Last news in Fakti
  Тема: Украйна

6 Април, 2022 23:33 4 693 138

Може ли трибуналът в Хага да осъди Путин?

  • русия-
  • хага-
  • трибунал-
  • военни престъпления-
  • владимир путин

От 2016 г. Русия не признава Международния наказателен съд и не е длъжна да изпълнява издадените от него решения

Може ли трибуналът в Хага да осъди Путин? - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Шокиращи данни за масови убийства на цивилни, сред които и деца, изнасилвания и грабежи от страна на руските войски в окупираните украински градове. Западът определя случилото се като военно престъпление, Володимир Зеленски настоява да бъде използван терминът геноцид. Но какви са реалните действия, които могат да бъдат предприети и възможно ли е руският президент Владимир Путин да бъде осъден от Трибунала в Хага?

За близо 10 000 случая на военни престъпления в Буча, Бородянка и други украински градове съобщава прокуратурата в Киев. Още в първите дни на войната в Украйна се заговори за възможен съдебен процес по обвинение във военно престъпление - както срещу представители на руската армия, така и срещу президента Владимир Путин.

Още новини от Украйна

ООН, в чиято юрисдикция е Трибуналът в Хага, вече започна свое разследване в Украйна. Ще се използват свидетелски показания, кадри, предоставени от медиите, както и такива, направени на място от разследващите, предаде БНТ.

Международният наказателен съд има правото да започне дело за военни престъпления в Украйна. Всъщност разследването вече е в ход. И точно там ще очакваме и съдебен процес - в Трибунала в Хага", заяви Ребека Хамилтън, професор по право в университета във Вашингтон.

Три са потенциалните обвинения - във военно престъпление, престъпление срещу човечеството и геноцид и едно ново понятие - престълението на агресия, към което се отнася и нахлуването и нарушаването на суверенитета на друга държава. Военното престъпление включва нарушения на международното право, извършени срещу цивилни или бойци. Над 50 са примерите за такива, сред които убийство, мъчение, депортиране, изнасилване, плячкосване и възпрепятстване на хуманитрани мисии. В 42-ия ден от войната, има данни за всички тези деяния от страна на руската армия. Терминът престъпление срещу човечеството влиза в употреба по време на Нюрнбергските процеси срещу нацистите. Към него попада и геноцидът.

"Светът ще признае тези военни престъпления за геноцид. Виждате какво се е случило тук. Хиляди хора са убити и измъчвани, с отрязани крайници, жени са изнасилвани, деца са убивани. Мисля, че това е повече от достатъчно, за да кажем, че това е геноцид", заяви Володимир Зеленски, президент на Украйна.

Макар и да не използва думата геноцид, първият дипломат на ЕС Жозеп Борел днес потвърди, че Европа внимателно следи както се случва в Украйна.

"Мариупол е Алепо на Европа, Герника на Украйна. Един погубен град, където са извършени военни престъпления, а жертви са били цивилни граждани. Няма да оставим това безнаказано", заяви Жозеп Борел, върховен представител на ЕС по въпросите за външната политика и сигурността.

Дело в Хага срещу Русия е почти сигурно, че ще има, но големият въпрос е друг - ще може ли да бъдат съдени руският президент Путин и неговите генерали. Или цялата вина ще бъде прехвърлена на войниците.

"Международният съд няма своя полиция и разчита на отделните държави да изпълнят издадената заповед за арест. Очаквам след време да видим издадени такива заповеди, но е малко вероятно Русия, например, да предаде на съда свои граждани", заяви Ребека Хамилтън, професор по право в университета във Вашингтон.

От 2016 г. Русия не признава Международния наказателен съд и не е длъжна да изпълнява издадените от него решения. А дори хипотетично Владимир Путин да бъде задържан в чужбина, съдебният процес вероятно ще отнеме години.


Поставете оценка:
Оценка 2.4 от 68 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ххх

    168 17 Отговор
    А кого ще осъдят за Косово, Ирак, Афганистан, Япония и т.н и т.н? Една измислена държава която мисли че може да контролира света само защото печата пари, що е то?

    Коментиран от #5, #82, #90

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Трудна задача

    134 8 Отговор
    Не знам дали може! Ако можеше до сега да е осъдил Бил Клинтън,Джорш Буш младши,Тони Блеър...

    Коментиран от #122

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Ал Бунди

    2 44 Отговор

    До коментар #1 от "Ххх":

    Вж.ком.№2. Дава ти отговор на въпроса.

    Коментиран от #11

  • 6 Кравите са в мислите си с вас

    122 4 Отговор
    12 войни - 6 000 000 жертви - 0 осъдени - 0 санкции за кравите - китайския министър на външните работи.

    Коментиран от #125, #126

  • 7 Може ! Ако Русия не ОСЪДИ

    98 5 Отговор
    Трибунала в Хага !
  • 8 Аятолах Хомейни

    95 4 Отговор
    За САЩ важи същото. Даже имат приет закон, че ако американец е изправен пред съда в Хага, ще го освободят техните "отбранителни" военни сили.
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 😃😃😃

    99 3 Отговор
    Още ли не Ви е светнало, че до сегашния свят и международно право повече няма да съществува? Кака Хага, какви 5 лева?
    Дори САЩ го казаха, че искат да оглавят новия порядък, но само искат!
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Ал Бунди

    12 56 Отговор

    До коментар #2 от "Ал Бунди":

    И ДА СЛАГАТЕ МИНУСИ, ТОВА Е РЕАЛНОСТТА.

    Коментиран от #16, #31

  • 13 Asdfg

    83 5 Отговор
    “… едно ново понятие - престълението на агресия, към което се отнася и нахлуването и нарушаването на суверенитета на друга държава.” Чудесно! Клинтън,Обама,Тръмп и Бай Дън трябва да са вече осъдени!!!
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 😂😂😂

    85 6 Отговор

    До коментар #2 от "Ал Бунди":

    Русия е превела парите, но сащ са отказали превода!
    А какво означава, когато запада и сащ замразява руски активи и не искат да си плащат и за газа? Това не е ли дефолт?
    Безплатен обяд няма, момче!

    Коментиран от #25

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Руснак

    68 5 Отговор
    Може ама първо трябва да изчака 9ти МАЙ денят на победата на ЧЕРВЕНАТА АРМИЯ НА ЧЕРВЕНИЯ ПЛОЩАД скоро ще е и след това да съди американските президенти за убийствата на много повече мирни хора по света и като му дойде реда на ПУТИНА заедно с убийците от украйна на невинни РУСНАЦИ да раздава правосъдие !

    Коментиран от #127

  • 19 Иванушка  🇷🇺

    39 5 Отговор
    Хипотетично няма Хага, няма съд ))

    Утре 5.00 почваме с Втория Завършващ Етап на Специалната Мироопазваща Операция. Всичко в името на Мира, Свободата и Народа. Няма по-ценно нещо от Спасения Човешки Живот, а руснаците ги бива да спасяват, нали ? 😁
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Батьтко Махно

    12 63 Отговор
    Путлер няма да бъде съден в Хага! Ако въобще се стигне до обвинения срещу него ще бъде пречукан и набързо заровен от ушанките,иначе ще е голям срам фюрера на руския райх да го съдят чужденци! Може и да го изядът с ботинките-платформи,за да не оставят доказателства за съществуването му!
  • 22 Тракиец

    14 57 Отговор
    Естествено че може ! Путин комуниста ще виси ба въжето заедно със захарова лавров песков и цялата шайка комунисти

    Коментиран от #39

  • 23 Дъ-Ге

    53 5 Отговор

    До коментар #2 от "Ал Бунди":

    Много смешно. Тези дето си искат парите ги замразиха, така че някак си се получава нещо като удар под пояса. След като доларовите сметки са замразени, руснаците предложиха да се разплащат в рубли, но и това не е решение. Въпроса е умишлено да се опитат да ги поставят в неплатежоспособно състояние, но ще видим дали ще и се получи.
  • 24 Един адвокат

    74 4 Отговор
    За какво ги пишете тия глупости?!
    Русия не членка на Международния наказателен съд в Хага. Т.е. не признава юрисдикцията на съда.
    Съдът не е признат и от САЩ, Китай и Индия и др. страни..
  • 25 Чеп

    43 3 Отговор

    До коментар #15 от "😂😂😂":

    Мани го тоя ,САЩ и ЕС ще хапват дефолт,евро и долари могат и безплатна вода от океана да пийват.
  • 26 Рошко

    53 4 Отговор
    А има ли осъден натовски или краварски президент за опустушаването на Ирак Сирия и Либия само питам, а за открадните и продължаващото крадене на ресурси от тези страни не питам
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Уса

    42 4 Отговор
    Кой ще осъди Байдън,кой?Разсипа ни тоя урот

    Коментиран от #32

  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 👏👏👏

    48 5 Отговор

    До коментар #12 от "Ал Бунди":

    Глъм на петел си Байка!
    Човека ти го каза, но си прост!
    Ще ядеш пари, ще се грееш с пари и т.н. без значение от цифрата на банкнотата! Нямаш ли суровини, жито, хляб, стомана, енергия си НИКОЙ!
    Ни оръжие, ни амуниции можеш да си направиш!
    А преди това, ще умреш от глад!

    Коментиран от #44

  • 32 Иванушка  🇷🇺

    36 4 Отговор

    До коментар #29 от "Уса":

    "...Кой ще осъди Байдън..." - Алцхайнер, Паркинсон и Байдън не подлежат на съд. Байдън е болест на мозъка, не престъпление ))
  • 33 SCH JVLIVS II

    43 8 Отговор
    По принцип може Зелински също на съд в Хага не се занимавайте с глупости в тази война има голяма аномалия и фалшиви новини от Украйна хората го виждаме
  • 34 жалка русия

    10 34 Отговор
    кремъл да си прибере копейкин....
    но на първо време копейкин да си прибере нациските другари обратно при руските си другари във варна...
    рублата ще е тоалетна хартия скоро дори руската мафия от варна ще се обърне срещу путин
  • 35 !!!?

    18 54 Отговор
    ЕДИН ДЕН ПОВЕЧЕ ПУТИН Е ЕДИН ДЕН ПОВЕЧЕ ЗЛО НА ТОЗИ СВЯТ !!!?

  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 Американски генерал

    33 4 Отговор
    Е пленен в Мариупол Роджер Cloutier
  • 38 Ender

    28 7 Отговор
    Представете си държавата която би задържала Путин като едно радиоактивно пепелище, но ако искат да видят от първа ръка де!
  • 39 Симо

    30 6 Отговор

    До коментар #22 от "Тракиец":

    Сега последно комунист ли е Путин или фашист. Айде разберете се предварително.

    Коментиран от #104, #128

  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 Виталия Винокурова

    32 4 Отговор
    Това е единствето, с което да го "скроят" по подобие на други лидери обвинени в геноцид, най-много от Србija. Човек на власт от 2000 ако беше агресор, досега Европа трябваше да е във война. Всъщност Йон Илиеску също е обвинен в геноцид. Явно са решили да има война и това, което изглеждаше конспиративна теория - нов световен ред, започва да се практикува.
  • 42 Дедо-вия

    35 3 Отговор
    Ма какъв съд, каква Хага??? Достатъчно е Zеленски да е казал че е виновен значи вече е осъден. Даже щял лично да ходи да арестува Президента Путин, само чакал българите да му пратят оръжие а бледоликите отвъд голямата локва бЕло
  • 43 Нима не е време Русия да ОСЪДИ

    27 6 Отговор
    ТРИбунаците от Хага ?
  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 етиопия

    30 3 Отговор
    Скоро зеления и от хага няма да може да бъде съден,а от Господ.Коката му изигра лоша съдба.Сега очаквайте инсунуация с химически вещесва или био,само да им пристигнат костюмите от фащ.
  • 47 НЕ,..МОЖЕ А Е ..ЗАДЪЛЖИТЕЛНО

    5 17 Отговор
    А някой ПутьоРоб, по принуда ще му ритне... столчето 😂
  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 49 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 50 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 51 Ал Бунди

    4 22 Отговор

    До коментар #49 от "👏👏👏":

    Дали естествено или изкуствено..тия теории ги развивай на овцете, когато ги изкараш на паша по баира над селото ти..
  • 52 Хан Аспарух

    31 3 Отговор
    Трибунал,или съд...първо да се разберем.....на трибунал първо Обама/за Садам Хюсеин/,Второ..за Кадафи/Хилъри Клинтън/,трето за Хирошима и Нагасаки Трумън......КОЙ Е ЗВЯРЪТ КАЖЕТЕ ДРАГИ МОИ Плювачи по Русия....кой извърщи всички тия Античовешки деяния...Ясно...империята на злото ФАЩ
  • 53 Роналд Рейгън

    30 4 Отговор

    До коментар #28 от "Ал Бунди":

    Пич а чети по внимателно,РФ продава на Китай и Индия с 10% отстъпка и не продава барела за 35$,както пише тук онова авторче,знаеш кое,а с 35$ отстъпка,което е съвсем нормално за петрол сорт Урал,ако си в час,знаеш какво визирам под този сорт петрол

    Коментиран от #57

  • 54 Ха ха

    35 3 Отговор
    Хага...Путин??? Това да не ви е Сърбия бе джендъри?? Това е ултрамаксимален майтап)) хага и почти всичко наоколо е под равнището на морето, на Путин даже няма да потрябва ядрена бомба за да превърне тая площ във вечно блато😁😁 едно малко цунами и просто ги няма на картата. Ех защо Путин е толкова милостив..
  • 55 да питам

    5 20 Отговор

    До коментар #48 от "Баце":

    Ако нямаш технологиите, как ще добиеш ресурсите?

    Коментиран от #66

  • 56 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 57 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 58 совите не са това което изглежда

    29 2 Отговор
    Украйна не може да посочи нито един "близък" на загиналите в Буча.
  • 59 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 60 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 61 Има ли

    5 2 Отговор
    Още въпроси?

  • 62 Ал Бунди

    5 23 Отговор

    До коментар #56 от "😄😄😄":

    Всъщност този ти пост доказва тезата, че няма по-голям абдал от руския абдал. Хахахаха
  • 63 факт

    31 3 Отговор
    Не защото Россия е единствената държавя в Света която си е самодостатъчна тоест всички други да иьчезнат и да остане само Русия тя ще може да съществува сама защото е топ във всяка една област

    Коментиран от #88

  • 64 Може

    20 2 Отговор
    колкото може да осъди Байдън
  • 65 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 66 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 67 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 68 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 69 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 70 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 71 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 72 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 73 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 74 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 75 оня с коня

    5 17 Отговор
    Путин може да бъде съден единствено след падането си от Власт,но вероятността това да се случи в Хага е почти изключена.Падането от Власт на Путин пък може да се случи или чрез Народно въстание,или чрез Вътрешен преврат,като и в двата случая Теоретично биха изправили Путин ПРЕД РУСКИ,а не ХАГСКИ Съд..Това обаче е също малко вероятно,защото Мощните Олигархични кръгове които го подкрепят в Момента ЩЕ ГО ЛИКВИДИРАТ още при задържането му защото ЗНАЕ МНОГО,т.е. ...ВСИЧКО за тях!И тъй като Путин е неофициално Най-богатия човек на Планетата,след като види че Нещата вървят към "много лошо" за него,просто ще изчезне от Света,правейки си Фантастична Пластична операция и обособявайки се за Пребиваване в някоя Латино- държава.Естествено Докторът- пластик е абсурд да бъде оставен Жив,щото може да се разприказва!Има обаче и Трети вариант,при който Путин си заминава от тоя свят поради Нелечима болес,защото все пак възрастта му изобщо не е малка.
  • 76 путин лавров

    4 18 Отговор
    и хората около тях много скоро ще бъдат свалени от власт и съдени за военни престъпления
  • 77 Ал Бунди

    6 20 Отговор

    До коментар #72 от "😄😄😄":

    Требе да та рзочаровам дълбоко...Конфликт м/ду Китай и Тайван няма да има. Тайван отърва кожата, а Китай реши да се възпозлзва от глупостта на Путлер. Що да се аби, като рашките му дават всичко на готово?При това на безценица? Да не са луди да си затворят най-добрия пазар, платежоспособен при това. Който им поглъща всичките боклуци. А като видяха високоволтовата дъга, която удари рашистите. Китайците са прагматици. От доста време се опитвам да ти кажа, че печелившите от тая дандания са чайниците, а, както винаги, големите губещи пак се оказаха рашките. Това им е съдба, явно. А при положение , че Тайван се приближава с 1см годишно, Китай има търпението Тайван сами да се присъединят. Така че...абе мисли, преди да пишеш глупости. Искаш ли да се обзаложим, че в следващите поне 20 години Китай само ще се облизват около паничката с мляко, а/
  • 78 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 79 Иван

    10 4 Отговор
    Унищожете нацисткия Израел и войната в Украйна ще свърши веднага.
  • 80 Ал Бунди

    3 20 Отговор

    До коментар #73 от "Образованието е важно":

    Ами аз никъде не виждам празни рафтове там, където живея. Но виждам как бабите в Москва се бият за пакет захар и кило гречка. Даже има ненормалници, дето се оковаха на вратите на затворения Макдоналдс. . Аз в това зведение не съм стъпвал нито веднаж последните 20 години и за мен не би било драма, ако тоя крак-маг изчезне. Но явно за много руснаци това вече е трагедия..хахахаха. А няма да ми липсва и Тик-ток или Тубата...всеки случай няма да рева като гигенска биволица ако ми спрат тези чудеса на съвременната технология.
  • 81 Иван

    19 1 Отговор
    Чета и си мисля за Джордж Буш, Дик Чейни, Доналд Рамсфелд, Колин Пауъл, Шварцкопф.
  • 82 1234

    2 12 Отговор

    До коментар #1 от "Ххх":

    За косово има осъдени и вече тече друг процес в специялното съдилище в Хага. Информирай се малко преди да пишеш общи неща.
  • 83 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 84 Може може

    3 11 Отговор
    Но все пак аз си мисля, че Путин е човек на честта и ще предпочете капсулата с цианида като истински имитатор на шикългрубер.
  • 85 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 86 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 87 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 88 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 89 даммм

    15 4 Отговор
    Съдът в Хага може единствено да направи шоу за публиката, но нищо повече.
  • 90 Кой има изгода?

    15 1 Отговор

    До коментар #1 от "Ххх":

    Ако осъдят баш виновника( като започнеш от подбудителство, та до пряко участие, намеса, материална и нематериална подкрепа), ще настъпи световен мир и спокойствие за всички народи по земята.
  • 91 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 92 3632

    7 0 Отговор
    Много ме кефят "факти" с въпросителни.
  • 93 адвокат

    10 3 Отговор
    а може ли Путин да осъди Хага?
  • 94 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 95 САТЪРА НА ХАНА

    16 1 Отговор
    САЩ СЪЩО НЕ ПРИЗНАВАТ СЪДА В ХАГА
    ...
    А НА ШОЙГУ МУ ПРАТИХА УКРЕПКИТЕ ДА СЕ ЯВИ
    НА ДЕЛО В МАРИОПУЛ
    ....И ТОЙ СЕ ЯВИ :)
  • 96 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 97 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 98 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 99 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 100 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 101 Анджело

    15 2 Отговор
    Айде после разледвания в Ирак, Афганистан, Сирия, Либия.... А дано ама надали
  • 102 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 103 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 104 Уса

    14 2 Отговор

    До коментар #39 от "Симо":

    Трудно ще се разберат,защото не знаят нищо за комунизъма а цял живот са ги плашили с комунизъм до изтерясване,което в момента е прескочило границите на сащ.Сега разбирате,как са живели американците 100 години денонощен страх от комунисти и извънземни

    Коментиран от #106, #129

  • 105 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 106 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 107 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 108 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 109 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 110 Четящ

    15 1 Отговор
    Има видео от 2007 г., показващо американски военни, убиващи цивилни, включително служители на новинарската организация Reuters в Ирак, което е публикувано с помощта на Джулиан Асандж. Някой да е осъден освен журналиста!?
  • 111 Проличбата

    10 1 Отговор

    До коментар #2 от "Ал Бунди":

    Следва това , че ще виете към луната , като гладни отманлийски чакали, за нефт, газ , жито , стомана, торове , олио , титан , ядрено гориво . Докато жълтите , и препечените ви лапнат на един залък.
  • 112 Ццц

    13 1 Отговор

    До коментар #107 от "U.S.A":

    През 1877 година Русия напада суверенна държава и окъсва огромно парче от територията й. Ражда се нова християнска държава на 3 март 1878 година. По днешните джендърски тертипи е така, но ние я наричаме освободителна война. В Украйна също не всички се бият в момента. Бият се тези, които има от какво да се страхуват. А ти прочети историята на САЩ и се замисли мирно ли е създаден тоя сбиртак? Пострадали ли са местните хора, флора и фауна? Пък тогава пиши иво инджовщини.
  • 113 Геноцид ама от Нацистите

    13 1 Отговор
    А украинците от освободената Източна Украйна казват че геноцидът както след 2014, така и сега, идва от украинските фашисти които стрелят по цивилни или се крият зад тях. Заради тях милиони цивилни не можаха да се евакуират. За този геноцид няма да чуете по ниско продажните медии. Затова хората спряха да ви гледат и слушат и скоро ще има бунтове и възстания. Демокрацията е само на книга а цените хвърчат в космоса наистина.
  • 114 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 115 Някой

    10 2 Отговор
    Не. Не може. Няма нужната юрисдикция. Както ме може да осъди американец, камоли американски президент.
    Все пак ,този съд е маша на режима на САЩ. Може и да се пробват с Путин, но Русия не приема решенията на този съд.
    По-добре да се захванат със Зеленски - хем има повече материал за присъда, хем им е по на нивото.
  • 116 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 117 Теодоро

    5 0 Отговор
    Мазен пасквил
  • 118 и да го осъди

    8 4 Отговор
    трябва да иде с танкове до кремъл да го арестува впрочем кога ще арестуват агресорите от сърбия ирак афганистан и други нападнати от ф а .щ страни
  • 119 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 120 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 121 Питанка

    5 5 Отговор
    А може ли цяла Хага да се изпари?

    Коментиран от #135

  • 122 UDO

    1 0 Отговор

    До коментар #3 от "Трудна задача":

    А за сталин /убиеца на най-много милиони хора,не мухи/ нобелова награда за мир
  • 123 ежко

    0 0 Отговор
    Международен наказателен съд,Хага
    МНС може да упражнява своето право, ако обвиняемият е гражданин на държава членка или ако престъплението е извършено на територията на държава членка, или ако случаят се предава чрез Съвета за сигурност на ООН.

    Страни членки,ратифицирали съда:
    В Европа: Германия, Албания, Андора, Австрия, Белгия, Босна и Херцеговина, България, Хърватия, Кипър, Дания, Естония, Финландия, Франция, Грузия, Гърция, Унгария, Исландия, Ирландия, Италия, Латвия, Лихтенщайн, Литва, Люксембург, Македония, Малта, Черна гора, Молдова, Норвегия, Холандия, Полша, Португалия, Чешката република, Румъния, Великобритания, Сан Марино, Сърбия, Словакия, Словения, Швеция, Швейцария.

    В Африка: Бенин, Ботсвана, Буркина Фасо, Бурунди, Кабо Верде, Конго, Демократична република Конго, Коморските острови, Джибути, Габон, Гамбия, Гана, Гвинея, Кения, Лесото, Либерия, Мадагаскар, Малави, Мали, Мавриций, Намибия, Нигер, Нигерия, Уганда, Централна Африканска република, Сенегал, Сейшелските острови, Сиера Леоне, Танзания, Чад, Тунис, Замбия.

    Америка: Антигуа и Барбуда, Аржентина, Барбадос, Белиз, Боливия, Бразилия, Канада, Чили, Колумбия, Коста Рика, Доминиканската република, Еквадор, Гренада, Гватемала, Гвиана, Хондурас, Мексико, Панама, Парагвай, Перу, Доминиканската република, Сейнт Китс и Невис, Сейнт Лусия, Сейнт Винсънт и Гренадини, Суринам, Тринидад и Тобаго, Уругвай, Венецуела.

    Азия: Афганистан, Бангладеш, Камбоджа, Южна Корея, Япония, Йордания, М
  • 124 ежко

    4 1 Отговор
    Не видях в списъка нито САЩ, нито Украйна, нито Русия.....т.е. МНС няма юрисдикция да съди Путин и всичко е една пушилка.....
  • 125 UDO

    0 0 Отговор

    До коментар #6 от "Кравите са в мислите си с вас":

    Някои неща при теб са се изпарили.
  • 126 UDO

    2 0 Отговор

    До коментар #6 от "Кравите са в мислите си с вас":

    Сталин избива много пъти по 6 милиона.Но е герой според някои.А не най-масовия сатрап.

    Коментиран от #133

  • 127 UDO

    0 1 Отговор

    До коментар #18 от "Руснак":

    Каква червена армия те гони?
  • 128 UDO

    0 1 Отговор

    До коментар #39 от "Симо":

    Ти точно каква разлика правиш,между комуняги и фашаги?
  • 129 UDO

    0 1 Отговор

    До коментар #104 от "Уса":

    Ти нали знаеш,я да ни обясниш,
  • 130 МалкоЛогика

    3 2 Отговор
    Може, веднага след като осъди Буш, Обама, Саркози, Блеър, Байдън.
  • 131 СМЕШНИЦИ

    4 2 Отговор
    АМЕРИКАНСКИТЕ ВОЙНИЦИ НЕ ПОДЛЕЖАТ НА СЪД В КОЯТО И ДЪРЖАВА ДА Е!!!НИМА ТОВА Е НОРМАЛНО???? ПЪРВО ДА ОСЪДЯТ ЗЕЛЕНИЯ ЗА ИЗДЕВАТЕЛСТВАТА НАД РУСНАЦИТЕ В ДОНЕЦК И ЛУГАНСК И ТЕРОРА НАД РУСКОГОВОРЯЩИ УКРАИНЦИ. ПОСЛЕ ДА ОСЪДЯТ АМЕРИКА ЗА ВСИЧКИ ЗЛИНИ КОИТО СТОРИ ПО СВЕТЪТ ВКЛЮЧИТЕЛНО И ПОДСТРЕКАТЕЛСТВО КЪМ ВОЙНА НА УКРАЙНА.
  • 132 гост

    0 0 Отговор
    Мозе,мозе - питайте дзамбазки!Хага за руснаците вече е само географско понятие.
  • 133 За ком.122

    2 4 Отговор

    До коментар #126 от "UDO":

    Коментари от невежи са вредни,дори опасни.Ако не беше Сталин,и Георги Димитров - който вечно хулите,без грам лична преценка за онези моменти от историята,знаеш ли до къде щеше да се простира България? До днешния Благоевград,а по нагоре до Кюстендил.Сега щеше да броим Станимака за чужбина, включителноот Петрич до Кулата- видинско.Ако не беше натиска от Г.Димитров като шеф на Коминтерна пред Сталин,който мръдна мустак и забрани на Чърчил и Рузвелт да бомбардират България ,то столицата ни щеше да бъде втори Дрезден на Балканите,тухла върху тухла нямаше да има.Чудя ви се истински.Какво добро видяхме за 30 години от тях специално.Да са построили нещо.Да са ни помогнали безвъзмездно с нещо.Дай пример,поне с едно! Няма пич.Няма! Само ни смучат от всяка възможна сфера.Здраво и безжалостно.
  • 134 Тошко

    5 1 Отговор
    Рано или късно КАПАНА за Путин ще щракне със страшна сила! И чак тогава ще настъпи МИР! Възможно е и някой украинец да се вмъкне в Кремъл и да унищожи фашиста Путин.
  • 135 Вида

    2 0 Отговор

    До коментар #121 от "Питанка":

    А може ли Кремъл да бъде стопен от ядрена бомба?
  • 136 Ада

    3 0 Отговор
    Стотици хиляди смъртници са на сметката му Божието наказание е най страшно
  • 137 фактите говорят сами

    1 0 Отговор
    Хладната истина е че за да го изправят в съда в Хага ще трябва да могат да го заставят да се изправи в съда. Но това е възможно. Например неговите генерали да го арестуват и да го разменят срещу отмяна на някоя санкция например. Първо, това се е случвало вече. Навремето Хрушчов беше въдворен в къща без телефон и ключ за вратата. Той и Горбачов по едно време беше под охрана. Така че скоро може да имаме новини. Сега Горбачов продава куфари в Америка.
  • 138 Опонент

    0 0 Отговор
    ✔Дело в Хага срещу Русия е почти сигурно, че ще има, но големият въпрос е друг - ще може ли да бъдат съдени руският президент Путин и неговите генерали.✔
    🥇Осъждането ще е задочно, а после посмъртно и то от самите руснаци, както им е установена традицията досега.🥇
    Актуалният Първи отрича предходните и посочва грешките им, като изтъква своята линия на управление за "обективна" и "правилна за Русия".🥇
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания