на фашистите бяха приземени завинаги.
  • 108 ле ле

    8 3 Отговор

    До коментар #18 от "Rado":

    Стига с тези идиотщини..На 2 ден щял да падне Киев или за три дена Русия имала планове да освободи Украйна от бандеровци..Нямаше такива планове..и никой не очакваше да ги посрещат с цветя..освен в Донецк и Луганск.. Представете си България води война с Македония за да освободи братя българи от западните покрайнини..Мислите ли че местните с промити мозъци ще ни посрещнат с цветя..30 години промиване ,не остана и една гънка в мозъка..и тя последна чипирана да мрази българското..Затова Русия иска докато има шанс да въведе ред и законност в руски земи..
  • 109 ИСТОРИЯТА

    15 0 Отговор
    Зеленски във момента прилича на Хитлер във края на войната. Хитлер командваше въображаеми армии и жънеше грандиозни победи. Тези дето много му вярвате вижте има клипове как армията му се предава. Има клипове как убийците от полка Азов преоблечени като жени се опитват да бягат, как ги сабличат и под женските дрехи лъсват нацистките татуировки. На тези които сляпо вярват на американската пропаганда ще ги питам гледали ли са американският филм,, Костврни жертви,, Мислите ли че Русия дето и а такива космичедки постижения няма такива оръжия(спомнете си Сирия и онези камиони със петрол и оръжие които руснаците онищожаваха от въздуха) та мисшите ли че Путин ме знае къде се крие Зеленски и ако иска не може да го унищожи Просто не се убива сое дете дори и да е згрешило. Просто юного не вярвайте на белопрахчев Наполйончо и четете и гледайте и други сайтове не само про американските наши медии
  • 110 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 111 Grand

    6 0 Отговор
    Жамбазоффф е спомогнал за освобождаването в едно със Сюлейман Паси и Роско Плювналиеф
  • 112 ГОЛЯМ СМЯХ

    2 0 Отговор
    РУСНАЦИТЕ КАЗАХА ЧЕ СЕ ОТТЕГЛЯТ ЗА ДА РАБОТИ УКРАИНСКАТА РАДА
  • 113 Чета и се чудя

    5 0 Отговор
    Кой нормален би повярвал та този продажно нещастен артист ,жевеещ по американски сценапий
  • 114 ти да не

    2 1 Отговор

    До коментар #99 от "Червен клошар бяга към клоака масква":

    си на терен да броиш, цър.вулчо....
  • 115 Бай Добри

    5 0 Отговор
    Тоз пак са е надрусал...
  • 116 Бай Добри

    4 0 Отговор
    Пак са е надрусал тоз...
  • 117 Бай Добри

    3 0 Отговор
    Пак са е надрусал тоз...
  • 118 Бай Добри

    3 0 Отговор
    Надрусан е пак
  • 119 Бай Добри

    3 0 Отговор
    Надрусан е пак
  • 120 Бай Добри

    4 0 Отговор
    Напудрен пак,тоз...
  • 121 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 122 Нещо

    4 0 Отговор

    До коментар #10 от "Тракиец 🇩🇪 🇧🇬 🇺🇦":

    Нещо май са омота, комунисти, фашисти евреи... мале, мъка!!! Пийни си още малко белина против ковид и разум и си лягай🤕
  • 123 ваксиниран срещу фашистка чумата

    6 0 Отговор

    До коментар #22 от "Националист":

    Единствения фашистки режим в момента В СВЕТА се намира в Киев и един палячо му е фюрера.
    Гледайте в тубата има вида как тоя запъртък и войските му се кичат със свастики и черепи....
    Какво повече да кажеш...
    След време поддружницитв му ще реват надупени, ама дано не е късно...
  • 124 Толуп Трети

    3 0 Отговор

    До коментар #53 от "Българка":

    Само с опорни точки война не се печели, ама матряла няма акъл за повече
  • 125 Аз съм

    2 0 Отговор

    До коментар #33 от "Браво":

    Ти продължавай да си лаеш още малко и ще видиш дали са останали хора в Русия
  • 126 Аз съм

    2 0 Отговор

    До коментар #7 от "Кирил":

    Мечтай си!
  • 127 Зоро

    3 1 Отговор
    Сега ревеш за децата на Украйна???Къде беше когато убиваха децата на Донбас и Луганск???Децата на цялата Украйна ги убиваш ЛИЧНО ТИ .Твоята политика доведе народа на Украйна до ПЪЛНА КАТАСТРОФА Сега и украинските жени направи на западни про.....тки за без пари.Каква ще бъде следващата твоя идея за ПЪЛНОТО УНИЩОЖЕНИЕ НА УКРАЙНА,КАВИ ДЕЦА ЩЕ РАСТЪТ СЛЕД ТОВА?? КАКВО БЪДЕТЕ ЩЕ ИМА ЗА ТОЗИ НАРОД,СЛЕД ТОЗИ ГЕНОЦИД??

    Коментиран от #130

  • 128 Да бее.

    3 1 Отговор
    Хехехехехе .. Тоя зеления ме разсмива стабилно.
  • 129 Орт

    0 0 Отговор
    Орките са дошли в вашата държава,вие не сте ги канили.Затова унищожение.
  • 130 Орт

    0 1 Отговор

    До коментар #127 от "Зоро":

    За осем дни са убити повече деца в Украина,отколкото твърдите,че са убити в Донбас,който е част от тази държава,е сега налочи ли се?
  • 131 Орт

    0 1 Отговор

    До коментар #52 от "Хайде иди му вярвай на такова говеда,":

    Защото го е грижа за хората ме ,бе орка ,.
  • 132 васик атанасова

    2 0 Отговор
    глупак вземи и узрей
    руснаците сами си заминават А ТОЙ ГИ ОТБЛЪСКВАЛ
    о мале леле
    зелен домат циркаджия клоун на батерии
  • 133 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 134 Рус

    1 0 Отговор

    До коментар #43 от "Хахахаха":

    Неуловимият Джо е неуловим, защото никой не се нуждае от него
  • 135 Spectator

    1 0 Отговор
    Третото предсказание на Фатима, 10-те тайни предсказания в Меджугорие, Ванга:
    "Сатаната е слязъл на земята и е е завладял Запада. Русия (Изтока) ще унищожи Запада и християнството ще победи Сатаната".
    На 25-ти март папа Франциск проведе меса за Божията Майка от Фатима в Сан Виторио за Русия и Украйна и сподели третата тайна на Фатима, чули ли сте нещо за това? Не? Ами благодарете на западните медии.
  • 136 124

    3 1 Отговор
    Истината винаги е на обратния плюс на казаното от САЩ Слугинаж... Истерията, лъжите, цензурата, дезинформацията само го доказват...

    Цинизмът им на "борци за свобода" прикрива реалните им действия на подпалвачи на конфликтите по света.
  • 137 124

    3 1 Отговор
    Този корумпиран и инсталиран от САЩ неонацист е заплаха за собствения си народ и слуга на американските интереси. Които нямат нищо общо с добруването на Украйна...
  • 138 Копейкин

    1 2 Отговор
    Cмъpт за окупаторите
  • 139 Ха ха ха ха ха ха ха

    1 2 Отговор
    Най смешните тролове са се събрали тук. От целия свят само 4 държаваи подкрепят Русия и една от тях е Северна Корея.
  • 140 Жалка работа

    1 0 Отговор
    Клоунът си е клоун!
  • 141 боцко

    0 0 Отговор
    Айдееее, Бандерите изтепаха рибетата покрай Днепър, или ......!?
  • 142 боцко

    0 0 Отговор
    А онези кадри,... Видяхте ли ги!??
  • 143 Войска около Киев се дръпна от едно

    1 0 Отговор
    Предградие, отидоха да затворят "Чувала" в, който е затворена групировката, която трябваше, да превземе Донбас!! До 2-3дни тази групировка ще бъде ликвидирана!! За Това е тоя РЕВ на нашите проскубаните Ястреби!?
Новини по държави: