Last news in Fakti

19 Април, 2022 14:38 18 344 109

Северна Македония: България искаше да ни вкара в капан

  • северна македония-
  • българия-
  • буяр османи-
  • скопие-
  • капан-
  • илияна йотова-
  • иван михайлов-
  • история-
  • ес-
  • членство в ес

За нас беше много важно да не си позволим да попаднем в капана, каза Буяр Османи

Северна Македония: България искаше да ни вкара в капан - 1
Снимка: БГНЕС

„Не откриването на центъра на Културния клуб „Иван Михайлов” в Битоля е провокация, а името му”, каза на пресконференция днес министърът на външните работи на Република Северна Македония Буяр Османи. По думите му част от присъстващите на откриването са имали намерение да провокират реакцията в Република Северна Македония, за да покажат, че в държавата не се уважават човешките права. „Не позволихме създаването на такова алиби”, каза Османи и допълни, че държавата е реагирала както трябва и след сериозен анализ, предаде БТА.

„Първоначално вицепрезидентът на България Йотова поиска да присъства на откриването на българския клуб и имахме информация, че с нея ще присъстват Каракачанов и Захариева. Едно от предположенията беше, че посещението в център, който носи противоречиво име (Иван Михайлов), е за да се осигури алиби за основния наратив на България през последните месеци, че спорът всъщност е спор за правата на човека, и че (Република Северна) Македония не спазва правата на човека. За нас беше много важно да не си позволим да попаднем в капана. Моята роля като министър е да запазя имиджа на страната пред света, че това е демократична държава, в която всички граждани се ползват с всички права, и че няма да допуснем алиби за наратива, че тук се нарушават човешките права на която и да е етническа общност, включително и българската. Не бяхме част от това посещение, не защото се открива български клуб, ясно искам да кажа, че нямаме нищо против всяка общност да отваря клубове и центрове, спорно беше името на този клуб, което тук се възприема като провокация”, каза Османи.

Османи уточни, че не реагира с емоции на случващото се, което предизвика бурна реакция сред някои политически партии в Република Северна Македония, а според стратегията на държавата. „Облак се спусна върху отношенията между двете държави, които се опитвахме да изясним през последните няколко месеца, но не мога да позволя това да наруши процеса на интеграция, защото ние нямаме алтернатива и пак ще изгубим време“, каза Османи. Според него ако сега преговорите бъдат прекратени, въпросът ще се върне като бумеранг по-късно, и в други условия, особено ако Албания се отдели от Република Северна Македония в преговорите.

„Не е лесно. Ако беше лесно отдавна щяхме да решим отворените въпроси с България, но емоциите трябва да бъдат охладени. Не получаваме поддръжка от обществеността, но някой трябва да води този процес”, каза Османи и допълни, че не може да обещае, че Република Северна Македония ще получи през юни дата за начало на преговорите с ЕС, но работата не трябва да спира, а емоциите трябва да бъдат охладени. „Не трябва да казвам това пред медиите, а на масата на преговорите, но ние не можем да включим българите в Конституцията преди началото на преговорите, не защото не искаме, а защото не можем. И това няма да стане”, каза Османи, но не уточни дали причините са в дългата процедура по промяна на Конституцията или невъзможността да бъде постигнато необходимото парламентарно мнозинство за това. Буяр Османи припомни, че културният клуб „Иван Михайлов” в Битоля съществува от 2019 г., че е регистриран по един от двата закона за такива сдружения в Република Северна Македония, и че той е щял да бъде отворен със или без присъствието на българска делегация. „Фактът, че ние не бяхме там означава, че ние казахме: За нас това е неприемливо. С друго име ние бихме отишли заедно да открием такъв център”, заяви Османи.


Поставете оценка:
Оценка 1.5 от 78 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 5578

    168 8 Отговор
    Не на пренаписването на нашата история, северомакедонците да си пишат за Сталин, Тито, Темпо и други "светини" на Русский мир или Сръбския свят.
    Не посягайте на Ванче Михайлов- символ на българската съпротива против сръбските зверства в тогавашна Македония.

    Коментиран от #15, #73

  • 3 Тотьо

    127 2 Отговор
    Едно време дядката светла му памет,имаше много вярна приказка.Не ми хвали къщи,хвали ми комший!
  • 4 НА КИРО

    94 20 Отговор
    работата се провали. Ами сега как ще се отчита пред кукловодите от САЩ
  • 5 Северна Македония

    91 9 Отговор
    трябваше да бъде поделена между България и Албания. Но сръбските мераци и американските сметки да прилапат и Сърбия и Албания не позволиха това
  • 6 Оги

    126 5 Отговор
    Безобразно нагъл тип!
    Ако в Скопие не са искали името на Иван Михайлов, да не бяха регистрирали дружество с такова име.
  • 7 Кольо

    93 7 Отговор
    СРМ не е проблем на България, а на сигурността и стабилността в Европа.
  • 8 Мим

    109 5 Отговор
    Абе Османче,ти си албанче и трябва да вземеш пфимер от Албания как иска да се отдели от тези макета и да влезе в Европа.Така че не вземай страната на тези инати макета.Докато не проумеете какво се иска ,Европа ще я гледате през крив макарон,което и правителство да дойде в България.....
  • 9 Българин

    85 12 Отговор
    Тия са българските хо хъ ли . Няма добро за тях , няма и разбиране . Тяхнато магаре е по магаре от българското . Тяхното винаги и по по най от българското . Нямаме нужда от тях . да си стоят в тяхната колиба.
  • 10 Стрелата

    50 7 Отговор
    Бастун шиптарски ма кой ва смята ве сарвули кат влезете ше прокопсате можете да ни вземете последното място като найййй гладните.
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 антрашпиц

    79 3 Отговор
    Вий сте сте си в капан бе ид...ти.И то от поне 75 години.....
  • 13 Само да уточним

    93 4 Отговор
    .......„Не трябва да казвам това пред медиите, а на масата на преговорите, но ние не можем да включим българите в Конституцията преди началото на преговорите, не защото не искаме, а защото не можем. И това няма да стане”......Г-н Османи "Македонец" ли е,или Албанец?.И как така албанците са влезли в конституцията на Северна Македония,а Българите никакви ги няма?Кога назад в годините Албанците са били повече от Българите и са били Държавнотворен Народ?- НИКОГА е правилния отговор.Давайте,дълбайте Господа СеверноМакедонци!С такава "политика" никога няма да влезнете в ЕС!
  • 14 😲😲😲

    46 6 Отговор

    До коментар #1 от "Македония на европско":

    Викайте САЩ на помощ, кво чакате
    😄😄😄
  • 15 bVlgari

    70 3 Отговор

    До коментар #2 от "5578":

    Точно.
    И не разбрах,как успяха,така исторически бързо,но за сметка на това,толкова трайно да им промият мозъците тъй успешно!
    Асимилация,сърбовизация,терор,нов език и азбука,нова история-всичкото им се получи.
    Честно,не виждам,как ще се справим с омразата,злобата,дивотията на тези хора.Стартът на преговорите трябва да се раздели-Албания да тръгва,РСМ.....категорически не.

    Коментиран от #20

  • 16 Красимир Петров

    44 12 Отговор
    Киро ще продаде България.

    Коментиран от #58

  • 17 За Капанот

    28 1 Отговор

    До коментар #1 от "Македония на европско":

    ................не знам,виж за другото.......ще си го получите:)
  • 18 Истината

    49 1 Отговор
    Нашите глупаци,така и не направиха нещо в Македония.Сашо Тулупа ядеше прасета и телета,докато беше посланик.Всички в Македония слушат и гледат сръбски медии.Какво да очакваме ? Едно нищо ! Една част се писаха се българи да кльопнат паспорти с които да бръмчат из Европа без визи.Толкоз.
  • 19 Дадохме ви танкове,

    66 5 Отговор
    Да не ви закачат, да ви има като държава, признахме ви, подкрепихне ви за НАТО, а насреща получаваме само СР@НЕ, едно голямо рядко, като хвърлиш камък в него и цвъка, ей тва сте вие

    Коментиран от #26

  • 20 5578

    53 2 Отговор

    До коментар #15 от "bVlgari":

    Механизмът по дебългаризация е пробван първо в самата Сърбия, в Нишко и Пиротско. Полиция, администрация, училище- само сърби, всичко е на сръбски. Всички млади българи служат в сръбската армия, ако искаш да се "развиеш" се пишеш сърбин, ако искаш пенсия се "пишеш" сърбин. Това е успешно проведено първо в Сърбия, после и в Бановината- тогавашна македония.

    Коментиран от #106

  • 21 За сръбските културни центрове

    49 3 Отговор
    Може всякакво име, за югопрестъпниците на 20 век може всичко, за БГ сте против, знаем ви много добре управляващият сърбомански елит
  • 22 ФАКТ

    24 2 Отговор
    Нашите глупаци,така и не направиха нещо в Македония.Сашо Тулупа ядеше прасета и телета,докато беше посланик.Всички в Македония слушат и гледат сръбски медии.Какво да очакваме ? Едно нищо ! Една част се писаха се българи да кльопнат паспорти с които да бръмчат из Европа без визи.Толкоз.
  • 23 Gocho.

    50 0 Отговор
    Нашите скъпи политици да престанат да ходят при тея лумпени в Северна Македония все едно ни зависи нещо от тях. Да влизат в България само с визи. Никаква. Европа.

    Коментиран от #72

  • 24 ПРАВИ СА МАКЕДОНЦИТЕ 🤣

    17 7 Отговор
    ПОЧТИ ВЛЕЗНАХА В КАПАНА. КАТО БЪЛГАРИТЕ! КАПАНА НА ИКОНОМИЧЕСКА ЗАВИСИМОСТ 😇
  • 25 Герак Митко

    39 2 Отговор
    От името ти личи, колко си македонец. То такива няма, измислена нация от сърбите. Има българи, косовари и сърби на тая територия.
  • 26 Бля,бля,бля...

    36 6 Отговор

    До коментар #19 от "Дадохме ви танкове,":

    Тия танкове ги продадоха тогава в Африка.Костов циганина и оня Пешо коня са виновни за всичко.Жельо и СДС навремето ги признаха за НЕЗАВИСИМА държава.Тогава чий го дирим и искаме от македонците ? Шизофрения.
  • 27 Пинко

    59 3 Отговор
    Иван Михайлов отдаде 75 години от живота си за Македония в непрекъсната борба с поробителите й! А тези еничари днес я продават за кариера и сръбски динари. Дори повече от 30 години след кончината на Иван Михайлов, в Скопие и Белград се стряскат на сън от името на този велик и страшен за тях българин!
  • 28 Само албанците и сърбите

    42 1 Отговор
    Може да включите в конституцията, а българите като преобладаващи в миналото не можете, щот НЕ ИСКАТЕ
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 курт капанът

    33 1 Отговор
    дойде от СССР със съгласието на Георги Димитров. После сърбоманите превзеха територията, а НРБългария гледаше страхливо на другата страна, че да не изнасилят и нея.
  • 31 Османи наистина ме изумява!!!!

    49 0 Отговор
    Г-н Османи, а нима ние искаме нещо по-различно от това, което поискаха албанците, живеещи в северната македония, преди години???
    Не ви ли е срам, като част от тази общност, да защитавате същите приоми, с които ви мачкаха??? Да повтаряте същите неративи, които бяха използвани и срещу вас???
    Да виждате проблема в съседите си, но не и във вас самите???? Замислете се тогава, защо от всичките ви съседи сте толерирани само от сърбите. И гътрците, и албанците и българите ви имат за пълни отрепки, а сърбите си имат за слуги!!!!
    Нима гърците ви отбягваха 30 години, защото са фашисти???? Срамота!!!!
    Защо не го казахте това на Фон Дер Лайн, на германците, на австрийците, на италианците. Кой изби еврейте от Битоля - българите или немците?!?!?!
    Защо въобще искате да се съюзявате с нас??????
    Жалка работа!!!!
  • 32 Анте Павелич

    34 0 Отговор
    Значи името Иван Михайлов е противоречиво, но Джемо Хаса на когото открихте паметник в Гостивар не е? Иначе и двамата са герои, борили се против комунистическата чума!
  • 33 Ванче

    33 2 Отговор
    Точно Михайлов е единствената що-годе компромисна фигура, тъй като е отстоявал идеята за независима Македония като отделно държавно образувание. Дали щеше Османчето да е по-хепи, ако го бехме кръстили Гоце Делчев? Да бяхме им дали 2004 преди влизането в ЕС право на всички с българко самосъзнание да вземат гражданоство, щеше Османчето вече да живее в югозападна България :)
  • 34 Влезли сте в сръбският капан,

    38 3 Отговор
    И то отдавна
  • 35 Русомразец

    14 17 Отговор
    Стана ли ви ясно. СССР разделя страните на по- малки и после ги поглъща в Руска Федерация.
    Пригответе си вазелин, щото по-големи от Руските мужики нема. Вие ще им бъдете женщини. Най-отпред Волгиновци с тънките вратлето.

    Коментиран от #74

  • 36 гост

    26 0 Отговор
    Това, че вече се обясняваш по този начин, значи че капанът е щракнал.
  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 Вучич каза,че сърбите ви обичат,

    39 2 Отговор
    Обичат ви десетилетия по оня ГРОЗЕН начин, както НАСИЛНИК си люби жертвата, в резултат сте се привързали и развили стокхолмски синдром, това е цялата работа за отношението ви към българите
  • 39 ха сега де!

    34 1 Отговор
    И кога древната държава Македония ще покаже поне един документ, който урежда някакъв вид отношения с България, която в историята писана от казионните историци съществува поне от 1300 години, а в сведенията от древни римски, гръцки и други хронисти от по рано? А може би те са били единствената изолирана държава и не са имали никакви търговски, военни, културни и всякакви други взаимоотношения със съседите си?

    Коментиран от #44

  • 40 Прав

    15 0 Отговор
    Политически игрички🚷 🇧🇬🚷⚔️🔏🇦🇱🪤📜
  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 Кламук

    32 0 Отговор
    На това му казват "Що звъниш като не те натискат ?" ... Добре,бе,Османчо,стойте си извън "капана" ... никой не ви бута зорлем да влизате в него !
  • 43 Вонбон

    24 0 Отговор
    Ама па сте много нагли бе.То бива,бива ама Вашето на нищо не прилича
  • 44 Те нямат и друг

    30 1 Отговор

    До коментар #39 от "ха сега де!":

    Цар, освен Самуил, писали го на македонски=български с правописни грешки СамОил, кои са ви другите царе, споделете, или е ТАЙНА

    Коментиран от #75

  • 45 Вонбон

    9 0 Отговор

    До коментар #37 от "пак че":

    Плашиш гаргите
  • 46 Селяк

    25 0 Отговор
    Отново коментари срещу България и то идващи от Министъра на външните работи на Македония, и отново Българските управници мълчат като тъпи пу.тки!!! Никакво официално обръщение/отговор нито към Македония, нито към ЕС!?! Наистина тампоните и дамските превръзки са свършили в магазините, щот управниците имат нужда от тях! Пореден срам.
  • 47 Северозапад

    31 1 Отговор
    Всъщност шиптърчето е право. Българите в РСМ няма как да бъдат вписани в конституцията като малцинство по простата причина, че са мнозинство!

    Коментиран от #51

  • 48 Игнорирайте

    19 3 Отговор
    тази ГМЕЖ/политици-сърбомани-титовисти/, оставете ЕК да се разправя с тях, като започнат да спазват правата на всички етноси равнопоставено, тогава да се обадят пак
  • 49 Селяк

    24 1 Отговор

    До коментар #37 от "пак че":

    Е зор ни е да идваме в тая измислена кочина Македония... ама вие се бутате на границата всеки ден, университети са ни препълнени с македонци... щот в Македония е много хубаво, за това се бутате в България... и албанската азбука не можа да ви помогне да измените езика си - оставате си българи до костите си! Промити овце! Вето до дупка! Вето още 500год! Вето до като се изчисти Македония от албанци и сърбимани!
  • 50 Македония е Българска

    24 0 Отговор
    Не на макетата в ЕС.Тези македонски боклуци не заслужават нито нашето внимание нито нашата подкрепа за ЕС.

    Коментиран от #52, #76

  • 51 да допълня

    25 1 Отговор

    До коментар #47 от "Северозапад":

    Не знам дали съм го повтарял, но ще потретя! Реалния брой на българите е по голям от този на албанците, по разбираеми причини. Ако се позволи на българите да бъдат официално признати, поне като албанците, македонци ще останат само политиците и техните протежета, а това означава, че няма как държавата да съдържа названието Македония. Те ще останат най малкото малцинство, след циганите.

    Коментиран от #53

  • 52 Боклуци

    21 0 Отговор

    До коментар #50 от "Македония е Българска":

    Са управляващите комунисти-сърбомани, тва е проблема, бълват един през друг, ту пендеровски, ту османи, ту друг, от най-високо управленско и медийно ниво се бълва мръсотия, а не хората, не смеят да гъкнат от титовисткото репресивно управление на СМ

    Коментиран от #63

  • 53 То това е ясно,

    11 0 Отговор

    До коментар #51 от "да допълня":

    Затова се опъват като магаре на мост
  • 54 ????

    20 2 Отговор
    Нашите управници не само мълчат а се се усмихват като.....! Нямат ли чест и достойнство! В Битоля пак станахме за смях! Югоостанките вече толкова обнагляха,че говорът какви малцинства трябва да признаваме! Защо не поискат същото и от гърците! Запомнете че след Гошо тарабата който първи хвърли българите от Македония в ръцете на Тито, Жельо ги призна пръв за държава,досега,да нека взели дали ,а сега Киро ще довърши предателството!

    Коментиран от #98

  • 55 Перо

    21 1 Отговор
    Пострадали от политиката на Ванчо Михайлов са само сръбските окупатори! РСМ няма никакво основание да говори за “противоречива” личност! Иван Михайлов е защитавал българското население на областта и присъединяването и към БГ! Всичко това говори,колко зависими са северномакедонските политици от чужда държава! Нищо не споменават за откритата плоча в Черна Гора на дъщерята на Цар Самуил, от Пендаровски,въпреки постигната договореност в комисията, преди откриването на културния клуб!
  • 56 Два въпроса

    22 1 Отговор
    1. Иван Михайлов е противоречиво име, а Буяр Османи си е чисто традиционно македонско име?
    2. Евентуално може ли РСМ да стане РЮБ (Репубплика Югозападна България)?
  • 57 Болярин

    19 1 Отговор
    Отдавна в България няма капани за мишки - северномакедонците ги изкупиха !
  • 58 Пак съм аз

    14 3 Отговор

    До коментар #16 от "Красимир Петров":

    Киро не е посял една тревичка в България ! Какво го чака народа тоя канадски измамник, че не го качва на самолета за Канада ?!!
  • 59 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 60 ПЕНДАРОВСКИ

    19 0 Отговор
    Открил паметник в Черна гора на Теодора Косара, дъщерята на цар Самуил!
    Разберете, тези никога няма да престанат с провокациите!
    Къде е нашето МВън. Работи?! Трябва да реагира незабавно, ако е допустимо да поиска обяснение и от властите на Черна гора!
    А иначе, не жестове на добра воля, твърди ответни мерки ни трябват против наглите, нахални и неблагодарни северно македонци! И никой да не ги нарича "македонци"! Абсолютно ясно е, че не са никакви македонци! Искат да откраднат това име!
    Можем да ги наричаме скопяни или на западно българско наречие скопЕни, отива им и бюрмани или бюрмаджии, щото си милеят за Тито и Югославия, една трета от тях! За другата трета- българите там, пълна и многостранна подкрепа!

    Коментиран от #62

  • 61 ШОПОВ

    17 0 Отговор

    До коментар #59 от "Ал-Джаувахири":

    Шоп съм и ще "боксувам" во век и веков, ама на тия фурнаджийски лопати не отстъпвам и наядена кифла!
  • 62 Гражданин

    14 2 Отговор

    До коментар #60 от "ПЕНДАРОВСКИ":

    Поддържам абсолютно! Да се добави и декомунизация на държавата, защото комунизмът е извършил за 45 години неизмеримо повече престъпления, отколкото фашизмът за 4 години!
  • 63 Гражданин

    20 2 Отговор

    До коментар #52 от "Боклуци":

    Поддържам! Най-големите престъпници на Балканите са Титовите комунисти и отрепките им днес!
  • 64 Бай Лисан

    17 0 Отговор
    Ако така я карат в РСМ, сърбе ще ядат дърве!
  • 65 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 66 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 67 Величко Керин

    19 1 Отговор
    Идиоти си имаме достатъчно и земя имаме и за вас , ако пак ви подгонят Сърби и Албанци. Признали сме Ви. От 1945г. Имате държавност и история. Не закачайте нашата. Нищо повече.
  • 68 Асен

    15 1 Отговор
    Такава държава Македония няма!!! Всичко е БЪЛГАРИЯ!!!
  • 69 Идея

    10 5 Отговор
    Най добре да влязат на мястото на България,ибез това ние ще излизаме! Стига да сме евроатлантически подлоги!
  • 70 един

    12 2 Отговор
    След ВСВ всички, които са се изявявали като българи в Македония са били обявени за фашисти, и са били смачкани. В България нашите 45 години пригласят и мълчат. Затова сега положението е такова. И това все още е линията на македонизма. Който се изявява като българин се обявява за фашист.
  • 71 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 72 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 73 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 74 Паметник

    3 4 Отговор

    До коментар #35 от "Русомразец":

    а кой ти даде Санстефанска България ???? Руснаците отдавна имат червени чадъри и със сигурност не са македонци.
  • 75 Паметник

    10 1 Отговор

    До коментар #44 от "Те нямат и друг":

    доколкото знам (а и на целия свят) Аспарух е хан, а не крал.😁😁😁😁😁
  • 76 Кръсте П. Мисирков

    2 13 Отговор

    До коментар #50 от "Македония е Българска":

    Европейски гражданин с европейски ценности. Македонецът е много повече от българските европейци (а всички знаем как се класирате и как станахте част от ЕС)

    Коментиран от #83, #97

  • 77 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 78 ВЕТО

    11 1 Отговор
    ПОГЛЕДНЕТЕ КАКВА ОМРАЗА СЕ СИПЕ КЪМ БЪЛГАРИЯ ОТ ТЕЛЕВИЗИЯТА В СЕВЕРНА МАКЕДОНИЯ КАТО ВИДЯХ ТОВА КАЗВАМ НА ВСИЧКИ В СЕВЕРНА ЗАПОВЯДАЙТЕ В БЪЛГАРИЯ ВЕТО ВЕТО ВЕТО ТЕЗИ СА ЗА В АФРИКА КАКВА ЕВРОПА КВИ ПЕТ ЛЕВА
  • 79 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 80 165454532

    9 0 Отговор
    правата на човека са нещо имиджово в СМ за пред ЕС ........имиджово е и самотго име северна македония - колото да падне ветото на гърция ....иначе официалните лица на всякъде се представят като представитле на република македония

    ....нашите съседи си мислят че с подобно поведение да правят каквото си искат ще се размине ей така...няма как да стане ---- краднем от тук от там я история я език и натъмъним събитията и у учебниците сме първи сред първите
  • 81 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 82 незнайко

    7 0 Отговор
    С това изказване си признават, че са против правата на човека и не ние сме тези които ще ги вкараме в капан а ТЕ САМИТЕ !!!
  • 83 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 84 ВСС

    7 1 Отговор
    Преброй до три пръстите на една от ръцете си, няма значение лява, дясна (а може и да си с две леви?) и резултата е какво ще получите за ЕС от България. Нещастници, когато ви признахме първи, че и танкове ви дадохме да се пазите от шиптърите, тогава бяхме добри, а?
  • 85 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 86 Гост

    7 2 Отговор
    Изчакване му е майката...в един момент ще клекнете.....
  • 87 да бе

    9 0 Отговор
    Какъв "капан" , бе гений?
    Вие си показвате българофобията, агресията и неприкритата готовност да нарушавате човешки права по всяко време без да се криете.
    Та вие не можете да приемете една българска делегация без някакви полуграмотни селяци да дюдюкат злобно по политиците.

    Ясно е, че за тези преовори натискат елитите за да си осигурят електорален комфорт. Населението няма да получи никаква полза от тях.
    А от вън нтискат сили които искат отслабването на Европа посредством вкарването в нея на един антиевропейски радикал, скаран с обективната реалност.

    Спокойно
    В един момент ще спрем да пазим ЕС от тази грешка и тогава ще бъдете отрезвени от Франция, Холандия, Германия, които ще затлачат процеса по приемането ви до 2050-а година или по-нататък.
  • 88 чушкопек буяни

    7 1 Отговор
    Следващия клуб го кръстете на името на албанеца !
  • 89 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 90 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 91 Дългият

    8 4 Отговор
    В този капан поставен от Сталин и Георги Димитров ,сте още от 1945 год...Лошото е че не искате да излезнете от него....

    Коментиран от #95

  • 92 нснс

    8 1 Отговор
    тия докато не признаят българи никак европейски съюз
  • 93 ГанЯ

    6 2 Отговор
    Щом така казва кореняк македонеца Буяр Османи, значи трябва да вярваме!
  • 94 хмм

    6 1 Отговор
    Просто Киро само да има късмета и да си помисли да им отпадне ветото на тез новобългари!!
  • 95 А бе вие история не четете ли

    5 3 Отговор

    До коментар #91 от "Дългият":

    Къв Сталин, къв Тито...проблемът с Македония произлиза от Австроунгарската позиция , която е , че Македония е австрийски протекторат.Когото правим Съединението, имало е организирани военни части и доброволчески групи за присъединяването и на Македония, но Австроунгария официално предупреждава Княз Батемберг, че ако въоръжени български части навлязат в Македония, провинция , която Австроунгария счита за своя то България ще се счита във война с Австроутгарската Империя.
    Симеон Радев , " Строители на съвременна България". Човекът е, дето се вика , очевидец на събитията.
    А Сталин спасява територията , която имаме до войната, щото иначе Чърчил , и Рузвелт са искали да ни остане само хребета на Стара Планина...отстъпвайки Македония , спасява Кюстендил ска област, която са я искали да сърбите, всичко до Варна вкл., което са искали за турците , гърците пък са искали всичко до Пловдив, а Румъния- Добруджа.
    Цената та всичко това е била Македония.
    Аре стига рИвахте ...ние сме на път да загубим и това дето го имаме, щото пак сме откъдето не ни е работа , ама рИвем за невъзвращаемото

    Коментиран от #96

  • 96 След Пирот

    6 0 Отговор

    До коментар #95 от "А бе вие история не четете ли":

    Това което цитираш се отнася за сръбско - българската война от 1885 година.

    Коментиран от #100

  • 97 Не ни трябва такъв съсед! ВЕТО!

    8 1 Отговор

    До коментар #76 от "Кръсте П. Мисирков":

    Ейй! Барон фон Мюнхаузен трябва да дойде у РСМ на специализация!
  • 98 АлМак от Мелмак

    8 0 Отговор

    До коментар #54 от "????":

    Не си прав. Културният клуб в Битоля е тест за промяна в мисленето. Явно няма никаква промяна в черепите на президент, управляващи и сърбомани. РСМ не трябва да вкарва проблеми в ЕС. ТОВА Е ЕДНО ОТ ЗАДЪЛЖЕНИЯТА НА РБ. ВЕТО ДО ИЗЧИСТВАНЕ НА МОЗЪЦИТЕ ИМ ОТ ПОСЛЕДИЦИТЕ НА ТИТОВОТО УПРАВЛЕНИЕ
  • 99 В МАКЕДОНИЯ Е ИМАЛО ЕТНО-КУЛТУРЕН ГЕНОД

    6 0 Отговор
    ЯСНО ТРЯБВА ДА СЕ КАЖЕ НА ЕС, ЧЕ ПРЕЗ 1944 - 1945 Г. В МАКЕДОНИЯ Е ИМАЛО ЕТНО-КУЛТУРЕН ГЕНОЦИД НАД БЪЛГАРИТЕ. ЖЕРТВИ- БРОЙ /ТОВА СЕ ЗНАЕ, ИМЕНАТА ДОРИ СЕ ЗНАЯТ/, СМЯНА НА ИМЕНАТА,
    БРОЙ ЗА ОСЪДЕНИ ЗА ПРО-БЪЛГАРСКА ДЕЙНОСТ ОТ ОБЩИЯ БРОЙ ПРИСЪДИ, БРОЙ ЗАТОЧЕНИ И ИЗСЕЛЕНИ, ИЗТРИТИ НАДПИСИ ПО СГРАДИ, ЦЪРКВИ, МАНАСТИРИ И ДРУГИ /ПОЧТИ ВСИЧКИ СА СНИМАНИ ПРЕДИ 1944 Г./. СНИМАНИ ИЗДЕВАТЕЛСТВА НАД ХОРА И ФИЛМИ. ВСИЧКО ТОВА ДА СЕ ДАДЕ КАТО ОФИЦИАЛЕН ДОКУМЕНТ В ЕС, НА ПОСЛАНИЦИТЕ НА ВСИЧКИ СТРАНИ В БЪЛГАРИЯ.
    НЕ ДА СЕ ИСКА ПРИЗНАВАНЕ НА БЪЛГАРИ- ЗАЩОТО САМО ТО Е МАЛКО.
    ВАЖНО Е СЪБРАНИЯ МАТЕРИАЛ ЗА ЕТНО-КУЛТУРНИЯ ГЕНОЦИД, А СЪЩО И ИЗФАБРИКУВАНИТЕ КНИГИ НА БЪЛГАРСКИ АВТОРИ, НО С ОРИГИНАЛНИЯ ТЕКСТ ДА СЕ ДАДАТ НА ЕС И ООН.

    Е ТОВА Е ХВАНЕ ДЕКИШ И СРЕД СВЕТОВНОТО ОБЩЕСТВЕНО МНЕНИЕ И СРЕД МАКЕДОНСКИЯ ЕЛИТ.
  • 100 Дългият

    2 0 Отговор

    До коментар #96 от "След Пирот":

    Надявах се той да си признае че пише нещо съвсем друго....
  • 101 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 102 Измислената държава РСМ

    7 2 Отговор
    е позиционирана от анти-българските сили като антибългарска държава.

    "но ние не можем да включим българите в Конституцията преди началото на преговорите, не защото не искаме, а защото не можем. И това няма да стане”, каза Османи,"

    Интересно защо макетата си мислят, че просто могат да ни прегазят и те да ни поставят условия, сякаш България е кандидат за започване на преговори за влизане в ЕС, а не РС Мекедония?!

    След като си издигат ината в култ, значи че не бързат и могат да почакат, докато им мине. Както почакаха да им мине ината за името на измислената си антибългарска държава, с откраднатата от България история и език, и с опита им да откраднат и от древно-гръцката история, което не мина пред гърците.

    Как се справиха гърците с ината на измисления "македонски" народ? - Просто им обърнаха гръб, докато не им дойде втория акъл на българина за древно-гръцката история и името на държавата.

    И вторият акъл на българина им дойде на макетата след близо 30 години инатлък... И тогава започнаха преговорите на измислената антибългарска държава (която беше и антигръцка, но спихна) за влизане в клуба на самоубийците от нато.

    А в клуба на самоубийците от ЕС макетата искат да минат бъквално като стъпват по главите ни!

    От 120-150 хиляди българи с български паспорти антибългарите успяха да преброят само някакви си 3500 души, а сега заявяват, че не можели да включат българите нато народ в конституцията си, защото уж сме били много малко!
  • 103 Измислената държава РСМ

    8 2 Отговор
    Макетата просто не искат да започнат преговори за влизане в клуба на самоубийците от ЕС, което е разбираемо, но искат България да носи вината за техния инат и лицемерие.
  • 104 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 105 Ебтер

    4 3 Отговор
    Никаква Европа за вас! Същите сте като украинците, чужди държави ви настройват против братята си и от това разбира се няма да спечелите! Вие макитата искайте помощ от Сърбия като закъсате, а не от нас! А Украйна да иска от сащ не само да и дават оръжие, Ами и да я ...хранят! Догодина ще има нечуван глад във всички държави без Русия, Беларус, Китай и Индия!!!
  • 106 Име

    0 0 Отговор

    До коментар #20 от "5578":

    Също като в България
  • 107 Очевидец

    2 4 Отговор
    България е най-големия КЕНЕФ на планетата земя, естествено ще ви вкарат в капан и ще ви дърпат на ЗАД винаги. Трябва да ги прескочите и да дърпате с ЕС, без кенифестанците. Тук само глад и боклука е на мода, на Българина парите не дей пипа...
  • 108 Перо

    1 0 Отговор
    Като го слуша човек,тоя шиптър, си мисли, че малко са били мачкани от титовизма. Стокхолмският процес в действие!
  • 109 Перо

    1 0 Отговор
    Шиптърът е със стокхолмски синдром, получен от десетилетното им мачкане и незачитане от сърбите!
Новини по държави: