Last news in Fakti
  Тема: Украйна

29 Март, 2022 22:55 4 723 92

Русия: Днес в Истанбул направихме две важни стъпки

  • истанбул-
  • турция-
  • русия-
  • украйна-
  • война-
  • владимир медински

Русия вижда в състоялата се днес среща път към компромис

Русия: Днес в Истанбул направихме две важни стъпки - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Ръководителят на руската делегация на преговорите с Украйна Владимир Медински, който е и помощник на президента Владимир Путин, посочи днес в интервю за телевизия Ар Ти, че е необходимо да се измине още дълъг път, за да се подготви договор между Москва и Киев при взаимно приемливи условия, предаде ТАСС, съобщи БТА.

Медински каза, че вижда в състоялата се днес среща стъпка към компромис, предаде Асошиейтед прес. По думите му Русия вижда в украинските предложения, направени днес на срещата в Истанбул, "стъпка към сближаване на позициите и ясен положителен факт". Медински добави, че Русия е направила "две значими стъпки към мира" по време на разговорите: първо, съгласявайки се да намали военната си активност около украинската столица Киев и северния украински град Чернигов; и второ с това, че се е съгласила на евентуална среща между руския президент Владимир Путин и украинския му колега Володимир Зеленски в момент, когато бъдещ мирен договор стане готов за подписване.

Още новини от Украйна

"Втора голяма стъпка от наша страна е свързана с провеждането на среща на най-високо ниво в момента на парафирането от външните министри на подготвения договор. Ние обаче трябва да подготвим този договор при взаимно приеливи условия и е необходимо да се измине още дълъг път", каза днес Медински. Постепенната военна деескалация на киевското и черниговското направление обаче не означава прекратяване на огъня, а отразява стремежа на Русия постепенно да се стигне до деескалация поне на тези две направления, уточни ръководителят на руската делегация.

Деескалацията на киевското направление е необходима включително заради това, че в Киев се намират хората, които трябва да вземат решения, каза Медински. "Първата стъпка засяга постепенната военна деескалация на две основни направления - киевското и черниговското . . . Разбираме, че в Киев се намират хората, които трябва да вземат решения и затова не искаме да подлагаме този град на допълнителни рискове", каза ръководителят на руската делегация пред телевизия Ар Ти. По-рано след срещата между делегациите на Москва и Киев в Истанбул Медински съобщи, че Русия е получила от Украйна писмени предложения за евентуален договор между двете страни, припомня ТАСС.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 30 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Госあ

    33 73 Отговор
    рушнягите видяха, че в Киев не не могат да влязат и да го разрушат целия. Пращайте оръжие на украинците и сами ще изгонят орките от територията на Европа.

    Коментиран от #32, #35, #37

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Едната

    55 19 Отговор
    е ,че ,нациска укрия вече не съществува :)
  • 5 Б А Й Х @ Й ‼️

    65 16 Отговор
    Украйна разбра , че НАТО не мисли да ги приема несериозно ‼️ Крим няма да си върнат‼️ и вече правят предложения , близки до белия флаг ‼️
  • 6 Hoho Boho

    34 16 Отговор
    Русия е струпала нови 150 000 войници по границите с Украйна, но преговаря за мирно споразумение..
    Майтап? Нали?

    Коментиран от #10

  • 7 Б А Й Х @ Й ‼️

    31 4 Отговор

    До коментар #3 от "стоян георгиев":

    Потърси какви предложения правят укрите преди да избягат от Турция ‼️

    Коментиран от #14

  • 8 хаха

    32 52 Отговор
    русия така яде бабека в украйна че чак се задави. отиде имиджа на мечето. счупиха му зъбките/ то повече няма да прави така

    Коментиран от #17, #58

  • 9 Иво Андонов:

    17 38 Отговор
    Русофил не се раждаш Росене, русофил умираш. Демек клоун
  • 10 Б А Й Х @ Й ‼️

    19 9 Отговор

    До коментар #6 от "Hoho Boho":

    Не, просто предлага след забраната на V,Z да забранят
    V-ладимир
    Z-еленски
    ‼️‼️‼️
  • 11 ужас

    16 11 Отговор
    Медински повече може да не помирише преговори. Сам си произнесе присъдата. Нямаше мандат да обсъжда тези въпроси.

    Коментиран от #48

  • 12 44магнум

    42 8 Отговор
    Те докато се намъдрят да подписват, нацитата ще бъдат очистени.
    Даже и да се предават, ако се види татуировка на някоя наци банда, дават фира на място и така трябва, а не да ги хранят и лекуват, не заслужават нацитата това!
    А дано им дойде акъла на останалите, че да си наци нито е модно нито голямо геройство, а ще си получиш наказанието.
    И слава на България!
    А не на някаква си измислена украйна..
  • 13 Госあ

    12 39 Отговор
    Не знам Китай какви договори имат с рушнягите, но трябва да дадат зелена светлина на НАТО да влезе и да освободи Украйна от орките ! Това е единствената причина убийците на жени и деца да са още в Украйна. Ам-Гъл няма да започне ядрена война, ако не тръгнат към кочината му. Това е от ясно по ясно.

    Коментиран от #19

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 С др думи

    25 3 Отговор
    Нищо съществено. Ще се махнат от столицата и ще се концентрират на изток и юг. А зЗеленски да се оправя със столицата и кризата...

    Коментиран от #18

  • 16 Дойчо

    31 9 Отговор
    те ще се разберът, но ние, ние сме зле. Ни руснаците ни уважават, нито ЕС и НАТО ни вярва. Ние сме най-зле. Ако ни теглят един шут от тези организации, такъв глад ще настъпи тука, зе зак не ми се мисли. Засега успиваме и двете страни, но някой ден ще дойде и напият ред и тогава тежко ни горко. С нашите овчи хитрости нищо добро не ни чака. Дано не излезна прав.
  • 17 Внос/Износ

    6 4 Отговор

    До коментар #8 от "хаха":

    Или си Глупав, или така ти изнася!

    Коментиран от #67

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 SCH JVLIVS II

    5 16 Отговор

    До коментар #13 от "Госあ":

    Китай имат бизнес отношение с Русия, какво да се месят с един народ където пиенето няма граница нали знаеш за фаталните редове:

    „Реших да забраня търговията на водка завинаги в Русия.“

    от цар Николай II, до неговия любим чичо 🙂познатата Японско-руска война,„Япония не победи в тази война. Победата е за алкохола.“Още Наполеон споделя, че руснаците често прекарвали времето си в целодневно консумиране на алкохол. Немският кайзер Вилхелм II по-късно ще признае, че следващата голяма война ще бъде спечелена от армията, която консумира най-малко алкохол. Дори не е подозирал колко точно е бил прав ...

    Коментиран от #23, #41

  • 20 Рошко

    5 0 Отговор
    Писа тв ар те, "санкционираната" предаде тасс каза бта че и излъчиха асошейтед прес та четем във факти новината,
  • 21 44магнум

    25 2 Отговор

    До коментар #14 от "стоян георгиев":

    Ти пак не си разбрал.
    Какъв референдум в украйна за Крим и Донбас????
    Референдума в Крим мина отдавна.
    И в Донбас минаха референдуми.
    Ти си спал нещо последните 8 години.
    В добавка ще се измъкнат от окупацията на хунтата в киеф и южните области.
  • 22 Рашка с чашка

    14 26 Отговор
    Истината е че Путин се чуди как да се измъкне от глупавата авантюра в която се забърка. Върха на тъпотията беше че към Запада бягали нацистите, а нормалните бягали към Русия. Значи четири милиона жени и деца са нацисти,а по малко от сто хиляди са единствените нормални украинци.

    Коментиран от #49

  • 23 Госあ

    13 23 Отговор

    До коментар #19 от "SCH JVLIVS II":

    Японците потапят гимиите на рушнягите за седмица. Просто са некачествени, а командирите тъпи. Алкохола им е най малкия проблем. Глупави и зли са рушнягите. Точно това е проблема, че отношенията Китай - Русия не са бизнес отношения, руснаците са бедни и мизерни и нищо не могат да предложат. Газта към Китай е смешно количество. Военни са отношенията, точно това е проблема.

    Коментиран от #24

  • 24 SCH JVLIVS II

    10 22 Отговор

    До коментар #23 от "Госあ":

    Вече сме друга ера истина е ,Путин живее в едно време на велика Русия а народа му не знае какво става заради водката ако не пиеха Путин нямаше да е още на власт и нямаше да я има тази война. А Китай са мъдри хора не мисля че биха си губили времето с приказки ...то с руснака пръчка само

    Коментиран от #29

  • 25 Лъжи, лъжи ...

    14 25 Отговор
    На кремълските бандити не трябва да се вярва. Докато не се разпадне РФ кочината на съставните и федерации бой !
  • 26 !!!?

    12 19 Отговор
    Това е имитация на преговори от страна на Кремълските фашисти за печелене на време за да направят попълнения на варварските си пълчища и да приспят съпротивата на украинците, както и за вътрешна употреба за успокояване на мжика !!!?
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 !!!?

    14 18 Отговор
    ДОКАЗАН ЛЪЖЕЦ !!!?

    Коментиран от #65

  • 29 Госあ

    9 23 Отговор

    До коментар #24 от "SCH JVLIVS II":

    Не подценявай емиграцията. Всички руснаци с акъл в главата се изнесоха от оня шериат. Това стана и в България. Така беше и с китайците по времето на болшевишката напаст - цялата интелигенция се изнесе. Не случайно във всяка “американска” научна статия все още има поне по един китаец, а форумните вирусолози едва ли знаят, че освен Монтание по ХИВ са работили още трима и първият човек, който успява да го изолира е китайка. В САЩ, разбира се.

    Коментиран от #33, #79

  • 30 Boва

    19 1 Отговор
    Телевизията е RT и пр.о.с.тите от ЕС я цензурирахте, пък сега цитирате тяхните интервюта.
  • 31 НЕ МЕ ИЗТРИВАЙ

    3 27 Отговор
    МОЕТО МНЕНИЕ Е ЧЕ ЕРДОГАН И ПУТИН ТРЯБВА ДА БЪДАТ В ЗАТВОР СТРОГ РЕЖИМ ДО ЖИВОТ
  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Ха ха

    16 1 Отговор

    До коментар #29 от "Госあ":

    Не се и съмнявам ,че ХИВ за първи път е бил изолиран в САЩ.А китайци там има още от времето на Димящия кон- първите парни локомотиви,още е имало и индианци тук таме.

    Коментиран от #36

  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 Ха ха

    21 1 Отговор

    До коментар #2 от "Госあ":

    А укрите са си добре на Златните.После до Банско ще отскокнат.А войната я оставиха за такива като теб,водени от Паситу и Плевнелиева.
  • 36 Госあ

    3 11 Отговор

    До коментар #33 от "Ха ха":

    Да де, само че в единия случай са били бачкатори, а в другия учени, които врабчеловците прогониха. Същата работа като у расия. Много ясно, че ще го изолират в САЩ, в расия само го разнасят
  • 37 А50

    15 6 Отговор

    До коментар #2 от "Госあ":

    Украинците са руснаци, е това спира руснаците към безмилостно превземане. А и кога си чул, че искат да превземат Киев или Украйна. Най-голямата грешка на укрите ще е ако си помислят, че проявата на сговорчивост е слабост в Русия. И в Сирия няколко пъти беше намалявано напрежението, докато си надигнат носа плъховете, и последва утилизацията им.

    Коментиран от #44, #46

  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 Висоцки

    4 11 Отговор
    На Путин може да се повярва само като му се види гърба
  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 Верно ли?

    9 0 Отговор

    До коментар #19 от "SCH JVLIVS II":

    Значи есесовците са пиели повече и от руснаците.Не знаех,че затова са загубили войната.
  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 Hoho Boho

    8 12 Отговор

    До коментар #37 от "А50":

    Брато, ами Путин бомби предимно руски украинци в Украйна бре... и ги убива

    Коментиран от #53

  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 49 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 50 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 51 Ту-160

    12 4 Отговор
    Тези преговори ми приличат на едни други с Япония. Още няма мирен договор и решение на териториите въпроси. Русия няма да спре докато не получи своето, за съжаление на невинните жертви. Нацистите не са невинни жертви! За Русия вече няма икономически санкции който да я спрат, а във военно отношение никога не са и можели.
  • 52 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 53 А50

    8 5 Отговор

    До коментар #44 от "Hoho Boho":

    Хахо Бахо, никой който е сложил оръжие не е мародерстван. Удрят основно казарми и учебни центрове с ваще западни инструктори, изисква го денацификацията и денатовизацията.

    Коментиран от #69

  • 54 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 55 Иван

    2 2 Отговор

    До коментар #52 от "Госあ":

    След Украйна-Израел, Полша, Турция, Германия, САЩ, Канада, Балтика, Норвегия, Дания, Холандия, Белгия.........че и Гърция.

    Коментиран от #57

  • 56 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 57 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 58 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 59 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 60 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    6 1 Отговор
    ДАНО настъпи МИР
  • 61 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 62 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 63 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 64 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 65 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 66 ха ха

    6 12 Отговор
    Цял свят се чуди как да изкара лудото жуже да изглежда победител. От 5 дни се окопават при Киев и днес видите ли отстъпки правели... По-добре си съберете войската от южния фронт да не ви обърнат в бяг и край Миколаев.
  • 67 Топчо

    6 9 Отговор

    До коментар #17 от "Внос/Износ":

    Защо да е глупав? Точно така е положението- бързата им тридневна "спец операция" се проточи множко. А за да излезе с достойнство от ситуацията Путин се прави на великодушен.
  • 68 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 69 Hoho Boho

    8 5 Отговор

    До коментар #53 от "А50":

    Ето ги двата поста
    Моят:
    "Брато, ами Путин бомби предимно руски украинци в Украйна бре... и ги убива"
    И твоят:
    "Хахо Бахо, никой който е сложил оръжие не е мародерстван. Удрят основно казарми и учебни центрове с ваще западни инструктори, изисква го денацификацията и денатовизацията."
    --
    ЗАЩО ТРЯБВА ДА СЛОЖАТ ОРЪЖИЕ?
    ЗА ДА НЕ ГИ БОМБИ ПУТИН ЛИ?
    А АКО НЕ ИСКАТ - ПУТИН Е В ПРАВОТО СИ ДА УБИВА УКРАИНСКИ РУСНАЦИ?

    ТОВА ЛИ КАЗВАШ?
  • 70 Зеленски:

    8 6 Отговор
    "Сега има много намеци, че ако Русия понечи да ползва химически оръжия, ще бъдат въведени по-строги санкции, като ембарго върху доставките на руски петрол за Европа. Просто нямам думи.

    Ние, хората, които сме живи, трябва да чакаме. Нима всичко, което руската армия е направила досега, не е достойно за петролно ембарго?

    Касетъчните бомби не го ли заслужават? Обстрелването на завод за химикали и атомната ни електроцентрала не го гарантира?", попита президентът.

    "Украинците не трябва да умират, само защото някой не може да намери достатъчно смелост да ни помогне с нужното ни оръжие. Страхът винаги те прави съучастник", каза още Зеленски.
  • 71 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 72 Дано

    10 2 Отговор
    Още един двама лидери като Путин в света и на тия, дето не могат да се самопроизвеждат, ще се промени. Че то родител1 и родител2 вижте какви безумия творят по форумите.
  • 73 Еми

    5 8 Отговор
    Ще си заминават рашките.Не ги посрещнаха,както си мислеха.Те си мислят, че по приказките на Сидеров,Копейкин Шаренкова ,и ние ги обичаме.Напразно си даваха"валутата"
  • 74 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 75 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 76 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 77 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 78 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 79 Мхм

    2 0 Отговор

    До коментар #29 от "Госあ":

    Дрън дрън
  • 80 Помним

    6 3 Отговор
    Гледах ей сега един стар запис на Зеленски от 2014 година.
    Ако някой го е гледал, там той пише писмо на свои роднини в Русия, много успешно, много вярно, само че тогава той говори абсолютно обраното на това, което говори тогава. И цялата зала се смее, на втория му брак с Вадик, щото нали украинците са вече европейци, на американските инструктори на всяка крачка в Киев, на това, че учи английски, за да забрави руския, за това, че запалатат му е малка, но не е проблем, защото са им разрешили да вземат имуществото на руснаците, или как прави физзарядка на балкона, от сърцето към слънцето и следва хитлеристкия поздрав,
    за дъщеря си Харпина, която преди се казвала Александър, за техния президент, за най-главния, най-най-главния, Барак Обама, за това, че им е обещал да влязат в НАТО, засега само като прихастня, не зная какво значи тази дума, но всички се смееха в залата,
    съобщава в писмото, че живее добре, поне засега е жив, че ще става о-добре, защото вече три седмици е приет при бандеровците, а как иначе, иначе в Украйна не можеш да направиш кариера, или за главния бандеровец Коломойски, който забранил да се взема имуществото на евреите, само на руските .............. и така нататък, и така нататък ..... хумор 2014, има го в тубата. .................... А днес?Кой е днес Зеленски?

    Коментиран от #81

  • 81 Помним

    3 0 Отговор

    До коментар #80 от "Помним":

    Ще си го запаметя, да ви го пусна пак, че не ми с еслуша повече зеленски, макар и от 2104
  • 82 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 83 небрежнев

    3 6 Отговор
    Материалите щети от руските разрушения в Украйна са за около 1 трилион долара. Русия не може да плати такива репарации. Жужака ще изтрезнее като види сметката.
  • 84 Сорос

    4 1 Отговор
    СЛЕД ПРЕВРАТА 2014, НАПЪЛНО НОРМАЛНО ЗА НАЦИСТИТЕ ОТ ISIS , ТОВА Е ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЙНА, КОЯТО ПРОСТИТЕ КИРЕТА Я ПОДКРЕПЯТ. "СЛОВА УХАНИ.."
  • 85 Рослямист

    2 6 Отговор
    Росиюшка отиде на кино, но в киното освен нея няма никой друг. Кофти филм!
  • 86 искандер

    2 0 Отговор
    Глупости!
  • 87 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 88 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 89 Психолог

    2 0 Отговор
    При Путин заден ход няма!

    Коментиран от #91

  • 90 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 91 Путя с галошите

    0 0 Отговор

    До коментар #89 от "Психолог":

    Подлога пълна, той е на задна от как го сложиха в клоаката кремль! Дано го държат още малко да разсипе поне цел пусистан. Мачкай Путя, измори тия пияни орки, малко остана
  • 92 МаниМани

    0 0 Отговор
    Преди да зяпочнст преговорите се заявяваше че имат съгладие за 4 от 6 точки. Изглежда и за осраналите 2 имат надежда за разбиратество.
    Съгласието с предишните преговори бе по следните точки. 1 Украина няма да кандидатства в НАТО. 2 Руският език ще се използва. 3 Обезоръжаване. 4 Премахване на фашиските групи.
Новини по държави: