Last news in Fakti

31 Март, 2022 13:21 2 069 5

Откриха музей на канабиса

  • канабис-
  • музей-
  • загреб

Той се намира точно срещу полицейското управление в Загреб

Откриха музей на канабиса - 1
Снимка: БГНЕС

Загреб става все по-известен с чудатите си музеи. Преди време там бяха открити музеи на изтезанията, на разбитите сърца и такъв посветен на 80-те години на миналия век. Днес вече хърватската столица има и музей на канабиса. „Растението е познато от древността и присъства в историята на човечеството от десетилетия и несъмнено подобен музей е полезен“, казва собственикът му Твъртко Крачун.

В него има палатка, в която нагледно е представен процесът на отглеждане на растението. „Това са неща, които никога няма да научите в училище", казва Крачун.

По думите му е чисто съвпадение, че музеят се намира в близост до полицейския участък. Входът му е безплатен за служители на вътрешното министерство, здравеопазването и земеделието, които отговарят за регулацията на канабиса.

Музеят предлага редица популярни легални продукти с канабиол, включително напитки, масла и спрейове.


Поставете оценка:
Оценка 2.2 от 10 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Komapak

    15 0 Отговор
    Дегустация на място има ли? 😀😀😀
  • 2 ДЕГУСТАТОРА

    9 0 Отговор
    А РАЗДАВАТ ЛИ БЕЗПЛАТНО, ЗА РЕКЛАМА????
  • 3 От векове

    9 1 Отговор
    Най- доброто лекарство за разпускане след стрес, напрежение и болкоуспокояващо при силни болки. Не на последно място, вдига либидото. Все пак говорим за натурален продукт а не химия с която тъпчат децата ни.

    Коментиран от #4

  • 4 плевен

    0 9 Отговор

    До коментар #3 от "От векове":

    Не бързай. За тази работа си има ред: Започва се с канабиса, а до химията децата ти сами ще стигнат.
    И за да сме наясно- колко са джобните, които отпускаш на наследниците си за този "натурален продукт"? Или те преджобват докато спиш?
  • 5 Хонорик

    0 3 Отговор
    Не се и съмнявам.Простотията,покварата и деградацията надминава всякакви граници и разни индивиди се чудят всеки ден каква глупост да измислят.