Тема: Украйна

7 Април, 2022 22:55 8 196 36

Вижте какво предложи Турция на Русия и Украйна

  • истанбул-
  • турция-
  • украйна-
  • русия-
  • преговори-
  • мевлют чавушоглу

И двете страни гледат положително на среща в Турция

Вижте какво предложи Турция на Русия и Украйна - 1
Снимка: Shutterstock

Турският външен министър Мевлют Чавушоглу заяви днес, че е казал на украинския си колега Дмитро Кулеба, че мирните преговори с Русия в бъдеще могат да се проведат в Турция, предаде Ройтерс.

Чавушоглу е заявил това пред журналисти след срещата на министрите на външните работи на страните от НАТО в Брюксел. Турският външен министър е посочил, че и двете страни гледат положително на среща в Турция, съобщава турският телевизионен канал НТВ, предаде NOVA.

Още новини от Украйна

Чавушоглу е изтъкнал, че има два възможни сценария. Единият е първо да се срещнат министрите на външните работи на двете страни, а след това да се срещнат лидерите. Вторият сценарий е външните министри и президентите да се съберат едновременно на среща. И в двата случая искаме евентуалните преговори да се проведат в Турция, е заявил Чавушоглу.


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 28 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Faradey

    43 27 Отговор
    Договор няма да има. Хохлите нарушиха минските споразумения и вече не може да им се вярва. Пълна капитолация. Още повече, че Окрайна остава без енергия и не може много да преговаря.

    Коментиран от #6, #9

  • 2 До края на месеца Х'У'Й'ЛО ще обяви

    35 16 Отговор
    КАПИТУЛАЦИЯ!
    ГЛЕДАЙТЕ ВНИМАТЕЛНО
  • 3 Мамул

    45 25 Отговор
    Това е просто жест на Русия към Турция. Войната е между Русия и САЩ. Украйна е само плацдарм. Територия населена с хора които е добре да умрат за Америка.

    Коментиран от #10

  • 4 Vladimir

    30 15 Отговор
    Хохлите от каква позиция могат да имат претенции в договора за мир ?

    Коментиран от #7, #8, #14

  • 5 Унижението за Русия и Пу'тик е

    32 38 Отговор
    НЕЧОВЕШКО! А за жалката руска армия- ПОЗОРНО!
    Е , просто си намериха Майстора
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Как като какви

    9 9 Отговор

    До коментар #4 от "Vladimir":

    Като победители естествено
  • 8 Обективен

    20 9 Отговор

    До коментар #4 от "Vladimir":

    Просто разкриха ОРКИТЕ тотално.
    Разбиха ги на всички фронтове
  • 9 Вова

    15 12 Отговор

    До коментар #1 от "Faradey":

    Без коя точно енергия остава? Газовите връзки работят. Електроенергията е гарантирана от ENTSO-E, а и централите им работят.

    Дефинирай по-прецизно заявлението си, гълъб ти мой.

    Коментиран от #26

  • 10 Ал Бунди

    28 33 Отговор

    До коментар #3 от "Мамул":

    Такъв бърз крах не, ами катастрофа, не е преживявала Нито една армия в световната история. Браво на Украинците. Показаха на света как се води и побеждава срещу многократно по-силен враг в една съвременна война. Доказа се, че вече тактиките на безумни атаки на огромни войскови съединенния вече не работят. Сега война се води с малки, мобилни групи, отлично снабдени с най-модерна техника. Нанасяне на бърз, светкавичен удар по техниката на врага и бързо оттегляне на безопасна дистанция/ С тази тактика Укрите разказаха играта на пълчищата безмозъчни орки, влезли в чужда страна без никаква идея защо са там. Като оставим настрана грабежите на телевизори, тигани и юргани, убийствата и изнасилванията.Не може да се нарече армия една сбирщина от елементи, чиято мозъчна дейноСт се разпростира до удовлетворяване на елементарните биологични дейносри. ФАКТ ... А сега след такова дране, Путлер има само един изход- да подпише пълна и безусловма капитулация. Да изплати репарации за щетите които нанесе, да върне Крим Донбас и Луганск на законните им притежатели, да разпусне РФ, след което да налапа дулото на личното си оръжие. А тъжния кон Лавров да се разседлае и да се натири на свободна паша в Мъртвите Сибирски Полета.

    Коментиран от #23, #28

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Източна ромелия

    23 25 Отговор
    До два месеца няма да има Окрайна, ще бъд поделена между Русия, Полша, Унгария, Румъния и Беларус

    Коментиран от #16, #18

  • 13 ужас

    21 21 Отговор
    Среща ще има само за подписване на украинската капитулация. Стига сте ни баламосвали.

    Коментиран от #15

  • 14 Вова

    14 17 Отговор

    До коментар #4 от "Vladimir":

    От позицията на победител в една война, започната от друг.

    Ох, да се свършва вече, че парите, предвидени за репарации, се изчерпаха. Всеки ден от тук нататък ще трябва да взимам от народа ми, за да платя за разрушенията и убийствата, които моите хулигани извършват.

    Не армия, а анархия съм имал!
  • 15 Вова

    11 8 Отговор

    До коментар #13 от "ужас":

    Нали не съм обявил война? Кой да капитулира?

    Напомням!!! ОПОРКИТЕ ДА СЕ СПАЗВАТ СТРИКТНО!
  • 16 Гарабед

    15 10 Отговор

    До коментар #12 от "Източна ромелия":

    Възможно ако руснаците разрешат. Володимир Зеленски скоро ще търси помощ от Кремъл.

    Коментиран от #21

  • 17 сульо пулев

    8 11 Отговор
    На Путин явно много му харесва кончината на дучето
  • 18 Вова

    11 5 Отговор

    До коментар #12 от "Източна ромелия":

    Ами не, ама нищо... Да се мечтае не е вредно. Целта е да няма Руска федерация. Останалото са косвени щети от приятелски огън.

    Улавливаеш?
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 В.В.П.

    13 10 Отговор
    Никво преговори няма да има ..Господарят от бялата къща не иска..Иска да умират хора и да е виновен Путин .Ясно е ,че във война умират хора ,затова е войната ,,За да умрат повече хора,от нормалното ежедневие .И от Ковид умряха 10 млн ,Файзера ,се мъчи да им помага,.Всичко е запланувано. НИТО ЕДИН УКРОП НЕ Е УМРЯЛ .Русия има загуби на една четвърт от армията. .Фантастично ..Почва друга фаза..Идват свежи поляци да атакуват Белорусия
  • 21 Вова

    6 5 Отговор

    До коментар #16 от "Гарабед":

    Емисарите ми цял ден са по студия да обясняват, че не съм в позиция да забранявам или разрешавам каквото и да е.

    Но на Елизавета троловете са наясно с всичко. Голубчики мои!
  • 22 Иванушка 🇷🇺

    14 11 Отговор
    И какво ще предложи Русия на тази среща, като не е в ситуация да предлага ? Какво въобще постигна Русия в Украйна ??? Обяснете моля ?

    Коментиран от #25

  • 23 ФИЛАНТРОП ОТ ФИЛИПИНИТЕ

    4 8 Отговор

    До коментар #10 от "Ал Бунди":

    ПИЧ,МНОГО СИ МИЛОСТИВ КЪМ ТИЯ(......)(РУ.ЦИ)АМА АЙДЕ НЕКА ДА ОСТАНЕ НЯКОЙ ДА ИМА ДА РАЗКАЗВА НА ВНУЦИ КАК КАТО НЕ СЛУШАШ ...................😕😕😕😢😢😢
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Вова

    10 9 Отговор

    До коментар #22 от "Иванушка 🇷🇺":

    Как какво постигна? Много постигна. Пълен провал в операцията. Щетите на украинска територия са съвсем приемливи, на фона на имиджовите загуби на Руската федерация. Даде ясно да се покаже, че няма ефективна армия. Показа на света, че е слаб стратег и за пореден път населението й страда от автократични решения на самозабравил се лидер с болни амбиции.

    Какво може да предложи? Безусловно изтегляне от всички украински територии. Съд за военнопрестъпниците. Изплащане на репарации в пълен обем и в кратки срокове. Останалото ще се случи във времето.

    Коментиран от #27

  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Иванушка 🇷🇺

    8 4 Отговор

    До коментар #25 от "Вова":

    "...Пълен провал в операцията...." - следя и руски източници, споменават за напълно унищожена укро-армия и техника. Проблема е че Запада много бързо ще я възстанови и подмени с напълно нова техника.
    В пълен ШОК и ступор съм от руската ПРОСТОТИЯ и май в Кремъл също. Трети ден на фронта НИЩО, дали руснаците свършиха Калибрите, Кинжалите и Цирконите ? КОШМАР в най-лошия си вид за Путин. Сигурно много му се иска да върне времето назад преди самоубийството на Русия. Предстоят интересни за зрителите дни и тежки за действащите страни.

    Коментиран от #29

  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Вова

    5 3 Отговор

    До коментар #27 от "Иванушка 🇷🇺":

    Никой не оспорва унищожената техника. Тя е основно стара, без ресурс и с напълно изчерпани възможности за поддръжка. Реално може да се брои за мишена, по която се стреля с доларови банкноти в милионни количества. Западът има нови оръжия и техника, които иска да изпробва на реален терен. Т.е. потокът няма да спре, техника и боеприпаси ще има. Долари се печатат на ангро, за да се мотивират обединените сили на Украйна. Газът от РФ стана безплатен от днес, което е резултат от решението за цялостното присвояване на плащанията към Газпром от централната банка на Русия. Самите военни действия се прекратиха, поради липсата на полезен ход. Всяко движение донася нови имиджови загуби, което трудно се понася от средностатистическия руснак. До гражданска война има само стъпка или две в грешна посока. Минирано поле.

    И съвсем личен въпрос имам. Защо ти е жал за провала, който беше предвиден още преди 5 години. Не е логично, при толкова добре отработена хибридна война, РФ да спечели на базата на емоция и любов към родината? Особено когато на хибридния фронт не са наемници, а доброволци, работещи по вътрешно убеждение и със знания и опит в пъти над нивото на руската душевност.
  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Niki

    9 3 Отговор
    Не зная защо пращат украинци на тези преговори , след като абсолютно нищо не зависи от тях. Нормално е да пратят вместо украинци , американци.

    Коментиран от #33, #34

  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Ицо

    7 4 Отговор

    До коментар #31 от "Niki":

    Защото щатите са тарикати, нали някой трябва да им извади горещите кестени вместо тях, именно украинците са тези баламурници които трябва да го направят;)
  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 Дика

    4 2 Отговор
    На украинците дронове, на руснаците скоро като им свършат ракетите, да им вземе Крим, туй е предложението...
Новини по държави: