Last news in Fakti
  Тема: Украйна

6 Април, 2022 10:19 3 014 29

Предупреждение: "Войната в Украйна може да продължи години"

  • украйна-
  • буча-
  • русия-
  • война-
  • сащ-
  • ес-
  • санкции

Водещ американски генерал предупреди, че войната в Украйна може да продължи години

Предупреждение: "Войната в Украйна може да продължи години" - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Войната в Украйна може да продължи години. Това предупреди председателят на Обединените началник щабове на САЩ генерал Марк Мили. Според него това означава и дългосрочен ангажимент на Запада в конфликта. Мили посъветва да бъдат изградени постоянни военни бази на САЩ в Източна Европа с ротационен персонал.

САЩ и ЕС налагат нови санкции на Русия

Междувременно продължава равносметката след изтеглянето на руските войски от района на Киев. Според местните власти около 400 жители на Гостомел са изчезнали след руската окупация, която продължи 35 дни. Гостомел е едно от населените места, което украинската армия си върна в последните дни, заедно с Буча и Ирпин. Кадрите от Буча, на които се виждат труповете на стотици цивилни, шокираха света. В резултат Европейският съюз предложи въвеждането на нови строги санкции, в това число ембарго на вноса на въглища от Русия. Администрацията на Белия дом обяви, че САЩ забранява "всякакви нови инвестиции" в Русия и разширява санкциите над руските фирми, държавни компании, представители на управляващите и техните семейства.

Нови кадри показват зверствата в Буча

Русия отрича обвиненията и твърди, че кадрите от Буча са инсценировка на Украйна. Реномираният вестник “Ню Йорк Таймс” публикува видео от края на февруари, на което се вижда как цивилен е убит, докато бута колелото си по улица на Буча. Изстрелите идват от две руски бойни машини. Вчера изданието публикува сателитни снимки от Буча, които показват, че труповете, открити в града, са там още от средата на март, т.е. когато Буча е била под контрола на руснаците.

Мариупол е "център на ада"

И докато Русия се изтегли от района около Киев, сраженията в останалите части на Украйна продължават. В обсадения Мариупол положението се влошава, предупреди заместник-генералния секретар на ООН по хуманитарните въпроси Мартин Грифитс. "Жителите на Мариупол се бият повече от пет седмици“, каза Грифитс пред Съвета за сигурност на ООН. "Документирано е, че Мариупол се е превърнал в център на ада." Украинският президент Володимир Зеленски също се обърна към Съвета за сигурност на ООН снощи и призова организацията да "действа незабавно" срещу действията на Русия или "да се разпусне". Според него Русия трябва да бъде изключена като постоянен член на Съвета, за да не може да налага вето и по този начин "да блокира решенията за собствената си агресия, собствената си война."


Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 16 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Хахаха

    11 2 Отговор
    Няма. Скоро ще свърши.
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Това и децата го знаят

    12 1 Отговор
    че години ще продължи тази война в една или друга форма. От Крим до сега, колко години минаха? Украйна ще стане най милитаризираната страна в света и без НАТО.
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 не може да бъде

    11 2 Отговор
    Считам,че генерал Мили е прав,войната ще бъде дълга ,защото това не е война Русия-Украйна или даже Русия -САЩ ,а това е войната за справедливост,така както всеки поотделно я разбира.за мен подпалвачите на тази война са Англия и САЩ,използвайки машата Украйна за постоянно военно въздействие с/у Русия и подчинения им ЕС като политически съюзник каква справедливост се търси
    1.САЩ считат за справедливо доларът да бъде световна валута,да черпят световните ресурси по свое усмотрение и да назначават правителства там,където считат за необходимо.
    2.Англия счита за справедливо да бъде запазена модернизираната колониална форма на Британската общност на нациите и ако може да назначават генерал-губернатори не само в Канада ,Австралия и Нова зеландия,а Британския върхавен съд да бъде последната съдебна инстанция
    3.САЩ и Англия считат за справедливо да имат право да се разпореждат във всички без изключение международни институции -политически ,финасови,спортни и т.н- и да има решаващата дума при вземане на решение
    4.Русия счита че има право на зона на влияние над т.н руски свят и на славянския свят -преди всичко заради решаващата роля на СССР във ВСВ а също така и заради правото на идентичност на славянската култура и отвреме навреме да може да каже нещо в световните оргганизации
    4.Китай счита за справедливо че има право да седи необезпокояван на брега на реката и да чака докато труповета на противнице му доплуват до него.
    5.ЕС счита за справедливо
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 не може да бъде -продължение

    3 2 Отговор
    5.ЕС счита за справедливо да е подчинен на Англия и САЩ и да си живее необезпокояван по правилата на ЛГТБ обществото
    За постигането на тези справедливости всяка от тези държави създава необходимите аргументи.САЩ напр. с около 800 военни бази и силна армия ,но без да влиза в бой със близки до неговата мощ противници.Англия се крие зад гърба на САЩ и благодарение на изградената за векове система успява да же да насочва ,а често и да командва сАЩ какво да се прави.Русия ,поучила се от грешките в миналото ,сега си почти си е създала крепост -военна ,икономическа ,социална ,чрез която да търси тази справедливосНа пръв поглед всички предимства за на страната на колективният Запад.Но големият проблем че този Запад е,че реши да промени почвата ,върху която да култивира своята сила- бих я нарекъл генно модифицирана соево-сексуално-джендърско- либерална почва.Е точно тя ме притеснява ,че от нея ще израстнат само плевели...Е малко хиперболизирам,но е трудно на такова малко място да се каже нещо повече.Даже братя Чукови ,големи експерти и професори биха се затруднили ,според мен
  • 17 Никой в Украйна не знае кой КЪДЕЕ!!

    8 1 Отговор
    Мъжете са се укрили, за да не бъдат призовани в Армията!! Това нее Тайна за никой!! Кой отишъл на село, кой избягал от Украйна,за това никой не знае, кой КЪДЕЕ! Като на Война!!
  • 18 Като заършат предстоящите ГОЯМИ

    6 1 Отговор
    Сражения в Источна и Южна Украйна, последната ще капитолира!! Хунтата и щее изцяло в чужбина!! Това се Очаква!! За съжаление щее Кървава битка! Който се Предаде, ще оцелее! БРИГАДАТА ОТ276 МОРСКИ ПЕХОТИНЦИ В Мариупол, се предадоха, не желаят да умират за тия в Киев!?
  • 19 18 Завършат

    1 1 Отговор
    Завършат
  • 20 стоян

    2 6 Отговор

    До коментар #3 от "Комон сенс":

    До 3 ком -кат си толкова умен -тия слова ги изпрати на другаря ви путина да спира войната -явно не си разбрал че войната ще спре когато путин си изтегли орките от цялата територия на горда Украйна
  • 21 Да живее Украйна 🇧🇬🇺🇦

    2 5 Отговор
    Ми тя си е години. От окупирарането на части от Украйна о агресорите през 2014.

    Коментиран от #22, #23, #24, #26, #27

  • 22 Виталия Винокурова

    5 0 Отговор

    До коментар #21 от "Да живее Украйна 🇧🇬🇺🇦":

    Бебето не ражда жена, жената ражда бебе. Ако СССР не искаха, нямаше да има Украйна, а Крим въобще не го брой ?!
  • 23 Чоко..

    4 0 Отговор

    До коментар #21 от "Да живее Украйна 🇧🇬🇺🇦":

    Хахляк ,Да живее България!.
  • 24 Чоко..

    4 0 Отговор

    До коментар #21 от "Да живее Украйна 🇧🇬🇺🇦":

    Хахляк ,Да живее България!.
  • 25 Означава

    3 0 Отговор
    Така че САЩ няма да сложат край на войната.
  • 26 Да, ще знаеш...

    2 1 Отговор

    До коментар #21 от "Да живее Украйна 🇧🇬🇺🇦":

    Патриоти защитават родината си, а нагли паразити "цивилни" бежанци пишат коментари от Златни пясъци.
  • 27 В Златни Пясци

    1 0 Отговор

    До коментар #21 от "Да живее Украйна 🇧🇬🇺🇦":

    Винаги и беспарийно!
  • 28 Факт

    1 0 Отговор
    Точно това е целта на американците : с години ние да се трепим , а те да ни гледат сеира, да ни насъскват и да се кефят на печалбата и на жалката Европа!
  • 29 petar svilenov

    1 0 Отговор
    Номерът им е да обезценят огромния си външен дълг.Колкото повече,толкова повече.Мъртвите ще викат слава.А доларът ще се печата с геометрична прогресия.
Новини по държави: