8 Април, 2022 09:26 3 324 16

Между София и Скопие циркулира нон пейпър

  • северна македония-
  • българия-
  • ес-
  • антонио милошоски

Според него "отстъпките би трябвало да се обвързват с членството, а не с преговорите за членство в ЕС"

Между София и Скопие циркулира нон пейпър - 1
Снимка: БГНЕС

"Имаме информация, че вече има проектодокумент, т. нар. нон пейпър, който циркулира между Скопие и София и с който са запознати и премиерите, и външните министри на двете държави", заяви в интервю за македонската телевизия Канал 5 председателят на комисията за външни работи в парламента на Република Северна Македония и бивш министър на външните работи в правителството на ВМРО-ДПМНЕ Антонио Милошоски, предаде БТА.

По-рано днес той информира, че от опозиционната партия са изпратили искане до министър-председателя Димитър Ковачевски да се яви пред комисията по външна политика и да представи проектодокументите, по които правителствата на България и Република Северна Македония водят преговори.

По думите на Милошоски българското правителство дава обяснения, "дали когато го извика Румен Радев, или в Народното събрание, дали на открито или на закрито заседание, те са информирани и изграждат обща позиция". Докато правителството на Ковачевски не се появява в парламента на Република Северна Македония. "Смятам, че появяването на правителството в парламента може да бъде добре и за него, и за процеса. Правителството, което крие нещо от депутатите, крие нещо и от обществеността", каза Милошоски. Според него "отстъпките би трябвало да се обвързват с членството, а не с преговорите за членство в ЕС".


Поставете оценка:
Оценка 1.5 от 22 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ротшилд

    10 4 Отговор
    Моите служители са по места и уреждат въпроса. Решението ще е в интерес на България.
  • 2 Ей тоя хубостник

    13 0 Отговор
    има в България фирма за превози! Иначе плаща добре 3200 евракия! И си има бг пашапорт!
  • 3 😃😃😃

    8 0 Отговор
    Къде сте бе, що не скачате?
    Като ви нареждат от САЩ да се наведете, я всички на опашката и на колене 🤓
  • 4 Б А Й Х @ Й ‼️

    8 0 Отговор
    Наскоро НЕ.btv потвърди , това което казвах за КИР40 про100то! Че самолетът му е по-скъп и по- бавен от колата ми , по маршрута София-Скопие ‼️
  • 5 Защо

    11 0 Отговор
    Кики си свали гащите преди да получи одобрение от НС? Неловко
  • 6 въпросче

    7 0 Отговор
    Това "нон пейпър" на български ли е? Или е на мАкенски?
  • 7 хаберих

    3 0 Отговор
    На самолета Просто Киро само бензина му не може да плати. С данъкоплатски средства.
  • 8 црррр

    2 1 Отговор
    Гащите си сваля обикновенно Бонбоновата Бонбонка.
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Правата на българите, къде са? При 54%

    7 1 Отговор
    Според него "отстъпките би трябвало да се обвързват с членството, а не с преговорите за членство в ЕС".
    Защо тогава си сменихте името?
    Иска му се на господина, ама не може да крадеш Име, от гърците и история от българите, че и да искаш права на малцинство, което е една шепа хранени хора на бившите Югославски (сръбски) служби.
    Когато става дума, за Държава, има правов ред, който РСМ не спазва. Българите нямат права в РСМ, докато това не се промени, напредък не може да има.

    Коментиран от #13

  • 12 Ами, като не са почтени - ВЕТО!

    8 0 Отговор
    КОГАТО НАСРЕЩА ИМАШ КОРЕКТНА И ИСКРЕНА СТРАНА, МОЖЕ ДА СЕ МИНЕ И САМО С ПОДПИСВАНЕТО НА ДОГОВОР. КОГАТО, ОБАЧЕ, НАСРЕЩНАТА СТРАНА ШИКАЛКАВИ, ОСЛУШВА СЕ И НЕ ДЪРЖИ НА ДУМАТА СИ, ЩЕ ТРЯБВА ДА СЕ ВОДЯТ ПРЕГОВОРИ И НОТАРИАЛНО ДА СЕ ЗАВЕРЯВАТ ВСЯКА ДУМА И ТВЪРДЕНИЕ. ОЩЕ ПОВЕЧЕ, ЧЕ В СЛУЧАЯ НЯМА КЛАУЗИ ЗА НЕУСТОЙКИ И ПРЕКРАТЯВАНЕ НА ПРЕГОВОРИТЕ ПРИ НЕСПАЗВАНЕ НА ДОГОВОРКИТЕ!
  • 13 АлМак от Мелмак

    7 0 Отговор

    До коментар #11 от "Правата на българите, къде са? При 54%":

    Тази държава -РСМ, определено не е готова да влезе в ЕС. Те, северомакедонците, сами си признават, че всяко следващо правителство или парламент могат да анулират всичките постигнати договорки! Да се заложи на узряването на идеята "РСМ в ЕС", това е единственият път! Да се поучим от гърците - при тях не минават такива номера! Всички сме чували израза: "От грък и евреин плаче!"
  • 14 Христо от ерусалим

    3 1 Отговор
    Милошоски е сръбска фамилия.Другия сърбоман който е важна задкулисна/в момент/фигура и е син на стария македонски комунист със съпруга сръбкиня. Сърбоманската титовокомунистическа фамилия играе важна роля в политическия живот в Македония от ,1944 година.Зайо се опита на някаква индивидуална игра но му показаха кой е /decision maker/кой взема решенията.Сега са на вълна да бъдат приети колкото се може най рано а проблемите да се решават после.Тскива са разпоредбите от Белград съгласувани с Москва.ЕС е в много трудна ситуация.Орбан ще им се види цвете ако великошовинистична Сърбия с нейния блян за ,,СРЪБСКИ СВЯТ,, успее да влезе в съюза.В момента
    те водят преговори с Франция за закупуване на самолети РАФАЛ.Естествено Франсетата ще лобират за тях.Слабия в момента ЕС е в многопластова криза.От една страна левите итехните разклонения от крайно десни формация, от друга страна членки на съюза в топли отношения с Русия.Всички Русия САЩ,Китаи Великобритания Турция искат цивилизацията основана на върховенството на закона ,провела четирите индустриални революции донесли на света съвременното благоденствие ЕВРОПА да е слаба и извън шахматната игра на световната политика.
  • 15 Косара, българска принцеса.

    1 0 Отговор
    Скопие да каже, защо не спазва правата на българите в РСМ?
  • 16 България

    1 0 Отговор
    Освен че е българска принцеса, Косара е дъщеря на българския цар Самуил. То и майката, и бабата на сръбския цар Стефан Душан, са българки. Без помощта на българите, сърбите трудно щяха да си направят държава. Която е с 4 века по-млада от България-най-старата православна държава, след Източното Римско царство/Византия/, в Континентална Европа.
Новини по държави: