Last news in Fakti

29 Април, 2022 11:11 838 0

Сигнал за бомба в самолет на летището в Букурещ

  • сигнал за бомба-
  • бомба-
  • самолет-
  • букурещ-
  • румъния-
  • летище-
  • фалшив сигнал-
  • анри коанда

Самолетът е трябвало да лети за Мюнхен

Сигнал за бомба в самолет на летището в Букурещ  - 1
Снимка: Shutterstock

Тази сутрин бе получен анонимен сигнал за наличие на бомба в самолет, който е трябвало да излети от Международното летище "Анри Коанда" в Букурещ, съобщи румънската полиция, цитирана от агенция Аджерпрес. По данни на телевизия Про Тв самолетът трябвало да лети за Мюнхен, предаде БТА.

Тази сутрин към 6 ч. регионалният отдел на транспортната полиция бе уведомен с телефонно обаждане през 112, че самолет, който е трябвало да излети от летище "Анри Коанда", ще бъде взривен, посочи полицията. Формиран е кризисен щаб, включващ специалисти от Румънската разузнавателна служба и полицаи. Всички пътници с багажа им са евакуирани. Те са преминали през проверка за наличие на взривно устройство у тях или в багажа им.

По-късно бе съобщено, че сигналът за наличие на бомба в самолет на международното летището "Хенри Коанда" в Букурещ е бил фалшив, обяви Букурещката компания за националните летища (CNAB), цитирана от Аджерпрес. Приключиха проверките, извършени от специалистите. Установено бе, че заплахата за бомба е фалшива. Пътниците ще се качат в самолета на компанията "Луфтханза" отново. Самолетът ще излети за Мюнхен възможно най-скоро, посочиха от компанията CNAB. Самолетът трябваше да излети в 6 ч. сутринта за германския град. На борда му имаше 130 пътници. Въпреки получената бомбена заплаха въздушният трафик на международното летище в Букурещ продължи да се извършва нормално.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: