Last news in Fakti
  Тема: Украйна

5 Май, 2022 19:54 4 852 142

Русия продължава офанзивата, но не печели територия

  • донбас-
  • украйна-
  • източна украйна-
  • офанзива-
  • война-
  • русия-
  • инвазия-
  • владимир путин-
  • територия-
  • мобилизация

Русия ще бъде принудена да обяви поне частична мобилизация

Русия продължава офанзивата, но не печели територия - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Във войната срещу Украйна все по-настойчиво се чуват имената на нови нападнати градове. Руската армия води тежко настъпление срещу Попасна в Луганска област, срещу Изюм близо до Харков, а в последните два дни и в Черкаси, Кировоград и Запорожие. Остават и "старите" ѝ цели - Мариупол, Николаев, Одеса. Въпреки тежките боеве руската армия напредва толкова бавно в Украйна, че за 9 май не може да има никакво постижение, което да представи пред руснаците за своя победа. По този въпрос са единодушни всички военни експерти, с които разговарят журналистите на Радио Свободна Европа/Радио Свобода (RFE/RL), предаде "Свободна Европа".

На 9 май Русия ще проведе военен парад в чест на победата над нацистка Германия през 1945 г. Очаква се, че на тази дата президентът Путин ще добави към повода за честванията и действията си в Украйна, като заговори за "двойна победа" на Русия над това, което той определя като нацизъм. Кремъл неоснователно нарича Украйна нацистка страна.

Тромавият руски напредък

От военна гледна точка руската армия нанася тежки удари по много градове, но се придвижва само с 1 до 10 км на ден, казва съветникът на президентската администрация на Украйна Олексий Арестович. В последната седмица имаше и един ден, в който Русия напредна с около 20 км. За 71 ден война Русия все така владее само един голям град - Херсон, губи техника и войници, а на този фон е разпростряла действията си върху фронтова линия, дълга над 1500 км.

По данни на украинското разузнаване в момента на територията на Украйна се намира около 90-хилядна руска армия. Според Арестович това почти напълно изчерпва наличния ѝ човешки ресурс и Русия ще бъде принудена да обяви поне частична мобилизация. Това, на свой ред, би означавало, че в боя ще влязат необучени или слабо обучени хора. На този фон в края на април Москва обяви началото на втория етап от това, което нарича „специална военна операция“. В него беше заложено овладяването на Донбас и Южна Украйна. Засега нито една от тези цели не е постигната.

Линията на фронта, по която Русия води активни военни действия едновременно, е дълга над 1500 км. 1200 от тях са по източната линия Харков-Херсон (заедно със зигзагите на терена). Другото място на нападения остава заводът Азовстал в Мариупол. Трети фронт са районите на Николаев и Одеса и места в централна южна Украйна. От силите на Украйна твърдят, че са убили над 24 500 руски войници от началото на войната, както и че са поразили хиляди единици руска бойна техника. Тези данни не могат да бъдат проверени в условията на война.

Източна Украйна

В четвъртък говорителят на руското министерство на отбраната Игор Конашенков съобщи, че само за денонощие руските сили са нанесли 77 въздушни удара по Украйна. По думите му в тях са били убити 310 украински бойци и са унищожени 36 военни цели. Той добави, че са поразени складове за боеприпаси, свалени са украински дронове в Луганска област и черноморския Змийски остров, а в района на Попасна, близо до Луганск, е била унищожена артилерийска радарна система „американско производство“. Данните не могат да бъдат проверени.

Във вторник Киев съобщи за извършени над 50 руски ракетни атаки. Според оценките на Министерството на отбраната на Великобритания масираните ракетни удари са свързани с опитите на Москва да предотврати доставките на нови оръжия и екипировка от Запада. Украинските сили се опитват да придвижат въоръжението от Западна Украйна към фронта в източната част на страната, пише Би Би Си. Въпреки твърденията на руските сили от началото на войната, че нападенията им са насочени само срещу военни съоръжения, продължават и атаките срещу цивилни цели.

В ранните часове на четвъртък руска ракетна атака порази центъра на Днипро. Ръководителят на украинските железници Олександър Камишин съобщи, че е била поразена важна железопътна инфраструктура. „Русия се опитва да съсипе логистиката ни, защото не може да ни победи на бойното поле“, написа той в Телеграм.

Днипро е разположен на река Днепър, където има и други два обстрелвани града в последните часове - Черкаси и Запорожие. В района, в който се водят едни от най-тежките битки – край Харков и Изюм, се съобщава за най-малко двама убити цивилни и още над 10 ранени. Въпреки фокусирането на руските войски в тези точки, засега те не печелят нови територии.

Атаките на юг и готовността за отбрана срещу нови нападатели

Освен на източния фронт Русия продължава с опитите за напредък и в Южна Украйна.

Би Би Си съобщава за извършени ракетни удари срещу Николаев и Одеса в четвъртък сутрин. Освен блокирането на достъпа до пристанища, според западните разузнавания и думи на руски генерали, целта на Русия на юг е да достигне по земя окупираната от проруски сепаратисти област на Приднестровието, която е откъсната от Молдова. Украинските власти съобщиха, че засилват охраната на границата си с Приднестровието заради възможността намиращите се там проруски сепаратисти и руски войски да извършат нападение.

В края на април в Приднестровието бяха извършени серия от нападения срещу различни обекти, а Украйна обвини Русия, че се опитва да въвлече региона във войната. В сряда ръководството на украинската армия обяви, че е подготвено и за евентуалното присъединяване на Беларус към активните военни действия. В началото на войната Беларус беше една от точките, от които руските войски нахлуха в Украйна.

В сряда Минск обяви, че започва широкомащабни военни учения, с които да провери бойната си готовност. Беларуските военни подчертаха, че техните действия не представляват опасност за съседите им. „Не изключваме, че в определен момент Руската федерация може да използва територията на Беларус или въоръжените ѝ сили срещу Украйна“, каза говорител на Киев.

„Кръвопролитни боеве“ в Мариупол

В сряда украинското разузнаване съобщи, че Русия готви военен парад за 9 май в Мариупол. Появиха се и информации, че на същата дата Владимир Путин най-сетне ще обяви официално провеждането на война, което ще му позволи и наемането и изпращане на допълнителни войници на фронта. Тези твърдения бяха отхвърлени от Кремъл. Една от основните цели на руските военни е пълното завладяване на южния пристанищен град Мариупол. Последното място, което не е овладяно от тях там, е металургичният комбинат „Азовстал“, който е защитаван основно от батальона „Азов“.

„Водят се ожесточени и кръвопролитни боеве“, каза командирът на „Азов“ Денис Прокопенко във видео, което самият той излъчи от вътрешността на комбината. Обектът продължава да бъде подлаган на постоянни бомбардировки и обстрели. На няколко пъти от „Азовстал“ бяха извеждани цивилни граждани, но стотици бойци, както и цивилни остават в подземните укрития на комбината.

Русия обяви, че започва тридневно спиране на огъня, като в това време ще бъде даден шанс на оставащите цивилни да бъдат евакуирани. От началото на войната на няколко пъти беше договаряно прекратяване на огъня в различни точки, но според Киев руските сили многократно го нарушаваха. Според американското разузнаване малко над 2000 руски войници продължават да се намират в района на Мариупол.

Copyright (c) 2018. RFE/RL, Inc. Препубликувано със съгласието на Radio Free Europe/Radio Liberty, 1201 Connecticut Ave NW, Ste 400, Washington DC 20036.


Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 39 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Истина

    36 84 Отговор
    Четири седмици офанзива.Нищо не е постигната.Работата отива на контраофанзива.

    Коментиран от #10, #15, #18, #19, #21, #89

  • 2 Ти си гледай

    49 9 Отговор
    турцята, че идат кюрдите да си вземат своето.

    Коментиран от #30

  • 3 от друг ъгъл

    83 22 Отговор
    Русия територия си има достатъчно, още има неразбрали соросни, какво точно се случва!?

    Коментиран от #4

  • 4 Киро Ракетата

    14 21 Отговор

    До коментар #3 от "от друг ъгъл":

    Явно си нов в този сайт 😂

    Коментиран от #28

  • 5 Помак-Z

    12 11 Отговор
    Да да така е, Зелемия от Москова говори даже ..пу. ..по българските и жендерските медии завладяването на укра е преставен кат бандитските филми за обира на банка ...подменят записа на охраната и тя (Ес) само един кадар гледа ...пу.
  • 6 Хихихи..

    60 13 Отговор
    Тя Териториите си ги има бе,сега трепе фашисти/денацифицира/ и нулира бойна техника и складове с боеприпаси/демилитаризира/.Плюс това сложи ръка на пшеницата - гладовизира западните си опоненти.Като нес-кафенцата,три в едно...

    Коментиран от #26

  • 7 Иванушка  🇷🇺

    47 9 Отговор
    "....неоснователно нарича Украйна нацистка страна...." - га фашагите подпалят чеиза на баба му на Джамбазов, тогава да видим колко е "неоснователно" ))
  • 8 Грульо

    68 11 Отговор
    Туй да не е като едно време - юруш на тълпи, бе. С тез нови оръжия всичко ще е леш, хората си ценят живота и затова напредъкът е бавен. И наще атлантици във и извън парламента са много ербап, но никой от тех не ще да иде на фронта. Смели са само с устите и да дават народна пара за оръжия.
  • 9 Окупантъй сдохнут

    21 56 Отговор
    Няма и да спечели..в момента в които танка излезе от храстите и нещо пада отгоре му
    ушанките на фронта всичките са накрали телефони и слуховете какъв провал е цялата работа пълзят в Русия бавно но сигурно.. морала им е нисък и ще пада още войната ще бъде загубена от Русия в близките 2 3 месеца и после ще имат нов президент и ние ще взривим МОЧА доволни от случилото се

    Коментиран от #17, #51

  • 10 1234

    64 14 Отговор

    До коментар #1 от "Истина":

    А с каква техника ще е контраофанзивата, пушечно месо и черешови топчета?? С настъпление от 1 до 10 км на ден след два месеца Донбас и Луганс ще са превзети, Украйна ще е в руйни. Войските просто ще се прегрупират за атака на Харков и към Одеса и пак след 2 месеца и тия градове приключват. Мачкат като валяк, бавно, но сигурно. А ти продължавай да си мечтаеш за контраофанзива.

    Коментиран от #35

  • 11 hahaha

    10 27 Отговор
    очевидно краварите и европа ще победят
  • 12 хахаха

    48 7 Отговор
    "По данни на украинското разузнаване в момента на територията на Украйна се намира около 90-хилядна руска армия. "

    Смешния денис.....професионалната руска армия наброява 385 000, наборната е над милион, а резервът е 31 000 000 души...
    ама ти си пии, важното е да си вярваш...:)))
  • 13 хахаха

    19 9 Отговор
    "Според Арестович това почти напълно изчерпва наличния ѝ човешки ресурс и Русия ще бъде принудена да обяви поне частична мобилизация."

    това е допълнение към другия ми коментар....
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Инженер

    42 13 Отговор

    До коментар #1 от "Истина":

    Все едно слушам Германците през втората световна, те остъпват, руснаците настъпват, а Германската пропаганда крещи, че контраофанзивата почва всеки момент и ще ги довършат чак в Москва! На Руснаците може да им отнеме и 2-3 години да стигнат до Киев, ако искат! Няма кой да ги спре.

    Коментиран от #57, #60

  • 16 Aлфа Bълкът

    18 35 Отговор
    Сигурно в Русия ги лъжат, че воюват вече със Света и започва великата отечествена война за защита на майка Русия само в друга братска държава, която трябва да унищожат и завладеят останалото от нея!
  • 17 Анонимен

    31 7 Отговор

    До коментар #9 от "Окупантъй сдохнут":

    Хубаво нещо са мечтите, но се приказва за разцепване на Украйна и даже Полша иска да си върне територията на западна Украйна.

    Коментиран от #37, #49

  • 18 Така е

    12 27 Отговор

    До коментар #1 от "Истина":

    И контраофанзива се подготвя. За средата на май, началото на юни. За сега оставят малко да настъпят, като разчистват по няколко танка и техника на ден и още малко и контраофанзива. Също скоро пристига и още оръжие и техника от Америка и НАТО. Също ще има контраофанзива за Мариупол и Херсон.

    Коментиран от #22, #25

  • 19 гого

    18 6 Отговор

    До коментар #1 от "Истина":

    аха просълзихсе тролче контра за нацистите ама навскяъде дране до последния нацист
  • 20 Ами ...

    8 29 Отговор
    За мобилизация в РФ е късно. Не, че няма да я обявят, в Кремъл са отчаяни, но това трябваше да се случи преди най-малко четири месеца.
  • 21 Ами ...

    0 3 Отговор

    До коментар #1 от "Истина":

    Именно.
  • 22 гого

    10 1 Отговор

    До коментар #18 от "Така е":

    а дано ама надали и като се събуди какво се случи болешетегъза и се чудеше от къде е болката
  • 23 El Comandante

    4 18 Отговор
    Очевидно краварите и евроджендърите ще победят!
  • 24 Бат Пешо

    31 3 Отговор
    Килограм човешко от заложник за килограм храна. Пак че са пускали хората живи. Ето това са любимите на кире урки. Украинците претегляли заложника в Азовстал и искали толкова килограма ядене от руснаците. Значи деца не са освобождавали, че малко тежат
  • 25 Инженер

    30 6 Отговор

    До коментар #18 от "Така е":

    Мечтите са безплатни! Обаче всички знаем как завършват всички войни на Източния фронт! Да ти го напомня, в столицата на държавата дето воюва против Русия.

    Коментиран от #29

  • 26 Хахахаха

    20 33 Отговор

    До коментар #6 от "Хихихи..":

    Тя Украйна има повече оръжие от колкото преди войната! А Русия има много по-малко техника от колкото преди войната! Украинската армия вече е и с опит и обучена вече на западно оръжие! Та всъщност демилитаризацията е за Русия! И на всичкото отгоре, понеже Путин не искаше граница с НАТО, сега получи две! Швеция и Финландия! Големи успехи, браво! Добра операция!

    Коментиран от #38, #135

  • 27 Димов

    34 6 Отговор
    "Кремъл неоснователно нарича Украйна нацистка страна." ----------- Дениз ага, в коя страна има сформирование Бандеровци и какси са те, да ни припомниш, моля?

    Коментиран от #33, #36

  • 28 Дааа

    5 13 Отговор

    До коментар #4 от "Киро Ракетата":

    Не знае, че Копейкин е спонсор🤣
  • 29 Хахахаха

    13 12 Отговор

    До коментар #25 от "Инженер":

    Добре. Чакайте и гледайте! Само да не пишете след това, че плана на Русия е бил да се изтегли, щото си свършила работата!
  • 30 сороснерес

    20 6 Отговор

    До коментар #2 от "Ти си гледай":

    бандеровци-нацисти.обкръжени в Мариупол.. искат храна и лекарства в замяна щели да пуснат мирни граждани -жени и деца.. За тях ли вчера парламента гласувал помощ ...Много сме зле..
  • 31 Чибурашка без мозък

    12 18 Отговор
    Алкашите напредват трудно щото още не е получила новите без аналогови оружия на Путанин,като по новата Армата с двуцево оръдия на брезови пелети, новите борови секретни самоходни салове за черноморската пехота,новият самальот Москвич ПАК ФА СУ 91 и не последно място ремонтираният авионосец КУЗЯ който плаваше с кюмур,но вече горял кокс и все такива още без аналогови алкашки простотии !!
  • 32 Димов

    27 0 Отговор
    Не знаех, че тази война е за печелене на територия. Чух, че била за денацификация, но явно анадолу хаберджи знае най-добре.
  • 33 Офффф

    10 22 Отговор

    До коментар #27 от "Димов":

    А за Вагнер чувал ли си? Руски спец отряд-нацистки! В коя страна няма нацисти бе, олюв? То и в България е пълно, иди на един мач да видиш агитките!

    Коментиран от #52, #63

  • 34 ПЕДА

    7 0 Отговор
    ЛЧО ВСЕКИ ОТ ФАКТИ ГО ПОЗНАВА
  • 35 Вова

    11 19 Отговор

    До коментар #10 от "1234":

    Пич, направи ми деня. Отдавна не се бях смял от сърце.

    Всеки ден военни действия генерира преки и косвени разходи.

    Преките са горива, техника, храна, загуби на жива сила.
    Косвените са предимно финансови, породени от санкциите, неработещия бизнес, защото или хората са на фронта или изобщо не са сигурни има ли за какво да работят.

    Рано или късно територията на Украйна ще трябва да бъде прочистена. Самата украинска номенклатура е наясно с това. Но това е втората стъпка.

    Приоритет е предизвикване на гражданска война в РФ и последващ разпад.

    А и от 31 милиона резервоари колко няма да се отклонят от призива? В бившия СССР всички наборници правеха какво ли не, за да избегнат службата в СА. Сега е още по-зле.
  • 36 Офффф

    9 20 Отговор

    До коментар #27 от "Димов":

    Но това, че има нацистки или по-точно националистки групи, не означава че държавата е нацистка и се управлява от нацисти!

    Коментиран от #42, #109

  • 37 То ако

    3 7 Отговор

    До коментар #17 от "Анонимен":

    Полша я вземе работата е от трън та на глог за Масква....
  • 38 Инженер

    21 8 Отговор

    До коментар #26 от "Хахахаха":

    Имат стара съветска техника, на 4 Джевелина само 1 работи. Западът си разчиства оръжейните складове от залежало оръжие и ще воюва с Русия до последния Украйнец. Направо е замечателно! Съветвам те да грабваш калашника и да ходиш да убиваш лоши Руснаци на източния фронт след като е такава песен. Обаче преди това изгледай няколко клипчета на пленени Украйнци дето са ги оставили с две лопати на едно поле да се окопават докато е имало удари на артилерия и 70% са дали фира само първите два часа. Войната не е за диванни генерали.

    Коментиран от #46

  • 39 Непоносимо е

    13 3 Отговор
    да прочета, коя страна колко
    войника е убила. Дори за мравки, комари и мухи е грозно да се чуе подобна хвалба. А за хора ?
    ЗА ХОРАТА ??? Чудовищно е да се изтъкне каквато и да е причина, поради която спокойно, без угризения, могат да се убиват хора. За какво сме стигнали дотам, да се разхождаме из Космоса, а нямаме и грам желание да проявим дипломатичност и хуманност.

    Коментиран от #45

  • 40 Димов

    27 9 Отговор
    200 000 руснака се борят с 900 000 украинска армия + цялата военна техника, която всичкото НАТО нарива в Украйна. В същото време 80% от руската армия не влиза в конфликта, защото трябва някой да брани огромната й територия.

    Коментиран от #47, #61, #84

  • 41 Абе братя булгароци

    37 7 Отговор
    Укро-фашагите ни бият насред София,вилнеят като турците едно време,вие ми философствате дали Украйна е нацистка страна..Нацистка е на 100%!

    Коментиран от #82

  • 42 Димов

    21 2 Отговор

    До коментар #36 от "Офффф":

    Тъй ли не означава? А чие сформирование са Бандеровци? На коя партия? Тя в правителството ли е?

    Коментиран от #53

  • 43 Хахахаха

    9 14 Отговор
    Една новина! Днес Путин е звъннал на израелския премиер и се е извинил за изказването на Лавров за Хитлер! Скоро може би и Факти ще пуснат статия!

    Коментиран от #71

  • 44 9689

    22 9 Отговор
    Войната е мужду Русия и НАТО,другото е фейк.

    Коментиран от #48

  • 45 Вова

    9 3 Отговор

    До коментар #39 от "Непоносимо е":

    Светът е пренаселен. Свиквай.

    Тук пак се говори меко. Да чуеш жена украински, със съветско самосъзнание, как обяснява кой задължително трябва да умре, как другари са паднали в смъртта на храбрите и т.н.

    Та, пак казвам, свиквай. И по-твърд ще е наративът.
  • 46 Аха

    3 9 Отговор

    До коментар #38 от "Инженер":

    Верно! Ма те руснаците, за това се върнаха от Киев! Хахахаха.
  • 47 Хахахаха

    8 14 Отговор

    До коментар #40 от "Димов":

    Това ли е оправданието? А като са толкова малко армия, защо нападат? Толкуз ли са ку.и? Сега армията била малко, оффф божкеее!

    Коментиран от #55

  • 48 Мммммм

    5 5 Отговор

    До коментар #44 от "9689":

    НАТО нямаше да си играе на дребно!

    Коментиран от #107, #116

  • 49 Не е баш така.....

    4 16 Отговор

    До коментар #17 от "Анонимен":

    Говори се за конфедерация Полша и Украйна. Чак тогава ушанките щегодухат.
  • 50 Годфри

    8 18 Отговор
    Украинците засега успиват руснаците, докато получат достатъчно западно оръжие, и усвоят употребата му. Пък след това ще видим кон боб яде ли ? Или руска мечка жълъди.
    Че да се опитваш да водиш настъпление в Украйна с 90000 - на групировка ми се струва несериозно. Русия изчерпва запасите си от високоточни далекобойни ракети. А украинците имат предимства в определени отношения - ползват широкообхватна разузнаватела информация от САЩ, очакват доставки от различни оръжейни системи, и според мен времето определено не работи в полза на Рисия.
    Да, Украйна търпи много болезнени удари по железопътната инфраструктура, петролни и зърнени складове, което значително влошава икономическият живот в страната. Но тези удари надали съществено биха отслабили украинската срмия, която след време е възможно да премине в контранастъпление, а за руската групировка да е проблем да задържи и досега завоюваните територии.

    Коментиран от #111, #119

  • 51 Гошо

    2 0 Отговор

    До коментар #9 от "Окупантъй сдохнут":

    Е храстите ли го пазят тоя танк?
  • 52 Димов

    12 2 Отговор

    До коментар #33 от "Офффф":

    Чувал съм, че Вагнер не действат в Русия, да избиват техни съграждани. Не са подчинени на крайнонационалистическа партия, а са просто наемна групировка, за задгранични операции, каквато имат и САЩ, че и кой ли не. А дори и да бяха, няма как едно зло да оправдае друго, така че, не ти се получи.

    Коментиран от #65

  • 53 Вова

    2 13 Отговор

    До коментар #42 от "Димов":

    Надпартийни са. Бандеровец е идеология. Има много паравоенни формирования, които я споделят.

    "Проєктом Постанови пропонується Президенту України надати звання Герой України Тарасу Бульбі-Боровцю та повернути звання Герой України Степану Бандері та Роману Шухевичу", - йдеться у пояснювальній записці.

    Ініціаторами проєкту постанови є народні депутати від фракцій "Слуга народу", "Європейська солідарність", "Батьківщина", "Голос", члени депутатських груп "Довіра", "Партія "За майбутнє" і позафракційні парламентарії.
  • 54 Хахаха

    3 13 Отговор
    Айдеее да идват амеериканските ракетиииии. топлииии, топлиии
  • 55 Димов

    7 2 Отговор

    До коментар #47 от "Хахахаха":

    Къде видя оправдание?

    Коментиран от #67

  • 56 Путинофил

    6 13 Отговор
    Депутинизацията идва! На 9 май в Русия и скоро у нас!
  • 57 Ами ...

    11 17 Отговор

    До коментар #15 от "Инженер":

    Както виждаш има кой. Гледал си много съветски филми, като малък. СССР обръща войната след като получава мощна подкрепа от САЩ. Днес подкрепата я получава Украйна. Руснаците достигнаха Киев, но бяха изхвърлени обратно през границата. Събраха всичко, които им остана в Донбас и започнаха отчаяни атаки. Точно както през 1941 г. И ще се случи същото. Разгром. До няколко дни настъпателните им способности ще бъдат изчерпани. Резерви нямат. Няма да съкратят фронта, за да отделят резерв, нито ще преминат към отбрана, защото "ставката" натиска да се настъпва. Нищо не са научили от 1941 г.

    Коментиран от #64, #134

  • 58 Някой

    11 3 Отговор
    Щом Денис го казва тъй ще да е.
  • 59 Мим33

    10 7 Отговор
    Абе какво правят тези руснаци,че едвали не се молят на тези азовци.Ами за един ден трябваше да правият масивна атака и да ги унищожат.. Може ли 1000 азовци фашаги да ви спират цялата атака и напредването ,вече трябваше да е поне до р.Днепър.Нещо много меки са с тези мишки.

    Коментиран от #86

  • 60 Ха ха ха

    7 9 Отговор

    До коментар #15 от "Инженер":

    Какви 2-3 години ве, в началото бяха 2-3 дни?! Само да не станат 20-30 години?
  • 61 Ами ...

    7 15 Отговор

    До коментар #40 от "Димов":

    190 000 рашисти нападнаха 40 милиона украинци. И ще си получат каквото са си търсите. Вече останаха 90 000.
  • 62 я пак!

    8 16 Отговор
    И за каква победа над нацистка Германия може да говори Русия. без огромната помощ на САЩ и Англия? това е все едно да се хвалиш, че си много велик, а не можеш да го докажеш в реално време. Както е случая в момента.

    Коментиран от #103

  • 63 Димов

    11 2 Отговор

    До коментар #33 от "Офффф":

    Да не би да оправдаваш нацистите и терорът над малцинствата?

    Коментиран от #70

  • 64 Инженер

    13 6 Отговор

    До коментар #57 от "Ами ...":

    В Русия още дори не е обявена мобилизация, в Украйна е и едвам удържат 90 хилядна армия! Руснаците настъпват ли, настъпват! Може да бавно, но е факт, не настъпват Украйнците. Ако Русия обяви мобилизация, може да докара едно 500 хиляди войници за максимум две седмици. Украйнците дали ще могат да ги въоръжат за 2 седмици!? След като Руснаците не обяват мобилизация за сега, явно все още считат че настъплението може да продължи и без това! Не се прави на по-умен от генерали дето са учили за това.

    Коментиран от #73

  • 65 Аха

    7 16 Отговор

    До коментар #52 от "Димов":

    И твоята не се получи! Азов не са нападали никоя държава, а това правят рашистите! И коя е тази крайно дясна партия, която управлява Украйна? Знаеш ли, че няма нито една в парламента, която да е избрана от народа? А в нашия имахме няколко националистки партии и сега имаме!

    Коментиран от #72

  • 66 Полуръста

    9 11 Отговор
    Скоро след като свършат украинците със смешната му войска,ще подкарат и силиконовият комплексар

    Коментиран от #74

  • 67 Хахахаха

    4 11 Отговор

    До коментар #55 от "Димов":

    Прочети си коментар 40! Руската армия не е ли знаела колко е украинската, че сега казваш че руската била малко?

    Коментиран от #76, #115

  • 68 Дойдохме ли си на думата.

    14 6 Отговор
    Само чаках да започнеш с твоите краварски лизаници. Обещах ти Джамбазов Жената. И така:
    Джамбазов Помак Долен ДаТиЕбаКурвенскатаЖилкаДолнаПомашка. УстатаТиВечноДаГълтаСперма, продажник долен помашки.

    Коментиран от #120

  • 69 На парада ще участват

    5 11 Отговор
    На парада ще участват 25 000 ковчега на убитите дотук руски войници. Това е текущата цена на войната.
  • 70 Офффф

    8 5 Отговор

    До коментар #63 от "Димов":

    Над кои малцинства? Бил ли си в Харков или в Мариупол преди войната? Не, нали? Там по-голямата част е руско население, а нямаше войни и убийства.

    Коментиран от #75, #80

  • 71 гого

    9 2 Отговор

    До коментар #43 от "Хахахаха":

    а ти беше преводачката между Путин изрелския премиер хахахаха многосикух
  • 72 Димов

    15 4 Отговор

    До коментар #65 от "Аха":

    Какви глупости си писал, чак ме е срам да те чета. Какви националистически партии сме имали ние? Това не са националистически партии, а са лапачи на хранилка. Говорят това, което искате да учете, а като дойде време да вземат решения и се коалират с противниковата страна. Да бягаш!.... И не ти трябват националистически партии. Водят до размирици. Крайностите не са полезни. Азов не са нападнали друга държава, само трепеха рускоговорящи в Донбас. Колко бесарабски българи го отнесоха, знаеш ли? Що ли ти обяснявам, като не ви се плаща да проумеете?

    Коментиран от #79

  • 73 Не не

    4 3 Отговор

    До коментар #64 от "Инженер":

    В Украйна е обявена, за това да не излизат, но не всички са на фронта. Малка част са на фронта. За какво да пускат там хора без техника. Влез на директни видеа от Киев да видиш колко хора си обикалят!

    Коментиран от #77

  • 74 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 75 А ти бил ли си там

    4 2 Отговор

    До коментар #70 от "Офффф":

    Та ми офкаш. Ако крака ти беше стъпвал там, щеше да си наясно какво, как и защо?

    Коментиран от #83

  • 76 Димов

    7 2 Отговор

    До коментар #67 от "Хахахаха":

    Прочети коментарът ми отново, преди да си правиш глупави заключения. Казвам, че по-малкото е навряло по-голямото в кчи гз, докато по-голямото реве за помощи.

    Коментиран от #81

  • 77 гого

    10 3 Отговор

    До коментар #73 от "Не не":

    не са поискали русия не са сринали КИЕВ Заедно с ониязлениянаркоман и празноглавиякличко

    Коментиран от #85

  • 78 Жалка работа

    3 11 Отговор
    Путлер се извинил на еврейте щото знае че и ако те почнат да пращат оръжие в Украйна ония ще превземат Москва до края на годината
  • 79 Офффф

    7 12 Отговор

    До коментар #72 от "Димов":

    Убитите в Донбас са заради другаря Путин! Държава Донбас, няма. Донбас е в Украйна и беше окупиран от РУСКИ СЕПАРАТИСТИ!

    Коментиран от #88, #90

  • 80 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 81 Хахахаха

    3 10 Отговор

    До коментар #76 от "Димов":

    В кое го е навряло? Нали русите бягаха като бит пеееер...ст от Киев и копаха окопи в червената гора? Стига сте си измисляли сценарии за мощната червена армия!

    Коментиран от #92

  • 82 Хе..хе..😂

    4 11 Отговор

    До коментар #41 от "Абе братя булгароци":

    Ако тебе са те били украинците насред София..ами тогава..браво на украинците..👏👏
  • 83 Офффф

    0 6 Отговор

    До коментар #75 от "А ти бил ли си там":

    Бил съм, да!
  • 84 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 85 Хахахаха

    3 12 Отговор

    До коментар #77 от "гого":

    Сериозно? Не са искали да сринат Киев? А какво са правили там? Отидоха да наторят ли? Защото друго не направиха!

    Коментиран от #95

  • 86 Вова

    7 3 Отговор

    До коментар #59 от "Мим33":

    Когато подстъпът към отбранявания обект е 3 на 2 метра и този проход е подложен на плътен обстрел, то кой би атакувал?

    Лесно ви е на вас, клавиатурни стратези.

    Коментиран от #97

  • 87 ИМПЕРИАЛИСТ

    4 8 Отговор
    Някои от майките НЯМА ДА ПОСРЕШНАТ СИНОВЕТЕ СИ, дори и като „Груз 200“. Прочетете ужасяващата заповед на руския зам. военен министър "... от 1 март да бъде иззето от личния състав, участващ в специалната операция в Украйна, документите потвърждаващи самоличността – удостоверения, военни билети..........Телата, които не могат да бъдат евакуирани, трябва да бъдат унищожени на място“, пише в заповед руският заместник-министър на отбраната Алексей Криворучко.

    Коментиран от #112

  • 88 Димов

    10 2 Отговор

    До коментар #79 от "Офффф":

    А не са ли заради левият ти чорап? Не го харесвам, ама все той ви виновен. Заради другарят Путин ли беше залят паметника на българските опълченци в Болград, със синя боя, през 2017 и написано: чемодан-вокзал-София? Пак ли заради него преследваха хората, говорещи на български

    Коментиран от #96, #121

  • 89 Пояснения

    8 3 Отговор

    До коментар #1 от "Истина":

    За промитите като п/ ...енис aka "афффффтор"....
    Да е ясно: На Света има / съществуват, различни категории...Някои са Мъже и Човеци. Други , за съжаление, могат да са само пед.....али и пед....алки.
    Първите ги уважават, някои дори се страхуват от тях...
    Втората група са девиации, които никой не иска и да чува, най-често са презирани.
    Не бъркай човечността със слабост, когато не можеш да понесеш Силата, скрита зад нея!
    ZZZ🤬
  • 90 Димов

    11 2 Отговор

    До коментар #79 от "Офффф":

    И държава Украйна не е имало, ама ей го на - сега има. Държави никнат като гъби. И Македония нямало допреди известно време, но сега има.
  • 91 тез пък

    8 1 Отговор
    Това е защото сте харвардианците и ви няма в мисленето. Специална мисия, не е война
  • 92 Димов

    15 1 Отговор

    До коментар #81 от "Хахахаха":

    Апокрифната литература ти е изяла мозъка. Ревът на Зеленски е оглушил целият свят. Да си чул друг победител да реве денонощно за помощ? Стига си си провокирал коментари, да ти се чете калпавият матреал. Не ставаш.
  • 93 Otoplitel

    9 3 Отговор
    В плана на специалната операция влиза денацификация и демилитаризация.Целта на РФ е максимално количество граждани с украинско самосъзнание да напуснат Украйна или да бъдат ликвидирани.В денацификацията постигат значителни резултати.До сега около 15 % са напуснали държавата.Загубите на жива сила са тайна но отново върви спешна мобилизация което говори колкото и да съжалявам за жертвите и там постигат своята задача която е да създадат първата държава на Амазонките в света.Демилитаризацията на Украйна е пред завършване.В момента върви етап от демилитаризация на НАТО.А европейските лидери да помислят,че в плановете на ВВП може да присъства и фаза 5-да разходи танковете си без съпротива по европейските столици.

    Коментиран от #98

  • 94 Димов

    4 1 Отговор

    До коментар #84 от "Оппаа":

    Личи си, че не умееш да преценяваш. Писал съм чиста фактология. Друг е въпросът, че не ти понася.
  • 95 Димов

    10 2 Отговор

    До коментар #85 от "Хахахаха":

    Предполагам, че в Киев са търсили едно зелено човече, ама то се оказало скрито зад граница.
  • 96 Ало, ало

    9 1 Отговор

    До коментар #88 от "Димов":

    Защо се хабиш да му обясняваш? Ако имаше потенциал за това щеше да те разбере още ка то му писа, че Вагнер не са нападали руснаци. Няма смисъл.

    Коментиран от #99

  • 97 Мим

    3 0 Отговор

    До коментар #86 от "Вова":

    Ами запушват прохода и да видим как ще действат.Смятам,че там ще са погребани..

    Коментиран от #106

  • 98 Вова

    2 5 Отговор

    До коментар #93 от "Otoplitel":

    Напускат основно рускоговорящи, които са свързани с Украйна само териториално. Украинците твърдо отказват да напускат каквото и да било.

    Поискай нова опорка.
  • 99 Димов

    4 0 Отговор

    До коментар #96 от "Ало, ало":

    И аз си се чудя.
  • 100 AlienMind

    9 2 Отговор
    Абе тя пропагандата си върви с пълна сила ,но даже и на запад взеха да усещат че нещо смърди на лъжи и манипулации:
    """tiny.cc/3hbruz"""
  • 101 Вова

    3 5 Отговор
    Защо моите интернет орли са така напрегнати днес? Нима Денят на победата е само след три дни, а победа все няма и няма?
  • 102 Читател

    5 1 Отговор
    Дано всичко приключи скоро моля се защото от войната по лошо няма.А иначе нацистите от Азов знаят че са осъдени на смърт заради зверствата над мирни граждани.Колкото и да друсат две тая пътници поради са се от страх в тунелите
  • 103 Ало, ало

    4 1 Отговор

    До коментар #62 от "я пак!":

    Това по на Зеленски статистиката ли. Че те ако са останали толкова украинците какво чакат, да дойдат американците ли, или нашата военно-техническа помощ.
  • 104 ВСТАНЕМ! Клип (ДО СЛЁЗ)

    4 3 Отговор
    В Тубата:
    SHAMAN - ВСТАНЕМ (музыка и слова: SHAMAN)
    9,709,078 views

    Поздравявам всички, които уважават истината!
    Не на колониалната американска политика!
  • 105 касата

    4 7 Отговор
    По голям смотаняк от Путин ,историята не помни!

    Коментиран от #118

  • 106 Вова

    3 9 Отговор

    До коментар #97 от "Мим":

    Да. Заедно с хиляда мирни жители.

    Целта на руския национализъм е да демонстрира пред света как го мачкат, как всички са против него, как той е идеологическа жертва. Да привлича съидейници, да клейми злото. Отврат!

    В конкретния случай искат военнопленници. Да ги разкарват като маймуни, да си развиват демагогията чрез тях.

    Сега се чакат ракети земя-море, които ще поразредят флота на РФ, след което ще може да се направи танков щурм. Море голямо, ще се оттеглят с плуване...

    Коментиран от #113

  • 107 Ало, ало

    3 0 Отговор

    До коментар #48 от "Мммммм":

    Чети повече. Полезно е.
  • 108 Читател

    6 0 Отговор
    А пък нашите мухльовци щели да ремонтират военна техника,къде и как с какво няма значение.Тия нямат представа къде се намират.
  • 109 Оф ли! Аман!

    9 2 Отговор

    До коментар #36 от "Офффф":

    Слушай Арестович, нали сте за украинците, и украинския взех да разбирам, щото ги гледам тия изроди.
    А Арестович говори на руски, и в прав текст каза, че земята на Украйна, ще е Нов Израел, но много по-голям и много по-силен.
    Шайката, която управлява Украйна, избива ранените си и обира документите им, за да се водят безследно изчезнали и да не плащат на семействата им застраховки и обезщетения, каквито са обещали.
    Такова убийство на украинци от самите украинци е, че как изобщо може да се коментира.
    А тука ми охкате и се правите на пацифисти!
    Осем години да обстрелваш въпреки Минските споразумения, в Идеса да изгориш живи хора и да смениш на всички българи имената, и това е демокрация, а?

    Стига сте охкали, крайно време е да пораснете! Пацифисти от един ден не са пацифисти, а хора, които са гледали шоута като брадъри, славчовци и тем подобни закърняващи мозъка шоута.
  • 110 ПараШут

    10 5 Отговор
    Щатите са гласували нови 30 милиарда военна помощ. Сигурно вече стават общо над 50 милиарда помощите, които нацистите са получили за три месеца от различни държави, плюс наличните купища хиляди оръжия от преди, цифрата става наистина огромна. Руснаците ги разбиха с три пъти по-малобройна армия, въпреки че онези са се окопали в бетонни съоръжения на места до 30 метра под земята. Твърди се , че двете отбранителни линии с бункери и бетонни фортификационни съоръжения на Хитлер бледнеят пред тези на укронацистите в Донбас и въпреки това, 80% от тяхната техника
    е вече унищожена , а една трета от личния състав е ликвидирана, тежко ранена или пленена. Положението за нацистите е направо плачевно, като от тяхната 140 хилядна армия в началото разположена в Донбас не са останали повече от 70 хиляди в два защитни вала. Загубите им са колосални, като дори руснаците им спестяват реалните цифри и говорят само за поразената техника, защото им е жал.
  • 111 Ало, ало

    5 1 Отговор

    До коментар #50 от "Годфри":

    На база на това което си написал, задавал ли си си въпросите:
    Защо в украйна железниците ги удариха преди седмица?
    Защо Украинците имат ток, интернет, вода и т.н.
    Отговора е много лесен.
  • 112 Тролът си е трол, всеяден

    7 3 Отговор

    До коментар #87 от "ИМПЕРИАЛИСТ":

    Това е тролски отговор на факта, че украинците избиват дори собствените си ранени войници ли?
    Жалък си, много добре знаеш, че това е заповед на Зеленски, труповете на украинците ги погребват местните, след освобождаване на земята им от Русия.
    Медийната война си е медийна, но фактите ще те ослепят, най-малкото от бяс, когато те зашлеви изтината.
    И стига си крал и обръщал нещата, плосък червей!

    Коментиран от #138

  • 113 Мим

    3 0 Отговор

    До коментар #106 от "Вова":

    Абе какви смешки говориш,чуваш лу се.Може и метро от завода да прекарат до морето без да ги забележат и да преплуват до Турция да речем..Запомни,там ще им е гроба...

    Коментиран от #114

  • 114 Вова

    1 4 Отговор

    До коментар #113 от "Мим":

    Да де. Аз за донецката армия писах, че ще се спасява с плуване. Никой не се вълнува от украинските загуби, докато те са инициатор на руския дефолт. Ще бъдат жертвани толкова, колкото е нужно.
  • 115 Не казват, че е малко

    2 1 Отговор

    До коментар #67 от "Хахахаха":

    А казват, че и с по-малко ще се справят с по-голямата украинска войска.
    Тук не е бройка срещу бройка, още повече Русия изпревари Украйна, това е огромен ПЛЮС!

    Коментиран от #117

  • 116 Уточнявай се

    5 3 Отговор

    До коментар #48 от "Мммммм":

    Какво имаш предвид.
    Ако НАТО влезе официално във войната, Уошингтън и други центрове щяха да са пепел.
    Бой по центровете, затова САЩ бута нас във войната, уж ние много искаме да помагаме на Украйна.
    А бе, ще се наиграят натовци накрая, ние къде ще сме обаче!
  • 117 Вова

    0 4 Отговор

    До коментар #115 от "Не казват, че е малко":

    Къде точно съм изпреварил?
    Фиша кога да си чакам? А точки взимат ли?

    Какъв ужас, каква мъка. Какво ви става? Не сте вие! Такова цвилене за първи път виждам?

    Коментиран от #124

  • 118 Затова ли е тази истерия

    5 2 Отговор

    До коментар #105 от "касата":

    Истерична медийна война, реват, плюят, коси скубят горките западняци и американци, голи в банята влизат, щото Путин бил незнам си какъв!
    Путин ги разтресе до дъно, до дъно!
    Европа си заминава, но и това заслижават западняците, връща им се за колониалната политика векове! Идва времето за разплата.
    Ние обаче, трябва да запазим нашето място и то е с Русия!

    Коментиран от #122, #123

  • 119 Пак женски трол ли

    6 2 Отговор

    До коментар #50 от "Годфри":

    Зеленски оня ден рева да му доставят още украинци, че няма кой да ползва оръжието!
  • 120 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 121 Малоумници много у нас

    3 1 Отговор

    До коментар #88 от "Димов":

    Игра им се струва на нашенските тролове, всеки ден сутрин учениците в училищата в Украйна да се строяват и да ги карат синхронно да викат, кой москал ..... , или знаете ги всичките им простотии.
    Гледайте наглостта на македонците и кой стои зад техния щовизизъм и да не питаме за украинците.
  • 122 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 123 Вова

    0 2 Отговор

    До коментар #118 от "Затова ли е тази истерия":

    Ду, де. Какъв патос, какъв плам!

    Твоето място е където ти избереш. Моето е там, където аз избера. Не е в тон със съветската идеология, но ще го преглътнеш.

    Бъди там, където искаш да бъдеш, но нека и другите да избират за себе си, да?

    Коментиран от #125

  • 124 Кво се правиш на неразбрал

    4 2 Отговор

    До коментар #117 от "Вова":

    Русия изпревари Украйна, плана на Украйна рухна, техните намерения да сринат и двете републики и Крим
    се провалиха.
    Още по времето на Сталин евреите са искали земята около Азовско море за държава, и то да я купят.
    Та мераците им до ден днешен са живи.
    Не мога да повярвам, нали сте за украинците, случайте ги, аз ги слушам всеки ден, колкото и да ми е противно. Слушаш едните, слушаш и четеш другите, американските форуми и те са доста полезни, къде ви е проблема тролове, съвсем сте изперкали!
    То ясно, на бялото черно, толкова са ви възможностите!

    Коментиран от #126

  • 125 Аман от женски тролове

    4 3 Отговор

    До коментар #123 от "Вова":

    Плам е под задника ти, жено!
    А това с избора, няма какво да се коментира.
    Не сме ли с Русия, сме турски вилает! Каквото ти искаш.
    Погледни имената на тия, дето ни настройват ден и нощ срещу Русия.
    Чий интереси те защитават?
    Иди и се гуши с турците. Нямам против турците, но искам България да я има.
    Без Русия, няма България.
    Очевадно е, някакъв Джамбазов да ти дава наклон кой е по-близък до България, срама нямате ли!

    Коментиран от #128, #129

  • 126 Вова

    2 5 Отговор

    До коментар #124 от "Кво се правиш на неразбрал":

    Не си в ред! Кой е за украинците? Искаме разпада на РФ. Време му на някого за Украйна.

    Войната трябва да е продължителна, за да бъде мачкана Русия. Пари, за да е така, ще бъдат напечатани. Дрога за ВСУ има достатъчно. Оръжие се вкарва редовно. Всеки ден Русия губи милиарди. Все някога народът и ще се вдигне на бунт. Работим по схемата от деветдесетте.

    Коментиран от #127, #131, #136

  • 127 Вова

    0 0 Отговор

    До коментар #126 от "Вова":

    Дреме. Корекция.
  • 128 Либерастични лиготии!

    2 1 Отговор

    До коментар #125 от "Аман от женски тролове":

    И пак за някакъв си избор.
    Докато в света съществува валута без покритие , свобода няма.

    Коментиран от #130

  • 129 Вова

    0 3 Отговор

    До коментар #125 от "Аман от женски тролове":

    Момченце съм. Останалото не го и дочетох. Не дава значение.

    Няма ние, има АЗ!
  • 130 Вова

    3 1 Отговор

    До коментар #128 от "Либерастични лиготии!":

    Покритие на валутата е робската сила, превърната в труд.

    Само това дава растеж. Златото не се яде. :)

    Коментиран от #133

  • 131 Забрави, живей си живота!

    3 3 Отговор

    До коментар #126 от "Вова":

    Фридман, мокрите му сънища!
    Влизаш в ритмите на Арестович, да утвърждаваш желаното, за факт.
    Играеш го господар на положението.
    Това поведение отдавна не е печелившо, правилата са други!
    Русия е печеливша, западняци и американци на Луната да търсят сировини, нали уж са стъпили там!

    Коментиран от #132

  • 132 Вова

    0 0 Отговор

    До коментар #131 от "Забрави, живей си живота!":

    Съгласен съм. Оттеглям се. Лека вечер на всички.
  • 133 Няма връщане назад, а!

    1 2 Отговор

    До коментар #130 от "Вова":

    Ти господарят и останалите роби! Намери Арестович, ще си паснете!
  • 134 Prog

    2 4 Отговор

    До коментар #57 от "Ами ...":

    Не подкрепата обръща войната, а хората. В украйна вече няма хора. Най-хубавото е, че след победата на Русия ще изчезне не само украйна, но и мита за "спасителния" ленд лийз през ВСВ.
  • 135 Хухухухуху

    3 3 Отговор

    До коментар #26 от "Хахахаха":

    Споко. Путин ще прибегне и до тактическото ядрено оръжие ако се наложи. И ще има мноооого препечена украинска мръфка
  • 136 Monok

    3 3 Отговор

    До коментар #126 от "Вова":

    Приходите от продажбата на петрол са се удвоили в сравнение с предходния период от миналата година. Русия не губи милиарди, а печели допълнителни милиарди. От САЩ.
  • 137 менгеле

    3 2 Отговор
    путин,бясно куче уаааа,уааааа уааааа дапукнеш че да треснеш,шизофреник!!!!
  • 138 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 139 Гюнтер

    3 3 Отговор
    Москалски иди.оти - с ракети война не се печели, а 25к ушанки вече са съдрани повече или по-малко...
  • 140 ПростаЛогика

    3 3 Отговор
    Ръководството на РФ е казало: целта е обезоръжаване и денацификация.
    Нацистите намаляват ли като бройка всеки ден ? Намаляват.
    Възможностите на украинското марионетно правителство да води военни действия намаляват ли всеки ден? Намаляват.
    Значи операцията върви нормално.
    Окупация на някакво количество територия не е била обявявана за цел.

    Коментиран от #141

  • 141 Ами ...

    3 3 Отговор

    До коментар #140 от "ПростаЛогика":

    В Украйна няма нацисти, следователно не намаляват. В Украйна няма и марионетно правителство (замина си с Янукович), така че и тук нищо не намалява. Преди няколко часа започна контранастъпление на украинците. Очертава се рашистки части да попаднат в котел. Прав си, че една операция върви нормално, но не е вашата. 😀
  • 142 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави: