Тема: Украйна

6 Април, 2022 11:41 19 544 144

Руски войници продават хладилници и печки, откраднати от Украйна

  • мародери-
  • украйна-
  • война-
  • русия-
  • беларус-
  • хладилници-
  • кражба-
  • руски войници-
  • стока-
  • крадци-
  • печки

Взимат цигари, енергийни напитки, бикини, чорапи - взимат всичко

Руски войници продават хладилници и печки, откраднати от Украйна - 1
Снимка: Министерство на отбраната на Украйна

Руски войници се връщат в Беларус, откъдето нападнаха Украйна. Днес идват обратно, натоварени със "стока" - това, което са откраднали от украинците. Местните хора в Беларус разказват впечатленията си, предаде "Свободна Европа".

Руските войници, които се връщат на територията на Беларус, често се опитват да продават плячкосани стоки в южните погранични райони, съобщава беларуската служба на Радио Свободна Европа. Журналистите разговарят с местни хора от региона на Гомел, където руските войски бяха дислоцирани преди нападението срещу Украйна и откъдето продължава да се осъществява ротацията на руските части. Украинското разузнаване разпространи информация, че в Наровля има пазар, където се продават откраднати от Украйна стоки. Репортерите на Радио Свободна Европа не откриха специален пазар, но чуха от местните хора много истории за продажба на плячкосани стоки. „Да, руснаците сега напускат Украйна „натоварени“, носят много плячка. Те продават това в града, но няма отделен пазар “, каза жител на Наровля.

Още новини от Украйна

Местните хора разказват, че руските войници са започнали търговията още преди да влязат в Украйна. Тогава са продавали консерви. Днес се връщат с пълни чанти. "Какво има - не знам. Активно се продава украинска захар. Една чанта струва 65 рубли за 50 килограма", каза местен жител пред репортер на Радио Свободна Европа. „Видях, че руснаците карат градинска количка, карат килими. Продавати ли ги, не знам. Караха и скутери, и велосипеди в центъра на града“, разказва друг местен жител. Той добавя, че сега руснаците купуват много продукти в магазините на Наровля. „Взимат цигари, енергийни напитки, бикини, чорапи - взимат всичко".

Миналия месец жители на Гомел и други населени места в района съобщиха за пристигащите тела на убити в Украйна руски войници, които затрупват местните морги. Болниците в района също са препълнени с ранени руски войници, а лекарите и медицинските сестри са принудени да се грижат основно за тях, разказват местни жители. В последните дни идват съобщенията за изтегляне на руските войски от позициите им в района на Киев. Повечето от тях се отправят отново към Беларус. Мъж от Мазир, югозападно от Гомел, казва, че небето постоянно е пълно с руски самолети и хеликоптери, а руските войници постоянно се опитват да продават нещо на местните хора, включително гориво и други военни доставки. "Те носят това, което са плячкосали от Украйна, и го продават на местните. Хладилници, печки, гуми за коли, каквото им е попаднало", разказва пред Радио Свободна Европа мъжът, който моли да бъде представен само като Иля.

Още преди началото на войната на 24 февруари, местните хора съобщаваха за руски войници, които редовно предлагат за продажба дизел. По това време руската армия е в Беларус "за учения". Друг жител на Мазир казва пред Радио Свободна Европа, че големи групи руски войници ходят по заведения и магазини в района, заграждат и тормозят местните хора. Мъжът, който пожела да бъде представен само като Максим, разказва как негов приятел е бил тормозен от руски войници заради дългата си коса. Според Максим, войниците са били от централна Русия или "чак от Сибир". "Те също така миришат много. Само по миризмата можеш да разбереш, че са вътре в магазина. Не мисля, че се къпят изобщо", казва Максим. "Командирите живеят в нормални условия... Войниците живеят в гората, в палатки, някои и в обори". "Руснаците се държат като господари на вселената", казва още той.

В района на Брагин, което е на 20 км от един от граничните пунктове с Украйна, хората съобщават за колони от танкове, бронетранспортьори и военни камиони "Урал". Един от местните хора казва за Радио Свободна Европа, че един руски войник му е дал пропагандна листовка, която оправдава руската инвазия. "Скъпи другари и приятели, ние нямаме нужда от война. Ние няма да нападаме и обстрелваме градове. Дойдохме не да се бием с украинския народ, а с националистите, от чиито ръце умират мирните хора", пише в листовката, с която екипът на Радио Свободна Европа се сдоби. На юг от Мазир се намира Наровля, град на брега на река Припят. Там хората съобщават за големи военни лагери, както и за полева болница, където се лекуват ранени войници. Труповете на войниците се изпращат направо в Русия, казват местните - или с камиони, или по влака.

"Полевата болница се охранява от руски войници, чиято работа е да не разрешават никой да снима", казва един жител на Наровля, който пожела да остане анонимен. "Много хеликоптери летят над нас. Някои просто кръжат над града". Друг местен жител, който също се притеснява да се представи, разказва, че войниците изкупуват всичкия алкохол от магазините. "Веднъж един руски [войник] грабна по бутилка водка и вино, но след това банковата му карта отказа на касата. И върна всичко обратно. Но най-често те купуват всичко. И много водка", казва мъжът. "Както и маратонки, кифли и цигари".

Copyright (c) 2018. RFE/RL, Inc. Препубликувано със съгласието на Radio Free Europe/Radio Liberty, 1201 Connecticut Ave NW, Ste 400, Washington DC 20036.


Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 83 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Primo

    14 82 Отговор
    На война като на война.
    Тоталитаризъм кипи и от двете страни.
  • 2 Теле

    61 14 Отговор
    Не си споменавал за оцелели руснаци, коригирай се
  • 3 Джамбаза

    81 67 Отговор
    Аз пък чух, че украинците продават бъбреци от пленените руски войници.

    Коментиран от #78, #91

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Поредния Фейк от Украйна!!

    86 64 Отговор
    Лъжи, лъжи, лъжи, на конвеер, под Марката "Последни новини от Украйна"!!

    Коментиран от #127

  • 8 Джамбата

    71 33 Отговор
    Е пощурял)) стига пропаганда моля, не сме толкова найвни.
  • 9 Цъкащ

    63 35 Отговор
    А украинки не продават ли
  • 10 Урюрвкос

    69 20 Отговор
    слаба ракия са щом не са плячкосали историческия музей в Багдад
  • 11 поп Богомил

    59 33 Отговор
    Американците кога продаваха касетофони и уокмени на битака, лошо ли беше?
  • 12 12345

    31 41 Отговор
    Пускайте пасквилите едно по едно че копейкин не може да смогне
  • 13 📌🇧🇬

    26 41 Отговор
    Руските военни са взели значителни жертви. След преразпределянето и изтеглянето на допълнителни части от постоянните формирования, засега тя може да бъде изчерпана от наличните сили", пише Майкъл Кофман, директор на изследването на Русия в организацията за анализ с нестопанска цел. Кофман е експерт по въоръжените сили на Русия. Ако руското ръководство иска да продължи тази война, то трябва да направи значителен политически избор. Те не могат да поддържат дълга война срещу Украйна като специална операция и не искат да я преформулират като война. Това има последици за наличието на сила. “Москва се опитва да води война с най-голямата страна в Европа, без да обявява състояние на война у дома. Украйна е напълно мобилизирана и има широка подкрепа от Запада. Русия може технически да има повече работна ръка и матé на хартия, но тя е политически недостъпна."
    В началото на месеца Путин подписа указ за набирането на още 134 500 мъже на възраст между 18 и 27 години в руската армия като част от годишния пролетен набор. Това звучи като огромна инжекция от хора. Но наборниците обикновено служат само една година. Това означава, че хиляди, които бяха мобилизирани в миналогодишната пролетна служба, достигат края на службата си.
    “Тъй като Москва не е обявила война, тя няма политическа основа за задържане на наборници", обясни Кофман. “Има слухове, че те предлагат значителни възнаграждения на тези, които желаят да подпишат договор, включително наборници, които излизат от
  • 14 Зззз

    38 22 Отговор
    По заглавието ще го познаете,как се гледа сутрин в огледалото?
  • 15 Българка

    72 62 Отговор
    Руският нашественик се оказа международен престъпник, терорист и мародер. "Освобождаването" на украинците е освобождаване от имуществото, дома и живота им
    Победа и свобода за Украйна! Съд за Русия!

    Коментиран от #57, #90, #121

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Да,бе

    44 27 Отговор
    Пропуснали сте продажбата на органи от убитите.Ужас!Тва съвсем ни взехте за мезе,бе.
  • 18 Урюрвкос

    29 12 Отговор
    на 01апр22 Щатите връщат на Либия две скулптори от IV век преди ХР. плячкосани в гр. Кирен.
  • 19 Абе

    45 27 Отговор
    Айде направо преминавайте на филма с химическото оръжие то се видя че без него оскар на Зеленски няма да дадът)
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Антируснак

    53 50 Отговор
    Руските гладни мизерници - гнусни, крадливи иж жестоки...
  • 22 ФРАНЦИЯ

    18 24 Отговор
    Отмени всички ограничения за влизане на руснаци в страната, включително и ковидни...
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Rado

    37 23 Отговор
    Русия премахна закон за наказание при кражба от бойното поле. Орките могат свободно да крадат.

    Коментиран от #43, #133

  • 26 Ваня

    22 11 Отговор
    Орки
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 ВАТЕНКИ

    53 30 Отговор
    Нормално за тях да крадат... навремето същото са направили в България през 1878 и през 1944 година. Прав е Апостола ни,че руснака ни освобождава за да ни зароби

    Коментиран от #132

  • 29 българина

    21 22 Отговор
    по руските новини дават същото за укрите, само че ляб, консерви и ботуши..

    Коментиран от #108

  • 30 абг

    38 9 Отговор
    Сигурно командирите са им позволили, хвърлят оръдията от машините и товарят хладилници и печки, звучи доста правдоподобно.
  • 31 Аха, значи средната заплата в

    40 37 Отговор
    Украйна е 200 долара на месец. Средната такава за Русия е между 5 и 10 пъти по-висока. Кой краде хладилници се видя още на втория ден от войната. Имаше видео как украинците мародерстват магазините. Заврете си тази провокация знаете къде.

    Коментиран от #82

  • 32 Всеки носи

    36 23 Отговор
    Украинските депутати изнасят милиони евро с куфари от тая псевдо държава. Украинската олигархия оглозга до кости народа си и продава омразата си на Запада.
  • 33 амер пръд

    25 15 Отговор
    Дойче зеле : Аз пък видях украинците да крадат топлийки и клечки за зъби !
  • 34 Глупаци

    35 18 Отговор
    Те затова са отишли в Украйна за да крадат.
  • 35 българина

    25 32 Отговор
    на всеки русофоб му пожелавам крепко здраве след като го наръсят и ваксинират с всички вируси разработвани в украйна от 2014 г насам! само за това тази страна трябва са бъде разпарчадосана! убийци нещастни
  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 ДжаМММбазио

    21 8 Отговор
    ДжамбaZио пак се е развихрил...
  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 Зззз

    24 17 Отговор
    Чудя се на гръб ли носят печките и хладилници, а и като са хвърлили толкова ракети в жилищни райони магазините как са оцелели или руснаците избирателно са поразявали?
  • 41 Лалю

    8 23 Отговор
    Това си е законна плячка! Ако бяха се предали укробандерците, нищо такова нямаше да се случи! Навремето генералисимус жуков е прибрал три вагона чаршафи от фашиска Германия! И той ли не е имал право?!?

    Коментиран от #45

  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 Хахаха

    16 12 Отговор

    До коментар #25 от "Rado":

    Ти ли си го писал тоя закон?
    Хора, малко еважение към читящите. Наистина. Тая пропаганда не е за българи. Зад океана потребителите, както техният президент нарича народа, ,,ядат" всичко, явно, което им се сервира от лъжливите медии. Тук хората мислят все още.
  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 Ами за първи път

    15 11 Отговор

    До коментар #41 от "Лалю":

    В живота си е видял чаршаф.

    Коментиран от #116

  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 Копирайтът

    17 16 Отговор
    За такива лъжи е на Радио Свободна Европа. Това е гласът на Америка - дезинформация и нагли инсинуации, граничеще с провокации за предизвикване на световна война.
  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 49 Националист

    25 21 Отговор
    Най позорната армия. Скоро Украйнското знаме в Москва
  • 50 Bar

    25 11 Отговор
    Руските войници купуват и бикини....и водка. хахаха. Какви ли партита си правят вечер в калните палатки??? Знаех си че не са уред тиа

    Коментиран от #66

  • 51 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 52 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 53 Ал Бунди

    26 23 Отговор

    До коментар #16 от "Стойко":

    Боже, какви мизерници и боклуци. Армия от мародери...
  • 54 Адолф

    24 25 Отговор
    Ето това са руските боклуци, които трябваше да унищожим!
  • 55 Азов

    23 18 Отговор

    До коментар #48 от "Пламен":

    Скоро ще освободим света от тази сган, само ни дайте нападателни оръжия ,знаем как да ги унищожим
  • 56 Иванушка  🇷🇺

    26 21 Отговор
    Няма какво да кажа - Победения отнася цялата смрад на Света. Тръгнаха Аслани, върнаха се наcpaни. Но поне се върнаха 😄
    Питам се, питаме се дали ако Путин и пияното Кремълско "ръководство" знаеха какво ще се случи биха започнали тази война. Дори не почнаха и Война като хората, някаква Операция уж за седмица, а затънаха като в Афганистан и много по-зле. Пропуснахме че Истамбулските преговори са Капитулация на Русия.
    Изтегляне от Киев върху който цял месец не можаха да пуснат бомба, някакви оправдания, прегрупирания абе кажете че Не Ставате една грохнала Украйна да оправите ма ще "оправите" Света. Как бе ватенки мурзилски, той Светът е в пъти по-умен от вас, а Свят се управлява с Акъл, не с калашник.

    Коментиран от #106

  • 57 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 58 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 59 айде на украинската захар!

    19 4 Отговор
    "Една чанта струва 65 рубли за 50 килограма" т.е. по 0,03лв за кг.
    Спрях да чета по-нататък...

    Коментиран от #76

  • 60 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 61 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 62 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 63 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 64 Марш в Мордор

    16 17 Отговор
    Гадни орк.и. мизер.ни същества. Отидете си в Мордор
  • 65 Джамбазката

    8 5 Отговор
    И аз си купих на тънкана налазвайте докато има
  • 66 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 67 САЩ

    14 6 Отговор
    Увеличи с 47% вноса на нефт от Русия. Китай изкупува всичките количества газ от САЩ, предвидени за износ, и ги препродава на ЕС дебилите. Включително и мексиканските количества, включително и тези, които ще се добиват след 2026г.

    Коментиран от #105

  • 68 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 69 Раша

    12 4 Отговор

    До коментар #60 от "пфу":

    А как са бомбардирали български градове европейци?
    Не са те разказали?
  • 70 И един

    8 2 Отговор
    мармот завива със станиол....
  • 71 Ицо

    12 4 Отговор
    Еееее с написаното направо счупи тъпомера
  • 72 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 73 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 74 Сталинчо

    17 15 Отговор
    Крадци,мародери,грабители ,изнасивачи и убйци - нищо не се е прменило в рашките, още са в 17 век това правеха в Полша,Унгария,Румъния ,България,Чехия,Словакия и най-веч в Германия през 2 световна същото правят сега в Украйна не е ли крайно време да се сложи край на тази зараза по-лоша от чума,холера ,спин и ковид19 взети заедно

    Коментиран от #88

  • 75 гого

    9 4 Отговор
    джамбаз верно ли че си обратен ?? кралицата на со.такова дфия праид олно същество

    Коментиран от #84

  • 76 65 бел рубли

    7 2 Отговор

    До коментар #59 от "айде на украинската захар!":

    Са 36 лева.

    Коментиран от #93

  • 77 Ал Бунди

    11 8 Отговор
    Наръчник за освободители-как се граби магазин. Рашистите удариха дъното...

  • 78 ШУШАНА

    3 8 Отговор

    До коментар #3 от "Джамбаза":

    Украинците продават интимното окосмяване на рускините чиито мъже воюват.Правят и терлиици от тях
  • 79 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 80 Тракиец🇩🇪🇺🇦🇮🇹🇧🇬🇮🇷🇯🇵

    15 10 Отговор
    Мръсната болшевишка чи:-футска руска сга-н са обикновенни мародери убийци и изнасилвачи с малки Пи—ки ! Тези терористи комунистически трябва да бъдат преследвани като дивеч в цял свят и да бъдат избивани на място. Своло-ч комунистическа
  • 81 Ха ха ха

    11 5 Отговор
    Ей, да откраднете една готварска печка и за жужака, да я подари а Кабаева, има да му готви вкусен борш!
  • 82 небрежнев

    14 7 Отговор

    До коментар #31 от "Аха, значи средната заплата в":

    Средните заплати в Русия варират в зависимост от региона. Това се обяснява с различни надбавки, цени и др. Най-богатият регион по този показател е автономният окръг Чукотка със средна заплата от 65 000 рубли. Област Тамбов е една от най-бедните, в която плащат 17 хиляди рубли. Средната заплата в Русия е около 27 хиляди рубли. Най-висока е в Москва - 80 хил. рубли. По официалния курс това са 800 долара, но понеже никъде не можеш официално с рубли да купиш долари (забранено е със закон до 9.9.22 г.), реално можеш само на черния пазар да го направиш при курс около 1000 рубли за долар. Ако преизчислим заплатите в долари по единствения реален черен курс, то в русия средните заплати по региони са в границите от 17 до 80 долара месечно и средно за цялата РФ е 27 долара. По официалния курс са 170 - 800 долара, но никъде по света не е възможно да се купят долари с рубли официално.

    Минималната заплата в Русия от 1.1.2022 г. е увеличена от 12 792 на 13 890 рубли (139 долара по официалния курс и 15 долара по реалния).
  • 83 Верно ли

    14 9 Отговор
    „Взимат цигари, енергийни напитки, бикини, чорапи - взимат всичко". Бикините сигурно са подарък за теб, джамбаз! Толкова безмозъчна пропаганда няма...
  • 84 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 85 КремълскиГладници

    15 10 Отговор
    тия примати още копнеят да направят от България, руска губерния, Това ви чака и вас Русоробиииии
  • 86 Красимир Петров

    17 11 Отговор
    Когато бях малък дядо ми разказваше за втората световна война.Как "освободителите Руснаци крадяли всичко от къщите и дворовете.Същото вършат и сега.
  • 87 Липсва ми

    10 10 Отговор
    дойче зеле. Да пусне тарифата за употребявани бикини.
  • 88 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 89 гого

    3 2 Отговор

    До коментар #84 от "ШУШАНА":

    хахха имам ама не за дженъри като вас ,,дори на литър водка не бих го дал да го целуваш много си грозна
  • 90 Айдееее чупката

    9 7 Отговор

    До коментар #15 от "Българка":

    Чемодан - Терминал 1 - Вашингтон !!!

    Коментиран от #96, #97

  • 91 СмешниРусофили

    13 7 Отговор

    До коментар #3 от "Джамбаза":

    продават и топки, купи си, щото русоробите само плямпате ама нямате топки да отидете да се биете за кремълските кръволоци
  • 92 РФ сдохнут

    12 7 Отговор
    Руския катун в действие..тия и за 1000 години няма да се оправят..
  • 93 айде на украинската захар!

    4 0 Отговор

    До коментар #76 от "65 бел рубли":

    С уточнение на валутата става по-логично, съгласен съм.
  • 94 Истината

    14 5 Отговор
    Русия винаги е освобождавала народите! От свободата им, от територията им, от имуществото им, от живота им!
  • 95 124

    4 11 Отговор
    Вече не минава номера на американската укропропаганда. Много са го
    закъсали с лъжите, въпреки чудовищната цензура и дезинформация.
  • 96 да ти кажа

    5 5 Отговор

    До коментар #90 от "Айдееее чупката":

    Не си оригинален. Ма никак даже. Или се правиш на интересен. Боклукрашистки
  • 97 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 98 Чакам и един хладилник

    5 5 Отговор
    Да вярно е, аз вчера си купих две печки и един хладилник и мисля да си поръчам още неща на тези войници.
  • 99 ГОРДОСТТА НА Х'У'Й'ЛО ПИ'Ч'КИН

    10 4 Отговор
    ВЪВ ВОЕННО ВРЕМЕ ПРИСЪДАТА ЗА МАРОДЕРСТВО Е САМО ЕДНА---
    НА МЯСТО!
    ЗА ИНФОРМАЦИЯ НА ГЕЮВЕТЕ - КОПЕЙКАДЖИИ
  • 100 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 101 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 102 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 103 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 104 Излагацията

    5 9 Отговор
    става вече направо невъобразима. Зеленият клоун се е развихрил, подкукоросван от западните си кукловоди. МИ-6 ми паднаха много в очите. Постановките им ще бъдат рано или късно изобличени, като "химическото оръжие" в Сирия. Изгледайте поне откъси /защото е невъобразимо жестоко/ от полския филм "Волин", който след излизането му през 2015 г. е забранен на мига в Украйна. Ще видите на чии потомци искате да изпратите оръжие. Не бях допускала, че подобни зверства са възможни. И е необяснимо как точно Полша, след масовите убийства на поляци тогава, защитава толкова яростно украинската "кауза".
  • 105 небрежнев

    9 2 Отговор

    До коментар #67 от "САЩ":

    САЩ внасят 100 000 барела петрол дневно от Русия, а произвеждат 11 милиона барела дневно. Всичкият руски петрол е спрян за внос в САЩ.
    Вносът в САЩ на руски петрол е пренебрежимо малък. Причината е, че САЩ произвеждат повече петрол от потреблението им, но още по-важната причина е, че цените в САЩ са с около 5-10% по-ниски отколкото в Европа. На руснаците им е най-изгодно да продават в ЕС, където цените са най-високи.
    Алтернативни пазари за руския петрол са Китай и Индия, но там цените са 20%-40% под европейските. Руснаците нямат избор и в момента износът на газ и петрол към Китай е на максималните преносни възможности, на цена около 70 долара за барел (в момента 6.4.22 г. 12:46 ч. в ЕС цената за сорт Брент е 108.33 $/барел, а в САЩ сорт WTI e 103.82 $/барел).

    Коментиран от #118

  • 106 Bbbbbb

    6 8 Отговор

    До коментар #56 от "Иванушка  🇷🇺":

    От къде знаеш, че е за седмица. Гледах един американски военен експерт как се пресмива на твърдението, че войната не вървяла по план-само попита къде са виждали тези планове. Ти къде ги видя? Аз пък ще кажа, че Путин нарочно удължава времето. Запада започна да се гърчи- инфлация, веригите в Германия обявяват от 30 до 50% увеличение на стоките, в САЩ се чуват гласове , че Байдан е срам и да се оттегли като Уйлис, САЩ почнаха полека и тихо мълком да премахват санкции, САЩ са увеличили вноса на петрол от Русия с 43%, държавите започнаха да се разплащат все повече с националните си валути, относителния дял в разплащанията в долари постоянно намалява.
  • 107 Жорж

    7 4 Отговор
    Джамбазов ,ти какво си купи оттам?Или Херо Мустафа ти носи пратките на домашния адрес?
  • 108 стоян

    6 4 Отговор

    До коментар #29 от "българина":

    До 29 ком -лъжеш бе другар -откъде крадат украинците като са в родината си Украйна
  • 109 Doni Brasko

    9 6 Отговор
    Нещо бъркаш. Страната забранила да се говори за войната е на подземния трол Путлер. За неговите лъжи може да се напише книга. Украинците, дори и да преувеличават на моменти пак показват 80%от истината
  • 110 Денс Дзанбазларъ

    5 6 Отговор
    Правилно,много плячка има в украйна,богатадържава е,нерода е богат вземат по 300 евро заплата на някой места,.ще се пиша доброволец към руската армия да плечкосвам и аз,

    Коментиран от #111

  • 111 нидалпедал

    5 4 Отговор

    До коментар #110 от "Денс Дзанбазларъ":

    ав еии,ти знаеш ли какви са цени те там ве,че приказваш,с 300 евро си живеятхората като царе там 5-6 пъти е по евтино от тука а в киев средната заплата е 545 евро ве
  • 112 Самая сильная армия

    10 6 Отговор
    В мире е сбирщина от бандити,крадци и убийци!
  • 113 един от многото

    4 2 Отговор
    Ами отиди и си купи!
  • 114 Иван

    5 2 Отговор
    Орките са си ги набрали. Не са крадени
  • 115 Хahaha

    8 11 Отговор
    Съвсем за балъци ни взехте. Как си представяте ситуацията войниците нарамили по някои и друг хладилник? Имате ли представа за размера на хладилника? Или, според пропагандата, в джоба на униформата се събират 1-2 хладилника и 2-3 готварски печки и остава място за някой бойлер. Съвсем за глупаци взимате хората.
  • 116 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 117 Пичове,

    8 3 Отговор
    Дори и да ви се плаща, не разбирам истерията.
    Аз съм против всички американски войни.
    Но те могат ли да са оправдание за путинската война?
    ( Как американците убиваха в Ирак, Сирия и т.н. нека сега и путин да поубива малко)
    Погледнете се в оглегалото.
    Как ще се чувствате, ако утре панелките ви изчезнат и трябва да бягате от БГ?
  • 118 Хahaha

    2 6 Отговор

    До коментар #105 от "небрежнев":

    Нека им е зле на индийците и на китайците. А цената на горивата в САЩ е около 7 долара на галон. Беше под 2 долара на галон. Не знам колко произвеждат, но цената за потребителите им се е качила 3 пъти и гони европейската цена. Сам може да си напавиш сметката колко им е изгодно да изнасят за Европа.
  • 119 Предател

    13 6 Отговор

    До коментар #116 от "Ооп":

    ако не беше Руската армия. Сега България щеше да е сред най-развитите страни в света.
  • 120 Джо

    13 6 Отговор
    Комунизма е зло. Убиваш невинни, крадеш им телевизора и го продаваш за жълти стотинки. И от теб не става нищо вече. Боклуци
  • 121 Niknay

    3 10 Отговор

    До коментар #15 от "Българка":

    Внимавай да не пукнеш някоя артерия ! Когато янките окрадоха и изнесоха цял Ирак защо не се пени тогава ? Или това казваш злато , пари в брой и антиквитети не са като бялата техника ......

    Коментиран от #123, #124

  • 122 Мародери

    13 2 Отговор
    Господ ще ги накаже както пише в Библията
  • 123 ШУШАНА

    0 2 Отговор

    До коментар #121 от "Niknay":

    Как Ти е агентурного име ?
  • 124 КРАСНЫЙ МЕДВЕД

    3 2 Отговор

    До коментар #121 от "Niknay":

    Прав си! Янките покъсаха чаршафите във вас Като те гледаш че не вдигаш самолёта. За това си злобен
  • 125 Бирнико

    4 4 Отговор
    Само джамбазите търгуват! Те войниците са отишли с ТИРове на пазар. И даже си плащат ДДС!
    Само като видиш кой е писателчето, всичко става мъгливо!
  • 126 Поредния

    8 2 Отговор
    РуШняците това знаят:изнасилване и"давай меня нужно!
  • 127 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 128 Васил

    9 2 Отговор
    Ако някой има съмнения относно събитията в Буча, а не само там, достатъчно е да прочете тези материали за организираните бит пазари из Беларус, изпращаните пратки към дома, напаните за обмяна на валута по чейнч бюра пак там и единствената мисъл, че да ограбиш нечий дом спокойно във време на война, най-лесно за мародерите кое е, да вържеш ръцете и очите на домакините или да им теглиш куршума и да си ровиш спокойно.
  • 129 damm

    1 1 Отговор
    Навсякъде по света намаляват новите случаи на СПИН. С едно единствено изключение: Източна Европа. В Русия и Украйна болестта се разпространява толкова бързо, че експертите са шокирани и говорят за „епидемия“.
  • 130 Дядя Ваня

    5 0 Отговор
    Има и още един "Факт", руски войници пленяват роби, товарят ги на кораби и ги продават в Русия на местните фермери. За целта са изградени пазари за украински роби, като същевременно в парламента е гласуван и е минал на първо четене "Закон за робството"
  • 131 Денисе

    4 1 Отговор
    Вчера си купих едно видео VHS много запазено.
  • 132 Печка

    1 2 Отговор

    До коментар #28 от "ВАТЕНКИ":

    На теб какво ти взеха .
  • 133 Батко

    2 2 Отговор

    До коментар #25 от "Rado":

    Радко, момче младо и неуко. Първо такъв закон няма. Има друг закон, за който едва ли ще разбереш, защото той действа по време на обявена война. За Русия това е военна операция и не могат и не искат да го прилагат. Престани да си пълниш главата с тези отпадъци.
  • 134 3333

    3 2 Отговор
    Мизерните орки да си заминават в дупките от които са изпълзяли.
  • 135 Урюрвкос

    2 2 Отговор
    глухия чул как слепия видял
  • 136 Руски провал

    3 3 Отговор
    Ей това е великата руска армия - банда мародери. А най смешното и жалко е че щом грабят касетки с хранителни продукти тия са гладни. Крамълския гнoм не може да изхрани армията си. На гол корем Искандери и Кинжали хахах.
  • 137 БЕТЕЕРИТЕ ДЕТО БЯХА В ЧЕХИЯ , БЯХА ПЪЛНИ

    3 1 Отговор
    С КРАДЕНИ ВЕЩИ ГОДИНИ СЛЕД ТОВА ЩОТО ИМАХА ДВОЕН ПОД !
  • 138 ВОЙНИКА НЕ ЗНАЕ ДАЛИ ЩЕЕ ЖИВ СЛЕД МИНУТА

    2 2 Отговор
    ЗАЩО ДА НЕ КРАДЕ И ................ ПОСЛЕ ПЪК ЩЕ СЪЖАЛЯВА ЩОТО И НОЖА И СИРЕНЕТО СА БИЛИ ПРИ НЕГО !?
  • 139 Бай Шиле

    2 1 Отговор
    Този информация трябва да влезе в учебниците по журналистика.Браво,аферим,машаала,конгратюлейшън...
  • 140 Защо не поместихте коментара

    3 1 Отговор
    С това някой модератор става дезинформатор и нарушава моите права като човек, но журналиста има вероятно правото да изопачава и обезличава войника тръгнал да защитава своята кауза, а не да го правят крадец. Срам и позор за демокрацията и правата на хората имащи различно мнение защото войната не е скалъпиш нещо и да покажеш на света , че си на бойното поле, а когато се събудиш да се намериш пред телевизора.Господа не опетнявайте името си с глупави факти на платената пропаганда ,не допускайте и не петнете името на войника то свято,а изразеното мое мнение е най - юмеко казано не обида за натрапващо се чуждо мнение от лица скарани с казармата.ВОЙНИКА става герой, но не на всяка майка детето отива на фронта. Този коментар е коректен и обиден за тези които се оприличават с изразеното от мен.
  • 141 Анонимен

    0 0 Отговор
    Покажете коментара на човека за да преценим има ли отправена обида или скривате истината
  • 142 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 143 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 144 Олег

    0 0 Отговор
    Да бе, но тези войници с тирове ли ходят на война, че да отмъкват хладилници, печки и т.н.?
Новини по държави: