Last news in Fakti
  Тема: Украйна

13 Април, 2022 15:56 7 615 108

Колко опасен е ген. Александър Дворников - "касапинът от Сирия"?

  • военни престъпления-
  • александър дворников-
  • русия-
  • украйна-
  • мариупол-
  • война-
  • генерал-
  • руски генерал-
  • сирия-
  • алепо-
  • касапинът от сирия-
  • касапин

Може ли той да предотврати окончателния провал на войната, водена от Кремъл?

Колко опасен е ген. Александър Дворников - "касапинът от Сирия"? - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Наричат го "Касапина от Сирия". Но военните анализатори всъщност смятат, че новият главнокомандващ на руските войски в Украйна не се различава кой знае колко от другите руски командири, работили в Сирия. А и от тези, които в момента дават заповедите в Украйна.

В Сирия руснаците бомбардираха цивилни, без да им мигне окото

Генерал Александър Дворников, 60-годишен офицер от кариерата, беше първият руски командир, стациониран през 2015 г. в Сирия, след като Кремъл официално започна да подкрепя сирийския диктатор Башар Асад. Дворников прекара 10 месеца там - от септември 2015-а до юли 2016-а.

В този период руската авиация започна брутални бомбардировки над цивилни региони в Сирия, най-вече на север в град Алепо. Тъкмо тези бомбардировки сякаш обърнаха войната в полза на Асад. Руските бомбардировачи взимаха на прицел джамии, пазари, болници, училища и селскостопански ферми, а сирийската опозиция просто нямаше достатъчен ресурс, за да ги спре. Русия обяви, че мисията ѝ в Сирия е била успешна, а Дворников се снабди с прозвището си и с най-високото държавно отличие: званието "Герой на Руската федерация".

"Кървавата" репутация на Дворников - типична за руската военна култура

Само дето не е съвсем заслужил нито едното, нито другото. Действията на Дворников в Сирия не са били необичайни, поне според анализа на Вашингтонския Институт за изследване на войната. "Руските войски атакуваха цивилни цели и важни инфраструктурни обекти по време на цялата руска интервенция в Сирия", пишат анализаторите. Според тях, в този смисъл, поведението на Дворников не представлява някакво изключение. "Тактиката и нагласите им в Сирия и Украйна не са нещо ново. Но не са и особено ефикасни", четем още в анализа.

"Кървавата" репутация на Дворников също не е нещо необичайно в редиците на руската армия, казва Елиас Хана, пенсиониран генерал от ливанската армия. Според Хана, който преподава стратегия и геополитика в Американския университет в Бейрут, руската армия се слави с това, че използва брутално насилие за постигане на военните си цели, а действията на Дворников в Сирия в този смисъл са продукт на една отдавна насадена военна култура. Дворников е в армията от 1982 година и се смята, че е участвал и в бойните действия в Чечения.

В Сирия руснаците следват стратегията на Асад

В Сирия той не е отворил някаква нова страница, защото руските войски просто са продължили стратегията на "изгорената земя", която сирийският диктатор Асад вече е прилагал срещу противниците си. Вярно, че руската армия носи отговорността за голям брой цивилни жертви в Сирия след нахлуването през 2015 година, но действията на руснаците просто се прибавят към ужасяващите престъпления, които режимът на Асад вече беше извършил срещу гражданското население.

Само през 2016 година в онази война загинаха близо 17 000 мирни сирийски граждани, като една четвърт от тях бяха избити от руските военни, твърдят сирийски правозащитници. Цивилните жертви през 2014 и 2015-а, т.е. преди руснаците да се намесят, са били съответно 12 044 и 24 430. И още нещо: Силите на Асад използваха химическо оръжие и касетъчни бомби срещу мирно население, а това са военни престъпления. Засега няма сведения руската армия да използва такива средства в Украйна, но това все още нищо не означава. В Украйна, както преди това и в Сирия, руснаците използват така наречените "тъпи" бомби и ракети, които нямат прецизно насочване и поради това водят до повече цивилни жертви.

Може ли Дворников да промени хода на войната?

Новото назначение на Дворников не е изненада. След завръщането си от Сирия той пое командването на Южния военен окръг в Русия, който териториално "включва" не само Крим, но и Донбас. А тъкмо там Русия очевидно се готви са масирано настъпление в момента. За последните месеци тъкмо по направлението, за което отговаря Дворников, руснаците постигнаха най-сериозни успехи. А генералът носи отговорност и за нападението срещу Мариупол. И последно: Дворников в момента е не само най-дълго служилият офицер в Южна Украйна, но и най-старшият офицер на активна военна служба.

Военните анализатори от Вашингтон нямат окончателен отговор на въпроса дали опитът на Дворников от Сирия може да бъде полезен в Украйна. Защото войната в Украйна е съвсем различна, най-малкото поради това, че украинците разполагат със свои собствени ВВС, с модерни оръжия и с добра противовъздушна отбрана. "Какъвто и генерал да назначат, това няма да заличи факта, че Русия претърпя стратегически провал в Украйна", казва в тази връзка Джейк Съливан, съветник по националната сигурност на президента на САЩ Джо Байдън. Смята се, че руската армия е деморализирана, а логистиката ѝ не функционира. В Сирийската война Русия по официални данни изгуби 112 души. Докато в Украйна само за 6 седмици са загинали десетки хиляди руснаци.

"Характерът на бойните действия в Сирия беше дефиниран главно от масираните въздушни удари на руската армия. В Сирия генерал Дворников ръководеше единствено операция по извършване на въздушни удари", подчертава генералът от запаса Елиас Хана. "В Сирия на руската пехота почти не ѝ се наложи да се конфронтира на земята. В момента обаче се води териториална война със сражения между редовни войски и професионални войници, както и в между въздушните капацитети", обобщава експертът.

Автори: Катрин Шеър, Хасан Емад


Поставете оценка:
Оценка 2.1 от 72 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Касапинът

    151 23 Отговор
    ще ви разплаче майките в азовстал.

    Коментиран от #7, #68

  • 2 Теле

    121 14 Отговор
    То и 1945 беше провал а шваби, как е нефтеца
  • 3 вашето мнение

    148 15 Отговор
    Отказах се да чета още на заглавието. Явно ценностите го наричат така, защото в Сирия е отрязал бая зелки сорт цру.
  • 4 ЗАЩО ДА Е КАСАПИН

    152 24 Отговор
    А американците какви бяха в Югославия Сирия, Либия и Ирак.....

    Коментиран от #8

  • 5 ТОВА ГОРЕ НА СНИМКАТА СА ТЕРОРИСТИ

    22 126 Отговор
    РАШИСТКИ ФАШИСТИ ОСЪДЕНИ И ИЗДИРВАНИ С ЧЕРВЕНИ БЮЛЕТИНИ СЪС СМЪРТНИ НАКАЗАНИЯ,

    Коментиран от #6, #28

  • 6 Ами

    104 9 Отговор

    До коментар #5 от "ТОВА ГОРЕ НА СНИМКАТА СА ТЕРОРИСТИ":

    отиди със зеленята и алцхаймера да ги заловите!
  • 7 не се знае

    54 21 Отговор

    До коментар #1 от "Касапинът":

    да не е разплакал и твойта че знаеш от опит.

    Коментиран от #16

  • 8 вашето мнение

    118 11 Отговор

    До коментар #4 от "ЗАЩО ДА Е КАСАПИН":

    Там се трепеше демократично. След като Путин им счупи крадливите ръчички по цял свят, сега хамериканските ценности вият на умряло.
  • 9 Пич

    107 9 Отговор
    Странно определение , на потомците на хитлеристка Германия , които бяха некасапи , неизбили и изгорили милиони ! Светли личности , направо ! Това дали е дебилско нахалство ?!
  • 10 sss

    107 9 Отговор
    Дойче зеле, що не пишете за бомбите на фащ хвърлени по Сирия, Либия, Ирак, Сърбия и.т. или те са "демокротични"??
  • 11 Кнаус 485

    93 15 Отговор
    Направих грешка, че четох..... БОЗА И ПАК БОЗА.. .... СЛАВА И УСПЕХ НА ГЕНЕРАЛА..... 7864
  • 12 СЛАВА УКРАЙНА СЛАВА АЗОВ

    16 103 Отговор
    КАСАПИТЕ ЩЕ ВИСНАТ НА ВЪЖЕТО.

    Коментиран от #19, #39, #88

  • 13 Амет

    38 2 Отговор
    А колко бройки от ВВС имат ако не е тайна
  • 14 Тиква

    79 8 Отговор
    Пак се почна с УмНиците от ДойЧе ВеЛе. Много изПеркахте от месец. С нетърпение чакам да закрият тези. Едно време имахте Име и новини. Сега сте само ПаПлач без аКъл.
  • 15 Зелен Демократ

    40 5 Отговор
    Като чуя Украйна и изпитвам нечовешко удоволствие! Моля ви не спирайте тия и Ковид-новините, че откакто моя ме заряза нямам други удоволствия:( Но в Новото Нормално и ние ще можем да забременяваме и раждаме, тогава той ще съжалява, че ме е оставил заради една жена!
  • 16 НЕ Е

    12 6 Отговор

    До коментар #7 от "не се знае":

    знам, че е ощастливил твойта. И баща ти също.
  • 17 Юлиус щрайхер

    12 34 Отговор
    „Хайл Хитлер! Това е моят Пурим 1946 г. Отивам при Бог. Болшевиките и вас ще обесят един ден.“ - Последни думи преди изпълняването на смъртната му присъда.

    Коментиран от #31

  • 18 DezinformWe

    45 5 Отговор
    Дезинформационното Зеле да не го питат скоро тет-а-тет "В чем сила, брат?".....
  • 19 ЗНАЧИ СЛАВА НА ФАШАГИТЕ

    45 4 Отговор

    До коментар #12 от "СЛАВА УКРАЙНА СЛАВА АЗОВ":

    ТАКА ЛИ....
  • 20 Хи их хи

    65 7 Отговор
    "В Сирия руснаците бомбардираха цивилни, без да им мигне окото". Само да попитам Ракка в Сирия ли беше? Щото те америте нещо го изравняваха!
  • 21 Касапина

    10 58 Отговор
    Сирея не е Украйна.Там имаше само лековъоръжени милиции.Армията на Асад превземаше напред руснаците отзад само се разхождаха и ликвидираха противници на режима.В авиацията същото само излиташ хвърляш си бомбите без да те интересува какво става долу и се прибираш.Сега в Украйна има истинска армия с ПВО.Руснаците вече не летят почти през деня а когато го правят стоят само в приграничните райони.За танковете видяхме всички какво се случва.Тъй че касапина от Сирия ще бъде касапин за собствените си войски.

    Коментиран от #27, #35, #106

  • 22 Дезинформационното зеле

    60 6 Отговор
    Дезинформационното зеле още не са разбрали, че Украйна приключи.
  • 23 факти

    39 4 Отговор
    Тaшакинов и Зеленчуков са доста по-опасни от Дворников.
  • 24 По бързо да ги преключват.

    55 5 Отговор
    Вече ми писна яко от тази целева пропаганда
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Бай Илия

    58 5 Отговор
    В Сирия руснаците бомбардираха цивилни, без да им мигне окото! САЩ без да им мигне окото бомбардираха в Югославия, Ирак, Либия, Афганистан, Виетнам а пък над Хирошима и Нагазаки като хвърлиха бомбите окото им не трепна!
  • 27 Брей

    25 6 Отговор

    До коментар #21 от "Касапина":

    явно си бил там?! Или си го сънувал?! Или не си пил пак хапчетата?!
  • 28 😄😄😄

    29 3 Отговор

    До коментар #5 от "ТОВА ГОРЕ НА СНИМКАТА СА ТЕРОРИСТИ":

    Напротив, Ангели Спасители
    👍👍👍
  • 29 гост

    38 4 Отговор
    Доста ми е странно ,немска медия да говори за военна култура и да нарича някой касапин.Май не си помните историята ,а...
  • 30 Българка

    5 52 Отговор
    Не разбирам как може в този форум да има същества, които възхваляват кръвопролитието и разрухата. Да оправдаваш Путин и кръвожадните касапи те прави по-низко от най-хищните диви животни

    Коментиран от #40, #46

  • 31 Къде ги тия болшевики

    26 2 Отговор

    До коментар #17 от "Юлиус щрайхер":

    Има само троцкисти и те са във вашингтон.
  • 32 Фон клайст

    4 22 Отговор
    Дайте ми 50 милиона армия фанатици милиони танкове оръдия самолети есминци и извънземните нападателни технологий и глейте в кво ше превърна кочината за месец
  • 33 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    6 27 Отговор
    психопатичен садист изрод
  • 34 JEFF

    7 42 Отговор
    Ами Шойгу ? Он верна пошол в тайгу ? Путин е УБИЕЦ , УБИЕЦ , УБИЕЦ !
  • 35 vinety$

    32 2 Отговор

    До коментар #21 от "Касапина":

    хиляди арестувани фашаги, ХИЛЯДИ. къде виде слава бе хахооолл?
  • 36 ТАКААА В СТАТИЯТА ПИШЕ ЯСНО

    18 7 Отговор
    ЧЕ ЕДНА ЧЕТВЪРТ ЗАГИНАЛИ ОТ УШАНКИТЕ А СЛЕДВА ЧЕ ДРУГИТЕ ТРИ ЧЕТВЪРТИ ТОЕСТ ТРИ ПЪТИ ПОВЕЧЕ СЛЕДВА ДА СА ЗАГИНАЛИ ОТ КАУБОЙСКИТЕ ЗАВОЕВАТЕЛИ...
  • 37 Хихихи..

    37 1 Отговор
    А всеки краварски дженеръл е минимум с по два ордена майка Тереза..

    Коментиран от #43

  • 38 3333

    7 23 Отговор
    Още един пияндурник.

    Коментиран от #50

  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 така ли

    31 4 Отговор

    До коментар #30 от "Българка":

    пернатото ми то? Колко е хуманно да пращаш старо избушено оръжие на две воюващи славянски армии, нали? И да обясняваш от брюксел, че войната трябва да продължи до последния украинец?
  • 41 Майна

    10 35 Отговор
    ПУТИН Е ПЪТНИК КЪМ АДА . До 08.05. ще е приключен .

    Коментиран от #45, #80

  • 42 Жоро

    22 3 Отговор
    Дано да е така както сте го написали що до сега много леко пипат и ни омръзна да чакаме да свърши
  • 43 особено

    19 2 Отговор

    До коментар #37 от "Хихихи..":

    очилатия негър с прахта за пране.

    Коментиран от #54

  • 44 Хахаха

    7 33 Отговор
    " Дворников прекара 10 месеца там - от септември 2015-а до юли 2016-а. В този период руската авиация започна брутални бомбардировки над цивилни региони в Сирия, най-вече на север в град Алепо. Тъкмо тези бомбардировки сякаш обърнаха войната в полза на Асад. Руските бомбардировачи взимаха на прицел джамии, пазари, болници, училища и селскостопански ферми, а сирийската опозиция просто нямаше достатъчен ресурс, за да ги спре."

    Дивашката орда разполагаше само с леко стрелково оръжие, дрога и безмерна жестокост, затова на ватата ѝ беше лесно да бомби отдалеко. При украинците този номер не минава! Американските генерали са се хванали за главите от успеваемостта на бойците от ВСУ. Когато разбрали, че от 112 изстрела с Джавелин, 100 поразяват целта!!!, са решили, че тези бойци заслужават тотална подкрепа и ще я въоръжат с най-съвременните си оръжия. Така, че и на този генерал ще му наредят керемидите (ще му направят могилката)...

    Коментиран от #51, #75, #97

  • 45 Я дай

    14 3 Отговор

    До коментар #41 от "Майна":

    по подробно! Или си изпаднал в нацистки мечти?
  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 48 хахаха

    20 3 Отговор
    Защо "наричат го касапина от Сирия"? Кой го нарча така и къде? Що не си кажете - ние го наричаме така...
  • 49 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 50 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 51 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 52 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    9 21 Отговор
    Шойгу Жив ли е???По-мое мнение той бе единственно нормален сред кремълските ид..оти!като ви говорих,че идва глад за света и зърното ще е с цената на злато....Тук умниците искаха бг да изнася....Сега разбрахте ли какво съм имал в предвид,за разлика от шкембето-войвода и оня набедевния папиломен математик???Войната ще е доста дълга и никой няма да ожъне нивата.......такива пожари се задават там след 15май....Няма гасене...не ти трябва атом!
  • 53 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 54 Хихихи..

    7 3 Отговор

    До коментар #43 от "особено":

    Той се възнесе неотдавна,сега е в казан N-4..
  • 55 али баба

    26 5 Отговор
    ХАХАХА,А АМЕРИКАНЦИТЕ СИ СОТАВИХА ДАРОМ ВСИЧКОТО ОРЪЖИЕ И ТЕХНИКА НА БРАДАТИТЕ ДА ДАРЯВАТ С МИР И ЛЮБОВ НАРОДА СИ.В Сирия,Либия и Ирак бомбите който пускаха американците над училища,детски градини,пазари и болници бяха пълни с бомбони и любов.Нещастници.

    Коментиран от #59

  • 56 ХАХАХААХХ

    21 3 Отговор
    Нещо не вървят отношенията между нацистите:
    Германският канцлер Шолц каза, че все още не планира посещение в Украйна и е "объркан" от отказа на Киев да приеме Щайнмайер - радиостанция RBB
  • 57 ТИЯ ЩЕ УМРЪТ ОТ

    3 6 Отговор
    ФОСФОРЕН СНАРЯД, ИЗГОРИ ЗА ДА СВЕТИШ.

    Коментиран от #58

  • 58 Я да се

    6 2 Отговор

    До коментар #57 от "ТИЯ ЩЕ УМРЪТ ОТ":

    научиш да пишеш!
  • 59 ХАХА ХИХИ

    4 14 Отговор

    До коментар #55 от "али баба":

    ДАЛИ РАШКИТЕ СЕГА ЩЕ ПРИПАРЯТ ТАМ УМНИКО, СЕЩАШ ЛИ СЕ ВЕЧЕ БЕЗПЛАТНИ ОБЯДИ НЯМА, ИМА САМО ПОДАРЪЦИ.
  • 60 Pesho

    18 0 Отговор
    е това се казва гьон суратлък, малко им беше 1945
  • 61 Иванушка  🇷🇺

    18 5 Отговор
    Честито с новото назначение и Успех на Сирийския Касапин ✌Z✌
  • 62 ГА РИВАТ ВАТНЯЦИТЕ

    4 17 Отговор
    НАЙ МА Е КЕФ УБРЕ ЗАГУБЕНЯЦИ.
  • 63 минаваща

    27 2 Отговор
    Щом DW са напълнили памперса от страх, значи изборът му е правилен. Имам само един въпрос към тях: Ако руснаците са правили в Сирия това, които пишете, защо сирийският народ е на страната на Русия в момента. Либералната пропаганда взе да издиша от всякъде....
  • 64 Една

    25 6 Отговор
    Специалната операция върви по план и целта ще бъде постигната!

    Когато нещата опират до патриотизъм, няма по-силен дух от този на руския войник. Това платените войници и политици на Америка никога няма да го разберат! През Втората СВ руснаците възкръснаха от нищото стъпкаха фашизма.

    Светът не е Холиуд, натрапващ приказката за добрите американци и лошите руснаци... Русофобията и омразата в САЩ се култивират още в ранна възраст, както и фашистката идеолгия в украинските училища...

    Коментиран от #67, #96

  • 65 Дойче Зеле

    22 4 Отговор
    Абе друго си е да бомбиш сватбари и училища с краварски демократични бомби и после да сочиш с пръст Асад и Путин.
  • 66 Някой

    25 3 Отговор
    Да, за терористи и нацисти е опасен. Касапин, надали е.Цивилни не е клал.

    Нещо да кажат за Ракка от DW? Как бе превзета от американците преди няколко години? Труповете по улиците бяха десетки хиляди и останаха там седмици наред. Градът бе разрушен. Наред с терористите имаше многократно повече убити жени и деца. Е, някой да нарече САЩ военни престъпници" Да каза, че са извършили "геноцид"?
  • 67 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 68 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 69 въпрос

    21 3 Отговор
    интересно как се оценяват бомбардировките на сащ в белград, ирак, афганистан?
  • 70 Мим

    24 4 Отговор
    Няма какво да се заблуждаваме Каквито и оръжия запада и янките да дават на укрите,Русия ще победи и ще си постигне целите..
  • 71 Бай Манчо

    20 1 Отговор
    Интересно кога е писан този пасквил - за какво ВВС и ПВО на украйна става въпрос , що се отнася за Сирия ДВ по-добре да замълчи - мълчаха като риби за Рака и за другите престъпления на коалицията от 60 чакала които бяха наритани ритуално от Руснаци и Сирийци .
  • 72 Име

    20 2 Отговор
    Според мен, има много основателна причина Русия да нападне Украйна! Бях чул, че САЩ искат да вадят шистоф газ у Домбас, да спрат Турски поток, Северен поток 1 и 2 и САЩ в същите руски тръби в Украйна да доставят газ за Европа!! Не, че не е имало и тормос на руското население в Домбас ! Точно затова Путин иска да направи две републики ДНР и ЛНР !
  • 73 Ха Ха

    16 3 Отговор
    ПРОВАЛ..............предават су урките ...масово нивата е разорана....какъв провал ? Провал за байдънчето и синчето.....
    зелки защо не четете корана....ще ви е необходим
  • 74 Констатация

    21 3 Отговор
    Защо fashistkata медия DW пише за руските генерали ,които спасиха Сирия и сирийците,а не говори за сатанистите англосакси кравари които нападнаха независима страна и изниха стотици хиляди сирийци?
    Кой им разреши да нападнат суверенна държава?
    Пожелавам същото да се случи и на Германия,щом като fashizma и там си показа рогата!
  • 75 Момко,

    19 3 Отговор

    До коментар #44 от "Хахаха":

    Намали малко прашеца и кравароекшъните със "спасителите" на света. Видяхме ги как драснаха от Афганистан като бити п....си.с
  • 76 вижда се

    4 9 Отговор
    И четиримата глупаци гледат някоя тъпа ракета.
  • 77 Отговор

    11 2 Отговор

    До коментар #67 от "комунисти терористи":

    Поредния дебил български се izhodi!
    От невменяеми хора които не виждат по далеч от носа си какво да очаква нормален човек?
  • 78 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 79 Дивуй

    15 2 Отговор
    Дойче веле надига глава .Става все по нацистко в публикациите си.
  • 80 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 81 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 82 Дивуй

    4 3 Отговор
    Майна, да направим един бас по шише хубаво уиски ,че няма как да стане твойта прогноза.Но вероятно както налазихте тука така и ще изчезнете като еднодневки.
  • 83 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 84 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 85 Теодор Рузвелт

    4 8 Отговор
    Тактиката им е такава че са освободители само за руската пета колона, за останалия свят са ядрена бензиностанция и поробители
  • 86 Госあ

    11 3 Отговор
    Ако западняците продължават да разиграват украинците и да ги тласкат към война, такава най вероятно ще се случи. По краварски - с масирани въздушни удари по градовете с касетъчни бомби и обеднен уран. Това може да се очаква 💁 Какво друго ? М ? Докога мислят, че руснаците ще жертват хората си за сухопътни операции ?
  • 87 не може да бъде

    14 3 Отговор
    Изключително гнусно манипулативно и лъжливо писание.Ако това беше написано за американската тактика във Виетнам,отчасти и във Ирак щеше да бъде вярно.Не проумявам смисъла на подобни писания и не разбирам кой ще ги приеме .Който има що годе някаква престава за водените през последните години войни,/получена след пресяване на информацията/ лесно може да опровергае написаното...
  • 88 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 89 А никролози

    4 8 Отговор
    Тия още ли са живи бре.
  • 90 Слава УКРАЙНА,🔱🔱🔱

    5 12 Отговор
    Четиримката на кораба са дали фира.

    Коментиран от #94

  • 91 Много скоро

    6 7 Отговор
    Ще им пеят панахидата на касапите.
  • 92 ☢️СЛАВА АЗОВ СЛАВА☢️

    6 10 Отговор
    💣💀⚔️ ВИЖДАМ САМО ЕДНИ МЪРТАВЦИ НА СНИМКАТА.💣💀⚔️
  • 93 Дайте ми го насаме за 15 минути

    3 9 Отговор
    И ако от това зависи света, ще има вечен мир на земята
  • 94 кнаус 485

    15 2 Отговор

    До коментар #90 от "Слава УКРАЙНА,🔱🔱🔱":

    ДА ГИ ОТГОВОРЯ, СТАВА МИ ГНУС КАТО ПРОЧЕТА СЛАВА НА УКРАЙНА....НЕ ЗНАМ ЗА ЧЕТИРИМАТА, НО СЛАВА И УСПЕХ НА ГЕНЕРАЛ ДВОРНИКОВ......
  • 95 666

    7 2 Отговор
    кервана си върви кучето си лае.....прекрасно....краварите сапунисват запада,че Зеленият печели,докато руските войски буквално ликвидирват хиляди украински войници,но предполагам и Путин би постъпил така при един да го нарече илюзорен конфликт между кравари и англета
  • 96 Митрофан Ханъм

    3 3 Отговор

    До коментар #64 от "Една":

    Всичко е по план .солдати с гумени ботушки отиват да фронта .алооо вече не сме в Сирия .
  • 97 Русия претърпя военен провал

    3 6 Отговор

    До коментар #44 от "Хахаха":

    Да не се забравя че Украинците не са сирийците и че цялата тежест в най решаващите битки на 2СВ за да може да победи СССР Нацистка Германия, не бяха заслуга само на руснаците, а и на украинците които след като получиха от САЩ и бяха въоръжени с по модерното американско въоръжение успяха да обърнат хода на войната и да победят фашистка Германия ...!!!

    Коментиран от #107

  • 98 кон боб яде ли

    6 8 Отговор
    Агресорът Путлер ,мноого се надцени в Украйна. Той е срам за Русия!
  • 99 RQ-4 Global Hawk

    1 4 Отговор
    Екземплярен боклук!
  • 100 Касапите в Сирия не са Руските военни!!

    7 2 Отговор
    Новини от Украйна, стига с тези ФЕЙК, "новини" от Украйна!! Само Бълвочи от Украйна!!
  • 101 Нико

    1 6 Отговор
    Руските генерали са посредствени и недостатъчно образовани.Нямат никакви шансове срещу НАТО ,а сега се видя ,че са негодни и срещу украинската армия..Всъщност за нас е чудесно.Русия ще излезе от тази война разбита на пух и прах.А ние ще си караме мерцедесите и бмв-тата,ще си обикаляме света без визи ,а те ще заживеят пак в комунистическия си концлагер.Хаирлия да им е.
  • 102 Японеца

    0 6 Отговор
    Русия стреля по цивилни в Сирия, Сащ не !
  • 103 Макс

    6 0 Отговор
    "касапинът от Сирия" Това е типичен пример за американски стандартен пропаганден похват.
  • 104 Снайперисти

    1 3 Отговор
    Го чакат и тоя както и другите генерали където си отидоха по бързата процедура от войната само с един куршум отнякъде от снайперист я наемник я украинец.
  • 105 Знае се

    1 2 Отговор
    Руски генерали е имало само през втората световна война оттук насетне всичките са едни неграмотни и необучени същества
  • 106 Ти си

    1 0 Отговор

    До коментар #21 от "Касапина":

    един пробит мозък, за един пробит долар
  • 107 Да даааа

    0 0 Отговор

    До коментар #97 от "Русия претърпя военен провал":

    Да незабравяме, че 3ти Украински фронт мина през Бг.
    Да не забравяме, че благодарение именно на Прекрасното управление на Пердушенко, украинците с български произход останаха пез права и бяха натикани в подземния....
    А бе хора оти не си пиете редовно хапчетата....
  • 108 МалкоЛогика

    0 0 Отговор
    Ако DW нарича някого "касапин", той трябва да е мъж на място. Благодаря ви, американски подлоги с германска табелка, че ми отваряте очите за стойностните хора !
Новини по държави: