Last news in Fakti

1 Април, 2022 11:51 2 857 12

Швейцария отмени и последните ограничения

  • коронавирус-
  • швейцария-
  • мерки-
  • ограничения-
  • пандемия

Отпада изискването за носене на маска в обществения транспорт

Швейцария отмени и последните ограничения - 1
Снимка: Shutterstock

Швейцария отменя днес и последните ограничения, въведени в национален мащаб заради COVID-19, предаде ДПА, съобщи БТА.

С това отпада изискването за носене на маска в обществения транспорт и здравните заведения. Престава да функционира и приложението за проследяване на контактите. Вече няма да е необходимо заразените с коронавирус да се самоизолират. При все това властите приканват хората да си стоят у дома, ако имат симптоми. Правителството обоснова премахването на ограничителните мерки с високото равнище на ваксинация на населението и стабилната ситуация в интензивните отделения в болниците. Освен това в половината от 26-те кантона в страната броят на заразените на 100 000 жители за седемдневен период е под 1000 души.

Швейцария отмени повечето рестрикции още в средата на февруари. Оттогава не се изисква представянето на свидетелство за ваксинация или носенето на маска в магазини, ресторанти и културни институции. Властите обаче искат да се поддържа "повишена бдителност и отговорност" до пролетта на 2023 г. При необходимост те биха могли бързо да задействат съществуващите структури за тестване, ваксинация и проследяване на заразените. Освен това кантоните могат също да въвеждат независимо по-стриктни мерки.


Поставете оценка:
Оценка 4.8 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Емил

    6 2 Отговор
    Ами, да! Видяха какво прави и те след нас! Надминахме Швейцарците!!! ;)
  • 2 Грульо

    10 0 Отговор
    "Властите обаче искат да се поддържа "повишена бдителност и отговорност" до пролетта на 2023 г. При необходимост те биха могли бързо да задействат съществуващите структури за тестване, ваксинация и проследяване на заразените. Освен това кантоните могат също да въвеждат независимо по-стриктни мерки."

    И както при нас и насвякъде по света, пак смятат да ни залупват когато дойде времето на сезонните грипове и несезонния ковит... Не трябва да допускаме отново да ни правят на маймуни!
  • 3 Хахаха

    11 1 Отговор
    За ужас на лаборанта от Берн:)
  • 4 Stanislav

    7 0 Отговор
    А защо няма статия за това,че в Швейцария също всичко е внос с изключение на някои машини и храни за което си имат собствена индустрия.Въпреки това нито
    една стока,нито една включително и горивата не са се покачили дори с 1 цент.

    Коментиран от #5, #11

  • 5 Камен Валентинов Георгиев

    2 0 Отговор

    До коментар #4 от "Stanislav":

    Драги Станиславе
    Живея от 5 години в Швейцария. Информацията за цените, която споделяш е недостоверна. Имаше седмици в които горивото се вдигаше всеки ден. Хляба е поскъпнал, за олиото да не говорим. Кафето което пия скочи с 30%. А от Германското правителство помолиха жителите от територията на Швейцария да не копуват повече от 3 бутилки олио и не съм сигурен колко килограма брашно на семейство, тъи като в Германия има недостиг. Лично в началото на март месец в Кауфланд видях празни рафтове за олио.
    Благодаря ви. Обичаите се.

    Коментиран от #7

  • 6 пьешу

    2 0 Отговор
    разбрали са, че пьешу идва другата седмица. бравос!
  • 7 Станислав

    4 0 Отговор

    До коментар #5 от "Камен Валентинов Георгиев":

    Не те знам в кой кантон живееш аз живея в Цюрих от 7г и твърдо заставам зад това,че промяна в цените няма.
    Не ти знам кафето ,което пиеш какво е,ако то ти е критерия,то една стока едва ли може да се нарече промяна на общия марж. Що се отнася до горивото в Германия,то скочи за една нощ със 100% и все още си е такова.
    А лицемерните изказвания и плашения от страна на германската върхушка всички ги знаят.Въз основа на тях вкараха икономиката си в колапс от корони,забрани маски страх и глоби.

    Коментиран от #9, #10, #12

  • 8 Пурко с чепката от Берн

    2 0 Отговор
    Отивам на трудовата борса
  • 9 БОЛШЕВИК

    0 0 Отговор

    До коментар #7 от "Станислав":

    А къде е живее там Предателя горбачов?
  • 10 Schweiz

    0 0 Отговор

    До коментар #7 от "Станислав":

    Пълни глупости твърдите, разбира се че има увеличение на цените,инфлацията не е така висока като в другите държави,но така или иначе тук си е достатъчно скъпо.
  • 11 Илиян

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "Stanislav":

    Горивата тук са на цена около 5лева за литър, като за последния месец се повишиха средно с 1.8лева,за Швейцария ти говоря,
  • 12 Илиян

    0 0 Отговор

    До коментар #7 от "Станислав":

    Януари цена на дизел 1.67дранка,март цена на дизел2. 30франка,цените са бетон или скоро не си зареждал
Новини по държави: