Last news in Fakti

12 Април, 2022 14:23 709 5

С 35% ще е по-скъпа великденската трапеза в Гърция

  • гърция-
  • великден-
  • агнешко месо

Днес килограм агнешко месо вече се продава за 13 евро, а се очаква и покачване в следващите дни

С 35% ще е по-скъпа великденската трапеза в Гърция - 1
Снимка: shutterstock

С 35% ще е по-скъпа великденската трапеза в Гърция тази година, показа проучване на Съюза на потребителите. Поскъпването се отразява и на туризма, но в много райони хотелите за Великден са пълни въпреки високите цени.

Минималните цени на нощувките от 60 евро миналата година вече са 80 евро поради скъпия ток. Въпреки това след две години ограничения гърци и чужденци направо "ще превземат островите за празниците", коментират от туристическите агенции.

На Халкидики обаче се наблюдава спад на интереса, вероятно като отражение на войната в Украйна.

Тази година великденската почивка на гръцки остров излиза много по-скъпо поради високите цени на фериботните слуги, скъпия бензин и цените на хранителните продукти.

Днес вече килограм агнешко месо се продава за 13 евро, а се очаква и покачване в следващите дни.

С високите цени магазините за хранителни стоки отчитат спад на оборота в рамките на 30% в сравнение с миналата година. Гърците се ограничават в разходите дори за хранителни продукти, отбелязват търговците.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Б А Й Х @ Й ‼️

    7 1 Отговор
    ‼️‼️‼️‼️‼️‼️‼️
    Ама Гърция дава по ДВЕСТА евро на всеки пенсионер за Великден ‼️‼️‼️‼️‼️‼️‼️
  • 2 оня с коня

    3 5 Отговор
    Инфото е съвсем прясно и Актуално,редно е и да се появят и Руските дребни но вредни Глашатайчета с постовете си от Сорта "Вие Гърците не ги мислете - те ще се оправят,ами да видим Ние на какъв хал сме"!
  • 3 Забележка

    4 1 Отговор
    Християнските праници не се състоят в наплюскване на масата.
  • 4 Ии чудо големо

    0 0 Отговор
    И 1 евро да е кило агнешко па нема да зема ...да убиваш животни заради неква религиозна демагогия е лудост никаква еволюция на човека
  • 5 Механик

    1 0 Отговор
    Пак гледаме където не трябва. За гърците не ми пука, те имат пари. Вие гледайте, че агнешкото тука гони 26 лв. за кило, при миналогодишните 13-14 лв. Олиото удари 10 лева. Вчера си купих литър заехтин от евтиния за 8,25 лв. Свинското гони по цени миналогодишното агнешко и т.н.
    Гърция ще ми гледат те. На нашите пенсионери по 40 лв. помощ, на украинските паразити ДНЕВНО по 40 лв., безплатен транспорт, безплатно жилище, без данъци, без глоби......
Новини по държави: