Last news in Fakti

14 Април, 2022 08:03 2 713 5

Унищожиха най-голямата ферма за канабис

  • канабис-
  • марихуана-
  • испания-
  • ферма-
  • полиция-
  • навара

Испанските власти са унищожили 415 000 растения

Унищожиха най-голямата ферма за канабис - 1
Снимка: Shutterstock

Испанските власти са унищожили 415 000 растения коноп на стойност близо 100 милиона евро в операция за ликвидиране на най-голямата плантация за канабис в Европа, както я определи полицията, предаде Ройтерс, съобщи Dariknews.bg.

В изявление на полицейската служба се съобщава, че около 50 тона растителна маса е била открита в склад, където очаквала преработка в канабидиол - вещество, което не е психоактивно и все по-често се използва при лечението на тревожност, безсъние и други заболявания. Плантацията се е намирала в северния селскостопански регион Навара и се е състояла от 11 полета с обща площ 67 хектара. По информация от министерството на земеделието продажбата и консумацията на канабидиол е законна в Испания и по-голямата част от Европа, но въпреки това испанските закони забраняват отглеждането на растения от рода на канабиса за други цели освен за промишлена употреба, като например за производство на текстил и семена.

Отглеждането на канабис за преработка в канабидиол или други производни все още е престъпление. В резултат от операцията, която е започнала в средата на 2021 г., когато полицията открила едно от полетата, са били арестувани трима души. Испанската полицейска служба съобщи, че собственикът на плантацията първоначално я представил като законна операция за производство на канабис с промишлена цел, но по-късно било разкрито, че той възнамерявал да изнесе голямо количество от продукцията в Италия и Швейцария за преработка в канабидиол.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Защо

    4 1 Отговор
    защо, защо
  • 2 Нищо общо

    7 1 Отговор
    С истината. Аз живея точно там. Собственикът е една доста голяма фирма имаща още толкова площи и в Галисия, но там никой не го закача. Просто в Навара е като в България, не подадеш ли малко под масата те порязват. Фирмата в която работя им правихме сушилните, полицията и частна охрана си пазеха, знаеше се какво ще се произвежда и в един момент,, случайно се откри че има по-високи нива на психотропно вещество. А как става когато сорта не е такъв.
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 щурецъ

    1 0 Отговор
    Канабисаготаковай в таковата,а защо платенаталюбов не се легализира вече в България? Някое НеПеО няма ли да сескандализира и да писне до съвета на Европа?!
  • 5 Наркос

    7 0 Отговор
    Щял да прави лекарство против паралич , гърчове, мигрена, рак... явно някоя голяма фарма е завидяла друго си е да тъпчат бабите ви с 10 вида хапчета докато пометнат богу дух още на 60-70
Новини по държави: