Last news in Fakti

12 Май, 2022 07:54 1 133 14

Броят на жертвите на COVID-19 в САЩ надхвърля 1 милион

  • сащ-
  • ковид-19-
  • жертви-
  • сан франциско-
  • сиатъл

Жертвите се равняват на около 1 на всеки 327 американци и са повече от цялото население на градове като Сан Франциско или Сиатъл

Броят на жертвите на COVID-19 в САЩ надхвърля 1 милион - 1
Снимка: Shutterstock

Броят на жертвите на КОВИД-19 в САЩ надхвърля 1 милион, показва преброяване на Ройтерс, според което страната е надхвърлила немислимата някога граница около две години след появата на първите случаи.

Преминаването на символичната цифра е рязко напомняне за смайващите загуби, причинени от пандемията, в момент, когато заплахата от вируса избледнява в умовете на много хора.

Жертвите се равняват на около 1 на всеки 327 американци и са повече от цялото население на градове като Сан Франциско или Сиатъл.

На 11 март 2020 г., когато Световната здравна организация обяви КОВИД-19 за глобална пандемия, вирусът беше отнел живота на 36 души в САЩ. През следващите месеци заразата се разпространяваше със смайваща скорост, особено в гъсто населени райони като град Ню Йорк, като достигна и практически всички точки на планетата. Броят на потвърдените жертви на пандемията по света е 6,7 милиона души. Според СЗО истинският им брой вероятно е по-близо до 15 милиона.

Повечето жертви на КОВИД-19 бяха възрастни или с отслабени имунни системи, но не бяха пощадени и здравите младежи. Болестта отне живота на над 1000 деца в САЩ, а около 213 000 деца са загубили поне един родител, отбелязва Ройтерс.

С отслабването на заплахата от КОВИД-19 след вълната от омикрон през зимата, много американци се отказаха от маските и се върнаха в офисите. Ресторантите и баровете отново са пълни, а вниманието на обществото се насочи към инфлацията и икономическите проблеми. Но изследователите вече работят по следващата бустерна доза, докато вирусът продължава да мутира.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Дамммм

    24 2 Отговор
    Уж най-напредналите,уж най-хуманните,уж най-развитите-а мрът като мухи...Нали имаха супер фармацевтика-какво стана? А стана така,че американците ги копат в кашони в общи гробове-това е реалито в САЩ....

    Коментиран от #6

  • 3 Само коментирам

    12 5 Отговор

    До коментар #1 от "Ковидясъл":



    Кажете каква е СРЕДНАТА ВЪЗРАСТ на тези "жертви". Над 60 години е.



    Коментиран от #9

  • 4 Е при толкоз

    16 3 Отговор
    Много набоцкани, нормално е.
  • 5 Рошко

    9 4 Отговор
    Амсн от вашите глупости, ударете го в проценти на год база и ще се окаже че си е обик грип,
  • 6 Рошко

    7 1 Отговор

    До коментар #2 от "Дамммм":

    Тя е за да се боцкат та, да, мрът мрем по бързо
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Защо

    4 3 Отговор

    До коментар #3 от "Само коментирам":

    Те не са ли хора Ами това са нашите родители или баби и дядовци

    Коментиран от #13

  • 10 Механик

    5 1 Отговор
    Малко са им. Всичките да изчезнат, най-добре ще е за тоя свят.

    Коментиран от #12

  • 11 Слави

    3 0 Отговор
    Много добро и правилно решение на българското правителство да дари на Иран 2 830 000 ваксини срещу коронавирус на стойност 10 000 000 лева. И е още по добре че това е станало преди месец ,преди да е ратифицирано от парламента ,защото има значение срока на годност на самите ваксини.
  • 12 хахахаха

    0 3 Отговор

    До коментар #10 от "Механик":

    Нали,..... и Русия, като завсеме цЕл свЕт и мъртвите ще възкръснат.
  • 13 Само коментирам

    8 1 Отговор

    До коментар #9 от "Защо":



    Не съм казал, че не са хора. Но имаше ли нужда да принуждават младите да се бодат с експерименталки, които не спират заразата, и да ги заключват по домовете? И да спират цялата икономика? За посшедните 2 години суровините за храни са се покачили с над 100%. Някои дори към 150%. От глад умират ВСИЧКИ, не само пенсионерите.


    ПС: И грипът, като ковида, убива основно пенсионери - тези наши родители и прародители не заслужаваха ли да ги пазим и от грип преди ковида? Малко е лицемерно и дори тъпо, че ги пазихме само от ковид-настинката. С цената на ВСИЧКО. Явно си ЗА политиката на Китай и Австралия - заключваш всички. Нищо, че измират от глад. Важното е ковид да няма. 😷😉


  • 14 вили портата трети

    3 3 Отговор
    ваксинките ми със замийска отрова работят